پایان نامه

معرفی کتاب نردبان شکسته

کتاب جالب نردبان شکسته اثر کیت پین یک تحقیق جامعه‌شناسانه درباره تأثیر نابرابری اقتصادی- اجتماعی بر طرز فکر، زندگی و مرگ انسان‌ها است.

نابرابری کُنش‌ها و احساسات ما را به‌شیوه‌ای نظام‌مند، قابل‌ پیش‌بینی و مکرر تحت‌تأثیر قرار می‌دهد؛ باعث می‌شود کوته‌بین و مستعدِ هر گونه رفتار پرخطر شویم و میل به قربانی‌کردنِ آیندهٔ امن‌مان برای لذتی آنی افزایش یابد، باعث می‌شود گرایش بیش‌تری به تصمیم‌گیری‌های متناقض داشته باشیم، افکار عجیب را باور کنیم و به‌شکلی خرافاتی جهان را آن‌گونه که می‌خواهیم باشد، ببینیم نه آن‌گونه که هست. 

نابرابری ما را از هم جدا می‌کند و در جبهه‌هایی قرار می‌دهد که نه‌تنها براساس درآمد، بلکه براساس ایدئولوژی و نژاد از هم تفکیک شده‌اند، به‌این‌ترتیب اعتماد به دیگری را کاهش می‌دهد، اضطراب ایجاد می‌کند و باعث می‌شود سلامت و شادیِ ما کمتر شود.

درباره کتاب نردبان شکسته

کیت پین در این پژوهش، پدیده نابرابری و تأثیرش بر رفتار افراد را بررسی کرده است. او عقیده دارد نابرابری باعث می‌شود افراد احساس فقیر بودن کنند، مثل فقرا عمل کنند، حتی وقتی فقیر نیستند. نابرابری در ذهن انسان بسیار شبیه به فقر است. 

از نظر پین، ایالات متحده ثروتمندترین و نابرابرترین کشور جهان است که در عمل مانند یک کشور در حال توسعه است نه یک ابرقدرت. او می‌گوید در نظرسنجی‌ای که به تازگی از آمریکایی‌های زیر سی سال انجام شده، نیمی از افراد گفته‌اند «رویای آمریکایی مرده است» و یکی از اهداف مهم این کتاب هم فهم کامل و دقیق این همین موضوع است.

کتاب نردبان شکسته قصد ندارد مانند بسیاری از کتاب‌هایی که درباره نابرابری اقتصادی نوشته‌شده‌اند، بر روندهای تاریخی بزرگ‌مقیاس مثل تحولات در فناوری، الگوهای تجارت و یا خط مشی‌های سیاسی تمرکز کند. نردبان شکسته این موضوع را واکاوی می‌کند که نابرابری با ما مردم چه می‌کند.

کیت پین در این کتاب بررسی می‌کند که چطور ثروت ثروتمندان (همان درصد کم ) تجربه ما از جهان را تغییر می‌دهد و چرا ثروت ثروتمندان می تواند بر شیوه زندگی طبقه متوسط تاثیر بگذارد.

پین مثال جالبی هم برای توصیف حس درجازدن و عقب‌ماندگی ناشی از این فرایند زده است. او می‌گوید:

«آیا تابه‌حال در قطاری بی‌حرکت بوده‌اید و دیده‌اید قطار کناری‌تان ایستگاه را ترک کند؟ همگی احساس می‌کنید ناگهان در جهت مخالف شروع به حرکت کرده‌اید. وقتی طبقات بالاتر دائماً ثروتمندتر می‌شوند، هم طبقهٔ متوسط و هم کسانی‌که با فقر دست‌وپنجه نرم می‌کنند، با مقایسهٔ خودشان و آن‌ها، حس می‌کنند فقیر و فقیرتر شده‌اند. اما این احساس صرفاً توهم نیست و پیامدهایی جدی دارد.»

خواندن کتاب نردبان شکسته را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

کیت پین در نردبان شکسته بحث و دیدگاه نویی را درباره یک پدیده مهم اقتصادی-اجتماعی یعنی نابرابری مطرح کرده است و قطعا مطالعه آن برای پژوهشگران جامعه‌شناسی و علاقه‌مندان به مباحث اقتصادی و جامعه‌شناسانه سودمند خواهد بود.

جملاتی از کتاب نردبان شکسته

به‌تازگی محققان در یک نظرسنجی نظرات بیش از ۱۲۰۰ امریکایی را در مورد طیفی از مسائل جویا شدند. ۲۸ درصد از آن‌ها باور داشتند که یک طبقهٔ قدرتمندِ مرموز با برنامه‌ای جهانی وجود دارد که به‌دنبال حکومت بر جهان از طریق نظم نوین جهانی است. نظم نوین جهانی نظریهٔ توطئه‌ای‌ست که به محفل روشن‌ضمیران ارتباط داده می‌شود؛ جامعه‌ای مخفی که براساس ادعا، کنترل سازمان‌های دیگری چون فراماسون‌ها، صنعت فیلم‌سازیِ هالیوود و دولت ایالات متحده را در دست دارد. در برخی گزارش‌ها، از این سازمان با عنوان اسپکترـ شخصیت دسیسه‌گرِ کتاب‌ها و فیلم‌های جیمز باند ـ هم یاد شده. ۲۸ درصد! اگر درصدِ حامیانِ نظریهٔ توطئه را نسبت‌به جمعیت این کشور بسنجیم، می‌شود چیزی حدود ۸۸ میلیون امریکایی.

فهرست کتاب نردبان شکسته

مقدمه

فصل اول: دانشِ اقتصادیِ بوفه‌دار

چرا حسِ فقیربودن عینِ خودِ فقیربودن رنج‌آور است

فصل دوم: نسبتاً ساده

چرا نمی‌توانیم از مقایسهٔ خود با دیگران دست برداریم؟

فصل سوم: منطق فقرا

نابرابری منطقِ خاصِ خودش را دارد

سریع زندگی کن، جوان بمیر

چیزی برای ازدست‌دادن نداشتن

فصل چهارم: راست، چپ و نردبان

نابرابری چگونه سیاست‌مان را تقسیم می‌کند؟

فصل پنجم: زندگی‌های طولانی و سنگ قبرهای دراز

نابرابری موضوع مرگ و زندگی‌ست

فصل ششم: خدا، توطئه‌ها و زبان فرشتگان

چرا آدم‌ها به آن‌چه باید باور داشته باشند، باور دارند؟

فصل هفتم: نابرابری در سیاه و سفید

رقصِ خطرناکِ نابرابریِ نژادی و اقتصادی

فصل هشتم: نردبانِ سازمانی

چرا دستمزدِ عادلانه یعنی بازیِ جوانمردانه؟

فصل نهم: هنرِ زندگی‌کردن به‌صورت عمودی

نردبانِ کوتاه‌تر، مقایسه با مراقبت و چیزهایی که بیش‌تر از همه اهمیت دارند

منابع


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *