اگر گوشی خیس شد چه کنیم؟

اگر گوشی خیس شد چه کنیم؟

اگر گوشی خیس شد چه کنیم؟

همه گوشی ها ضد آب نیستند،شاید شما هم این تجربه را داشته اید که گوشی تان خیس شود.در این گزارش روش هایی را برای جلوگیری از آسیب بیشتر به گوشی را به شما آموزش می دهیم.

به جز شکستن صفحه نمایش، بدترین بلایی که می تواند سر موبایلتان بیاید، خیس شدن است! شاید تا به حال برای شما هم پیش آمده باشد که گوشی از دستتان لیز می خورد و داخل جوب، پارچ آب یا نوشیدنی، رودخانه و هر جای دیگری می افتد که در نهایت آب از درز های آن نفوذ می کند و گوشی یکباره خاموش می شود!

قدم های اول

  • در اولین قدم گوشی را خاموش و باتری گوشی را خارج کنید. اگر هم خشک خشک نشده است اصلا توی گوشی نیاندازید چون ممکن است اتصالی کند. احتمالا سوختن باتری زیاد است پس اگر گوشی بعد از خشک کردن کار نکرد در وهله اول فکر نکنید گوشی سوخته است!
  • سیم کارت را هم در بیاورید. خیلی سریع این کار را انجام بدهید چون سیم کارت هم خیلی حساس است و اگر در معرض آب بماند سریع می سوزد. خسارتش سنگین نیست اما از وقت و کار و زندگی می اندازد حسابی.
  • از سشوار استفاده نکنید. سشوار اولین راهی است که پیشنهاد می دهند اما سشوار باد داغی می زند که خودش هم می تواند باعث خرابی بشود. اگر سشوار شما برای گرمایش درجه بندی دارد از درجه گرمای کم می توانید استفاده کنید. هر چند توصیه می کنیم از راه هایی که در ادامه ذکر می شود استفاده کنید.

و حالا 5 ابزار بسیار مفید برای خشک کردن گوشی تلفن همراه :

یک: برنج نپخته
مادر شما دانشمند بزرگی است. او تجربیات بسیار زیادی در زندگی دارد و روزانه از تعداد زیادی از آنها استفاده می کند. برای مثال در آشپزی از خاصیت نم گیری برنج استفاده می کند تا پلویی خوش طعم برای شما تهیه کند.
دو :سیلیکا ژل
برنج خوب است اما یک جور گرد و غبار خاص دارد که حتما متوجه آن شدید. اگر یک کیسه بزرگ برنج را خالی کنید بهتر متوجه می شوید. برای همین است که برنج را می شورند قبل از هر کاری. همین مسئله شاید موجب بشود که شما از استفاده از برنج خام واهمه داشته باشید.
سیلیکا می تواند درمان این ترس شما باشد. سیلیکا همان ماده ای که به عنوان سیلیکا ژل معمولا در بسته های دستگاه های الکترونیکی و لباسهای تازه خریده قرار می دهند. فقط یادتان باشد که سیلیکا ژل کمی سرعت پایینی در جذب رطوبت دارد برای همین باید سریعا دست به کار شوید و وقت را هدر ندهید.
سه :جاروبرقی
اگر در منزل هستید به جای گشتن دنبال سشوار به دنبال جاروبرقی بگردید! در این مقاله می خوانیم که با 20 دقیقه جارو کردن قسمتهای خیس شده می توان رطوبت قسمتهای داخلی گوشی را کاملا از بین برد و بعد از 30 دقیقه بدون هیچ مشکلی دوباره از گوشی استفاده کرد.
این روش سریعترین و موثرترین روشی است که می توانید برای خشک کردن کامل اجزای داخلی موبایل استفاده کرد.
چهار :آب خالص
اگر دیدید یک نفر گوشیش را درون آب انداخت فکر نکنید دیوانه است! این راه درمان برای افتاده در آب نمک است. مخصوصا خانم های خانه دار زیاد پیش می آید که تلفن همراهشان داخل آب نمک بیافتد.
نمک حالت خورندگی بالایی برای قطعات الکترونیکی دارد. اول از همه اگر خیلی خیس شده و دیگر یک ذره خیس شدن بیشتر برایش فرقی نمی کند آن را داخل آب تمیز بیاندازید و کمی حرکت بدهید که نمک خارج شود. بعد با روشهایی که گفته شد آن را تمیز کنید.
پنج :یخچال
اگر فکر کردید که راه های عجیب و غریب ما تمام شده است اشتباه کردید. این یکی از همه عجیب تر است چون معمولا فکر می کنیم که باید با گرما رطوبت را از بین برد.
AdvancedTelecom می گوید استفاده از یخچال یک راه عالی نجات گوشی خیس شده است. برای استفاده از این راه گوشی را داخل فریزر نگذارید. دلیلش این است که معمولا گوشیهای ما از صفحه نمایش LCD استفاده می کنند. ال سی دی مخفف Liquid crystal display است. مشخص است که اگر یک مایه را در فریزر بگذاریم یخ می زند و تغییرات حالت می دهد
گوشی را در قسمتهای میانی یخچال قرار بدهید و بعد از نیم ساعت در بیاورید. 10 دقیقه صبر کنید و دوباره این روند را طی کنید تا به جایی برسد که مطمئن شوید گوشی خشک خشک شده است.

بعد از خشک کردن گوشی با برنج، با خاکه های برنج چکار کنیم؟

قطعا بعد از خارج کردن گوشی از کیسه برنج با گرد های برنج روی گوشی مواجه می شوید. بهترین کار این است که از جارو برقی استفاده کنید و خاک ها را بقاپید! اما جارو برقی به روش دیگری نیز به ما در خشک کردن گوشی خیس شده کمک می کند:

روش رطوبت زدایی از گوشی خیس شده با جاروبرقی

جارو برقی یکی از وسیله هایی است که ما از آن برای موارد مختلفی استفاده می کنیم. اگر زدودن گرد و غبار داخل کیبرد های لپ تاپ را با جاروبرقی انجام می دهیم، چرا نتوانیم رطوبت زدایی گوشی خیس شده را به جاروبرقی نسپاریم؟

بعد از خیس شدن گوشی، و اقدامات اولیه برای خشک کردن گوشی آب خورده، بهترین کار این است که به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه گوشی را در معرض محفظه مکش جارو برقی قرار دهید.

این کار کمک می کند که حتی الامکان درصد بالایی از رطوبت از جاروبرقی خارج شود. حتی گاهی با باد مکنده رطوبت های سطحی خشک می شوند.

تصویر
چاره خیس شدن گوشی، استفاده مستقیم از جاروبرقی است. هرگز به اشتباه به خاطر داشتن فشار هوای گرم، از سشوار استفاده نکنید

دقت کنید که این کار را بهتر است به مدت ۳۰ دقیقه انجام دهید.

اگر گوشی شما از نوعی است که باتری جدا شدنی دارد، بهتر است عمل جارو کشیدن گوشی خیس شده را از محفظه باتری شروع کنید.

توجه کنید که بعد از خیس شدن گوشی لمسی تان، باتری را به حال خود رها نکنید، بلکه ان را با حوله یا دستمال کاغذی که جاذب آب است، آن را خشک کنید، و در معرض نور آفتاب غیر مستقیم قرار دهید.

چاره خیس شدن گوشی با یخچال در زمستان

بعد از خیس شدن گوشی، و انجام عملیات اولیه، یکی از کارهای مفید این است که گوشی تان را در ظرفی تخت، در داخل یخچال قرار دهید.

این گوشی را نباید در داخل فریزر قرار دهید چرا که ال سی دی آن دیگر برایتان آن ال سی دی سابق نخواهد شد. گوشی خیس شده را در داخل محفظه های وسطی و یا حتی در درب یخچال قرار دهید.

هر ۳۰ دقیقه یک بار، به مدت ۱۰ دقیقه گوشی را بیرون بیاورید و آن را چک کنید.

بعد از چند بار تست کردن این کار، گوشی شما سالم آماده روشن شدن است.

این روش چاره خیس شدن گوشی شما در روزهای بارانی و زمستان است.

حل مشکل گوشی خیس شده با سیلیکا ژل

سیلیکاژل محصولی است که برای گرفتن رطوبت از وسایل الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی فروش بسیاری از محصولات الکتریکی، با سیلیکاژل انجام می شود.

اگر هنوز بسته های سیلیکا ژل را در اختیار دارید، ابتدا یک ظرف که قابلیت بسته شدن در آن برای شما فراهم است، را انتخاب کنید و گوشی را در آن قرار دهید و سیلیکا ژل ها را روی آن بریزید و درب ظرف را بسته و اجازه دهید، به مدت یک شبانه روز، گوشی خیس شده رطوبت هایش را از دست بدهد.

تصویر
برای خشک کردن اجزای داخلی گوشی آب خورده و خیس شده بهترین کار استفاده از سیلیکا ژل است که مخصوصا برای گرفتن رطوبت از اجزای الکتریکی ساخته شده است

سریع ترین روش خشک کردن گوشی خیس شده : الکل

وقتی با خیس شدن گوشی مواجه شدید شاید بهترین راه حل استفاده از الکل خالص باشد.

الکل به دلیل ویژگی های شیمیایی که دارد، به اجزای گوشی آسیب نمی رساند و از طرفی می تواند آب را پس بزند و جای آن را بگیرد. از آن جا که الکل زود تبخیر است، سریع تبخیر می شود می توان به راحتی در کمترین زمان مشکل خیس شدن گوشی را حل کند.

روش جلوگیری از بروز مشکلات خیس شدن گوشی با الکل

به محض اینکه گوشی در آب افتاد و آن را خارج کردید، گوشی را در داخل محفظه ای از الکل خالص بیندازید و سریع خارج کنید. الکل آب را پس زده و سریع تبخیر می شود.

تصویر
خشک کردن اجزای داخلی گوشی خیس شده باید با دقت صورت بگیرد و نسبت به هیچ بخشی از گوشی نباید بی توجه بود.

چاره خیس شدن گوشی با آب شور و یا آب نمک

یکی از اتفاقاتی که معمولا به کرات رخ می دهد، خیس شدن گوشی، هنگام شنا کردن در دریا است. یا حتی ممکن است به هر دلیلی گوشی از دستتان بیفتد و در داخل ظرفی از آب نمک بیفتد. این موضوع برای آب شکر نیز گاهی اوقات رخ می دهد.

در چنین شرایطی، بهترین کار این است که اول گوشی را در داخل آب خالص ببرید و مطمئن شوید که آب شور از گوشی خارج شده است. خیس شدن گوشی با آب خالص در این گونه مواقع، جلو ضرر های بیشتر را می گیرد.

بعد از این کار، گوشی را خشک کرده و یکی از روش های یاد شده را در مورد آن برای زدودن رطوبت خیسی گوشی، به کار گیرید.

با گوشی افتاده در روغن چکار کنیم؟

این هم از آن سوالاتی است که معمولا در مورد گوشی های در معرض آسیب زیاد پرسیده می شود. ممکن است که برای شما نیز این اتفاق بیافتد که به طور ناگهانی گوشی تان به داخل ظرفی از روغن یا هر مواد چربی دیگری بیفتند. در این باره روش های خشک کردن گوشی خیس شده با روغن را ارائه کرده ایم:

بعد از خیس شدن گوشی با روغن، ابتدا، گوشی را خاموش کنید و تا آن جا که امکان دارد با پارچه، گوشی را خشک کنید.

تصویر
بعد از این، اقدام به جدا کردن اجزای گوشی و درآوردن باتری و سیم کارت نمایید.

یکی از بدترین شیوه های خیس شدن گوشی لمسی، افتادن گوشی در داخل روغن و مواد چرب است که چاره آن، سرعت عمل و آب مقطر است

به احتمال زیاد در چنین حالتی باتری آسیب می بیند، اما ممکن است شانس با شما همراه باشد و گوشی آسیب ندیده باشد، پس باتری را هم با پارچه ای خشک کنید، و گوشه ای کنار بگذارید.

در مرحله بعد، ۳ فنجان آب مقطر را در داخل یک کاسه بریزید.

گوشی را در داخل آب مقطر بریزید، و بگذارید تا ۳ دقیقه باقی بماند

آب مقطر کمک می کند که روغن و چربی ها از داخل گوشی پس زده شود ( چیزی شبیه الکل ) و بعد داخل گوشی از چربی ها که مخرب تر از آب هستند، پاک سازی شود.

بعد از گذشتن این مدت، گوشی خیس شده را از آب مقطر خارج کنید و اقدام به خشک کردن آن با پارچه کنید

بعد با کمک اسپری فشار هوا، که معمولا برای پاک کردن کیبرد و نظیر آن به فروش می رسد، اقدام به خشک کردن داخل گوشی نمایید. توجه کنید که نباید از روش های گرم کننده مثل سشوار و آنچه که در بالا ذکر شد، برای خشک کردن گوشی مورد استفاده قرار دهید.

بعد از این کار، یکی از روش های خشک کردن گوشی خیس شده که در بالا ذکر شده را انجام دهید. به عنوان مثال، سه فنجان برنج خشک را در داخل کاسه ای بریزید و گوشی را در داخل آن قرار دهید و اجازه دهید گوشی یک شبانه روز به همین حال باقی بماند.

بعد از این می توانید به راحتی گوشی را از برنج خارج کرده و گرده ی برنج را پاک کرده و باتری را برای تست به گوشی وصل کنید. اگر همه چیز خوب است پس نیازی به مراجعه به مرکز سرویس دهی خدمات موبایل نیست در غیر اینصورت حتما گوشی را به یک متخصص نشان دهید.

تصویر
نفوذ آب به زیر صفحه نمایش گوشی لمسی، یکی از بدترین پیامد های خیس شدن گوشی است. حل این معضل به شانس شما ارتباط دارد و البته کمی زمان بر است.

حل مشکل آب رفتن زیر صفحه نمایش و یا ال سی دی گوشی

یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است هنگام خیس شدن گوشی لمسی رخ دهد، این است که آب به زیر صفحه نمایش نفوذ کند.

در چنین شرایطی یعنی نفوذ آب زیر ال سی دی گوشی، نمایشگر به درستی صفحه را نمایش نمی دهد.

این اتفاق حتی با وجود داشتن کاور روی نمایشگر نیز رخ می دهد. معمولا وقتی که مدت زمان زیاد تر از معمول گوشی در آب می ماند این اتفاق رخ می دهد

در چنین حالتی برای جلوگیری از بروز مشکلات بیشتر بعد از خیس شدن نمایشگر گوشی، بهترین کار این است که گوشی را خاموش کنید. روشن بودن گوشی می تواند منجر به سوختن ال سی دی گوشی خیس شده منجر شود.

در این وضعیت، باید مدت زمان بیشتر از یک شبانه روز برای خشک شدن گوشی، وقت صرف کرد. بهترین پیشنهاد گذاشتن گوشی، در اتاق با جریان هوای آزاد، یا در زیر نور خورشید، بدون تابش نور شدید خورشید است.

من در چنین شرایطی، بعد از خشک کردن داخل گوشی، آن را به صورت عمودی به دیوار حیاط تکیه می دهم و معمولا یکی دو روز صبر می کنم تا شرایط بهتر شود.

افتادن گوشی در محلول های شیمیایی و راه و چاره آن

یکی از اتفاقاتی که برای افرادی که با محلول های آزمایشگاهی کار می کنند، معمولا این است که گوشی شان در داخل محلول های شیمیایی می افتد. اگر این محلول الکل باشد جای هیچ نگرانی نیست، و می توان در شرایط عادی، روش های یاد شده را برای آن بکار گرفت و مطمئن بود که گوشی آسیبی نمی بیند ( البته به شرطی که سریع بجنبید )

اما اگر در محلول های شیمیایی دیگری بیفتد، بسته به میزان خوردگی مواد شیمیایی ممکن است گوشی آسیب بیشتری ببینید. در چنین شرایطی، همان بهتر که گوشی را در داخل آب و بعد الکل خالص بیندازید تا الکل، مواد شیمایی و آب را پس بزند ( البته گاهی خود الکل با برخی مواد شیمیایی واکنش نشان می دهد ).

بدین صورت می توان کمی امید داشت که مانع بروز مشکل برای گوشی خیس شده با مواد شیمیایی خواهیم شد.

تصویر
خیس شدن گوشی لمسی، و روش های اصولی و غیر اصولی برای خشک کردن آن را در این مطلب دنبال کنید

بعد از خیس شدن گوشی، آن را چگونه قرار دهیم؟

برای این که آب قابلیت جریان داشته باشد، بهترین کار بعد از خیس شدن گوشی و عملیات رطوبت زدایی اولیه این است که ابتدا گوشی را به طور عمودی به دیوار و یا یک جسم تکیه دهید و اجازه دهید تا آب از آن خارج شود.

اگر گوشی را افقی قرار دهید، و یا حتی آن را خوابیده قرار دهید، ممکن است برای خروج آب از گوشی موانعی وجود داشته باشد.

بهترین روش برای قرار دادن گوشی خیس شده برای سریع تر خشک شدن، حالت ایستاده است که کمترین آسیب را به گوشی می رساند

آیا تکان دادن گوشی خیس شده، کا درستی است؟

بله. وقتی که گوشی را در مراحل اولیه بعد از خیس شدن گوشی، خشک کردید، بهترین کار این است که آن را محکم بگیرید و اقدام به تکان دادن آن کنید. در این شرایط معمولا آب هایی از آن پرتاب می شود که فرآیند خشک شدن گوشی آب خورده را راحت تر می کند.

آفتاب بهترین چاره برای خیس شدن گوشی لمسی و غیر لمسی

بعد از خیس شدن گوشی و چاره جویی ها برای آن، بهترین کار این است که آن را در معرض نور آفتاب قرار دهید. نور آفتاب فرآیند تبخیر را تسریع می بخشد.

فقط نکته مهمی که وجود دارد این است که، منظور از آفتاب مستقیم، آفتاب جنوب کشور مخصوصا شهرهایی مثل اهواز و نظیر آن نیست. در چنین شرایطی مطمئنا شاهد آب شدن قطعات گوشی خواهید بود ( تجربه واقعی )

گوشی را در فضای آزاد قرار دهید، تا رطوبت آن بخار شود.

لحظه خیس شدن گوشی موبایل! آیا این لحظه را تجربه کرده اید؟

هشدارهایی در مورد مقابله با خیس شدن گوشی

شاید در بین گفتگو های روزانه از شما خواسته شود که گوشی را به روش های مختلفی خشک کنید. از جمله روش های اشتباه که آسیب زا بوده است می توان به موارد زیر اشاره کرد:

خشک کردن گوشی خیس شده با سشوار اشتباه محض است

هوای سشوار گرم است و به طور کاملا مستقیم، به گوشی برخورد می کند. این وسیله می تواند گوشی را مورد آسیب قرار دهد. بنابراین بهترین و اولین کار این است که به روش های دستی گوشی را خشک کنید و هرگز از سشوار استفاده نکنید

مشکلات ناشی از خیس شدن گوشی ، با تستر، مایکروفر، و یا اجاق گاز قابل حل است؟

در پاره ای از آموزش ها گفته می شود که با شعله بسیار کم، برای اجاق گاز، و حتی استفاده از تستر و مایکروفر می توانید گوشی را خشک کنید. این پیشنهاد ها جز به آب شدن بخش های گوشی تان، چه بخش داخلی و چه خارجی، به چیز دیگری منجر نمی شود..

در این باره، سعی شد، کامل ترین راهنما برای گوشی های آب خورده یا گوشی خیس شده، به شما ارائه کنیم تا در هنگام خیس شدن گوشی با هر نوع مایع، بتوانید دیوایس خود را سالم از مهلکه بیرون بکشید.

برگرفته از: ساعد نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *