آموزش نوشتن رزومه حرفه ای توسعه دهنده و برنامه نویس

آموزش نوشتن رزومه حرفه ای توسعه دهنده و برنامه نویس

آموزش نوشتن رزومه حرفه ای توسعه دهنده و برنامه نویس

در این مطلب قصد داریم به شما نحوه نوشتن رزومه برای برنامه نویس و توسعه دهنده را آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

برنامه نویسی چیست؟

برنامه نویسی یک روش حل مسئله به کمک کامپیوتر است. فرض کنید که وارد بانک می شوید و کدملی خود را به متصدی بانک اعلام می کنید. متصدی به کمک تنها یک کد تمامی اطلاعات حساب بانکی شما را پیدا می کند. مشخصات شما، گردش های مالی، موجودی و …. این امکان به کمک برنامه نویسی ایجاد شده است. سیستمی که برای بانک طراحی شده با دریافت کدملی شما، اطلاعات شما را از میان میلیون ها اطلاعات دیگر پیدا کرده و در قالب جداول نمایش می دهد. در واقع یک تیم برنامه نویسی این سیستم را به این صورت برنامه نویسی کرده اند. بنابراین می توان گفت برنامه نویسی یک علم است که به کمک آن می توان به کامپیوتر دستوراتی برای اجرا داد. دستورات را در قالب کدهایی به کامپیوتر می دهیم این اطلاعات و دستورات در مغز کامپیوتر (CPU) پردازش می شوند و خروجی کار به کاربر نمایش داده می شود. جالب است بدانید کامپیوتر ها زبان انسان ها را درک نمی کنند. آنها تمامی اطلاعات را به صورت اعداد صفر و یک می بینند! یک برنامه نویس به کمک یک زبان برنامه نویسی منظور خود را به یک نرم افزار منتقل می کند. این دستورات به کدهای ۰ و ۱ تبدیل می شوند و کامپیوتر آنها را درک کرده و پردازش می کند! اگر بخواهیم این مفهوم را به جمع بندی شده تعریف کنیم بهتر است بگوییم برنامه نویسی علم حل مسئله به کمک کامپیوتر است.

سیستم رایانه ای

برنامه نویس کیست؟

حالا که با مفهوم برنامه نویسی آشنا شدید می توانید بگویید که یک برنامه نویس کیست! برنامه نویس شخصی است که سعی می کند برای مسئله ها بهترین پاسخ ها را پیدا کند و آنها را به کمک زبان های برنامه نویسی به کامپیوتر منتقل کند. بدین صورت کامپیوتر اطلاعات دریافتی را پردازش می کند و خروجی کار را نمایش می دهد.پس شخص برنامه نویس باید به فرآیند حل مسئله، تحلیل داده ها، عیب یابی و… مسلط باشد. اگر بخواهیم کمی ساده تر توضیح دهیم که برنامه نویس چه کسی است، میتوان گفت همان شخصی که در کامپیوتر شروع به تولید یک نرم افزار می کند. ممکن است این نرم افزار برای اجرا در صفحات وب باشد، یا برای اجرا در دسکتاپ، موبایل و….

وظایف برنامه نویس کامپیوتر

  • نیازها و انتظارات مورد نیاز سامانه یا برنامه از طریق تحلیل گر سیستم دریافت شده و بر اساس آن برنامه مورد نظر بر اساس زبان برنامه نویسی مورد نظر طراحی می شود.
  • در حال حاضر سازمان ها از سیستم های یکپارچه ای جهت تبادل اطلاعات استفاده می نمایند که این سیستم ها مختصر ERP نامیده می شود سیستم ERP از ماجول های مختلفی تشکیل شده است.
  • برنامه نویس می تواند به صورت تخصصی برای برنامه نویسی هر یک از ماجول ها مورد استفاده قرار گیرد مثلا برنامه نویسی که با ماجول مالی قبلا کار کرده باشد به سهولت می تواند نرم افزار مالی را برنامه نویسی یا توسعه دهد.

توسعه دهنده کیست؟

توسعه دهنده مانند برنامه نویس کدنویسی می کند اما تمیز نوشتن کد برای این دسته از افراد خیلی مهم است. داشتن مهارت ریاضی خیلی لازم نیست اما در حل مشکلات که میتوان گفت از وظایف توسعه دهنده است، به او کمک می کند. توسعه دهنده در واقع کسی است که در زمینه پیدا کردن راه حل برای مشکلات و نیازمندیها متخصص است. این دسته از افراد به دنبال ایجاد یک راه جدید برای ارتباط هستند، همین توسعه دهندگان بودند که توانسته اند شبکه ای به نام فیس بوک ایجاد کنند. توسعه دهنده را در شرکت های بزرگ مانند مایکروسافت یا گوگل به عنوان مدیر محصول معرفی می کنند نه برنامه نویس. او باید بتواند از سیستم های مختلف به منظور افزایش بهره وری شرکت، به صورت بهینه استفاده نماید. اگر بخواهیم که به صورت خلاصه بیان کنیم، توسعه دهندگان خودشان برنامه نویس هستند اما زمینه کاری آن ها بیشتر یا کمتر می باشد. متخصصان علوم کامپیوتر هم برنامه نویس هستند اما با اندازه زمینه کاری متفاوت. تفاوت اصلی آن ها در بعد وظیفه کاری است که انجام می دهند

اصول مهم نوشتن یک رزومه کاری:

در ابتدا بدون توجه به حوزه کاری و تحصیلی، باید رعایت یکسری اصول مهم را در ساخت رزومه کاری در نظر بگیریم. از مهم ترین اصول طراحی و ساخت رزومه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • طراحی مناسب رزومه: اولین چیزی که در مورد رزومه شما، نظر کارفرما را جلب می کند، طراحی یا اصطلاحا زیبایی و جذابیت رزومه شماست. دقت در طراحی رزومه علاوه بر اینکه نشانگر اهمیت شما به جزئیات است، نوعی احترام به کارفرما نیز تلقی می شود و می تواند تصویری خاص و با شخصیت از شما در ذهن طرف مقابل حک نماید. پس اولین مورد، طراحی رزومه است، اگر خود تان از پسِ طراحی اصولی رزومه برمی آیید، سعی کنید با حوصله، بهترین طراحی را برای رزومه خود انجام دهید.
  • هدفمندی رزومه: هدف شما از نگارش رزومه تان چیست؟ قبل از شروع به نوشتن رزومه، باید تکلیفتان با خودتان مشخص باشد؛ اینکه قصد دارید برای چه سِمتی درخواست استخدام ارسال کنید، در نوشتن رزومه شما تاثیرگذار خواهد بود. به طور مثال رزومه ای که برای عنوان شغلی حسابداری تهیه می کنید باید متفاوت باشد با رزومه ای که برای عنوان شغلی برنامه نویس یا توسعه دهنده می نویسید. هدفمندی رزومه شما در نگاه اول باید مشخص باشد. دومین چیزی که پس از دریافت رزومه شما توسط کارفرما به چشم می آید، هدفمندی رزومه است. کارفرما خیلی سریع متوجه خواهد شد که آیا شما هدفی برای نوشتن این رزومه داشته اید یا نه! زمانی برای ساخت آن قائل شده اید یا نه! پس دقت کنید که هدفمندی در رزومه از مهم ترین فاکتورهای تاثیرگذار در پذیرش شما به عنوان فرد منتخب خواهد بود.
  • خلاصه نویسی در رزومه: خلاصه نویسی از اصول مهم نگارش رزومه است. رزومه خود را طوری طراحی و تکمیل کنید که نه ناقص باشد و نه بیش از حد کامل! منظور از بیش از حد کامل بودن، اشاره به مواردیست که کارفرما تمایلی به دانستن آن ها ندارد. به طور مثال، اینکه شما به چه ورزش هایی علاقه مندید یا چه نوع موسیقی گوش می کنید، شاید برای کارفرمایی که انتظار دریافت رزومه ای در حوزه شغلی نرم افزار و برنامه نویسی را دارد، مفید نباشد. پس سعی کنید از اضافه گویی در رزومه بپرهیزید. بعضی مواقع، در مورد بعضی مشاغل خاص، درج اطلاعاتی مانند: لیست علاقه مندی ها، تجربه گذراندن اوقات فراغت و… اگر لطمه ای به نوع رزومه و سبک نگارش آن وارد نکند، ایرادی نخواهد داشت.
  • پرهیز از خطا در رزومه: خطا در رزومه، نابخشودنی است. اغلب شما یکبار رزومه خود را طراحی و تکمیل می کنید و معمولا برای دفعات بعد، صرفا تغییراتی در رزومه طراحی شده انجام می دهید، پس واجب است که برای ساخت رزومه خود زمان بگذارید و از تکمیل جز به جز موارد لازم، غافل نشوید. اگر زمان طراحی و ساخت رزومه را ندارید، نگران نباشید؛ ما در رزومه فارسی، طراحی رزومه کاری شما را به بهترین نحوه ممکن انجام می دهیم.

اطلاعات لازم برای نوشتن یک رزومه برای عنوان شغلی برنامه نویسی

حالا که با اصول کلی ساخت رزومه آشنا شدیم، برای ساخت رزومه کاری حوزه شغلی برنامه نویسی، دو نوع اطلاعات را باید آماده کنیم؛

  • مجموع اطلاعات پایه و عمومی که معمولا در تمامی انواع رزومه های کاری یکسان می باشد.
  • مجموع اطلاعات مخصوص درباره حوزه تخصصی (نرم افزار، برنامه نویسی و…)

رزومه شما چه به زبان فارسی باشد چه انگلیسی، باید اطلاعات لازم برای ساخت یک رزومه جامع را به طور کامل در آن درج نمایید. اطلاعاتی مانند نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد (سن)، محل سکونت، وضعیت شغلی، راه های ارتباطی و… از جمله مواردی هستند که درج آن ها معمولا در تمامی رزومه های کاری الزامی است. اما اجازه دهید نگاهی دقیق تر به آنچه باید در رزومه شما ثبت شود، بیاندازیم.

اطلاعات پایه و عمومی برای درج در رزومه چه مواردی هستند؟

  • نام و نام خانوادگی
  • تاریخ تولد یا سن
  • محل سکونت
  • وضعیت شغلی
  • اطلاعات تماس تلفنی و ایمیل
  • میزان تحصیلات و سوابق مربوطه
  • سوابق شغلی
  • لیست مهارت ها
  • لیست زبان های خارجی
  • تصویر پرسنلی (اختیاری با تاثیر مثبت)
  • وضعیت تاهل (اختیاری با تاثیر مثبت)
  • وضعیت نظام وظیفه (اختیاری با تاثیر مثبت)
  • جزئیات مربوط به سوابق تحصیلی (اختیاری با تاثیر مثبت)
  • بخش درباره من و لیست علایق مرتبط (اختیاری با تاثیر مثبت)
  • اطلاعات تماس از طریق شبکه های اجتماعی (اختیاری)

اطلاعات تخصصی رزومه برای عنوان شغلی Developer چه مواردی هستند؟

  • عنوان مهارت اصلی (به طور مثال: برنامه نویس وب)
  • لیست توانایی ها
  • لیست نرم افزارهای عمومی و تخصصی
  • تسلط به زبان های برنامه نویسی و تکنولوژی های مرتبط
  • جزئیات سوابق شغلی مرتبط با شغل درخواستی
  • تکمیل بخش درباره من (اشاره به میزان توانایی در فیلدهای مختلف کاری مرتبط)

در طراحی و ساخت رزومه برنامه نویس یا توسعه دهنده چه جزئیاتی را لحاظ کنیم؟

با توجه به مطالب فوق، لازم است تا جزئیاتی را در هر بخش از رزومه کاری تخصصی خود درج نمایید. دو بخش مهارت ها و سوابق کاری از مهم ترین بخش های تخصصی یک رزومه مرتبط با شغل برنامه نویسی می باشند.

  • مهارت ها و دوره های گذرانده شده در رزومه برنامه نویس: اگر مهارتی در زمینه رشته تخصصی خود (برنامه نویسی) مانند: توسعه نرم افزار با زبان های مختلف برنامه نویسی، توانایی تحلیل و طراحی الگوریتم، آشنا به بهینه سازی سیستم و… دارید، حتما از آن ها در رزومه خود نام برده و میزان توانایی در هر کدام را به صورت تیتروار یا توصیفی ذکر نمایید. همچنین دوره هایی که در مورد رشته تخصصی خود گذرانده و مدرک دریافت کرده اید را نیز به صورت تیتروار و کلی بیان نمایید.مدارک و گواهینامه های خود را پیوست رزومه نکنید. در رزومه کاری خود صرفا اطلاعات مدارک و دوره های گذرانده شده را وارد کرده و در صورت درخواست کارفرما پس از پذیرش رزومه، اصل یا کپی مدارک را ارائه نمایید.
  • برخی از افراد جویای کار هستند که هرگونه مهارتی که دارند را در رزومهٔ خود درج می کنند که این کاری بس اشتباه است! به طور مثال، بنده به کرات مشاهده کرده ام که برخی متقاضیان مهارت های کار با آفیس، ویندوز، نصب نرم افزار، آنتی ویروس و … را جزو مهارت های کلیدی خود می آورند.در واقع، آوردن چنین مواردی در رزومه نه تنها کمکی به بهبود آن نمی کند بلکه می تواند تأثیری منفی هم روی فردی که رزومه را مطالعه می کند داشته باشد؛ پس تحت هیچ عنوان در رزومهٔ برنامه نویسی خود چنین عناوینی را ذکر نکنید.
  • اول مهارت ها بعد تحصیلات: خوشبختانه صنعت فناوری به خصوص برنامه نویسی و توسعهٔ نرم افزار به شکلی است که تعداد قابل توجهی از کسانی که در این حوزه چه در داخل و چه در خارج مشغول به کار هستند، تحصیلات آکادمیک ندارند (بر اساس یک نظرسنجی توسط استک اورفلو، چیزی در حدود ۵۰٪ از فعالان این حوزه تحصیلات آکادمیک ندارند). لذا بیشتر شرکت های برنامه نویسی بیش از آن که به تحصیلات فرد توجه کنند، مهارت ها و توانمندی هایش را مد نظر قرار می دهند و شاهد این ادعا هم این که کمتر فارغ التحصیل دانشگاهی را می توان یافت که به محض گرفتن مدرک، آمادهٔ ورود به بازار کار باشد (جالب است بدانید که بنده چند بار گول مدرک فوق لیسانس نرم افزار افراد متقاضی را خورده و ایشان را به استخدام درآوردم که در نهایت همکاری مان به بیش از یکی دو ماه ختم نشد!)
  • این که می گوییم خیلی روی تحصیلات خود تمرکز نکنید، اصلاً بدان معنا نیست که تحصیلات هیچ ارزشی به رزومهٔ شما اضافه نمی کند بلکه اگر به طور مثال شما از یک دانشگاه تراز اول فارغ التحصیل شده باشید و آن هم با معدل خوب، می تواند تا حدودی دید فرد مصاحبه کننده را به شما دستخوش تغییر سازد اما اگر فرد مصاحبه کننده آدم کار کشته ای باشد، به طور حتم ارزش زیادی برای مدرک تحصیلی شما قائل نخواهد شد (لازم به ذکر است که سرتیفیکیت های آموزشگاه های خصوصی هم نوعی مدرک تحصیلی اند که خیلی از ارزش زیادی برخوردار نمی باشند).
  • سوابق شغلی در رزومه یک برنامه نویس: سابقه شغلی اصلی ترین بخش یک رزومه کاری است. لیست سوابق شغلی خود را جمع آوری کرده و به صورت نزولی بر اساس تاریخ فعالیت، مرتب نمایید. بهتر است مواردی از قبیل: عنوان شرکت یا مجموعه محل کار، سِمت شغلی، تاریخ شروع و پایان کار را درج نمایید. اطلاعاتی همچون آدرس محل کار، حقوق دریافتی و دلایل ترک کار، جزو موارد اختیاری در این بخش می باشند.
  • متأسفانه یا خوشبختانه در حوزهٔ آی تی کمتر کسی را می توان یافت که بیش از ۳ الی ۴ سال در یک شرکت ثابت بماند. برخی از متقاضیان جویای کار بر این باورند که اگر لیست بلند بالایی از شرکت های مختلف را در رزومهٔ خود بیاورند و ذکر کنند که در آن ها مشغول به کار بوده اند، این برایشان یک نقطهٔ قوت محسوب می شود اما واقعیت امر آن است که اگر فردی که مسئول بررسی رزومه ها است از هوش و ذکاوت کافی برخوردار باشد، می داند که تغییر محل کار یک متقاضی به نوعی نشان از مشکلی دارد! یا این فرد از حداقل میزان سازگاری با تیم برخوردار نیست که دائماً مجبور به تغییر شغل است و یا به دلیل عدم برخورداری از مهارت های کافی، دائماً وی را اخراج می کنند.پس داشتن سابقهٔ کاری در ۲ شرکت مختلف -مثلاً ۳ سال در یکی و ۲ سال در دیگری- به مراتب بهتر و ارزشمندتر از داشتن سابقهٔ کاری نهایتاً ۱ ساله در چندین شرکت مختلف است (حتی اگر شرکت های تراز اولی باشند).در صورتی هم که سوابق شغلی کوتاه مدتی -مثلاً چند ماهه- دارید و دلیل کوتاه مدتی همکاری شما این بوده که به عنوان مشاور، دولوپر پاره وقت و … همکاری کرده اید، حتماً این موضوع را ذکر کنید چرا که در غیر این صورت، این ایماژ ایجاد می شود که یا شما پس از چند ماه قطع همکاری کرده اید و یا شرکت مد نظر پس از چند ماه عذر شما را خواسته است.در ضمن توجه داشته باشید که مثلاً اگر مدتی یک کار پاره وقت در یک دفتر فنی داشته اید یا در یک پیتزا فروشی کار کرده اید، ذکر کردن این تجربیات کاری اصلاً کمکی به وزین شدن رزومهٔ شما نمی کنند.علاوه بر ذکر نام شرکت هایی که در آن ها کار کرده اید به همراه تاریخ و مدت فعالیت در آن ها، حتماً توضیحی در مورد کارهای شاخصی که در آن شرکت انجام داده اید نیز ارائه دهید؛ به عبارت دیگر، مهارت های به کار گرفته شده در آن شرکت + چالش هایی که پیش رو داشته اید را حتماً ذکر کنید.
  • برگرفته از: ساعد نیوز
  • برای مشاهده لیست همه ی  پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی پرسشنامه استاندارد  کلیک فرمایید.
  • تحلیل داده های آماری برای پایان نامه و مقاله نویسی ،تحلیل داده های آماری شما با نرم افزارهای کمی و کیفی ،مناسب ترین قیمت و کیفیت عالی انجام می گیرد.
  • .نرم افزار های کمی: SPSS- PLS – Amosنرم افزار کیفی: Maxqudaتعیین حجم نمونه با:Spss samplepower
  • روش های تماس:Mobile :  09143444846  واتساپ – تلگرام
  • کانال تلگرام سایت: برای عضویت در کانال تلگرام سایت اینجا کلیک کنید(البته قبلش فیلتر شکن روشن شود!!) مطالب جالب علمی و آموزشی در این کانال درج می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *