کنترل ذهن - انتظار - موفقیت انگیزش - آینده نگری- پژوهش - تفکر

چگونه یک رزومه کاری بنویسیم؟

چگونه یک رزومه کاری بنویسیم؟

چگونه یک رزومه کاری بنویسیم؟

ساعد نیوز: در این مقاله به دلیل اهمیت رزومه کاری برای مدیران و کارفرمایان برای استخدام نیرو، نحوه نوشتن رزومه کاری و بخش های مختلف آن بررسی شده است.

انواع مختلفی از رزومه وجود دارد که یکی از پرطرفدارتین و پرکاربردترین آن ها رزومه کاری است که امروزه برای درخواست کار به کارفرمایان و مدیران ارائه می شود. رزومه کاری به عنوان اولین دید یک کارفرما به شما از اهمیت بالایی برخوردار است و به دلیل اینکه ممکن است حجم درخواست های کار زیاد باشد برای خیلی از کارآفرین ها اولین مرحله گزینش به حساب می آید. به این دلیل نوشتن رزومه کاری اهمیت بالایی دارد و باید با دقت انجام شود.

نوشتن رزومه کاری چگونه است؟ 

توجه داشته باشید که رزومه کاری معرفی نامه ای است شامل چکیده ای از مشخصات شخصی، سوابق کاری، کارنامه تحصیلی و مهارت های فردی. توجه به خلاصه بودن رزومه اهمیت فراوانی دارد. شیوه های متنوعی برای نوشتن رزومه کاری وجود دارد که می تواند بسته به سلیقه و موقعیت درخواست کار توسط شما تغییر کند. بخش های عمومی یک رزومه کاری به ترتیب زیر است:

1.    جزییات شخصی:

طبیعتا اولین چیزی که باید در رزومه به آن اشاره کنید هویت شماست. اینکه چه کسی هستید و اطلاعات تماسی شما در این بخش قرار می گیرد. در جزییات شخصی خود بهتر است عکسی پرسنلی قرار دهید و اطلاعات شخصی از قبیل نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد،  نشانی، شماره تلفن همراه و ثابت و نشانی پست الکترونیکی خود را بنویسید. توصیه می کنیم که پست الکترونیکی که در این بخش معرفی می کنید رسمی باشد و برای کار خود آن را ساخته باشید.

2.     تحصیلات :

در این بخش سوابق تحصیلی خود را از دبیرستان تا مقاطع مختلف دانشگاهی به ترتیب بیاورید. اطلاعاتی که توصیه می شود در این بخش بنویسید مقطع تحصیلی، نوع مدرک و نام دانشگاه یا دبیرستانی است که مدرک را از آن گرفته اید. اگر فارغ التحصیل شده اید زمان فراغت از تحصیل خود را بیاورید و اگر در حال تحصیل هستید حتما در این بخش به آن اشاره کنید.

3.     سوابق کاری و شغلی: 

این بخش از رزومه اهمیت بالایی دارد زیرا برای بسیاری از کارفرمایان سوابق شغلی شما اهمیت دارد و با دقت بیشتری به این بخش نگاه می کنند. اطلاعات مشاغلی را که داشته اید چه پاره وقت بوده اند و چه تمام وقت به صورت کامل بیاورید. این اطلاعات شامل نام، نشانی و تلفن محل کار قبلی و تاریخ انجام آن می باشد. طبقه بندی آوردن آن ها بسته به سلیقه تان می تواند متفاوت باشد. هم می توانید به ترتیب داشتن شغل ها از جدیدترین به قدیم ترین، آن ها را بیاورید و هم می تواند بسته به موضوع و نوع کار آن ها را طبقه بندی کرده و مشاغل مرتبط را کنار هم بنویسید.

4.     کتاب ها و مقالات: 

اهمیت و آوردن این بخش بسته به محل کاری که درخواست می دهید متفاوت است. در بعضی از رزومه های کاری نیازی به آوردن این اطلاعات نیست. این بخش شامل اطلاعات کتاب ها و مقاله هایی است که تا به حال به نام شما چاپ شده اند. این اطلاعات بهتر است شامل نام اثر، نام مجله و یا کنفرانس و تاریخ نشر آن باشد.

5.     علایق و مهارت ها: 

می توانید در این بخش علایق  و مهارت های مختلف خود را از قبیل هنر و ورزش را بیاورید و همچنین اگر مهارت های دیگری دارید که در بخش های قبلی اشاره ای به آن نشده است می توانید در این بخش از رزومه خود به آن ها اشاره کنید. آوردن دانش زیان خارجی در این بخش قرار می گیرد.

6.     معرف ها: 

اطلاعات شرکت ها و یا افرادی که معرف شما هستند و برای شما توصیه نامه پر کرده اند در این بخش آورده می شود. سعی کنید اطلاعات نسبتا کاملی در این قسمت بیاورید.

در نگارش رزومه نکات زیر را مد نظر داشته باشید:

1. رعایت خلاصه نویسی در نگارش رزومه

باید توجه داشت که اصل مهم در رزومه نویسی، خلاصه و صریح نویسی (being to the point)  است. هیچ گاه از جملات بلند در رزومه خود استفاده نکنید. زیرا فردی که رزومه شما را مطالعه می کند، انتظار دارد در نگاه اول و اجمالی خود، تمامی اطلاعات شما را بدست آورد. لذا نوشتن مطالب بصورت جملات، حوصله خواننده را سر می برد. از این رو رزومه با Application (درخواست نامه) متفاوت است.

2. رعایت حاشیه گذاری در رزومه، یکی دیگر از مواردی است که در نگارش رزومه باید به آن توجه داشت.

3. قبل از نگارش رزومه حتما در خصوص سوابق تحصیلی و شغلی خود فکر کنید. سعی کنید، حتما مدارک کافی برای هرکدام از سوابق تحصیلی ذکر شده در رزومه داشته باشید و آن را ضمیمه رزومه نمایید.
4. از بزرگنمایی و نوشتن اطلاعات دروغین در رزومه بپرهیزید ، چون می تواند برایتان دردسر ساز شود.
5. سعی کنید تمام اطلاعات رزومه خود را  در 2 ورق کاغذ A4  تنظیم نمایید.
6. همیشه چند کپی از رزومه برای خودتان نگه دارید.
7. اگر قصد نوشتن رزومه به زبان انگلیسی دارید، حتماً متن رزومه خود را بعد از نوشتن به یک مترجم و یا کسی که ادبیات انگلیسی را به خوبی می داند نشان دهید تا مشکلی از لحاظ ادبی و نگارشی نداشته باشد.
8. رزومه خود را حتما به صورت تایپ شده داشته باشید و از ارائه رزومه دست نویس خود داری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *