آشنایی با نگارش و چاپ مقاله ISI
هیچ مقاله ای نمی تواند خوب نگارش شود جز با تسلط کافی بر موضوع انتخابی، مطالعه بیشینه آن، رعایت اصول نگارشی و انتخاب یک مجله خوب.
نوشتن یک مقاله براي چاپ در مجله علمی و معتیر ISI یک فعالیت بسیار رقابتی در میان دانشجویان می باشد. در نتیجه دانستن اینکه چه دلایلی باعث رد شدن یک مقاله و یا پذرش آن می شود، به درست نوشتن مقاله به ما کمک خواهد کرد. براي اینکه بتوانید مقاله اي در یک ژورنال isi به چاپ برسانید، ابتدا باید تصمیم بگیرید که میخواهید در چه زمینه ای مقاله بنویسید. برای این کار لازم است تا در رشته تحصیلی خود در خصوص موضوعی که به آن علاقه دارید مطالعه نمایید. آخرین مقالات چاپ شده در آن موضوع را پیدا کرده و مطالعه نمایید تا در نهایت یک موضوع یا عنوان مشخص برای خود انتخاب کنید. سپس بطور اختصاصی در زمینه آن موضوع شروع به مطالعه کارهای پیشین نمایید. با الهام گرفتن از کارهاي گذشته، میتوانیدبه حل یک مشکلی که در مقالات گذشته وجود دارد و حل نشده است، اقدام نمایید. پس از انتخاب و تائید موضوع خود شروع به جمع آوری اطلاعات در خصوص ادبیات آن موضوع و بیشینه تحقیق آن نمایید. اگر در رشته های آزمایشگاهی یا فنی تحصیل می کنید، مهم ترین بخش کار شما بصورت عملی خواهد بود. بعد از اتمام کار عملی بایستی تمام جزئیات کار خود را در بخش روش کار مقاله قید نمایید. سپس نتایج حاصل از کار خود را نوشته و در در بخش بحث و گفتگوی مقاله نتایج کارهای انجام شده در گذشته را با نتایج خود مقایسه کرده و در مورد آنها بحث نمایید.
پس از اتمام نگارش مقاله، گام مهم بعدی، انتخاب یک ژورنال مناسب با شرایط زیر می باشد:
پرسشنامه استاندارد
(887)نوشته های مدیریت
(101)پاورپونت
(26)مطالب آموزش و پرورش
(22)مبانی نظری و پژوهشی
(17)کتاب های کاربردی
(4)سوالات پیام نور
(1)مطالب روان شناسی
(1)پکیج های آموزشی
(1)- مجله متناسب و مرتبط با حوزه کاري مقاله شما باشد.
- مقاله در مجله انتخابی، امتیاز مورد نیاز شما را دربر داشته باشد، مثلا مجله در لیست ISI باشد و ایمپکت فاکتور بالاي 1 داشته باشد. (شما باید اطلاعات دقیقی از اعتبار و فاکتورهاي ژورنال بدست آورید و با بررسی مقالاتی که در آن ژورنال چاپ شده اند با مقاله خود درصد پذیرش مقاله خود را ارزیابی کنید.)
- احتمال پذیرش مقاله شما در آن مجله بالا باشد.
- زمان پذیرش و چاپ در مجله با زمان و ددلاین هاي شما مطابقت داشته باشد.
مطمئنا همه دوست دارند مقالات خود را در ژورنال هایی با بالاترین اعتبار چاپ کنند ؛ اما باید این را هم در نظر داشته باشید که هرچه اعتبار ژورنال ها بالا باشد و ایمپکت فکتور بیشتری داشته باشد، داوری آنها سختگیری بیشتری براي پذیرش مقالات خواهند داشت و چاپ در این ژورنال ها بسیار دشوار خواهد بود. بنابراین لازم است بر حسب داده ها و محتوای مقاله خود اقدام به انتخاب مجله نمایید. اگر مقاله شما از لحاظ محتوا و موضوع خیلی ناب نیست و در سطح معمولی قرار دارد هرگز به سراغ مجلات JCR با ایمپکت بالا نروید. چون با این کار هم باعث تلف کردن وقت و هم پرداخت هزینه اضافی خواهید شد.
البته این عقیده که برخی مجلات، یک مقاله را صرفاً بر اساس محتواي آن بررسی می کنند نیز صحیح نیست. توجه به نکات دیگر علاوه بر محتواي مقاله، شانس چاپ مقاله را به شدت بالاتر میبرد. گاهی حالت برعکس این موضوع هم اتفاق می افتد، یعنی مقاله شما محتوای بسیار قوی دارد اما از لحاظ گرامری و ترجمه بسیار ضعیف هست. در این صورت علارغم خوب بودن موضوع و محتوا، مقاله شما میتواند از سوی داور مجله رد شود. در نتیجه عوامل مختلف بایستی دست در دست هم دهند تا در نهایت یک مقاله خوب، با محتوای قوی، موضوع جذاب و ترجمه بدون ایراد بدست آید که بدون نیاز به هیچ اصلاحی، از سوی داوران مجله پذیرفته شود.
برگرفته از: ساعد نیوز
برای مشاهده لیست همه ی پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی پرسشنامه استاندارد کلیک فرمایید.
تحلیل داده های آماری برای پایان نامه و مقاله نویسی ،تحلیل داده های آماری شما با نرم افزارهای کمی و کیفی ،مناسب ترین قیمت و کیفیت عالی انجام می گیرد.
نرم افزار های کمی: SPSS- PLS – Amos
تعیین حجم نمونه با:Spss samplepower
روش های تماس: