تحلیل داده های آماری

آموزش کلی مقاله نویسی

آموزش کلی مقاله نویسی

آموزش کلی مقاله نویسی

نحوه نگارش مقاله موضوع مهمی می‌باشد که اعلب دانشجویان برای نحوه نگارش مقاله دچار مشکل می‌شوند در این مقاله تصمیم داریم نحوه نگارش نگارش گام به گام مقاله را برای شما آموزش دهیم.

کاربرد مقالات

مقالات علمی حامل اطلاعات علمی و تخصصی می باشند که برای جامعه علمی بسیار کاربردی می باشد. علاوه بر اینکه مقالات در دنیا برای پیشرفت و ارتقای علم مفید هستند برای رزومه دانشجو نیز بسیار مهم و حائز اهمیت هستند. به نحوه که دانشجویان می توانند برای کسب امتیازات علمی تحقیقات خود را در قالب مقاله به ژورنالهای معتبر سابمیت کنند تا بتوانند با امتیاز آن در دانشگاههای و مشاغل رسمی شروع به کار کنند برای آشنایی بیشتر شما با امتیازات مقاله علمی به چند نمونه از آنها در این بخش اشاره خواهیم داشت:

امتیازات چاپ مقاله

  • افزایش رتبه علمی
  • افزایش حقوق و مزایای شغلی
  • توانایی جذب شدن در هیات علمی
  • کسب امتیاز در مصاحبه های شغلی و استخدامی
  • کسب نمره کامل در پایاننامه دوره کارشناسی ارشد
  • افزایش حقوق و مزایای شغلی را برای آنها در پی دارد.
  • امکان اخذ بورسیه تحصیلی از دانشگاه های خارج از کشور
  • چاپ مقاله برای اساتید سبب افزایش رتبه علمی می شود.
  • عضویت در بنیاد ملی نخبگان از دیگر مزایای آن می باشد.

نکته: چنانچه هدف مهاجرت و اخذ پذیرش از دانشگاههای خارجی داشته باشید فقط باید اقدام به چاپ مقاله در ژورنالهای خارجی نمایید. اما مابقی امتیازات یکسان می باشد البته امتیازات ژورنالها با هم متفاوت می باشند و ژورنالها از لحاظ سطح اعتبار علمی یکسان نیستند به همین جهت باید ژورنالی که انتخاب می کنید سطح کیفی مناسب داشته باشد.

تصویر

مراحل نگارش مقاله

برای نگارش مقاله قالب و ساختار استانداردی وجود دارد که باید با کمک ان شروع کنید و ما نیز نحوه نگارش هر بخش را به صورت دقیق و با جزئیات برای شما ارائه خواهیم کرد. اگر هدف خود را مشخص کرده اید و انگیزه کافی برای شروع تحقیق دارید با ما همراه باشید.

گام اول مشخص کردن هدف و شروع به انجام تحقیق می باشد که باید تمام مراحل تحقیق را یادداشت فرمایید. تمام مراحل تحقیق و همه متدهایی که برای رسیدن به نتیجه به کار گرفته اید را یادداشت فرمایید. بعد از اینکه نتایج مد نظرتان را از تحقیق کسب کردید می توانید نگارش اجزای مقاله را آغاز کنید.

عنوان

روشن است که عنوان باید به عنوان اولین جز تحقیق قرار بگیرد. عنوان بخش مهمی از تحقیق می باشد زیرا به عنوان معرف مقاله در نظر مخاطبین و داوران قرار خواهد گرفت انتخاب عنوان های کوتاه و جذاب که در برگیرنده کلمات کلیدی باشند در جذب مخاطب تاثیر زیادی دارد عنوان باید کاملا مرتبط با مقاله باشد.

افیلیشن

این بخش متعلق خود نویسنده می باشد و باید در این بخش نام و نام خانودگی خود را بنویسید و همچنین نام دانشگاه يا مؤسسه كه هر يك از مؤلفان در آن مشغول به كارند، مي آيد. اگر پژوهش به وسيله دو يا چند نفر انجام بگيرد و همه آنها به يك دانشگاه يا مؤسسه وابسته باشند، نام مؤسسه يك بار، آن هم به دنبال نام مؤلفان ذكر میشود. اما اگر هر يك از مؤلفان به سازمان خاصي وابسته باشند، بايد بعد از نام هر يك از آنان، بلافاصله نام موسسه ای که به آن وابسته اند ذكر شود.

چكيده

چكيده، خلاصه جامعي از محتواي يك گزارش پژوهشي است كه همه مراحل و اجراي اصلي پژوهش را در خود دارد. هدف ها، پرسش ها، رو ش ها، يافت ه ها و نتايج پژوهش، به اختصار، در چكيده آورده م ي شود. در متنِ چكيده بايد از ذكر هرگونه توضيح اضافي خودداري شود . مطالب چكيده بايد فقط به صورت گزارش بدون ارزشيابي و نقد از زبان خود پژوهشگر نه نقل قول به صورت فعل ماضي تهيه شود.

چكيده در حقيقت بخشي كامل، جامع و مستقل از اصل گزارش در نظر گرفته مي شود و نبايد پيش از انجام گزارش، پژوهش تهيه شود. طول چكيده براي مقاله، بستگي به روش هاي خاص هر مجله دارد و معمولاً بين صد تا 150 كلمه پيشنهاد شده است.

مقدمه

هر مقاله علمي با يك مقدمه شروع می شود و آن، خلاصه ای از فصل اول و دوم پايان نامه ها و رساله هاست كه به طور مختصر به بيان كليات تحقيق و بررسي مختصري از پيشينه آن می پردازد؛ بنابراين در مقدمه مقاله مسئله تحقيق و ضرورت انجام آن و اهداف آن از نظر بنيادي و كاربردي به صورت مختصر بيان مي گردد و سپس به بررسي سوابق پژوهشي كه به طور مستقيم به موضوع تحقيق مرتبط است، پرداخته مي شود. مقدمه بايد يك منطق اساسي را در تحقيق بيان كند و به خواننده نشان دهد كه چرا اين تحقيق ادامه منطقي گزارش هاي پيشين است. در اين بخش پس از نتيجه گيري از پژوهش هاي بررسي شده، محقق بايد پرسش هاي پژوهش خود را به صورت استفهامي بيان كرده و به تعريف متغيرهاي تحقيق به صورت عملياتي بپردازد.

روش تحقیق

تمامی یادداشت هایی که انجام داده اید را باید در این بخش اشاره کنید روش تحقیق باید با کمک یادداشت هایی که در طول تحقیق انجام داده اید تکمیل شود. بنابراين مؤلف بايد همه مراحل اجرا، از جمله آزمودني ها، ابزارهاي پژوهش، طرح پژوهش، روش اجرا و روش تحليل داده ها را بيان كند.

نتایج

در اين بخش، توصيف كلاميِ مختصر و مفيدي از آنچه به دست آمده است، ارائه مي شود. اين توصيف كلامي با اطلاعات آماري مورد استفاده، كامل می شود و بهترين روش آن است كه داده ها از طريق شكل و نمودار يا جدول، نمايش داده شوند. ساختار بخش نتايج، معمولاً مبتني بر ترتيب منطقي پرسش ها يا فرضيه ها و نيز وابسته به تأييد شده بودن يا تأييد نشده بودن فرضيه ها است. ترتيب بيان نتايج نيز يا برحسب ترتيب تنطيم سوال ها يا فرضيه هاي آنها است يا برحسب اهميت آنها. روش متداولِ بيان نتايج، آن است كه ابتدا مهم ترين و جالب ترين يافته ها و سپس به ترتيب، يافته هاي كم اهميت تر ارائه مي شود.

منابع

به تمام منابعی که از آنها برای نگارش مقاله استفاده کرده اید اشاره کنید. در صورتی که منابع به صورت کامل تکمیل نشوند ممکن است موجب ایجاد سرقت علمی و از بین رفتن اعتبار مقاله شود. روش های رفرنس نویسی بسیاری وجود دارد که با توجه به نوع هر ژورنال متفاوت می باشد و باید با توجه به نوعی که ژورنال مشخص کرده است رفرنس نویسی انجام شود.

تصویر

نکات زیر را حتما مد نظر داشته باشید

نشریه مناسب انتخاب کنید و برای کسب اطمینان بخش راهنمای نشریه را مطالعه نمایید. نحوه نوشتن مقاله در آن ها به خوبی توضیح داده شده است و به نوعی آموزش مقاله نویسی رایگان است. باید راهنمای نویسندگان را در مقاله خودتان، حتی در اولین پیش نویس، به کار ببندید و از آرایش مناسب متن، نقل منابع و مأخذ، فهرست علائم و اختصارات، ارقام و جداول و غیره، استفاده کنید.

اصول اخلاقی نشر را برای اجتناب از تخلفات بفهمید. یکی از بدترین مسائل در علم سرقت ادبی است. سرقت ادبی می تواند به عواقب وخیمی، از نظر حرفه ای و حقوقی، منجر شود.

برای سابمیت مقاله عجله نداشته باشید و کل جوانب را بسنجید و با اطمینان کامل اقدام به سابمیت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *