...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
خوش آمدید این سایت دارای مجوز می باشد برای مشاهده مجوز ها پایین صفحه را مشاهده فرمائید.
فاطمه زرینآمیزی، سخنگو و مدیرکل سازمان سنجش آموزش کشور در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهیگروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: ثبتنام و شرکت در آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ برای پذیرش در رشتههای با آزمون در دورههای روزانه، نوبت دوم (شبانه)، نیمه حضوری، مجازی، پردیس خودگردان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، دانشگاه پیام نور و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی و همچنین رشتههای تحصیلی با آزمون دانشگاه آزاد هم اکنون (یکشنبه، ۱۲ بهمن) از طریق درگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش آغاز شد.
مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش افزود: این مهلت روز شنبه، ۱۸ بهمن به پایان میرسد. متقاضیان میتوانند در مهلت مقرر برای شرکت در آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ ثبتنام کنند. دفترچه راهنمای این آزمون به همراه اطلاعیه تکمیلی ثبتنام در آزمون مذکور همزمان با شروع ثبتنام از طریق درگاه اطلاع رسانی این سازمان منتشر خواهد شد.
زرین آمیزی تصریح کرد: پیشتر مقرر بود این آزمون در تاریخ دهم و یازدهم تیر برگزار شود اما بر اساس تصمیمات جدید این آزمون طی چهار روز در روزهای چهارشنبه، پنج شنبه، جمعه و شنبه (۹ لغایت ۱۲ تیر ۱۴۰۰) برگزار خواهد شد. سوالات آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ و بعد از آن برای تمامی متقاضیان اعم از نظام قدیم و نظام جدید، صرفا بر مبنای دروس نظام آموزشی جدید ۶_۳_۳ طراحی و برگزار خواهد شد اما کنکور نظام قدیم برای سال ۱۴۰۰ برگزار نخواهد شد.
او بیان کرد: بر اساس مصوبات بیست و چهارمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو میزان و نحوه تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ همانند سال ۱۳۹۹ حداکثر ۳۰ درصد با تاثیر مثبت است و مواد و ضرایب دروس امتحانی و دروس مؤثر سوابق تحصیلی آزمون سال ۱۴۰۰ همانند سال ۱۳۹۹ است.
داوطلبان آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ میتوانند فهرست کتب منابع سؤالات آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ را بر اساس نظام ۳-۳-۶ را در جداول زیر مشاهده کنند.
درچرخه ی زندگی انسان دوره ی کودکی از مهمترین و تأثیرگذارترین دوره های رشدی محسوب می شود که از آن به عنوان دوره ی “شدن “نام برده می شود. بدین معنا که پایه های شخصیت فرد از دوره ی کودکی شکل گرفته و این تحول کیفی در دورهه ای مختلف بعدی متکامل می گیرد . اغلب اختلالات و ناسازگاریهای رفتاری پس از این دوران ناشی از کمبود توجه به دوران حساس کودکی و عدم هدایت صحیح در روند رشد و تکامل است. این بیتوجهی منجر به عدم سازش و انطباق با محیط و بروز انحرافات گوناگون در ابعاد مختلف برای کودک می شود . پس از چندین دهه پژوهش در زمینه روان شناسی مرضی و بر خلاف باور ابتدایی، نشان داده شد که کودکان و نوجوانان نیز در معرض خطر ابتلای به اختلالهای روانی قرار دارند و در مجموع بین 14 تا 24 درصد از کودکان و نوجوانان با انواع مشکلات و اختلال های رفتاری و هیجانی دست به گریبانند.
این پرسشنامه یکی از رایج ترین پرسشنامه ها برای مشخص کردن ناراحتی های روانی کودکان است که در سال 1967 توسط مایکل راتر و همکاران تهیه شده و دارای دو فرم والدین و فرم معلمان می باشد. این پرسشنامه سه بعد اضطراب و افسردگی، رفتارهای ضداجتماعی و ناسازگاری اجتماعی را ارزیابی می کند. فرم الف آن دارای 30 پرسش و فرم ب از 26 عبارت ساده تشکیل شده است. نمره برش این دو فرم به ترتیب 13 و 9 می باشد.
همراه 5 مقاله رایگان
برای مشاهده لیست همه ی پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی پرسشنامه استانداردکلیک فرمایید.
تحلیل داده های آماری برای پایان نامه و مقاله نویسی تحلیل داده های آماری شما با نرم افزارهای کمی و کیفی ،مناسب ترین قیمت و کیفیت عالی انجام می گیرد.
انگیزش در برگیرنده عواملی است که موجب رفتار انسان می شوند، مسیر رفتار را مشخص میکنند و نوع رفتار را در مسیر خاص تعهد شده حفظ می نمایند مدیران و مسئولان باید بدانند که نیروی انسانی با انگیزه در بقا، پویایی، تحقق سیاستها و استراتژی سازمان تأثیرگذار است. بنابراین آنها می توانند با شناخت و پیش بینی انگیزه ها و نیازهای واقعی کارکنان به ارضای نیازها و انگیزه های آنان پاسخ دهند. انگیزش شغلی بر بهره وری و عملکرد، رضایت شغلی و تعهد سازمانی کارکنان هر سازمان تأثیر می گذارد. همچنین درک عوامل مؤثر بر انگیزش باعث احساس خلاقیت و نوآوری در کارکنان می شود(کیاکچوری و دیگران، 1396).
این پرسشنامه دارای 6 گویه است.
همراه 4 مقاله رایگان
برای مشاهده لیست همه ی پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی پرسشنامه استانداردکلیک فرمایید.
تحلیل داده های آماری برای پایان نامه و مقاله نویسی تحلیل داده های آماری شما با نرم افزارهای کمی و کیفی ،مناسب ترین قیمت و کیفیت عالی انجام می گیرد.
