پرسشنامه استاندارد

پرسشنامه سرمایه اجتماعی فراهاني و همکاران (1393)

پرسشنامه سرمایه اجتماعی فراهاني و همکاران (1393)
سرمايه اجتماعي مجموعه اي از منابع و ذخاير ارزشمندي است كه به صورت بالقوه در روابط اجتماعي گروه ها و در سازمانهاي اجتماعي وجود دارد. برخي از اين ذخاير كه گاه از آنها به عنوان ارزش هاي اجتماعي نيز ياد مي شود عبارتند از: صداقت، سلامت نفس، همدردي، اعتماد، همبستگي و فداكاري. سرمايه اجتماعي از طريق اين منابع، كار افراد جامعه را آسان، سريع و كم هزينه و مطمئن مي سازد و بدين وسيله آنان را در رسيدن به اهداف مشترك اجتماعي كمك مي كند(فراهاني و همکاران ،1393).
« سرمایه اجتماعی» یک مفهوم فرا رشته ای است که بر روابط و نیز کمیت و کیفیت این روابط در میان افراد، گروه‌ها، سازمان‌ها و اجتماعات تمرکز دارد. سرمایه اجتماعی انباشت منابع بالقوه و بالفعلی ست که مربوط به مالکیت یک شبکه بادوام از روابط کم و بیش نهادینه شده است. اهمیت این سرمایه در آن است که حضورش نوعی از کنش را میسر می‌سازد که برای افراد، گروه‌ها و سازمان‌ها مفید است.
مفهوم «سرمایه اجتماعی» در آغاز توسط جامعه‌شناسان معرفی گردید و در تحقیقات آن‌ها مورد استفاده قرار گرفت. این مفهوم به تدریج توجه اندیشمندان سایر رشته های علوم اجتماعی و رفتاری را به خود جلب کرد و در دهه های اخیر علاوه بر اینکه در حوزه‌هایی نظیر جامعه شناسی، علوم سیاسی و اقتصاد مورد استفاده قرار گرفته؛ در رشته های مدیریت و سازمان نیز، طرفداران زیادی پیدا کرده است (الوانی و سیدنقوی، ۱۳۸۳).
اندیشمندان بر مفهوم «سرمایه اجتماعی» به منزله یک شرح جامع برای بیان دلایل اینکه چرا برخی جوامع قادرند تا مشکلات جمعی خویش را با همکاری یکدیگر حل نمایند، در حالی که جوامع دیگر در متحد کردن اعضای خویش، حول هدف‌های مشترک ناتوانند؛ متمرکز می‌گردند، با این رویکرد می‌توان گفت مفهوم سرمایه اجتماعی «به پیوندها و ارتباطات میان اعضای یک شبکه، به عنوان یک منبع با ارزش، اشاره دارد که با خلق هنجارها و اعتماد متقابل، موجب تحقق اهداف فردی و سازمانی می‌شود». طرح این رویکرد در بسیاری از مباحث اجتماعی و رفتاری، نشان دهنده اهمیت نقش این سرمایه در توسعه و پیشرفت جامعه، به ویژه توسعه اجتماعی دارد (درانی و رشیدی، ۱۳۸۷).
پرسشنامه سرمایه اجتماعی توسط فراهاني و همکاران (1393) طراحی و اعتبار سنجی شده و دارای 33گویه است كه ابعاد سرمايه اجتماعي را در شش بعد اعتماد، مشاركت، تعاون و همكاري، همدلي و احترام متقابل، انسجام و همبستگي ، شبكه ها ي اجتماعي مي سنجند (فراهاني و همکاران ،1393).
همراه 5 مقاله رایگان


برای مشاهده لیست همه ی پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی پرسشنامه استاندارد کلیک فرمایید.
تحلیل داده های آماری برای پایان نامه و مقاله نویسی تحلیل داده های آماری شما با نرم افزارهای کمی و کیفی ،مناسب ترین قیمت و کیفیت عالی انجام می گیرد.
نرم افزار های کمی: SPSS- PLS – Amos
نرم افزار کیفی: Maxquda
تعیین حجم نمونه با:Spss samplepower

روش های تماس:
Mobile : 09102194672
Telegram: @abazizi
• E-mail: abazizi1392@gmail.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *