بایگانی روزانه: 2022-05-10

پایان نامه نویسی

پیشینه تحقیق در پایان نامه

  پیشینه تحقیق در پایان نامه

پیشینه تحقیق در پایان نامه
پیشینه تحقیق در پایان نامه

در این مقاله به بررسی پیشینه تحقیق در پایان نامه ، چیستی آن و منابعی که می توانید به عنوان پیشینه تحقیق استفاده کنید، پرداخته می شود.

در مقاله ای دیگر در مورد “نحوه استخراج پیشینه تحقیق در پایان نامه” صحبت کردیم. اما ممکن است سوال برایتان پیش آمده باشد که پیشینه تحقیق چیست و چه منابعی را می توان به عنوان پیشینه تحقیق به حساب آورد. باید یادآوری کنم که پیشینه تحقیق برای نشان دادن اهمیت و منسجم بود کار تحقیقاتی شما بسیار مهم است و یکی از بخش هایی است که اکثر داورها به آن توجه می کنند. 

 در چیستی پیشینه تحقیق در پایان نامه

پیشینه تحقیق که در برخی از منابع و صحبت ها به آن سابقه تحقیق و ادبیات تحقیق نیز گفته می شود به کلیه منابع و مآخذی اطلاق می شود که با موضوع، اهداف و روش های تحقیق انجام شده توسط پژوهشگر مرتبط است و محقق در روند انجام تحقیق و نوشتن پایان نامه به آن مراجعه می کند. بهتر است به شما یادآوری کنیم که هر تحقیقی با طرح سوالی شروع می شود و شما با استفاده از بدیهیات و دانسته های علمی موجود تلاش در جواب دادن به آن می کنید و تحقیق خود را انجام می دهید. تمامی این معلومات در مطالعات قبلی مشخص شده اند و تمامی این مطالعات که فرضیه ها، بدیهیات و خاستگاه تحقیق شما را شکل داده اند جزو پیشینه تحقیق در پایان نامه محسوب می شوند.

یک پزوهش برمبنای تفکر پایه ریزی می شود و اندیشه و تفکر هر دوره و فردی بر مبنای تفکر واندیشه های گذشته خود پایه ریزی می شوند. از این رو هر پژوهشی چه محقق آن آگاه باشد و چه به آن آگاهی نداشته باشد بر مبنای تفکرات و مطالعات تحقیق های پیشین پایه ریزی می شود و اشاره به این پیشینه های تحقیق، پژوهش  را به تحقیق های پیشین پیوند می دهد و اهمیت آن را در تکامل دانسته های گذشته روشن می کند.

 پیشیه تحقیق در پایان نامه می تواند بسیار مورد توجه و با اهمیت باشد تا جایی که در برخی از موارد از روی تعداد تحقیق های پیشینی که پژوهشگر به آن مراجعه کرده است  میزان تسلط و تامل او در زمینه تحقیق را قضاوت می کنند. گفته می شود که پژوهشگرانی تسلط کافی بر موضوع تحقیق دارند و آن را خوب مطالعه کرده اند، کسانی بوده اند که پیشینه تحقیق خود را کاملا پیدا کرده باشند!

منابعی که می توان به عنوان پیشینه تحقیق در نظر گرفت عبارتند از :

اطلاعات و مقالات موجود در بانک های اطلاعات علمی

کتاب های تالیفی و یا ترجمه و همچنین مقالاتی که در زمینه موضوع تحقیق به چاپ رسیده اند

پایان نامه ها

دایره المعارف ها و سالنامه هایی که در مراکز تحقیقاتی ارایه می شود

سایت های اینترنتی معتبر

در نهایت باید دقت کنید که منابعی را که به عنوان پیشینه تحقیق معرفی می کنید باید معتبر باشند و استفاده از منابع نامعتبر و یا ضعیف می تواند به تحقیق و پژوهش شما و علمی بودن پایان نامه لطمه وارد کند. باید وقت بگذارید و به دقت پیشینه پژوهش خود را مطالعه کنید. در مقاله بعدی اهداف پیشینه تحقیق در پایان نامه را بررسی خواهیم کرد.

برگرفته از ساعد نیوز

برای مشاهده لیست همه ی  پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی پرسشنامه استاندارد  کلیک فرمایید.

جهت دانلود نمونه سوالات دانشگاه پیام نور اینجا کلیک کنید.

نرم افزار های کمی: SPSS- PLS – Amos

نرم افزار کیفی: Maxquda

تعیین حجم نمونه با:Spss samplepower

 

اگر برای نوشتن پایان نامه یا مقاله ی  خود  (از مرحله پروپوزال تا دفاع) نیاز به کمک دارید .

و در صورت نیاز به مشاور می توانید با یکی از روش های ذیل با ما  در تماس باشید .

روش های تماس:

Mobile : 09102194672  & 09143444846  واتساپ – تلگرام

Telegram: @abazizi

وبلاگ ما

💢عدم تناسب شغل با ویژگی های شخصیتی، می‌تواند شما را بیمار کند

🔸فرسودگی شغلی نوعی استرس روانی است که با خستگی مفرط، بی‌انگیزگی، بی‌اشتیاقی، و احساس بی اثر بودن شناخته می شود و در نتیجه‌ عوامل متعددی نظیر مشکلات حرفه ای و استرس‌زا، کمال گرایی، و فشار کاری زیاد پدید می آید و ممکن است نتایج حرفه ای (مثل کاهش بازده)، یا جسمانی (مثل افزایش استرس و مشکلات قلبی عروقی) مختلفی در بر داشته باشد.

🔸اما رنج بردن کارکنان از فرسودگی شغلی لزوماً به معنای نارضایتی آنها از مسائلی نظیر داشتن یک رئیس بد، فشار کاری زیاد، یا فرهنگ ضعیف شرکت نیست. در واقع این مشکل می تواند ریشه‌های عمیق‌تری داشته باشد.
محققان در پژوهشی با بررسی پاسخ های ۹۷ زن در بازه سنی ۲۲ تا ۶۲ سال متوجه شده اند زمانی میان نیازهای ناخودآگاه فرد و الزامات شغل وی ناسازگاری وجود داشته باشد نیز ممکن است فرد دچار فرسودگی شود.

🔸وقتی نیاز های ناخودآگاه فرد با مشخصات و ویژگی های مورد نیاز موقعیت شغلی او همخوان نباشند، پدیده ای تحت عنوان «ناهمخوانی محیطی» رخ می دهد که اصلی ترین علت فرسودگی شغلی و از دست رفتن انگیزه به حساب می آید.

🔸به عنوان نمونه، کارمندی را در نظر بگیرید که با روحیه ای برونگرا، به تعاملات انسانی علاقه ای وصف ناشدنی دارد اما نیاز او در شغل فعلی اش برآورده نشده است، چرا که مجبور است مدام پشت میزش بنشیند و به صورت انفرادی به کارش مشغول باشد.

🔸از سوی دیگر، کارمند دیگری را در نظر بگیرید که وظیفه اش مدیریت کردن یک تیم و ترتیب دادن ارائه ها و سخنرانی های مختلف است، اما ترجیح می دهد مسئولیت فرد دیگری بر عهده اش نباشد، روی پروژه های انفرادی کار کند و کسی مزاحمش نشود.

◀️ چرا کارفرما ها باید به این نکته توجه کنند؟

مدیران ممکن است در فرایند استخدامی خود از این حقیقت غافل شوند که عدم تناسب فرد و محیط می تواند به رنجش و فرسودگی احساسی و حتی جسمانی او بیانجامد. به این ترتیب هنگام پر کردن یک موقعیت شغلی خالی، نباید صرفاً به رزومه فرد توجه کرد، بلکه باید از دیگر زوایای وجودی او نیز آگاه شد.

◀️ قدرت بیش از اندازه می‌تواند به فرسودگی جسمانی بیانجامد

محققان این پژوهش «انگیزه‌ی قدرت» را نیاز به مسئولیت داشتن و اثرگذاری بر شرکت تعریف کرده اند. با این تعریف، وقتی مسئولیت‌های شغلی به نسبت خواسته‌های غیرمستقیم خودِ فرد، قدرت بیش از اندازه‌ای برای او به ارمغان بیاورند، ظهور نشانه های جسمانی فرسودگی در وی افزایش می یابد؛ از جمله سردرد، درد در قفسه ی سینه، تنگی نفس و غیره). به این ترتیب می توان گفت مضرات فرسودگی شغلی به هیچ عنوان به نارضایتی روانی از آن ختم نمی‌شود.

✍منبع: inc

💢هرگز در مورد این مسایل با همکاران خود حرف نزنید!

🔸آیا جزو کسانی هستید که محل کار را خانه دوم خود تصور می‌کنند و همین امر موجب می‌شود تا احساس راحتی داشته باشند؟ در چنین شرایطی احتمالا خیلی راحت در مورد نظرات خود با دیگران صحبت می‌کنید. اما دست نگه دارید!

🔸این را بدانید که همکار یا مدیر، عضو خانواده شما نیست و نباید به‌هیچ وجه اطلاعات شخصی و کاری زیادی را با آنها به اشتراک بگذارید. این کار با خودکشیِ شغلی هیچ فرقی ندارد!
شما از تغییراتی که ممکن است در آینده پیش بیاید مطلع نیستید و ممکن است برخی از اظهارنظرهایتان در مورد اشخاص، بعدها به ضررتان تمام شود. حتی احتمال اخراج شدن هم وجود دارد.

🔸از جمله مهم‌ترین مسایلی که هرگز نباید با همکاران خود در موردشان حرف بزنید، شامل گزینه‌های زیر است:

◀️ شکایت در مورد مدیر

هر چقدر هم که مدیر شما بی‌اخلاق، بی‌اعصاب یا قدرنشناس باشد باز هم توصیه می‌کنیم که شکایت‌های خود را به همکارانتان نگویید. اشتباه‌ترین کاری که هر کارمندی ممکن است در زندگی حرفه‌ای خود انجام دهد، همین است. ممکن است فرد نامطمئنی صحبت‌های شما را بشنود یا حتی این احتمال وجود دارد که همکاری که به او اطمینان دارید هم به دلایل گوناگون (از خودشیرینی گرفته تا دفاع از خود)، صحبت‌های شما را کف دست مدیر بگذارد.

◀️ غیبت در مورد همکاری که در جمع حضور ندارد

به جای غیبت کردن یا شکایت کردن در مورد کسانی که در جمع شما حضور ندارند، به این فکر کنید که آیا دوست دارید بقیه در مورد شما این‌گونه حرف بزنند؟! شما هم ممکن است ایراداتی داشته باشید و بدون شک از اینکه بقیه پشت‌سرتان غیبت کرده یا مسخره‌تان کنند، خوشتان نمی‌آید. پس برای شخصیت دیگر همکاران خود ارزش و احترام قایل باشید.

◀️ انجام ندادن کاری که در فهرست وظایف‌تان نیست

همه کارمندان در زمان استخدام شرح وظایفی برایشان تعریف می‌شود که مسئول انجامشان خواهند بود. اما پس از مدتی، ممکن است تغییراتی در این فهرست صورت بگیرد.
تغییرات را با آغوش باز بپذیرید. به این فکر کنید که وقتی کار دیگری به شما سپرده می‌شود یعنی نحوه عملکردتان موردقبول مدیر است که با اطمینان، مسئولیت دیگری را به شما سپرده است.

◀️ غیبت کردن و شایعه‌پراکنی

حرف زدن در مورد رفتارهای دیگران، وقتی با استانداردهای ما جور نیست یکی از رایج‌ترین فعالیت‌های بشر است. اما همیشه این را به یاد داشته باشید که این فعالیت‌ها همیشه پیامدهای بسیار بدی دارند.
وقتی در یک جلسه غیب شرکت کرده‌اید یا حتی اگر خودتان گوینده هستید، حتما به این مسایل فکر کنید: اگر جای من با این فرد عوض می‌شد، آیا دوست داشتم بقیه این‌گونه در مورد من نظر بدهند؟ اگر این حرف‌ها به گوش او برسد، چه اتفاقی می‌افتد؟ آیا شنونده‌ها پس از این همه غیبت کردن می‌توانند به من اعتماد کنند؟ چه لزومی دارد که پشت سر بقیه حرف بزنم؟ چه سودی به من می‌رساند؟ و ….

◀️ دادن اطلاعات در مورد زندگی شخصی

هر وقت خواستید در مورد عادت‌های بد همسرتان شکایت کنید یا در مورد مادرشوهرتان غر بزنید، به این فکر کنید که: «بیان این حرف‌ها چه دردی از من دوا می‌کند؟» آیا اصلا لزومی دارد دیگران از هیجانات و احساسات لحظه‌ای شما آگاه شوند؟

◀️ بیان نظرات گستاخانه یا سوالات شخصی

هیچ‌وقت از همکار خود نپرسید: «آیا بارداری؟»، «این را چند خریده‌ای؟» و … . پیش از اینکه بخواهید در مسایل شخصی دیگران نظر بدهید، به خودتان بگویید که این مسایل به شما ارتباطی ندارد و اگر لازم باشد که بدانید، آن شخص خودش به شما خواهد گفت.

◀️ اینکه دنبال شغل دیگری هستید

هر چقدر هم که به همکار خود اطمینان دارید، این را بدانید که آنها به شغل و محل کارشان بیشتر از شخص شما اهمیت می‌دهند و برای نمایش وفاداری خود، ممکن است حرف‌هایتان را به مسئولان مربوطه منعکس کنند. بنابراین برای حفظ موقعیت خود هرگز در مورد تصمیمات این‌چنینی خود با دیگران صحبت نکنید.

◀️ در مورد حقوق خود

هیچ وقت در مورد حقوق خود با همکارانتان صحبت نکنید و حقوق آنها را هم جویا نشوید. صحبت در مورد این مسایل ممکن است دوستی‌ها را به دشمنی تبدیل کرده یا همکارها را رقیب هم کند.

✍منبع: thespruce