براي بسیاري از افراد، زندگی مملو از رویدادهاي فشارزا می باشد، اما نکته مهم، نحوه پاسخ دهی افراد به مشکلات است که چگونه آنها مهارت مقابله و حل مسأله خویشتن را ارزیابی نموده و در قبال ، مشکلات، گرایش یا اجتناب دارند. حل مسأله تحت عنوان فرایندهاي رفتاري و شناختی پیچیده با هدف سازگاري با چالش هاي درونی و بیرونی تعریف می گردد. تري فینگر، سلبی و اسکات (2008 ) حل مسأله را تفاوت هاي فردي پایدار در شیوه هاي ترجیحی که افراد در رویارویی با مسائل به کار می گیرند، تعریف نمود که البته یافتن راه حل مسأله نیازمند دامنه اي از مهارت هاي شناختی مشتمل بر تفسیر اطلاعات، برنامه ر یزي، حافظه روش شناسانه، کنترل نتایج و تلاش براي تفسیر نتایج می باشد. راه حل ها و پاسخ هایی که تولید می نماییم و تصمیماتی که اتخاذ می کنیم نه تنها یک موفقیت خاص را تحت تأثیر قرار می دهد، بلکه به طور بالقوه بر پیشرفت شخصی، اجتماعی و جهت گیري ما در زندگی هم تأثیر بسزایی دارد (زارع و برادران ،1393) .
این پرسشنامه دارای 20 گویه است، این مقیاس چهار مؤلفه حس کردن، شهود، احساس و تفکر را در مقیاس 5 درجه ای لیکرت مورد ارزیابی قرار می دهد. هر زیر مقیاس دربرگیرنده 5 سوال می باشد.
همراه 3 مقاله رایگان
برای مشاهده لیست همه ی پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی پرسشنامه استانداردکلیک فرمایید.
تحلیل داده های آماری برای پایان نامه و مقاله نویسی تحلیل داده های آماری شما با نرم افزارهای کمی و کیفی ،مناسب ترین قیمت و کیفیت عالی انجام می گیرد.
خانواده قدیمی ترین سازمان اجتماعی است که از بدو پیدایش انسان وجود داشته و در هسته مرکزی سازمان های اجتماعی گسترده تر قرار گرفته و بخش مهمی از سلامت روانی افراد جامعه را تأمین میکند. خانواده در حکم بافت سلولی برای اندام های اجتماعی عمل می کند( علاقه بندقدیم، 1398).
ازدواج رابطه منحصربه فردي است که زنان و مردان می توانند در آن ژرف ترین احساسات را تجربه کنند. ازدواج به عنوان برجسته ترین و والاترین رسم اجتماعی، رابطه ي انسانی، پیچیده، ظریف و پویا است که از ویژگی هاي خاصی برخوردار است. ازدواج و رابطۀ زناشویی منبع حمایت، بی آلایشی و لذت انسان است. از طرفی سبب پیدایش همکاري، همدردي، علاقه، مهربانی، بردباري و مسئولیت پذیري نسبت به خانواده خواهد بود (آجلی لاهیجی و ذاکری،1396) .
در سال 1973 ناتان اچ ازرین ، بری تی، ناستر و رابرت جونز مقیاس خرسندی زناشویی را ساختند. که به اندازه گیری سطح خرسندی زناشویی در زمان اجرای پرسشنامه می پردازد. این مقیاس بر اساس طیف درجه بندی از کاملا ناخرسند تا کاملا خرسند است و برای مشخص نمودن وظایف ها و تعیین میزان خرسندی زن و شوهر مناسب است. این ابزار 10 عبارتی است شامل وظیفه نسبت به خانواده، پرورش و تربیت فرزندان، فعالیت اجتماعی، پول، ارتباط کلامی و غیر کلامی ، روابط جنسی، پیشرفت تحصیلی (شغلی) ،استقلال خود، استقلال همسر و خرسندی کلی است.
همراه 6 مقاله رایگان
برای مشاهده لیست همه ی پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی پرسشنامه استانداردکلیک فرمایید.
تحلیل داده های آماری برای پایان نامه و مقاله نویسی تحلیل داده های آماری شما با نرم افزارهای کمی و کیفی ،مناسب ترین قیمت و کیفیت عالی انجام می گیرد.
دانشمندان و متفكران، lمدل های گوناگوني را براي طبقه بندي سيستم ها قائل شده اند. در اين جا به نمونه هائي از آن ها اشارهمي شود.
سيستم هاي اصلي و فرعي :
طبقه بندي سيستم ها به دو دسته اصلي و فرعي
سيستم فرعي جزئي است كه بر خود نظارت دارد و ضمن انجام وظيفه خاص براي رسيدن به هدف معيني مي كوشد.
با ديد گسترده تري اين سيستم فرعي كه نقش ويژه اي را ايفا مي كند خود يكي از اجزاي تشكيل دهنده سيستم بزرگ تري است كه مي توان آن را «سيستم اصلي» نام نهاد.
بنابراين
سيستم اصلي از به هم پيوستن چند سيستم فرعي پديد مي آيد. بايد توجه داشت كه وابستگي سيستم فرعي به سيستم اصلي سبب تحليل سيستم فرعي در سيستم بزرگ تر نشده، بلكه سيستم فرعي در عين حال كه به انجام دادن وظائف خويش مشغول است در جهت تحقق هدف هاي سيستم بزرگ تر نيز فعاليت مي كند.
مثال
در سيستم اصلي بدن، سيستم هاي فرعي گوارش، اعصاب، تنفس و گردش خون، هر يك وظائف خويش را انجام مي دهند . در عين حال با يكديگر مربوطند و ارتباط آن ها با يكديگر در جهت كار سيستم اصلي بدن است.
به همين ترتيب در سيستم اصلي شبكه آموزشي كشور به عنوان نمونه هائي از سيستم هاي فرعي مي توان به آموزش ابتدائي، آموزش دبيرستاني، آموزش فني و حرفه اي و آموزش دانشگاهي كه البته هر يك از آن ها نيز براي سيستم هاي فرعي تر درون خود سيستم اصلي محسوب مي شوند اشاره كرد.
سيستم هاي باز و بسته :
سيستم بسته، سيستم ساده اي است كه با محيط خود ارتباطي برقرار نمي كند. سيستم باز، سيستمي است كه با محيط خود مرتبط است .
سيستم هاي بسته در برخورد با محيط، سازمان خود را از دست مي دهند يا جهت فعاليتشان تغيير مي كند.
مثال
چنانچه يك اتم را كه سيستمي بسته است بشكنيم و با محيطش ارتباط دهيم از صورت اوليه اش خارج شده و نظم سيستمي آن دچار اختلال مي شود. لازم به ذكر است كه به سختي مي توان سيستم كاملاً بسته را در ذهن متصور ساخت و سيستم بسته اصطلاحي نظري و مجرد است، زيرا سيستم ها در هر حال به نحوي با محيط خود مرتبط هستند.
هزاران سال است كه آدمي در انديشه طبقه بندي پديده هاست. به طوري كه انسان هاي نخستين نيز گياهان و جانوران را به گروه هاي «مفيد يا مضر» و «قابل استفاده يا غيرقابل استفاده» طبقه بندي مي كردند.
رده بندي ارسطو
ارسطو با شناسائي تعداد هزار و چند حيوان و گياه آن ها را رده بندي كرد. طرح رده بندي ساده اي كه ارسطو ارائه داد، حيوانات را به سرخ خون (مهره داران) و غير سرخ خون (بي مهرگان) و گياهان را (بر اساس اندازه و ظاهر آن ها) به علف ها، گياهان بوته دار و درختان تقسيم مي كرد. اين طرح تا قرن هجدهم – يعني هنگام مطرح شدن انديشه لزوم و طبقه بندي اجزاء و عناصر پديده ها توسط لينائوس– مورد استفاده بود.
هر طرح طبقه بندي با يك هدف ذهني ويژه
هر طرح طبقه بندي، هر چند هم كه قراردادي باشد، با يك هدف ذهني ويژه تنظيم مي شود. دانش آموزان را مي توان بر مبناي ميزان توانائي آن ها،آب و هوا را مي توان بر اساس درجه گرما و ميزان بارندگي، و كتاب ها را مي توان بر مبناي تخيلي بودن و واقعي بودن طبقه بندي كرد. در همه اين طبقهبندي ها مبنائي براي طبقه بندي مدنظر قرار مي گيرد و نظمي در طرح طبقه بندي ايجاد مي شود كه به مطالعه پديده هاي مشابه نيز كمك مي كند. طبقه بندي سيستم ها را مي توان بر مبناي عوامل متعددي انجام داد. يكي از اين عوامل «ميزان پيچيدگي» است.
سلسله مراتب بولدينگ
بولدينگ سلسله مراتبي را براي طبقه بندي سيستم هاي گوناگون ارائه داده است. در اين سلسله مراتب ميزان پيچيدگي سيستم هاي هر سطح از سيستم هاي سطح پيشين بيشتر است و قوانين سطوح پيشين در سطوح بعدي نيز صدق مي كند در حالي كه سطوح بعدي هر يك خصوصيات خاصي دارند كه طبقات پيشين فاقد آن ها هستند (بولدينگ، ۱۹۷۱، ص ۲۰-۲۸) . اين سطوح عبارتند از :
۱) سطح ساختارهاي ايستا
اين سطح، سطح چهارچوب ها نيز ناميده مي شود مانند نقشه يك زمين يا يك نمودار سازماني.
۲) سطح سيستمهاي متحرك ساده
در اين سطح كه سطح ساعت گونه نيز ناميده مي شود، حركاتي از پيش تعيين شده مشاهده مي شود مانند حركت دوچرخه، حركت موتورهاي بخار و حركت منظومه شمسي. بيشتر نظريه هاي علوم فيزيك، شيمي و اقتصاد در اين سطح قرار مي گيرند.
۳) سطح سيستم هاي سايبرنتيكي
يا سطح سازوكارهاي كنترل خودكار و خودتنظيم كه مي توانند تعادل خود را حفظ كنند، مانند ترموستات و موشك هاي قاره پيما. در اين سطح رفتار، سيستم هدفجوست، ولي نميتواند تغيير هدف بدهد.
در اين سيستم ها، ارتباط و كنترل، لازمه حفظ تعادل سيستم و ادامه عمليات در مسير از پيش تنظيم شده است. نكته مهم اين است كه عمل ارتباط (مثل انتقال درجه حرارت در ترموستات) و كنترل (از طريق قطع و وصل جريان) توسط خود سيستم و بدون دخالت عوامل خارجي انجام ميگيرد.
۴) سطح سيستم هاي باز، سيستم هاي خودكفا و سيستم هاي قادر به توليد مثل
اين طبقه به سيستم هاي ياخته اي يا سلولي كه مرز جدائي موجود زنده از جماد هستند، اختصاص مي يابد.
۵) سطح سيستم هاي تكاملي رستني، نظير گياهان
در اين سطح شكل ساده اي از تقسيم كار بين سلول ها مشاهده مي شود. همچنين در دوره زندگي سيستم هاي موردنظر در اين سطح مراحل مشخصي به صورت تكويني برنامه ريزي شده اند.
۶) سطح سيستم هاي حيواني
سيستم هاي اين سطح از تحرك و خودآگاهي بيشتري برخوردارند و داراي گيرنده هاي اطلاعاتي مخصوصي نظير چشم و گوش بوده، از سيستم اعصاب و مغز نيز برخوردار هستند، بنابراين قادرند كه اطلاعات را گرفته، تعبير و تفسير كرده و نسبت به آن واكنش مناسب نشان دهند.
۷) سطح سيستم هاي انساني
اين سيستم ها خودآگاه هستند، در واقع سيستم هاي اين سطح مخلوقاتي هستند كه بر «توان كسب آگاهي خود» وقوف دارند، يعني «مي داند كه مي تواند بداند». انسان علاوه بر هدفجو بودن، كمال جو نيز هست، و به دنبال مطلوب هائي است كه رسيدن به آن ها مشكل و گاهي محال است
۸) سطح سيستم هاي اجتماعي
اين سطح شامل سيستم هاي سازماني مي شود. اين سيستم ها تحت تاثير عواملي نظير ارزش ها، نقش ها، تاريخچه، فرهنگ و آثار هنري قرار دارند. اين دسته از سيستم ها در شمار پيچيدهترين سيستم هاي شناخته شده قرار مي گيرند.
واحد تشكيل دهنده اين گونه سيستم ها انسان نيست بلكه نقشي است كه انسان در سيستم اجتماعي بازي مي كند.
مثال
براي مثال در يك اداره از ميان ۳ نفر كه كار معيني را انجام مي دهند يك نفر به خاطر دريافت حقوق، ديگري به خاطر علاقه به كار و شغل خود و سومي به خاطر خدمت به مردم كار مي كند. بدين ترتيب گرچه كار آن ها يكسان است، ولي هر يك نقش هاي متفاوتي را اجرا مي كنند. (باكلي، ۱۹۶۷، ص ۴۹۰-۵۱۳).
۹) سطح سيستم هاي ماوراء الطبيعه، نمادي و مجرد دنياي ناشناخته ها
اين سيستم ها در مرتبه اي قرار دارند كه گيرنده هاي اطلاعاتي بشر، قادر به گرفتن اطلاعات از آن ها نيست و انسان از طريق دانش نتوانسته است به آن ها راه يابد، از اين رو ماهيت پديده ها و حوادثي مانند مرگ براي او مبهم مانده است ( هر چند مكتب هاي توحيدي با اعتقاد به وحي و ارتباط انبياء با ماوراءالطبيعه و سراي ديگر، توانسته اند اطلاعاتي را فراتر از محدوده قدرت علم بشر در اختيار وي قرار دهند).
سه سطح اول
سه سطح اول كه مشتمل بر سيستم هاي فيزيكي و مكانيكي هستند با علوم «طبيعي- فيزيكي» سر و كار دارند.
سه سطح دوم
سه سطح بعدي از سيستم هاي بيولوژيكي تشكيل شده اند و قلمرو زيست شناسي، گياه شناسي،جانورشناسي و پزشكي محسوب مي شوند.
سه سطح آخر
سيستم هاي سه سطح آخر نيز با علوم انساني، اجتماعي، رفتاري، هنر و مذهب سرو كار دارند. شواهد تجربي و پيشرفت هاي نظري در نظريه سيستم ها حكايت از آن دارند كه سيستم هاي «طبيعي- فيزيكي»، «زيستي» و «اجتماعي- فرهنگي» رابطه اي به هم پيوسته دارند و به ترتيب پديدار شده اند (نيكولاس، ۱۹۹۲، ص ۵۴) . هر چند مديريت عمدتاً با سيستم هاي سطوح هفتم و هشتم ارتباط دارد ولي براي تحقق هدف ها، نتايج و تنظيم فراگردها از سيستم هاي سطوح ديگر نيز استفاده مي كند.
نیازی به داشتن دانش زیاد در زمینه روانشناسی نیست که بدانیم چه بزرگ کردن کودکان در شرایط سخت و چه بزرگ کردن کودکانی دارای شرایط سخت، زندگیتان را دشوار خواهد کرد. اما مسئلهای که نیاز به تجربه و تخصص دارد تشخیص این نکته است که آیا کودک شما تنها درحال گذراندن یک فاز و مرحله است یا اینکه با مسئلهای پیچیدهتر و جدیتر روبرو هستید.
نکتهای که بنابر ادعای متخصصین بعنوان پدر و مادر باید همواره در ذهن داشته باشید این است که تا جای ممکن از تشخیص خودسر و چسباندن برچسبهای خودساخته به کودکتان بر حذر باشید. به خاطر داشته باشید اوقات تلخی و کجخلقی کودک ۲ ساله شما لزوما به معنی مشکل او در پذیرفتن نظم و سلطه نیست. همانطور که اگر کودکی در مقطع مهدکودک دوست نداشت بدون حرکت روی صندلی بنشیند نباید نتیجه گرفت که او اختلال توجه دارد.
تعریف اختلال
متخصصین روانشناسی کودک از دانشگاههای آکسفورد و پیتسبورگ بر این باورند که استفاده از واژه “اختلال” برای کودکان زیر ۵ سال باید در نهایتِ احتیاط صورت پذیرد. پروفسور فرانسیس گاردنر عقیده دارد مدارک معتبری که مشکلات رفتاری کودک در دوران قبل از مدرسه را به مشکلات بزرگسالی مرتبط سازد بسیار محدود است. او ادامه میدهد: به همین صورت از نظر ما وجود مشکلات رفتاری در کودک به هیچ عنوان بِدین معنی نیست که آن کودک در آینده به اختلالات رفتاری دچار خواهد شد. “ جالب است بدانید متخصصین روانشناسی کودک بیش از نگرانی از نادیده گرفتنِ نشانههای اختلال رفتاری در کودکان، نگران پیشداوری و قضاوتهای اشتباه و درنتیجه آزار کودکانی هستند که تنها در حال کودکی کردنند.
اختلالات رفتاری و احساسی در خردسالی
توجه داشته باشید که گرچه تشخیص یک اختلال رفتاری جدی در کودک زیر ۵ سال به شدت نادر است؛ اما کودکان تا پیش از ۵ سال میتوانند علائمی مبنی بر بروز این اختلالات در سنین بالاتر را بروز دهند.
این اختلالات رفتاری و احساسی میتواند شامل:
اختلال بیشفعالی و نقص توجه (ADHD)
اختلال نافرمانی مقابلهجویانه (ODD)
اختلال طیف اوتیسم (َASD)
اختلال اضطراب
افسردگی
اختلال دوقطبی
اختلال یادگیری
اختلال سلوک (Conduct Disorders)
احتمالا نام تعدادی از این اختلالات را شنیدهاید. تعدادی دیگر نیز بهقدری نادر هستند که نامشان عمدتا در انجمنهای روانشناسی کودکان به گوش میرسد.
ذکر این نکته ضروری به نظر میرسد که یک فرد غیرمتخصص با مطالعه چند مقاله در اینترنت توانایی تشخیص این اختلالهای رفتاری را ندارد. برای مثال به اختلال نافرمانی مقابلهجویانه یا ODD توجه کنید. این اختلال شامل طغیانهای عصبی کودک به سمت افرادِ دارای قدرت و سلطه میباشد. اما تشخیص این اختلال علاوه بر رفتار کودک به تداوم زمانی این رفتارها (برای درنظر گرفتن بعنوان اختلال، این رفتارها باید دستکم ۶ ماه به طول بیانجامد) و داشتن تاثیر منفی روی عملکرد طبیعی کودک نیاز است.
Conduct Disorder یا اختلال سلوکی، اختلالی به مراتب جدیتر است. این اختلال رفتارهایی ظالمانه و خشن با انسانهای دیگر و حیوانات را به دنبال دارد و میتواند منجر به خشونت فیزیکی و یا اَعمال مجرمانه شود. متخصصین بروز این اختلال، در کودکان زیر سن مدرسه را به شدت نادر توصیف میکنند.
در سمت مقابل، اما اوتیسم طیف گستردهتری دارد که توانایی ایجاد مشکل در زمینههای رفتاری، اجتماعی و شناختی را برای کودک بهمراه دارد. اوتیسم را اختلالی نورولوژیکال یا عصبی طبقهبندی میکنند که برخلاف اختلالهای رفتاری دیگر ممکن است نشانههای آن از سنین بسیار کم و حتی نوزادی آشکار شود. بر اساس تحقیقات انجمن روانشناسی آمریکا، از هر ۶۸ کودک یکی مبتلا به اختلال طیف اوتیسم یا ASD است.
مشکلات رفتاری و احساسی
فراموش نکنید که داشتن مشکلات رفتاری و احساسی بسیار محتملتر است از ابتلای کودک به یکی از اختلالات بالا. بسیاری از این مشکلات تنها با گذر زمان رفع میشوند و تنها و تنها نیاز به صبر و درک پدر و مادر دارند.
در بسیاری از پروندههای کودکانِ دارای مشکلات رفتاری و احساسی، گرفتن مشاوره از فردی حرفهای و بیرون از خانواده موثر بوده است. یک متخصص میتواند به کودک شما آموزش دهد چگونه عصبانیتش را کنترل کند، احساستش را بشناسد و نیازهایش را بهتر به گوش والدین برساند. در نظر داشته باشید که دارودرمانی درمورد کودکان هنوز محل بحث بسیار است و بسیاری از روانشناسانِ کودک فایدهی دارودرمانی در کودکان را (جز در مواردی نادر و بسیار جدی) کمتر از زیانهایش تخمین میزنند.
رابطه رفتار والدین و اختلالات رفتاری
هرچند که تکنیکهای تربیتی والدین، به ندرت دلیل اختلالات رفتاری کودکان شناخته میشود، اما طرز برخورد آنها نقشی حیاتی در بهبود اختلالات و مشکلات رفتاری کودکان ایفا میکند.
از نظر پژوهشگران، تکنیکهای تربیتی والدین را میتوان به طور کلی به ۴ دسته تقسیم کرد:
۱. فرزندپروری پادگانی: تکنیکی شامل قوانین قاطع و بدون سازش. در این تکنیک کودک هیچ نقشی در تغییر قوانین بازی نمیکند.
۲. فرزندپروری مقتدرانه: در این روشِ تربیتی هم قوانینی قاطع وجود دارد، اما والدین مایلند نظر کودک را در مورد هر قانون بدانند. اگر روش اول را به دیکتاتوری تشبیه کنیم این روش بیشتر به دموکراسی شبیه است.
۳. فرزندپروری آسانگیرانه: نسبت به دو روش قبلی تعداد قانونها و درخواستها از کودک بسیار کمتر است. در این روش تقریبا نظم و انظباطی در خانه وجود ندارد و پدر و مادر بیشتر نقش دوست را برای فرزندشان بازی میکنند.
۴. فرزندپروری بیتوجهانه: هیچ قانونی وجود ندارد و برخورد بین فرزند و والدین بسیار کم است. در این روش وابستگی بین کودک و پدر و مادر در کمترین حد ممکن است و معمولا کودک از طرف والدین نادیده گرفته و یا طرد میشود.
درحالیکه روش دوم بیشترین شانس را برای تحویل فرزندانی شاد، با تربیت درست دارد؛ روش چهارم احتمالا به داشتن کودکانی بدون اعتماد به نفس، ناتوان در کنترل خود و فاقد صلاحیت منجر خواهد شد.
این ۴ روش تربیتی به ما میآموزد همانگونه که کودک به قوانین روشن و عواقبی حتمی درصورت شکستن آن قوانین نیاز دارد؛ به همان میزان نیز پدر و مادری مهربان میخواهد که حرفهایش را بشنوند و همیشه آماده حمایت و راهنمایی کردنش باشند.
رفتار والدین در قبال کودکی دارای اختلال
در کنار اهمیت خصوصیاتی، چون درک شرایط، همیاری اعضای خانواده، خلق و خوی آرام و صبر و شکیبایی زیاد درمقابل سختیهایی که کودکتان ایجاد میکند؛ تشخیص زمان کمک خواستن از فردی دانا یا مراجعه به روانشناس عنصری حیاتی است. اگر رفتار کودک روند معمول زندگیتان را مختل کرده یا درحال آسیب زدن به تحصیلاتش است یا اینکه رفتارش به سمت خشونت میرود، زمان مراجعه به متخصص فرا رسیده است.
به دلیل اهمیت زیاد این موضوع، در انتهای مقاله یک بار دیگر یادآوری میکنم پیشداوری و قضاوت خودسرانه تاثیراتی بعضا بیبازگشت بر شخصیت کودک شما تحمیل خواهد کرد و هیچ فرد غیرمتخصصی با مطالعه چند مقاله صلاحیت و توانایی تشخیص یک اختلال رفتاری از عادات گذرا و بیخطر یک کودک را ندارد.
نیازی به داشتن دانش زیاد در زمینه روانشناسی نیست که بدانیم چه بزرگ کردن کودکان در شرایط سخت و چه بزرگ کردن کودکانی دارای شرایط سخت، زندگیتان را دشوار خواهد کرد. اما مسئلهای که نیاز به تجربه و تخصص دارد تشخیص این نکته است که آیا کودک شما تنها درحال گذراندن یک فاز و مرحله است یا اینکه با مسئلهای پیچیدهتر و جدیتر روبرو هستید.
نکتهای که بنابر ادعای متخصصین بعنوان پدر و مادر باید همواره در ذهن داشته باشید این است که تا جای ممکن از تشخیص خودسر و چسباندن برچسبهای خودساخته به کودکتان بر حذر باشید. به خاطر داشته باشید اوقات تلخی و کجخلقی کودک ۲ ساله شما لزوما به معنی مشکل او در پذیرفتن نظم و سلطه نیست. همانطور که اگر کودکی در مقطع مهدکودک دوست نداشت بدون حرکت روی صندلی بنشیند نباید نتیجه گرفت که او اختلال توجه دارد.
تعریف اختلال
متخصصین روانشناسی کودک از دانشگاههای آکسفورد و پیتسبورگ بر این باورند که استفاده از واژه “اختلال” برای کودکان زیر ۵ سال باید در نهایتِ احتیاط صورت پذیرد. پروفسور فرانسیس گاردنر عقیده دارد مدارک معتبری که مشکلات رفتاری کودک در دوران قبل از مدرسه را به مشکلات بزرگسالی مرتبط سازد بسیار محدود است. او ادامه میدهد: به همین صورت از نظر ما وجود مشکلات رفتاری در کودک به هیچ عنوان بِدین معنی نیست که آن کودک در آینده به اختلالات رفتاری دچار خواهد شد. “ جالب است بدانید متخصصین روانشناسی کودک بیش از نگرانی از نادیده گرفتنِ نشانههای اختلال رفتاری در کودکان، نگران پیشداوری و قضاوتهای اشتباه و درنتیجه آزار کودکانی هستند که تنها در حال کودکی کردنند.
اختلالات رفتاری و احساسی در خردسالی
توجه داشته باشید که گرچه تشخیص یک اختلال رفتاری جدی در کودک زیر ۵ سال به شدت نادر است؛ اما کودکان تا پیش از ۵ سال میتوانند علائمی مبنی بر بروز این اختلالات در سنین بالاتر را بروز دهند.
این اختلالات رفتاری و احساسی میتواند شامل:
اختلال بیشفعالی و نقص توجه (ADHD)
اختلال نافرمانی مقابلهجویانه (ODD)
اختلال طیف اوتیسم (َASD)
اختلال اضطراب
افسردگی
اختلال دوقطبی
اختلال یادگیری
اختلال سلوک (Conduct Disorders)
احتمالا نام تعدادی از این اختلالات را شنیدهاید. تعدادی دیگر نیز بهقدری نادر هستند که نامشان عمدتا در انجمنهای روانشناسی کودکان به گوش میرسد.
ذکر این نکته ضروری به نظر میرسد که یک فرد غیرمتخصص با مطالعه چند مقاله در اینترنت توانایی تشخیص این اختلالهای رفتاری را ندارد. برای مثال به اختلال نافرمانی مقابلهجویانه یا ODD توجه کنید. این اختلال شامل طغیانهای عصبی کودک به سمت افرادِ دارای قدرت و سلطه میباشد. اما تشخیص این اختلال علاوه بر رفتار کودک به تداوم زمانی این رفتارها (برای درنظر گرفتن بعنوان اختلال، این رفتارها باید دستکم ۶ ماه به طول بیانجامد) و داشتن تاثیر منفی روی عملکرد طبیعی کودک نیاز است.
Conduct Disorder یا اختلال سلوکی، اختلالی به مراتب جدیتر است. این اختلال رفتارهایی ظالمانه و خشن با انسانهای دیگر و حیوانات را به دنبال دارد و میتواند منجر به خشونت فیزیکی و یا اَعمال مجرمانه شود. متخصصین بروز این اختلال، در کودکان زیر سن مدرسه را به شدت نادر توصیف میکنند.
در سمت مقابل، اما اوتیسم طیف گستردهتری دارد که توانایی ایجاد مشکل در زمینههای رفتاری، اجتماعی و شناختی را برای کودک بهمراه دارد. اوتیسم را اختلالی نورولوژیکال یا عصبی طبقهبندی میکنند که برخلاف اختلالهای رفتاری دیگر ممکن است نشانههای آن از سنین بسیار کم و حتی نوزادی آشکار شود. بر اساس تحقیقات انجمن روانشناسی آمریکا، از هر ۶۸ کودک یکی مبتلا به اختلال طیف اوتیسم یا ASD است.
مشکلات رفتاری و احساسی
فراموش نکنید که داشتن مشکلات رفتاری و احساسی بسیار محتملتر است از ابتلای کودک به یکی از اختلالات بالا. بسیاری از این مشکلات تنها با گذر زمان رفع میشوند و تنها و تنها نیاز به صبر و درک پدر و مادر دارند.
در بسیاری از پروندههای کودکانِ دارای مشکلات رفتاری و احساسی، گرفتن مشاوره از فردی حرفهای و بیرون از خانواده موثر بوده است. یک متخصص میتواند به کودک شما آموزش دهد چگونه عصبانیتش را کنترل کند، احساستش را بشناسد و نیازهایش را بهتر به گوش والدین برساند. در نظر داشته باشید که دارودرمانی درمورد کودکان هنوز محل بحث بسیار است و بسیاری از روانشناسانِ کودک فایدهی دارودرمانی در کودکان را (جز در مواردی نادر و بسیار جدی) کمتر از زیانهایش تخمین میزنند.
رابطه رفتار والدین و اختلالات رفتاری
هرچند که تکنیکهای تربیتی والدین، به ندرت دلیل اختلالات رفتاری کودکان شناخته میشود، اما طرز برخورد آنها نقشی حیاتی در بهبود اختلالات و مشکلات رفتاری کودکان ایفا میکند.
از نظر پژوهشگران، تکنیکهای تربیتی والدین را میتوان به طور کلی به ۴ دسته تقسیم کرد:
۱. فرزندپروری پادگانی: تکنیکی شامل قوانین قاطع و بدون سازش. در این تکنیک کودک هیچ نقشی در تغییر قوانین بازی نمیکند.
۲. فرزندپروری مقتدرانه: در این روشِ تربیتی هم قوانینی قاطع وجود دارد، اما والدین مایلند نظر کودک را در مورد هر قانون بدانند. اگر روش اول را به دیکتاتوری تشبیه کنیم این روش بیشتر به دموکراسی شبیه است.
۳. فرزندپروری آسانگیرانه: نسبت به دو روش قبلی تعداد قانونها و درخواستها از کودک بسیار کمتر است. در این روش تقریبا نظم و انظباطی در خانه وجود ندارد و پدر و مادر بیشتر نقش دوست را برای فرزندشان بازی میکنند.
۴. فرزندپروری بیتوجهانه: هیچ قانونی وجود ندارد و برخورد بین فرزند و والدین بسیار کم است. در این روش وابستگی بین کودک و پدر و مادر در کمترین حد ممکن است و معمولا کودک از طرف والدین نادیده گرفته و یا طرد میشود.
درحالیکه روش دوم بیشترین شانس را برای تحویل فرزندانی شاد، با تربیت درست دارد؛ روش چهارم احتمالا به داشتن کودکانی بدون اعتماد به نفس، ناتوان در کنترل خود و فاقد صلاحیت منجر خواهد شد.
این ۴ روش تربیتی به ما میآموزد همانگونه که کودک به قوانین روشن و عواقبی حتمی درصورت شکستن آن قوانین نیاز دارد؛ به همان میزان نیز پدر و مادری مهربان میخواهد که حرفهایش را بشنوند و همیشه آماده حمایت و راهنمایی کردنش باشند.
رفتار والدین در قبال کودکی دارای اختلال
در کنار اهمیت خصوصیاتی، چون درک شرایط، همیاری اعضای خانواده، خلق و خوی آرام و صبر و شکیبایی زیاد درمقابل سختیهایی که کودکتان ایجاد میکند؛ تشخیص زمان کمک خواستن از فردی دانا یا مراجعه به روانشناس عنصری حیاتی است. اگر رفتار کودک روند معمول زندگیتان را مختل کرده یا درحال آسیب زدن به تحصیلاتش است یا اینکه رفتارش به سمت خشونت میرود، زمان مراجعه به متخصص فرا رسیده است.
به دلیل اهمیت زیاد این موضوع، در انتهای مقاله یک بار دیگر یادآوری میکنم پیشداوری و قضاوت خودسرانه تاثیراتی بعضا بیبازگشت بر شخصیت کودک شما تحمیل خواهد کرد و هیچ فرد غیرمتخصصی با مطالعه چند مقاله صلاحیت و توانایی تشخیص یک اختلال رفتاری از عادات گذرا و بیخطر یک کودک را ندارد. برگرفته از برترین ها
مهم ترین پیش فرض های انجام معادلات ساختاری در نرم افزار Amos به شرح زیر است :
مناسب بودن تعداد نمونه ها
رابطه خطی بین متغیرها
عدم وجود کوواریانس با مقدار صفر در بین متغیرها
عدم وجود همخطی بین متغیرها
دیتاها بایستی از نوع فاصله ای باشند.
نرمال بودن توزیع داده ها (گارسون، 2009) البته در مورد نرمال بودن توزیع داده در بعضی منابع ذکر شده که اگر تعداد افراد نمونه از 200 نفر بیشتر باشد از این پیش فرض صرفنظر می شود.
سفارش تحلیل داده های آماری برای پایان نامه و مقاله نویسی
تحلیل داده های آماری شما با نرم افزارهای کمی و کیفی ،مناسب ترین قیمت و کیفیت عالی انجام می گیرد.
نرم افزار های کمی: SPSS- PLS – Amos
نرم افزارهای کیفی: Maxquda- NVivo
تعیین حجم نمونه با:Spss samplepower
Mobile : 09143444846 09143444846
Telegram: https://t.me/RAVA2020
E-mail: abazizi1392@gmail.com
واژه هايي چون خودپنداره بدني 1، تصوير بدني، ادراك بدني، مفهوم بدني مترادف با هم به كار
برده مي شوند و تعاريف ارائه شده كمابيش مشابهند. اما تعريفي كه بسياري از آن سود برده اند
اين است كه خودپنداره بدني را ادراك فرد از خود تعريف نموده اند كه از طريق تجربه و تفسير
فرد از محيط در ارتباط با حيطه بدنيش شكل مي گيرد. بدون در نظر گرفتن چندبعدي بودن خودپنداره نمي توان آن را به طور كامل و مناسب درك كرد (عبدالملکی و همکاران ، 1389)
خود پنداره بدني يك واسطه مهم در پيامدهاي ورزش است. پژوهش اخير ثابت كرده است كه خودپنداره بدني براي بالا بردن سطوح فعاليت بدني و رشد مهارتي مرتبط با انواع ورزش فراتر از چيزي كه بوسيله اندازهگيريهاي قبلي مهارت و فعاليت توصيف ميشود، ارتباط دارد. خودپنداره بدني يك زمينه محتاطانه برگرفته از مدل خودپنداره سلسله مرتبهاي و چندبعدي شاولس هابنر و استانتون(1976) ارائه ميدهد. پرسشنامه خودتوصيفگري بدني (PSDQ,Marsh,1996) براي اندازهگيري خودپنداره بدني توسط مارش (1996) ايجاد شد كه بوسيله 9 مؤلفه اختصاصي و 2 مؤلفه كلي خود پنداره بدني را اندازهگيري ميكند. اين ابزار از نظر روان سنجي قوي است. فرم اصلی آن 70 عبارت است ولی فرم ها کوتاه دیگری نیز از آن موجود است در اینجا فرم کوتاه 56 عبارتی ارائه می شود که توسط عبدالملکی و همکاران (1389) در جامعه ایرانی اعتبار سنجی شده است. آن ها گزارش کرده اند که نتايج تحليل عامل اكتشافي نشان داد سوالات پرسشنامه خودتوصيفي بدني در كل 6/44 درصد از واريانس را تشكيل مي دهد كه در برگيرنده 56 سؤال از 70 سؤال و هشت خرده مقياس از يازده خرده مقياس پرسشنامه اصلي است. در واقع خرده مقياس هاي استقامت، قدرت و خودپنداره كلي در پرسشنامه قرار نگرفته اند.
همراه 5 مقاله رایگان
برای مشاهده لیست همه ی پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی پرسشنامه استانداردکلیک فرمایید.
تحلیل داده های آماری برای پایان نامه و مقاله نویسی تحلیل داده های آماری شما با نرم افزارهای کمی و کیفی ،مناسب ترین قیمت و کیفیت عالی انجام می گیرد.
خودپنداره ساختاري چند بعدي شامل بسیاري از ویژگی ها، شایستگی ها و نقش هایی است کت
افراد از آن ها برخوردارند یا آنها را ایفا می کنند. برای مثال خودپنداره شامل بسیاري از زیرخودها یا حوزه ها مثل خود تحصیلی، خود خانوادگی، خود احساسی (هیجانی)، خود اجتماعی و خود بدنی است. خودپندارۀ بدنی ادراک فرد از خود تعریف شده است که از طریق تجربه و تفسیر او از محیط در ارتباط با بدن خود شکل می گیرد(بهرام و همکاران، 1391).
خود پنداره بدني يك واسطه مهم در پيامدهاي ورزش است. پژوهش اخير ثابت كرده است كه خودپنداره بدني براي بالا بردن سطوح فعاليت بدني و رشد مهارتي مرتبط با انواع ورزش فراتر از چيزي كه بوسيله اندازهگيريهاي قبلي مهارت و فعاليت توصيف ميشود، ارتباط دارد. خودپنداره بدني يك زمينه محتاطانه برگرفته از مدل خودپنداره سلسله مرتبهاي و چندبعدي شاولس هابنر و استانتون(1976) ارائه ميدهد. پرسشنامه خودتوصيفگري بدني (PSDQ,Marsh,1996) براي اندازهگيري خودپنداره بدني توسط مارش (1996) ايجاد شد كه بوسيله 9 مؤلفه اختصاصي و 2 مؤلفه كلي خود پنداره بدني را اندازهگيري ميكند. اين ابزار از نظر روان سنجي قوي است. فرم اصلی آن 70 عبارت است ولی فرم ها کوتاه دیگری نیز از آن موجود است در اینجا فرم کوتاه 36 عبارتی ارائه می شود که توسط بهرام و همکاران (1391) در جامعه ایرانی اعتبار سنجی شده است.
این پرسشنامه 10 عامل اختصاصي براي خودپنداره بدني را می سنجد که عبارتند از ميزان چربي بدن، قدرت بدنی ، هماهنگي، صلاحیت ورزشی (ورزش) ، فعالیت بدنی (عمل ) ، عزت نفس کلی، انعطافپذيري، سلامتي، ظاهر بدنی، استقامت (دوام)
همراه 4 مقاله رایگان
برای مشاهده لیست همه ی پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی پرسشنامه استانداردکلیک فرمایید.
تحلیل داده های آماری برای پایان نامه و مقاله نویسی تحلیل داده های آماری شما با نرم افزارهای کمی و کیفی ،مناسب ترین قیمت و کیفیت عالی انجام می گیرد.
ما در این سایت پرسشنامه های استاندارد (دارای روایی، پایایی، روش دقیق نمره گذاری ، منبع داخل و پایان متن ) ارائه می کنیم و همچنین تحلیل آماری کمی و کیفی رابا قیمت بسیار مناسب و کیفیت عالی و تجربه بیش از 17 سال انجام می دهیم. برای تماس به ما به شماره 09143444846 در شبکه های اجتماعی پیام بفرستید. ایمیلabazizi1392@gmail.com
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به لنسرسرا و محفوظ است.
این سایت دارای مجوز می باشد