آموزش نوشتن رزومه حرفه ای برای خبرنگار

آموزش نوشتن رزومه حرفه ای برای خبرنگار

آموزش نوشتن رزومه حرفه ای برای خبرنگار

دراین مطلب قصد داریم به شما نحوه نوشتن رزومه برای خبرنگار را آموزش دهیم. در ادامه با ما همراه باشید.

خبرنگار کیست؟

یک خبرنگار خوب در تهیه و نگارش خبر باید به نکات ذیل توجه کند:

  1. ساده نویسی با رعایت ظرافت های هنر و فن (خبرنگار باید خود را به جای خواننده قرار دهد).
  2. مسئولیت پذیر (با مطالعه وکسب تجربه).
  3. سرعت (باید سریع فکر کرد و با قدرت تجزیه و تحلیل مسائل و انشا مطلوب، مطالب را انعکاس داد).
  4. توجه به جزئیات خبر و اجتناب از حدس و گمان (تشکیل جلسه مهم نیست، آنچه در جلسه می گذرد).
  5. مخاطب شناسی و توجه به نیاز مخاطبین (خبرنگار خوب آن است که بداند مطلب را برای چه کسی می نویسد) انتقال صحیح به خوانندگان.
  6. استفاده صحیح از منابع خبری.
  7. تهیه اخبار جالب از موضوعات عادی.
  8. رعایت طبقه بندی اخبار و حریم شخصی افراد.
  9. سرحالی و زنده دلی، زرنگی، سماجت، روکردن حقیقت و مو از ماست درآوردن و با انگیزه بودن از خصوصیات خبرنگار حرفه ای است
  10. سعی و تلاش خبرنگار باید براین پایه استوار باشد و تیتر را طوری انتخاب کند که ضمن هماهنگی با پاراگراف اول خبر، خواننده را به خواندن لید ترغیب کند نه اینکه او را از خواندن خبر باز دارد. انتخاب تیتر و لید مبهم، خواننده را به خواندن خبر جذب نمی کند.
  11. خبرنگار، خبر را چنان می نویسد که بتوان خبر را از آخر و معمولا در پایان هر پاراگراف کوتاه کرد.
  12. خبرنگار باید خبر یک رویداد را به همان صورتی که روی داده است به مخاطبان خود گزارش دهد، انتشار نادرست یا مطالبی که با قصد و منظور خاصی تنظیم شده، باعث سلب اعتماد مردم از آن وسیله ارتباطی شده، آنها را به سوی منابع خبری دیگر هدایت می کند
  13. اساس کار خبرنویسی؛ ساده نویسی است. خبرنگاری که نتواند مطلب ساده و قابل فهم بنویسد بهتر است به دنبال شغل دیگری برود.

وظایف خبرنگار

تهیه ی خبر جامع، صحیح و شفاف یکی از بارزترین وظایف خبرنگاران می باشد. که باعث اعتبار رسانه وخود آن ها در نزد مخاطب می شود. این سه اصل از چنان اهمیتی برخوردار است که در سرتاسر جهان برای دنیای خبرنگاران از اصول بنیادی می باشد، و محور های مهم سنجش عملکرد خبرنگاران بر پایه ارائه همین وظایف می باشد.خبرنگارام موظف به کشف حقیقت خبر هستند اما انان نمی تواننند حقیقت یک خبر را تضمین نمایند. یک خبرنگار باید از موثق بودن خبر اطمینان حاصل نماید و خبر را از منابع موثق تهیه نمایدیک خبرنگار طبق قوانین مطبوعات حق جستجو مبتنی بر قوانین را دارد اما این حکمی برای استبداد و خودروی آنان صادر نمی کند آنان هموراه باید قوانین را رعایت نمایند و از تجاوز در حقوق اشخاص وسازمان ها به حکم خبرنگار بودن دوری نمایندیک خبرنگار حق قضاوت کردن در رابطه با خبر را ندارد و آنان باید بیطرفی خود را در پخش خبر حفظ نمایند و از موقعیت خود در جهت تبلیغ ویا نفی فردی ویا گروهی استفاده ننمایند. نظریه بیطرفی براساس نظر برخی کارشناسان نمی تواند موثر باشد چرا که انان معتقد هستند در هر صورت خبرنگاران به دلیل عقاید شخصی و یا رسانه ای که برا یآن کار می کنند نمی توانند بی طرف باشند خبرنگاران نباید اطلاعات به دست آمده در اثر تحقیقاتی که در رابطه با موضوعی انجام می دهند و یه زعم ان اطلاعات محرمانه ای در رابطه باسایر موارد به دست آورده اند را در اختیار افراد دیگر قرار دهند خبرنگاران در صورت پخش اخبار غلط باید سریع تر ان را تصحیح کرده وبه اشتباه خود اعتراف نمایند چرا که در صورت عدم این کار با مرور زمان به شهرت و اعتبار رسانه و خود ضربه وارد می نمایند واعتماد مخاطبان را از دست خواهید داد.

میکروفون در دست خبرنگار

چگونگی نوشتن رزومه کاری خبرنگاران

ممکن است گاهی برای برند سازی شخصی تصمیم به ساخت رزومه کاری بگیرید و هدف تان کاریابی نباشد. اما معمولاً افراد برای تغییر شغل یا رهایی از بیکاری نیاز به نوشتن رزومه کاری پیدا می کنند. فارغ از این که هدف شما از رزومه نویسی چیست، باید رزومه تان چه از نظر فرم و چه از نظر محتوا کاملاً جذاب و حرفه ای باشد. رزومه نویسی تشابه زیادی با روزنامه نگاری دارد؟ همانطور که تیتر و تصویر صفحه اول روزنامه مخاطب را راغب به خواندن متن می کند؛ رزومه شما نیز باید با ظاهر زیبا و چشم گیر خود مخاطب را تشویق به خواندن متن رزومه نماید. دقیقاً مانند روزنامه، در رزومه نیز نیمه بالایی صفحه اول رزومه مهم ترین و ارزشمند ترین قسمت آن است. پس باید همچون یک روزنامه که مهم ترین و جذاب ترین ها را در نیم صفحه اول خود جای می دهد، نیمه بالایی رزومه نیز با مهم ترین اطلاعات شما پُر شود.
اما چه اطلاعاتی را باید در رزومه بنویسیم؟ نحوه چینش این اطلاعات و اولویت بندی آن ها چگونه است؟

بخش های اصلی یک رزومه کاری

یک رزومه کاری در هر شرایط حتماً بخش های زیر را شامل می شود:

  • اطلاعات فردی
  • اطلاعات تماس
  • توصیف خلاصه
  • سوابق تحصیلی
  • سوابق شغلی
  • مهارت ها و توانایی ها
  • گواهینامه ها

بخش های دیگری نیز هم چون پروژه ها، تحقیقات و مقالات و افتخارات نیز در فرم رزومه ساز قرار دارد که در بخش انتهایی مقاله نکات مربوط به این بخش ها را نیز خواهیم گفت.

  • اطلاعات فردی: این بخش از فرم رزومه شامل تصویر شخصی، نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، جنسیت، وضعیت تاهل، وضعیت خدمت سربازی آقایان است. اگر رزومه انگلیسی می سازید، برای قرار دادن اطلاعات شخصی با احتیاط رفتار کنید و حتماً راجع به قوانین کشور مقصد به خوبی تحقیق کنید؛ چرا که در برخی کشور ها قراردادن عکس (که خود حاوی اطلاعات شخصی مانند جنسیت، سن، نژاد و گاهی مذهب) و همین طور نوشتن اطلاعات شخصی ممنوع است.اما اگر رزومه فارسی می سازید، حتماً این موارد را در رزومه تان بنویسید؛ برای کارفرمای ایرانی این اطلاعات مهم هستند.
  1. تذکر: در بخش اطلاعات فردی فرم رزومه ساز سایت باید عنوان رزومه را نیز بنویسید. منظور از عنوان رزومه همان عنوان شغلی تان است. به هیچ وجه کلمات عمومی مانند کاری، رزومه کاری، رزومه را در بخش عنوان رزومه ننویسید.
  2. تذکر: اگر تصمیم دارید از قالب رزومه عکس دار استفاده کنید، به هیچ وجه از کارت های شناسایی خود یا عکس پرسنلی خود عکس نگیرید و از یک فایل تصویری با کیفیت استفاده کنید. استفاده از عکس بی کیفیت و نامناسب اثر ضد تبلیغ برای رزومه تان خواهد داشت.
  • اطلاعات تماس: اطلاعات تماس شما اطلاعات حساسی هستند. پس اگر تصمیم می گیرید تمامی اطلاعات تماش خود از قبیل شماره همراه، تلفن ثابت، آدرس محل سکونت و ایمیل خود را در رزومه بنویسید، حتماً در استفاده از رزومه تان کمال دقت را به خرج دهید و بدانید که رزومه تان را برای چه شخصی یا شرکتی ارسال می کنید.

آدرس ایمیل: حتماً از یک آدرس ایمیل حرفه ای استفاده کنید. ایمیل حرفه ای به نحوی باید به شما مرتبط باشد. به عنوان مثال باید ترکیبی از نام کامل یا مخفف نام شما و یک عدد معنادار مانند تاریخ تولدتان باشد. در بخش زیر چند نمونه ایمیل حرفه ای و غیر حرفه ای را برای شما قرار داده ایم.

✘ آدرس ایمیل غیر حرفه ای

  1. journalist021@gmail.com
  2. news_king@gmail.com
  3. news_tehran@gmail.com
  4. queen.1380@gmail.com

✔ آدرس ایمیل حرفه ای

  • N.Khalili@gmail.com
  • Nader.Kh.1980@gmail.com
  • N.K@gmail.com
  • Nader.Khalili@gmail.com

آدرس محل سکونت: اگر تمایلی به نوشتن آدرس خود در رزومه ندارید، حتی المقدور استان و شهر محل سکونت خود را مشخص کنید. این اطلاعات برای شرکت استخدام کننده مهم بوده و باید در رزومه کاری تان این موارد را یادداشت نمایید.

  • توصیف خلاصه:اگر می خواهید مدیر خبرگزاری، مجله و هر مجموعه ای که رزومه تان به دستش رسیده است، حتماً آن را بخواند، باید یک خلاصه رزومه عالی بنویسید. این قسمت یکی از مهم ترین بخش های رزومه است که باید در نیمه بالایی صفحه اول نوشته شود و در نوشتن آن باید از مهم ترین مهارت ها، سوابق و دستاوردهای خود بهره بگیرید. دربخش پایین چند نمونه توصیف خلاصه برای شغل های خبری آماده کرده ایم:
  1. مدیر مسئول و صاحب امتیاز مجله خبری کار نیوز و خبرنگار حرفه ای با 15 سال سابقه حرفه ای خبرنگاری در حوزه مطبوعات و خبرگزاری و صدا و سیما و مشاور تبلیغاتی و آگهی های تجاری
  2. خبرنگار و عکاس تبلیغاتی و خبری با 10 سال سابقه کاری در زمینه عکاسی خبری، تهیه گزارش خبری و تولید محتوا در باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری ایسنا و ایرنا
  3. خبرنگار، مترجم ، اپراتور خبر، چپ چین و گزارشگر ورزشی با بیش از 11 سال سابقه کار تخصصی در حوزه خبری
  • سوابق تحصیلی: سوابق تحصیلی بسته به شغلی که انتخاب می کنید، درصد اهمیت متفاوتی دارد. اما در رزومه کاری نیازی نیست که خیلی جزیی و مفصل درباره سوابق تحصیلی تان صحبت کنید و ذکر رشته ، مقطع و دانشگاه کافی است. در نوشتن این قسمت حتماً اولویت بندی را رعایت کنید و از بالاترین مدرک شروع به نوشتن کنید.
  • سوابق کاری: اگر در شغل خبرنگاری و روزنامه نگاری سابقه کاری زیادی دارید، لزومی ندارد که همه این اطلاعات را در رزومه بنویسید. خصوصیت رزومه کاری اختصار آن است. پس به 3-5 مورد از سوابق شغلی خود بسنده کنید و مهم ترین آن ها را در رزومه کاری خود بنویسید. نکته آخر این که ترتیب معکوس را در نوشتن سابقه کاری در نظر بگیرید. یعنی از بین این 5 شغل، آن که جدیدتر بوده است، بالاتر از بقیه نوشته می شود و تا انتها به همین روش عمل می کنید.
  • مهارت ها: جذاب ترین بخش رزومه برای مدیران، بخش مهارت ها است. حتماً در این بخش مهارت های نرم و سخت خود را به طور کامل بنویسید و به هیچ وجه در این قسمت از رزومه تواضع به خرج ندهید و هیچ توانایی خود را دست کم نگیرید و آن را در این قسمت بنویسید. در بخش زیر فهرستی از مهارت های سخت و نرم یک خبرنگار را برای شما جمع آوری کرده ایم:

مهارت های سخت

  1. تدریس سواد رسانه ای
  2. تیم سازی و رهبری
  3. تبلیغ چند رسانه ای
  4. عکاسی
  5. تدوین
  6. تهیه گزارش خبری

مهارت های نرم

  1. کارگروهی
  2. قدرت مذاکره
  3. فن بیان
  4. تصمیم گیری
  5. NETWORKING SKILLS
  6. تعامل و ارتباط
  • گواهینامه ها: نوشتن گواهینامه در رزومه، می تواند به آن اعتبار بیشتری ببخشد. این قسمت از رزومه با بخش مهارت ها هم پوشانی دارد و اگر گواهینامه ای برای یک مهارت خاص دارید، هیچ ایرادی ندارد که هم دربخش مهارت ها و هم دربخش گواهینامه ها آن را قید کنید.
  • پروژه ها و تحقیقات: نکته ای که می توان درباره بخش پروژه ها گفت، نوشتن سوابق فریلنسینگ خود در این بخش است. اگر سوابق کاری خود را نوشته اید و می خواهید کارهایی که به عنوان فریلنسر، انجام داده اید را در رزومه تان بنویسید، می توانید از قسمت پروژه ها کمک بگیرید. اگر مقاله تخصصی، کتاب تالیفی یا ترجمه دارید، می توانید آن را در بخش تحقیقات رزومه کاری خود بنویسید.
  • برگرفته از: ساعد نیوز
  • برای مشاهده لیست همه ی  پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی پرسشنامه استاندارد  کلیک فرمایید.
  • تحلیل داده های آماری برای پایان نامه و مقاله نویسی ،تحلیل داده های آماری شما با نرم افزارهای کمی و کیفی ،مناسب ترین قیمت و کیفیت عالی انجام می گیرد.
  • .نرم افزار های کمی: SPSS- PLS – Amosنرم افزار کیفی: Maxqudaتعیین حجم نمونه با:Spss samplepower
  • روش های تماس:Mobile :  09143444846  واتساپ – تلگرام
  • کانال تلگرام سایت: برای عضویت در کانال تلگرام سایت اینجا کلیک کنید(البته قبلش فیلتر شکن روشن شود!!) مطالب جالب علمی و آموزشی در این کانال درج می شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *