تحلیل داده های آماری

مراحل ویرایش مقاله قبل از ارسال به مجله 

مراحل ویرایش مقاله قبل از ارسال به مجله 

مراحل ویرایش مقاله قبل از ارسال به مجله 

ساعد نیوز: رساندن مفهوم صحیح متن مهمترین بخش از مقاله است که بایستی قبل از ارسال مقاله به مجله مورد بررسی دقیق قرار بگیرد.

بررسی پیش نویس اول مقاله

هر متنی که نوشته می شود، در ابتدای کار کامل و بی عیب و نقص نخواهد بود. در واقع پیش نویس اول یک مقاله یا یک کتاب و هر متن دیگری، نیازمند بازنگری و انجام برخی اصلاحات می باشد. بنابراین بعد از اتمام پیش نویس اول، بلافاصله اقدام به بازنگری متن خود نمایید. توجه داشته باشید که فرایند چاپ مقاله یک پروسه طولانی می باشد و ممکن است در هر مرحله مجبور به اعمال یکسری تغییرات جدید در متن مقاله خود شوید. هرگز نباید فکر کنید که آنچه نوشته اید کامل می باشد. نکته ای که بایستی به خاطر داشته باشید این است که محتوای علمی مقاله باید دغدغه اصلی شما باشد. از این رو انرژی خود را بیشتر روی این بخش صرف نمایید. زیرا اشکالات گرامری یا سبک نگارشی بعد از اتمام متن نیز قابل ویرایش می باشند. در هنگام مرور پیش نویس خود، این سوالات را مد نظر داشته باشید:

  • آیا تمام بخش های مقاله به خوبی و به درستی توصیف شده اند؟
  • آیا نیاز به تغییرات عمده می باشد؟
  • آیا منطق و استدلال مقاله به خوبی انجام گرفته است؟
  • آیا نظم و ترتیب نگارش بخش های مختلف مقاله قابل قبول است؟
  • آیا نیاز به حذف یا اضفه کردن به نوشته مورد نیاز است؟
  • آیا می توان نمودار یا جدولی را حذف و یا اطلاعات آنها را ترکیب کرد؟
  • آیا هر قسمت از مقاله در بخش صحیح خود قرار گرفته است؟
  • آیا توالی پاراگراف ها صحیح می باشد؟
  • آیا عناوین اصلی و عناوین فرعی موجود در متن کافی هستند و یا زیاد می باشند؟

علاوه بر موارد ذکر شده در بالا، لازم است تا در هنگام نوشتن پیش نویس مقاله به چندین موضوع مهم دیگر نیز توجه نمایید:

  • محتوای علمی مقاله را آنقدر بررسی کنید تا از صحیح بودن آن اطمینان حاصل کنید.
  • مقاله را برای چند روز یا چند هفته کنار گذاشته و سپس آن را مجددا بخوانید.
  • یک نسخه از مقاله را برای بررسی به شخص دیگری بدهید.
  • مقاله را از نظر زبان و سبک نگارش کنترل کنید.
  • دست نوشته خود را طوری آماده کنید تا بتوانید آن را به ژورنال ارسال کنید.

اجرای این مراحل باعث می شوند که مقاله در تمامی سطوح قابل فهم و درک باشد. این مراحل را می توان به صورت منظم و به ترتیب تا نوشتن پیش نویس های دوم وسوم پیش برد.

بررسی پیش نویس دوم مقاله

زمانی که اصلاح پیش نویس اول مقاله خود را انجام دادید، دوباره شروع به تایپ آن نمایید. معمولا در اصلاح پیش نویس اول، همیشه تغییرات زیادی را داریم؛ یک جمله ممکن است کلا حذف شود و جمله دیگری جایگزین آن گردد. یا دو جمله در هم ادغام شود و امثال آنها. پس از تایپ پیش نویس مقاله و اعمال اصلاحات، آنچه که در حال حاضر در دست دارید، پیش نویس دوم مقاله می باشد. این پیش نویس نیز هنوز آنطور که باید، برای ارسال به یک مجله کامل نیست. در مرحله دوم اصلاحات، مسلما متن مقاله شما در مقایسه با مرحله اول، نیازمند اصلاحات کمتری خواهد بود. در این مرحله بیشتر توجه خود را بر روی املای کلمات و علائم نگارشی معطوف نمایید.
اگر احساس می کنید که پیش نویس شما بعد از اصلاحات، کامل شده و هیچ عیب و ایرادی ندارد، آن را در یک فرمت مرتب و ترجیحا فرمت ژورنال مورد نظر تایپ کنید.

بررسی پیش نویس سوم مقاله

در این مرحله، شما کاری با مقاله خود ندارید. در واقع شما از یک نفر سومی برای بررسی مقاله از تمامی جهات، کمک میگیرید. شاید چون شما چندین بار مقاله خود را خوانده اید، برایتان تکراری شده و دیگر متوجه اشکالات آن نمی شوید. در اینجا حضور یک فرد دیگری که در زمینه موضوع مقاله شما دارای تجربه و علم کافی می باشد، می تواند کمک زیادی به شما نمایید تا در نهایت بتوانید یک مقاله کامل و بدون ایراد را برای مجله مورد نظرتان ارسال نمایید.

می توانید مقاله را برای چند روز یا یک هفته کنار بگذارید و مجددا آن را مطالعه کنید. مطمئن باشید که بعد از این بازه زمانی، وقتی مجددا به سراغ مقاله خود رفتید مشاهده خواهید کرد که نیازمند تغییرات زیادی است. مدت کوتاهی که به مقاله خود نگاه نکرده اید می تواند این فرصت را به شما بدهد که نوشته خود را به خوبی مورد داوری قرار دهید. کلیه تغییرات مورد نظر خود و نظرات “بازبین گرها” را در پیش نویس جدید مقاله خود اعمال کنید. دوباره تاکید می کنیم که تایپ دوباره مقاله بهترین کار است تا مقاله تان مرتب و تمیز شود.

بعد از انجام این کار می توانید مقاله را به فرم نهایی برای ناشر آماده کنید. به خاطر داشته باشید که رساندن مفهوم صحیح متن مهمترین بخش از مقاله است و سبک نگارش در مرتبه دوم اهمیت دارد. وقتی که متن شما از لحاظ املایی، گرامری و محتوایی صحیح باشند، شما نباید وقت خود را برای بهتر به نظر آمدن مقاله خود تلف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *