آموزش جامع مقاله نویسی
ارائه مقاله علمی برای هیچ دانشجویی اجبار صدر در صد نمیباشد اما دانشجویان و محققین خود به دلیل علاقه فراوان که به تحقیق و پژوهش دارند مقاله ارائه میکنند. مقالات علمی جز آثار علمی رسمی و معتبر در دنیا محسوب میشوند که اعتبار بسیاری به رزومه افراد می افزاید.
مقاله نویسی
مقاله نویسی برخلاف عقاید برخی از دانشجویان تازه کار چندان دشوار نیست و همه می توانند به نوبه خود نویسنده یک مقاله علمی معتبر باشند فقط کافی است قواعد و چهارچوب را بشناسند. همانند همه اقدامات علمی و تخصصی دیگر که با کسب مهارت و شناخت چهارچوب آسان میشود مقاله نویسی نیز یک مهارت کاملا اکتسابی می باشد که نیاز به تمرین و تکرار و کسب برخی اطلاعات دارد. مقاله به عنوان شیوه ای برای بیان جزئیات داده هایی است که شما به واسطه انجام تحقیقات علمی آن ها را جمع آوری کرده اید. مقالات انواع مختلفی دارند که معتبر ترین و پرطرفدارترین مقالات مقالات علمی پژوهشی می باشند که این نوع از مقالات موضوعات جدیدی وارد دنیای علمی می کنند و نتایج آنها تاثیر بسیار مثبتی در زمینه های علمی و تخصصی خواهند داشت. مقالات علمی در صورتی اعتبار کافی خواهند داشت که در ژورنالهای رسمی و معتبر دنیا انتشار یابند. ژورنالهای تخصصی در هر زمینه علمی و حوزه تخصصی وجود دارد که باید برحسب زمینه موضوعی مقاله مناسب ترین ژورنال انتخاب شود.
مراحل مقاله نویسی دارای الگو وچهارچوب مشخص می باشند بنابراین نیازی نیست که دچار سردرگمی شوید ما هر آنچه که لازمه شروع و ادامه مقاله می باشد را در این مطلب برای شما آموزش خواهیم داد تا بتوانید به صورت دقیق فرآیند مقاله نویسی را آغاز نمایید. مقالات علمی بایستی به زبان کاملاً ساده، واضح و مختصر نوشته شده باشند تا خوانندگانی با سوابق تحصیلی و مطالعاتی مشابه با نویسنده، به راحتی بتوانند کار و نحوه انجام دادن آزمایشات را درک کنند؛ ممکن است آن ها بخواهند نتایج را بازسازی کنند یا تحقیقات را گسترش دهند.
محقق قبل از هر چیز باید هدف و انگیزه داشته باشید این دو مورد برای شروع یک پژوهش فوق تخصصی کافی می باشد. محقق اول باید بداند که در چه زمینه ای می خواهد تحقیق کند و سپس در رابطه با موضوعی که انتخاب کرده شروع به بررسی ضعف ها و نقاط قوت کند و سعی کند نقاط ضعفی را که امکان پیشرفت دارد انتخاب کند توصیه می کنیم تا حد ممکن مقالاتی که در زمینه موضوعی شما انتشار یافته اند را مطالعه کنید و سعی کنید شناخت بیشتری از موضوع و مطالب قابل بحث در مقالات پیدا کنید. برای شروع یک مقاله بهترین کار مراجعه به اساتید دانشگاه و یا دانشجویانی است که قبال مقاله داده باشند. این کار علاوه بر تسریع در یادگیری اصول نگارش مقالات، به شما در انتخاب زمینه تحقیقاتی کمک شایانی خواهد نمود. به یاد داشته باشید عمده مقالات حاصل کار گروهی می باشند و نگارش یک مقاله علمی معتبر، مستلزم بهره گیری از تجربیات و اندیشه دیگران است.
چهارچوب مقالات علمی
عمدتا نمی توان گفت کلیه مقالات قالب و چهارچوب مشخصی دارند اما امروزه یک استاندارد خاصی وجود دارد که برای اغلب ژورنالها قابل قبول می باشد. سایر ژورنالها که این سبک و چهارچوب مقاله را قبول ندارند در سایت رسمی خود در رابطه با چهارچوب استاندارد مقالات اطلاعاتی بارگذاری نموده اند. ما در این بخش چهارچوب رایج مقالات را که برای اغلب ژورنالهای معتبر و تخصصی قابل قبول می باشد را ارائه کرده ایم:
- موضوع مقاله
- افیلیشن
- چکیده
- مقدمه
- روش تحقیق
- نتایج
- بحث و تجزیه و تحلیل
- نتیجه گیری
- منابع
عنوان مقاله
اولین و مهم ترین بخش که عنوان مقاله می باشد. روشن است که عنوان مناسب تاثیر به سزایی در جلب مخاطب خواهد داشت خود را به جای مخاطبین تحقیق خود قرار دهید روشن است که برای انتخاب کتاب مقاله و یا هر گونه اثر علمی دیگر ابتدا به موضوع آن توجه می کنید. موضوع در صورتی که جامع و کامل نباشد و از نطر مخاطب جذابیت کافی نداشته باشد مقاله مورد استناد قرار نخواهد گرفت. توجه داشته باشید که موضوع انتخابی باید کاملا مرتبط با محتوای مقاله باشد و در واقع معرف موضوع باشد. انتخاب عنوان تکنیک خاصی دارد و شما باید توجه داشته باشید که:
- تکراری نباشد
- جذاب و کوتاه باشد
- دربرگیرنده کلمات کلیدی باشد
- ایده اصلی مقاله را معرفی کند
- کلمات اختصاری و علایم نگارشی نداشته باشد
**برای اینکه نام مناسبی برای مقاله خود انتخاب کنید می توانید از کلمات کلیدی خود استفاده کنید. چند کلمه کلیدی (مثلا سه عدد) را انتخاب کرده و در سایت های معتبر مقالات از قبیل Scopus یا Sciencedirect آنها را جستجو کنید.**
برای اطمینان از تکراری نبودن موضوع:
انتخاب کلیدواژه مناسب تاثیر مستقیم بر نتایج بازیابی دارد بنابراین برای انتخاب کلیدواژه به نکات زیر توجه فرمایید:
- از کلید واژه های مختلف استفاده نمایید و صرفا به یک کلید واژه اکتفاء نکنید.
- در انتخاب کلیدواژه تنها به عنوان اکتفا نکنید.
- کل عنوان مقاله برای جستجو مناسب نیست (توجه داشته باشید که تکراری نبودن موضوع مطرح است).
- تاجایی که امکان دارد از کلید واژه کوتاه و یک کلمه ای استفاده کنید.
- برای جستجو به مترادفها، هم خانواده ها، هم ریشه ها، علامتهای اختصاری و …. به عنوان کلیدواژه توجه شود.
محققین عزیز می توانند برای اطمینان از تکراری نبودن موضوع مقاله از این لینک اقدام فرمایند.
افیلیشن مقاله
افیلیشن و یا Affiliation معرف نویسنده مقاله به لحاظ تحصیلات علمی، درجه علمی و سمت او در دانشگاه و یا سازمانی است که در آن مشغول به فعالیت می باشد. نویسنده مقاله علمی باید خود را به صورت کامل در مقالات معرفی نماید و وابستگی های علمی و سازمانی خود را طبق استانداردهای اعلام شده، مشخص نماید.
نحوه نگارش صحیح افیلیشن مقاله طبق آیین نامه وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری
- Department of ……… , Faculty of … …, University of …. .., …… , Iran.
- Department of Public Management, Faculty of Management, University of Guilan, Rasht, Iran.
- Department of … (1)…., Faculty of ….(2) …, University of …(3) … , Iran
- Department of (Management) (1) , Faculty of ( Humanities , Tarbiat Modarres ) (2) University, ( Tehran )(3), Iran
نحوه نگارش صحیح افلیشن مقاله طبق آیین نامه سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی
- Department of … , Faculty of …. , Branch, Islamic Azad University , … , Iran.
- Department of Industrial Engineering, Faculty of Engineering, South Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
نحوه نگارش صحیح افلیشن مقاله طبق آیین نامه دانشگاه پیام نور به فارسی
- مرتبه علمی، نام گروه علمی، دانشگاه پیام نور، صندوق پستی ۱۹۳۹۵-۳۶۹۷ ، تهران، ایران
- Department of … , Payame Noor University (PNU), P.O. Box, 19395-3697, Tehran, Iran
البته قابل ذکر است که نمونه های ذکر شده ممکن است با توجه به نوع ژورنال متفاوت باشد و توصیه میکنیم حتما قبل از نگارش این بخش به نوع افلیشن تعیین شده از طرف هر ژورنال دقت کافی داشته باشید.
چکیده مقاله
چکیده مهم ترین بخش مقالات علمی می باشد زیرا کلمات کلیدی که در این بخش استفاده می شود در جستجوگر تاثیر به سزایی خواهد داشت و کمک می کند مقاله تعداد استنادات بیشتری داشته باشد از طرفی چکیده ممکن است تنها بخشی باشد که توسط داوران بررسی می شود و داوران در این بخش مقاله را محک خواهد زد و تصمیم خود را در رابطه با ادامه مطالعه مقاله خواهند گرفت بنابراین یک بخش مهم و کلیدی به حساب می آید که هر چه با دقت و هوشمندی بیشتری نوشته شود تاثیر به سزایی در پذیرش مقاله خواهد گذاشت. چکیده ها بهتر است بیش از 300 کلمه نباشد که خسته کننده و زمان بر نشود هرچه کوتاه تر و صریح و مستقیم نوشته شود تاثیر به سزایی در جلب نظر داوران خواهد داشت.
به طور کلی، اولین جمله از یک چکیده باید به خوبی موضوع مقاله را معرفی کند. طوری جمله را مطرح کنید که خواننده به خوبی بتواند آن را متوجه شود. اشاره به جزئیات در چکیده لازم نیست و فقط رئوس مطالب بررسی شده در مقاله را بنویسید.
**طول چکیده در مقالات نظری و مروری معمولا بین ۷۵ تا ۱۰۰ کلمه و در مقالات پژوهشی بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ کلمه است.**
مقدمه مقاله
مقدمه نیز از بخش های مهم مقاله است و در واقع در این بخش می خواهید پیش زمینه ای به مخاطبین خود ارائه کنید که قرار است در طول مقاله با چه نکاتی روبه رو شوند. برای مقدمه نویسی تکنیک خاصی وجود دارد که استفاده از این تکنینک به جذابیت و تاثیر گذاری مقاله خواهد افزود. شروع از مسئله و طرح کلی و رسیدن به موضوع مقاله است. با این وجود این بخش نباید چندان طولانی گردد و گسترش یابد و در نگارش آن باید به این مسئله توجه کنید که مخاطب متن شما فردی با اطلاعات مشابه شما است. تنها نکات اصلی را برشمارید و به سرعت و بدون مقدمه به اصل موضوع اشاره کنید. در پاراگراف آخر مقدمه کلیت کار خود را بیان کرده و اهمیت و نوآوری آن را بدون اینکه اغراق کنید، توضیح دهید. این قسمت را احتمالا داوری مطالعه خواهد کرد که در زمینه علمی شما بسیار با تجربه و صاحب نظر است، بنابراین در صورتی که بیش از حد از کار خود تعریف و تمجید کنید احتمال رد شدن مقاله وجود دارد.
روش تحقیق مقاله
همان طور که از نام این بخش مشخص است اشاره به روش تحقیق دارد که بهتر است در طول تحقیق نگارش این بخش را با یادداشت مراحل کار انجام دهید. توصیه می کنیم نگارش این بخش از مقاله را به عنوان یک جز جداگانه در نظر نگیرید و هر آنچه که در طول تحقیق و آزمایش یادداشت کرده اید را به صورت منسجم و جامع در این بخش بنویسید توجه داشته باشید که روش تحقیق بر اصالت تحقیق شما خواهد افزود و اگر مخاطب با نکته گنگی در طول مقاله مواجه شود می تواند با مطالعه این بخش از اصالت و دلیل آن اطمینان حاصل کند. این بخش از مقاله متعلق به اطلاعاتی از قبیل مراحل نوشتن مقاله، طرح تحقیقاتی، لوازم مورد نیاز، روش جمع آوری اطلاعات و کنترل نتایج می باشد.
نتایج مقاله
این بخش از مقاله که بیشترین حجم مقاله را به خود اختصاص می دهد اثبات نتیاج می باشد محقق باید سعی داشته باشد به کمک جدول ها، تصاویر و نمودارهای مختلف نتایج کسب شده از هر آزمایش را در اختیار خواننده قرار می دهد و توضیحی در رابطه با معنی این نمودارها و تجزیه و تحلیل نتایج ارائه نمی دهد.
بحث و تجزیه و تحلیل مقاله
در این قسمت نویسنده بایستی علت هرگونه انحراف از نتایج مورد انتظار و یا نتایج تحقیقات پیشین را برای مخاطب توضیح دهد.
نتیجه گیری مقاله
در این قسمت سعی کنید نتیجه حاصل از تحقیق را به طور کلی به مخاطبین خود ارائه کنید. ارائه کلیه نتایج به صورت ساده و قابل فهم در این بخش الزامی می باشد. یقینا نتایج مقاله برای همه مخاطبین حائز اهمیت می باشد.
منابع مقاله
همه تحقیقات علمی باید این بخش را داشته باشند تا کنون هیچ تحقیق رسمی و ثبت شده ای بدون منبع نمی توان یافت بنابراین بخش منابع کاملا اجباری می باشد روش ها و تکنیک های بسیاری برای رفرنس نویسی وجود دارد که با توجه به نوع ژورنال و حوزه تخصصی متفاوت می باشد و محقق باید شیوه رفرنس نویسی مناسب را برای مقاله خود با توجه به عنوان و نوع ژورنال انتخاب کند.
- برگرفته از: ساعد نیوز
- برای مشاهده لیست همه ی پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی پرسشنامه استاندارد کلیک فرمایید.
- تحلیل داده های آماری برای پایان نامه و مقاله نویسی ،تحلیل داده های آماری شما با نرم افزارهای کمی و کیفی ،مناسب ترین قیمت و کیفیت عالی انجام می گیرد.
- نرم افزار های کمی: SPSS- PLS – Amos
- نرم افزار کیفی: Maxquda
- تعیین حجم نمونه با:Spss samplepower
- روش های تماس:
- Mobile : 09143444846 واتساپ – تلگرام
- Telegram: @abazizi4