رزومه نویسی

تقویت فوری رزومه دکتری به صورت تضمینی

تقویت فوری رزومه دکتری به صورت تضمینی

تقویت فوری رزومه دکتری به صورت تضمینی

همانطور که می دانید افرادی که درصدد ادامه تحصیل در مقطع دکتری هستند باید علاوه بر قبولی در آزمون کتبی، در آزمون مصاحبه دکتری نیز نمره قبولی دریافت کنند. و شرط موفقیت در جلسه مصاحبه دکتری داشتن یک رزومه قوی می‌باشد که در این مطلب به شما روش هایی معرفی خواهیم کرد که به صورت فوری رزومه خود را تقویت نمایید.

راههای تقویت فوری رزومه دکتری

باتوجه به اینکه فرصت شما از زمان آزمون کتبی تا روز مصاحبه محدود می باشد و نوشتن مقاله و کتاب در این فرصت محدود تقریبا غیر ممکن است توصیه می کنیم به فکر استخراج مقاله یا کتاب از پایان نامه خود باشید. کلیه دانشجویان این شانس را دارند که بتوانند پایان نامه دوره کارشناسی ارشد خود را تبدیل به مقاله یا کتاب کنند که با توجه به نحوه محاسبه امتیازات در مصاحبه دکتری امتیاز چاپ کتاب و مقالات علمی پژوهشی در اولویت می باشد و دانشجو می تواند در سریعترین زمان با توجه به حجم پایان نامه خود از آن چند مقاله یا کتاب با عناوین مختلف استخراج کند. استخراج عموما در موسسات معتبر کمتر از یک هفته به طول می انجامد و نیازی به طی زمان طولانی ندارید می توانید هر چه سریعتر استخراج را انجام دهید.

اغلب دانشجویان این سوال را می پرسند که آیا مقاله و کتاب استخراج شده از پایان نامه اعبتار کافی جهت سابمیت شدن به ژورنالهای معتبر را دارد؟ پاسخ این سوال کاملا روشن است و صراحتا می توان بیان کرد کلیه مقالات استخراج شده از پایان نامه دارای اعتبار علمی کافی جهت سابمیت به ژورنال و اخذ پذیرش از آنها می باشند. با خیال راحت می توانید بلافاصله بعد از استخراج مقاله خود را به مجله مدنظرتان سابمیت کنید.

تصویر

چند مقاله و کتاب می توان از یک پایان نامه استخراج کرد؟

پاسخ این سوال کاملا وابسته به حجم و بار علمی پایان نامه شما دارد و نمی توان هیچ نظر قطعی در رابطه با آن صادر کرد اما همه مقالات استخراج شده باید دارای عناوین متفاوت باشد و اغلب از هر پایان نامه یک کتاب و چند مقاله می توان به سادگی استخراج کرد.

چند مقاله و کتاب برای مصاحبه دکتری لازم است؟

در مصاحبه دکتری سراسری 40 درصد نمره به سوابق پژوهشی، 30 درصد به سوابق آموزشی و 30 درصد نیز به ارزیابی های جلسه مصاحبه اختصاص داده شده است. در بخش پژوهشی بالاترین امتیاز متعلق به مقالات و کتب می باشد.برای مقالات حداکثر 21 امتیاز و برای کتب حداکثر 4 امتیاز می باشد. با توجه به سن داوطلب و اینکه چه زمانی تحصیلات کارشناسی ارشد خود را به پایان رسانده است تعداد مقالات و کتاب ها متفاوت می باشد و تعداد مشخصی وجود ندارد اما بهتر است از مجلات معتبر و دارای ایمپکت بالا سابمیت بگیرید که به مراتب امتیاز بیشتری دارند. اغلب ما به داوطلبان توصیه می کنیم به جای توجه به تعداد مقالات و کمیت کیفیت کار را در اولویت قرار دهند و یک مقاله مناسب را به مجلات معبتر سابمیت کنند در این صورت امتیاز بیشتری کسب خواهند کرد.

چه نوع مقالات در مصاحبه دکتری شانس قبولی را بالا می برد؟

رزومه فردی که متقاضی ورود به دوره دکتری می باشد باید شامل بخشهای پژوهشی، آموزشی، سوالات پاسخ داده شده در مصاحبه و نمرات زبان وی باشد. بیشتر توانایی پژوهشی در حیطه مقالات علمی پژوهشی، کنفرانسی، علمی ترویجی، ISI، ISC، SCOPUS و PubMed حرف اول را خواهد زد.

مقالات چاپ شده در مجلات ISI بالاترین امتیاز و مجلات چاپ شده در همایش ها و کنفرانس ها کمترین امتیاز را در این زمینه دارند. البته باید به این نکته نیز توجه نمایید که همه مجلات به زبان انگلیسی مجلات ISI نیستند زیرا دارای ضریب تاثیر نمی باشند.

عیارهای سنجش مقالات در مصاحبه دکتری

  • مطالب مقاله باید مرتبط و پیوستگی بین مطالب حفظ شده باشد.
  • ساختار مقاله باید واضح و مرتبط باشد.
  • عنوان و متن مقاله باید نو ، جدید و خلاق باشد.
  • نوشتن نام نویسنده یا نویسندگان
  • چکیده مقاله مهم ترین بخش مقاله می باشد.
  • بیان مساله و روش تحقیق که باید به صورت جامع به این بخش پرداخته شود.
  • ارائه مدل های تحقیق و ارتباط بین نتایج
  • ارائه پیشنهادات برای ادامه تحقیق
  • فهرست منابع
  • متن مقاله از لحاظ دستوری بررسی شود.
  • شماره گذاری عناوین اصلی و فرعی
تصویر

امتیاز چاپ کتاب در مصاحبه دکتری

در مصاحبه دکتری، چاپ کتاب چه تالیف و چه ترجمه، بالاترین امتیاز را (بین 7 تا 15 نمره) به نسبت مقالات( 2 تا 7 نمره)، شرکت در کنفرانس های بین امللی (1 تا 2 نمره)، برگزیده شدن در جشنوارهای علمی( 3 تا 7 نمره) و حتی ثبت اختراع (5 تا 7 نمره) دارد.
رنگی بودن صفحات، طرح جلد، تعداد صفحات، تیراژ و… هیچ تاثیری در کاهش و افزایش امتیاز ندارد و در مقابل محتوا و حفظ اصول علمی و نگارشی کتاب است که برای داوران دارای اهمیت می باشد.
چنانچه کتاب به صورت گروهی توسط چند نویسنده گردآوری شود، در صورتی که در روی جلد بالای اسامی، جمله “مولفین به ترتیب الفبا” نوشته شده باشد، به همه امتیاز برابر داده خواهد شد.

روند شرکت در مصاحبه دکتری به چه صورت است؟

داوطلبان با توجه به جدول زمانی اعلام شده از سوی دانشگاه هایی که برای مصاحبه دعوت شده اند، با همراه داشتن مدارک لازم و مدارک موردنظر دانشگاه مصاحبه کننده، که از طریق وب سایت دانشگاه ها و یا تماس تلفنی با داوطلب از سوی دانشگاه ها اطلاع رسانی می شود، به مؤسسات آموزش عالی مراجعه و در مصاحبه شرکت می کنند.

قابل توجه است که برخی دانشگاه ها ممکن است از داوطلبان بخواهند پیش از حضور در مصاحبه، مدارک مصاحبه دکتری را به صورت اینترنتی و یا حضوری به دانشگاه محل مصاحبه ارائه دهند.

علاوه بر این همه مدارک آموزشی و پژوهشی خود را به صورت منظم در یک پوشه قرار دهید تا اگر در مصاحبه نیاز به ارائه شد، بتوانید به راحتی و بدون نگرانی مدرک مدنظر اساتید را ارائه دهید.

همچنین برای شرکت در مصاحبه لازم است نسبت به تهیه توصیه نامه از اساتید مقاطع گذشته اقدام کنید که معمولاً دو توصیه نامه که یک مورد از استاد راهنمای مقطع ارشد اخذ شده باشد کفایت می کند. از مولفه های بسیار مهمی که مد نظر داوران قرار می گیرد سطح علمی زبان انگلیسی شما می باشد که باید بتوانید خود را به زبان انگلیسی معرفی کنید و به صورت واضح و روشن به زبان انگلیسی صحبت کنید.

جربه مصاحبه دکـتری نشان داده است آن دسته از داوطلبانی که توانسته اند در مقایسه با رقبای خود مصاحبه خوبی را ارائه دهند، نسبت به رقبا نتایج بسیار مطلوب تری را کسب نموده اند.در واقع پس از قبولی در آزمون کتبی دکتری قبولی شما در گرو موفقت در مصاحبه است از این رو به داوطلبان توصیه می شود پیش از حضور در مصاحبه، آمادگی لازم را کسب نمایند. فرصت را غنیمت شمارید و زمان را برای تقویت رزومه و کسب امتیازات پژوهشی از دست ندهید و هرچه سریعتر آمادگی های لازم را جهت شرکت در مصاحبه دکتری کسب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *