مقاله نویسی

مقاله بیس چیست؟

 مقاله بیس چیست؟

مقاله بیس چیست؟ + فیلم
مقاله بیس چیست؟

مقالات بیس به دلیل برخورداری از ساختاری کامل از نظر پژوهشی می تواند پژوهشگر را در انجام مراحل تحقیق خود راهنمایی نماید و به عنوان نقشه راهی برای وی باشد. اما انتخاب آن یکی از سخت ترین کارهایی است که دانشجویان با آن روبرو هستند. ما در این مطلب به معرفی کامل مقاله بیس و چگونگی پیدا کردن و انتخاب آن پرداخته ایم.

اولین مرحله در نگارش مقاله انتخاب موضوع است.

وقتی صحبت از انتخاب موضوع می شود، معمولا پای مقاله بیس یا مقاله پایه هم به میان می آید. اما مقاله بیس چیست و به چه دردی می خورد؟

مقاله بیس چیست؟

منظور از مقاله بیس مقاله ای است که شما در پژوهش خود (چه نوشتن پایان نامه و چه نوشتن مقاله) از آن بیشترین استفاده را دارید. در هر کار پژوهشی، پژوهشگر می تواند از چند مقاله و چند پایان نامه استفاده کند، اما دراین بین یک یا دو مقاله وجود دارد که در فرآیند مقاله، بیشترین کمک را به دانشجو می کندمقاله بیس معمولا یک مقاله ی به روز است که نهایتا مربوط به دو سال قبل تا الان می شود. برای مثال اگر سال ۲۰۱۷ هستیم، مقاله از نظر زمان چاپ در نشریه باید ۲۰۱۵، ۲۰۱۶ یا ۲۰۱۷ باشد. علاوه بر جدید بودن و به روز بودن، مقاله بیس باید ویژگی های زیر را دارا باشد تا بتوان از آن به عنوان مبنایی برای کار مقاله استفاده کرد.

چگونه مقاله بیس پیدا کنیم؟

1- ابتدا به این نکته توجه کنید که مقالاتی را باید انتخاب کنید که از پایگاه های علمی معتبر باشند. اشتباهی که برخی از دانشجویان مرتکب می شوند این است که با مراجعه به گوگل یا وب سایت های غیر معتبر به دنبال مقاله بیس گشته و به سرعت یک مقاله نامطلوب و غیر علمی را به عنوان مقاله پایه انتخاب می کنند. باید به این نکته اشاره کنیم که اساتید و گروه های آموزشی شما به خوبی به پایگاه های معتبر آشنا هستند و در صورتی که مقالات از این پایگاه ها نباشند انها را نخواهند پذیرفت. حتما مقالات بیس خود را از پایگاه های زیر انتخاب کنید:

  • Science Direct
  • Elsevier
  • Springer
  • Cambridge Journals
  • Emerald
  • Highwire Press
  • JSTOR
  • IEEE
  • Scopus
  • ACM

2- عنوان مقاله ای که انتخاب می کنید نباید حد اقل در پژوهش های داخلی به صورت مقاله یا پایان نامه انجام شده و ثبت شده باشد. برای این کار بعد از انتخاب عنوان به سایت ایران داک و حتی گوگل مراجعه کنید و عنوان خود را در آنجا چک کنید تا قبلا کار نشده باشد.

3- حتما به این نکته توجه کنید که داده های مقاله بیس انتخابی در داخل کشور نیز قابل گرد آوری باشد یا امکان انجام آن در داخل نیز وجود داشته باشد. برای این کار دقت کنید داده های مقاله یا در دسترس می باشد و یا اینکه به لحاظ ساختار امکان انجام آن در ایران وجود داشته باشد.

4- در رشته هایی که گردآوری داده ها با پرسشنامه صورت میگیرد سعی کنید پرسشنامه ها در مقاله ضمیمه شده باشد یا اینکه پرسشنامه های استفاده شده در مقاله بیس از مقالات دیگر قابل استخراج باشد. یعنی به شکلی نباشد که پرسشنامه های مقاله بیس به هیچ وجه یافت نشود.

5- فرایند طی شده در تحقیق یعنی اهداف، مدل مفهومی، نحوه شبیه سازی، نرم افزار استفاده شده و نحوه گردآوری داده ها در مقاله مشخص شده باشد. این کار طی فرایند پژوهش را برای شما اسان خواهد کرد و از مشکلات متعدد رها خواهد ساخت.

Play Video

مقاله بیس خوب

مقاله بیس باید حتماً به روز باشد، به طور مثال در سال ۲۰۱۹ هستیم، مقاله بیسی خوب است که برای سال های ۲۰۱۷، ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ باشد. به هیچ وجه سراغ مقاله های قدیمی نمی رویم زیرا آن ها با معیارهای روز در تضاد هستند.

مقاله مرجع رشته های مختلف کاملاً باهم متفاوت است.

یک مقاله بیس خوب حتماً دارای چارچوب های نظری است.

مقاله بیس دارای جامعه آماری و نمونه های آماری است.

مقاله بیس خوب دارای روش های نمونه گیری دقیق، متناسب و به روز است.

مقاله پایه حتماً دارای روش تحقیقی و مدل مفهومی متناسب با گرایش آن رشته و حوزه مقاله است.

باید روش های آماری در آن به وضوح و به خوبی رؤیت شود.

در مقاله پایه باید روش های تحقیق دانشجویان به طور کامل توضیح داده شود. ( از خلاصه نویسی پرهیز کنید)

از مقالات فارسی نمی توان به عنوان مقالات بیس استفاده کرد. به دلایل مختلفی که یکی از آن ها کم بودن منابع فارسی و تکراری بودنشان است.

مقاله پایه به زبان لاتین ( انگلیسی ) است.

اگر مقاله بیس خوب انتخاب شود دیگر نگران پمقاله خود نمی شوید.

با این اوصاف پیدا کردن مقاله بیس، کمی مشکل و زمان بر است. زیرا شما باید اولا با وب سایت های علمی و نحوه جستجو در آنها آشنا باشید و دوما باید بتوانید از بین انبوه مقالاتی که در این وب سایت ها وجود دارد، مقالاتی که حاوی ویژگی های بالا هستند را تشخیص دهید. در مدیراما گاهی پیش می آید که برای انتخاب مقاله بیس خوب تا پنجاه مقاله را دانلود و بررسی کرده باشیم.

نکات مهم در انتخاب مقاله بیس مناسب

اگر به نکات مهم در انتخاب مقاله بیس با دقت توجه کنید آنگاه می توانید مقاله ای بی نظیر ارائه دهید. برخی از نکات انتخاب مقاله پایه به شرح زیر است:

علاوه بر بروز بودن، قبل از انتخاب مقاله چک کنید که در ایران کسی دیگر روی آن کار نکرده باشد. مثلا برای

مقالات را حتماً از سایت ها یا پایگاه های معتبر علمی و یا دانشگاهی انتخاب کنید. به سرچ در گوگل اعتماد نکنید. ممکن است سرچ در گوگل شما را دچار خطا کند.

در رشته هایی که می بایست پرسش نامه تهیه شود، توجه کنید که آن را به مقاله پیوست کنید تا در دسترس باشد.

نحوه کار با مقاله بیس

انتخاب مقاله بیس یکی از مهمترین و اصلی ترین کارها قبل از انجام هرگونه پژوهشی است که به محقق کمک می کند تا چارچوب و فرآیند انجام تحقیق را به گونه ای کاملا شفاف ترسیم نماید. یک منبع خوب می تواند اطلاعات مهمی از قبیل نحوه پیاده سازی تحقیق، سوالات، فرضیات، چگونگی ارزیابی و سنجش مدل تحقیق، پرسشنامه استاندارد و تست شده، نتایج احتمالی و چگونگی انجام تحلیل های آماری را برای دانشجو شفاف و روشن کند. بسیاری از صاحب نظران مقاله بیس یا Base Paper را اینگونه تعریف می کنند: یک گزارش علمی و یا مقاله اس است که توسط پژوهشگران قبلی به چاپ رسیده و محققان در زمان حال برای تکمیل تحقیقاتشان از اطلاعات و مطالب علمی آن بهره می برند. باید توجه داشته باشید که تحقیقات مبتنی بر مقاله بیس نباید محتوای کپی کاری شده و تکراری ارائه نمایند بلکه از اطلاعات و چارچوب آن برای کشف مفاهیم و ابعاد جدید بهره ببرند. برخی از دانشجویان سعی میکنند مفاهیم، فرضیات، مدل، روش تحقیق و تمامی جنبه های کاربردی مقاله بیس را در تحقیق خودشان گنجانده و نتایج آن را مجددا ارزیابی کنند که این امر در نهایت موجب دوباره کاری و از بین رفتن ارزش تحقیق شان خواهد شد. اما پیش از آنکه به چگونگی استفاده از مقاله بیس و نحوه استخراج داده های آن بپردازیم لازم است که شما را با نحوه ارزیابی و انتخاب آن آشنا کنیم. به طور کلی قبل از انتخاب یک مقاله بیس باید نکات زیر را مدنظر قرار دهید:

روایی و پایایی

یکی از مهمترین فاکتورها در انتخاب مقاله بیس بررسی روایی و پایایی نتایج و یافته های تحقیق است. پیش از آنکه نتایج را بررسی کنید، روش تحقیق و فرآیند انجام آن را مورد بررسی قرار دهید تا دریابید انحراف و نقصی در انجام آن وجود دارد یا خیر. البته بررسی روش تحقیق و تحلیل های آماری در یک مقاله از دید انتقادی کار بسیار دشواری بوده و نیازمند تسلط به علم آمار و نرم افزارهای آماری است که می توانید در این زمینه از نظر یک کارشناس و یا استادتان بهره ببرید. روایی و پایایی در روش تحقیق و نتایج یک پژوهش از اهمیت بالایی برخوردار است و در صورت وجود هرگونه مشکل در آن می تواند یافته های شما را به انحراف برده و زحمات شما را بی نتیجه باقی بگذارد. البته انتخاب مقالات بیس از ژورنال های معتبر و با ایمپکت بالا می تواند تا حد زیادی این مشکل را برطرف کرده و نگرانی ها در مورد پایایی و روایی تحقیق را از بین ببرد چرا که داوران و سردبیر ژورنال قبل از چاپ هر مقاله ای، سعی میکنند این موارد را به دقت مورد بررسی قرار دهند.

طراحی تحقیق

یکی دیگر از ویژگی های برجسته هر پژوهشی نحوه ارزیابی و اندازه گیری فاکتورهای تاثیر گذار در تحقیق است. برای اینکه بتوانید یک تحقیق را به درستی مدیریت کرده و نتایج مطلوبی از آن بدست آورید باید طراحی دقیقی در مورد نحوه پیشرفت و اندازه گیری فاکتورها ایجاد نمایید. فرض کنید قصد دارید تاثیر بیماری COVID-19 بر رفتار خرید مصرف کنندگان صنایع لبنی در کشور را بسنجید. چطور می خواهید تاثیر این بیماری بر رفتار خرید را مطالعه کنید؟ آیا رفتار خرید فاکتورهای ویژه ای دارد؟ آیا رفتار خرید در صنایع لبنی با صنایع دیگر متفاوت است؟ چه مصرف کنندگانی جامعه هدف شما هستند؟ و بسیاری از سوالات دیگر که نقش بسیار مهمی در طراحی تحقیق دارند. بنابراین قبل از انتخاب مقاله سعی کنید دریابید که آیا طرح تحقیق در مقاله بیس با طرح مورد نظر شما چقدر شباهت و تفاوت دارد. آیا می توانید طرح تحقیق را در پروژه خودتان پیاده سازی و سازگار کنید؟. توصیه می شود قبل از انتخاب مقاله بیس سوالات و فرضیات تحقیق خودتان را با طرح تحقیق در مقاله بیس مطابقت داده و به دنبال شباهت ها و تفاوت ها باشید. در صورتی که ایده های ذهنی، سوالات و فرضیات تحقیق شما با طرح مقاله بیس مغایرت دارد از انتخاب آن اجتناب کنید.

مرتبط بودن مقاله بیس

حتما پیش از انتخاب یک مقاله بیس به مرتبط بودن موضوع آن با تحقیق خودتان توجه کنید. در بسیاری از مواقع، دانشجویان تنها به دنبال یک مدل یا فاکتورهای مشترک اقدام به انتخاب مقاله بیس کرده و در نهایت در زمان پیاده سازی آن دچار مشکلات جدی می شوند. فرض کنید در مثال قبلی شما یک مقاله بیس با عنوان تاثیر بیماری COVID-19 بر تصمیم گیری مشتریان را انتخاب کرده اید. آیا فاکتورهای مربوط به تصمیم گیری با فاکتورهای مربوط به رفتار خرید یکسان هستند؟ آیا هر تصمیم گیری لزوما به رفتار خرید منجر می شود؟ آیا می توان فاکتورهای موثر بر تصمیم گیری را در رفتار خرید مورد استفاده قرار داد؟ و بسیاری از سوالات دیگر در همین راستا موجب می شود تا دریابید مقاله بیس انتخاب شده تا چه اندازه به کار تحقیقاتی مورد نظر شما مرتبط است. برای برطرف کردن این مشکل و انتخاب یک مقاله بیس مرتبط به پژوهش تان نیاز است که مطالعات گسترده ای در ارتباط با ادبیات موضوع تحقیقتان انجام داده و متغیر های مستقل و وابسته را به درستی شناسایی کنید.

شفافیت در روش تحقیق

یکی از ویژگی های مقاله بیس این است که می بایست تمامی ابعاد روش تحقیق اعم از گردآوری و تحلیل داده ها کاملا شفاف و قابل فهم باشد. شما به عنوان یک پژوهشگر قصد دارید طراحی و ابعاد مختلف تحقیقتان را بر مقاله بیس استوار کنید، بنابراین ضروری است که میزان قابل فهم بودن، اجرایی بودن و شفافیت در روش تحقیق را قبل از انتخاب به دقت مورد بررسی قرار دهید.

نکات مهم استفاده از مقاله بیس

تحقیقات مقاله بیس یا Paper-Based Research که مطالب موجود در آن به واسطه جمع آوری منابع مختلف تهیه و تدوین می شوند. این گونه از مقالات بیشتر جنبه کاربردی داشته و ابعاد جدیدی از یک مقاله چاپ شده در گذشته را مورد بحث و بررسی قرار می دهد. در زمان استفاده از مقاله بیس در پژوهش مورد نظرتان می بایست 3 بخش اصلی را مورد بررسی قرار دهید. اولین بخش که در مقاله بیس باید مورد بررسی قرار بگیرد ادبیات موضوع و نحوه سازماندهی محتوا در این بخش است. همچنین در بخش ادبیات موضوع می توانید فاکتورهای مربوط به تحقیق را به درستی استخراج کرده و در تحقیق خود بگنجانید. البته توجه داشته باشید که شما فقط از این محتوا ایده گرفته و مطالب خودتان را به زبانی کاملا جدید و منحصر به فرد ارائه خواهید کرد.

پس از استخراج فاکتورهای تاثیرگذار در تحقیق و متغیرهای وابسته و مستقل نوبت به آن رسیده است که سوالات و فرضیات مقاله بیس را مورد بررسی قرار دهید. سوالات و فرضیات در مقاله بیس به شما کمک می کند که بتوانید مدل منحصر به فرد تحقیقتان را به درستی طراحی کرده و مورد ارزیابی قرار دهید. سعی کنید فرضیات و سوالات تحقیق خود را از جنبه سازگاری و هماهنگی با مقاله بیس مورد بررسی قرار دهید و نه شباهت و یکسان بودن که در نهایت بحث سرقت ادبی و پلاجریسم در مورد تحقیق شما مطرح نشود. در نهایت بخش طراحی و روش تحقیق از مقاله بیس مورد استفاده قرار می گیرد که به وسیله آن شخص پژوهشگر می تواند جامعه آماری، جامعه نمونه، پرسشنامه استاندارد و روش تحقیق را مطابق با ماهیت پژوهش خودش سازماندهی و تدوین نماید.

یکی از توصیه هایی که به پژوهشگران می شود این است که تا جای ممکن در فرآیند روش تحقیق از پرسشنامه استاندارد استفاده نمایید. معمولا برخی از مقالات به چاپ رسیده در بخش ضمائم اقدام به انتشار پرسشنامه اصلی تحقیق کرده و نتایج آن را به دقت ارائه می نمایند. توجه داشته باشید که این پرسشنامه ها معمولا به عنوان پرسشنامه های استاندارد شناخته می شوند چرا که پیش از این روایی و پایایی آنها توسط اساتید و داوران مورد بررسی قرار گرفته و نتایج بدست آمده از آنها قابل قبول و کاربردی بوده است. بنابراین سعی کنید در تحقیق خودتان نیز یک پرسشنامه استاندارد مستخرج از مقاله بیس را مورد استفاده قرار دهید.


برگرفته از: ساعد نیوز

برای مشاهده لیست همه ی  پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی پرسشنامه استاندارد  کلیک فرمایید.

تحلیل داده های آماری برای پایان نامه و مقاله نویسی ،تحلیل داده های آماری شما با نرم افزارهای کمی و کیفی ،مناسب ترین قیمت و کیفیت عالی انجام می گیرد.

نرم افزار های کمی: SPSS- PLS – Amos

نرم افزار کیفی: Maxquda

تعیین حجم نمونه با:Spss samplepower

روش های تماس:

Mobile :  09143444846  واتساپ – تلگرام

Telegram: @abazizi

وبلاگ ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *