رزومه نویسی

آموزش نوشتن رزومه حرفه ای پرستاری

آموزش نوشتن رزومه حرفه ای پرستاری

آموزش نوشتن رزومه حرفه ای پرستاری

در این مطلب می خواهیم نحوه ساخت رزومه کاری (فارسی و انگلیسی) برای شغل پرستاری را به صورت کاملاً کاربردی آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

آشنایی با شغل پرستار

اگر مراقبت از دیگران را دوست داشته و به دنبال شغلی متنوع هستید، این شغل برای شما مناسب است. پرستار، فردی که در زمینه اصول علمی و مهارتهای حرفه ای مراقبت، درمان و آموزش بیماران تحصیل کرده و در آن مهارت داشته باشد. پرستار عضوی از تیم درمانی در بیمارستان ها و درمانگاه ها می باشد. در قدیم شاید داشتن تحصیلات دانشگاهی برای پرستار ضروری نبود ولی امروزه پرستاران باید مدرک معتبر دانشگاهی داشته باشند. پرستار وضعیت بیماران را کنترل کرده و مطابق با نظرات پزشکان از آنها مراقبت می کند. او به بیماران و همراهان شان اطلاعات لازم را داده و آنها را در مورد نحوه برخورد با بیماری و مراقبت از بیمار راهنمایی می کند. پرستارانی که پست های مدیریتی و سرپرستی دارند، مسئولیت هایی از قبیل نظارت و کنترل کارهای گروه پرستاری، شناسایی و بررسی مشکلات بخش پرستاری و خدمات آنها و … را برعهده دارند. پرستار باید مهارت ارتباطی خوب، اخلاق مناسب، درک بالا و صبر زیادی داشته باشد. همچنین باید بتواند فشارهای کاری را تحمل کرده و آرامش خود را تحت هر شرایطی حفظ کند. باید دلسوز و مهربان بوده و با بیماران همدردی کند. ساعت کاری پرستار به صورت تمام وقت است. البته گاهی باید به صورت شیفتی در شبها و روزهای تعطیل هم سرکار باشد. محل کار او نیز در بیمارستان ها، کلینیک ها، سایر مراکز درمانی و گاهی مراکز نگهداری سالمندان و کودکان می باشد.شرایط محیط کار پرستاران با هم متفاوت است. به عنوان مثال پرستاری که در بخش کودکان بیمارستان کار می کند با پرستاری که در بخش اورژانس مشغول به کار است، بسیار متفاوت است. در ادامه اطلاعات کاملی در مورد وظایف، دانش و مهارت مورد نیاز، تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل، بازار کار و فرصت های شغلی و میزان درآمد پرستار و برخی از پرستاران معروف ارائه می شود.

پرستار

وظایف پرستار

  • ثبت مشخصات بیمار در پرونده های پزشکی او و گزارشات پرستاری
  • بررسی منظم وضعیت بیماران از جمله گرفتن دمای بدن، اندازه گیری فشار خون و کنترل وضعیت تنفسی آنها
  • کمک به پزشکان و سایر تیم درمان
  • دادن داروی بیماران مطابق با دستور پزشک
  • انجام تزریقات، تزریق خون، تمیز کردن و پانسمان زخم ها
  • استفاده از تجهیزات و دستگاه های پیشرفته پزشکی
  • احترام به بیماران و رعایت حقوق آنها
  • همکاری با بخش های مختلف بیمارستان
  • آرام سازی محیط فیزیکی، کنترل دما و نور، سر و صدای محیط و سایر عوامل محیطی و تامین شرایط استراحت به آرامش بیمار
  • کنترل و نظارت بر کار واحد پرستاری و برنامه ریزی شیفت های کاری (از وظایف سرپرستار)

مهارت و دانش مورد نیاز شغل پرستار

  • مهارت ارتباطی خوب
  • شنونده خوبی بودن
  • علاقه و تمایل قلبی برای کمک به دیگران
  • کار تیمی همراه با استفاده از قدرت ابتکار خود
  • توان ذهنی و جسمی مناسب
  • مهارت های عملی خوب
  • صبر و همدردی
  • توانایی جلب اعتماد بیماران
  • توانایی تصمیم گیری درست و سریع در شرایط بحرانی
  • توانایی حفظ آرامش هنگام فشار کاری زیاد
  • مهارت مدیریت زمان و سازماندهی
  • مهربان و دلسوز بودن

فرصت های شغلی و بازارکار پرستاری

پرستار می تواند در بیمارستان ها، درمانگاه ها، مراکز درمانی، مراکز نگهداری سالمندان و کودکان دولتی و خصوصی کار کند. شرایط محیط کار پرستار بستگی به نوع مسئولیت و بخشهای بیمارستان و مراکز درمانی که در آن مشغول می باشد، دارد مثلا یک پرستار که در بخش اورژانس و یا پایگاه اورژانس بیمارستان کار می کند یا پرستاری که در بخش اطفال بیمارستان یا بخش داخلی و جراحی و یا ICU و CCU و یا اطاق عمل از نظر شرایط محیط کار با هم تفاوت دارند . پرستار می تواند در بیمارستان براساس سطح تحصیلات ( کارشناسی ، کارشناسی ارشد، دکتری ) و سابقه کار، در پستهای پرستار شیفت ، سر پرستار ، سوپروایزر بالینی ، سوپروایزر کنترل عفونت ، سوپروایزر آموزشی و ریاست پرستاری بیمارستان مشغول به کار شود .همچنین می تواند به صورت پرستار خصوصی در منازل بیماران کار کند. در ایران با این که پرستاران جایگاه واقعی خود را نیافته اند و در چند سال اخیر نیز با تعداد قابل توجهی فارغ التحصیل رشته پرستاری از دانشگاه آزاد و دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی روبرو بوده ایم، اما هنوز مراکز بهداشتی – درمانی به پرستارانی متخصص، مجرب و توانمند نیازمندند و در واقع بازار کار برای فارغ التحصیل خوب این رشته وجود دارد. برخی از کارشناسان این شغل را از لحاظ سختی کار در رده دوم مشاغل قرار داده اند. پرستاران با بیماران مختلف جسمانی و روانی سر و کار داشته و در معرض بیماری های مختلف نیز قرار دارند. وجود فشار کاری، ساعت های کار طولانی، استرس بالا و کم بودن حقوق و مزایا نیز از مشکلات دیگر این شغل می باشد. اما به نقل از برخی پرستاران شور و شعف سلامتی یک بیمار حسی است که در هیچ شغل دیگری وجود ندارد و این برای آنها کافی است.

محتوای بخش های مختلف یک رزومه پرستاری را چطور باید نوشت؟

علاقه مندان به این شغل باید تحصیلات دانشگاهی مرتبط داشته باشند. این افراد می توانند در رشته پرستاری در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا تحصیل کنند. کسب تجربه در این شغل بسیار مهم می باشد به طوری که برای احراز پست هایی مانند سرپرستار، پرستار بخش های ویژه و … داشتن تجربه از شرایط لازم و اساسی است. در ادامه بخش های مختلف رزومه پرستار را باهم می خوانیم

خلاصه رزومه پرستاری:

خلاصه رزومه باید صلاحیت و توانمندی پرستار را در معرض دید قرار دهد. در نوشتن خلاصه رزومه باید به دو نکته توجه کنید: اولین مورد معرفی جنبه احساسی و شخصیتی شماست. پرستاران روح و قلب بیمارستان و مراکز درمانی هستند. به عنوان یک پرستار که با افراد بیمار و ضعیف جامعه در ارتباط هستید بنابراین باید به این بخش توجه ویژه داشته باشید. ارتباط با پرستار به بیمار آرامش می دهد و روند بهبودی و تحمل آزمایش ها و دردها را برای بیمار آسان تر می کند. از این رو بسیاری از مراکز درمانی و بیمارستان ها از پرستار توقع دارند علاوه بر انجام وظایف درمانی در طول مدت مراقبت از بیمار، از لحاظ روحی هم بیماران را حمایت کنند. زبان خلاصه رزومه پرستاری باید پر انرژی و مثبت باشد.دومین مورد استفاده از کلمات کلیدی و تخصصی در رشته پرستاری است تا خواننده متوجه توانایی شما بشود و رزومه شما جزو رزومه های استاندارد در نظر گرفته شود. در مورد سوابق کاری در خلاصه رزومه، در صورتیکه تازه به دنیای کار پرستاری ورود کرده اید و فاقد تجربه کاری هستید، بهتر است از اهداف، ویژگی های مثبت شخصیتی توانمندی هایتان در این رشته و اینکه چطور می خواهید این توانایی ها و خصوصیات مثبت را با کار عملی پیوند دهید صحبت کنید. اما در صورتیکه سوابق حرفه ای خوبی دارید، بهتر است به دستاوردها و طول مدت سابقه اشاره کنید.

نمونه متن خلاصه رزومه پرستاری:پرستاری دلسوز و فداکار با 3 سال سابقه در زمینه­ مراقبت های بهداشتی و سلامت با هدف استفاده از دانش و مهارت ها در جهت کمک به کادر درمانی بیمارستان شما. مراقبت بهینه از بیماران با تلفیق دلسوزی و دقت زیاد نسبت به آن­ها و انجام همه پروتکل های درمانی با استفاده از مهارت های کسب شده در طول سال های فعالیت. به کارگیری راه حل های لازم در مدیریت و همکاری مراقبت از بیماران…

سوابق کاری رزومه پرستار:

پرستاری جزو مشاغلی است که افراد با پیش زمینه های شغلی متفاوت و در سنین متفاوتی به آن روی می آورند. در واقع بسیار رایج است که افراد در سنین مختلف بعد از تحصیل و کار در یک رشته خاص، تصمیم می گیرند به دنیای پرستاری وارد شوند و این اصلا یک عیب محسوب نمی شود. اما لازم است با هر پیش زمینه و در هر سنی که هستید، توانمندی های عملی پرستاری و وجهه مراقبتی و احساسی خود را به خوبی به مراکز درمانی نشان دهید.

رزومه

نکاتی که در بخش سوابق کاری رزومه پرستاری اهمیت دارند شامل موارد زیر است:

وظایف و دستاوردها نکته مهم دیگری است که در بخش سوابق کاری رزومه پرستاری بهتر است به آن اشاره کنید. برای مثال اگر در توسعه یک سیاست و پیاده سازی یک دستورالعمل جدید برای بیمارستان نقش داشته اید آن را ذکر کنید. به میزان رضایت کادر بیمارستان و بیماران از خودتان اشاره کنید و دستاوردهای قابل اندازه گیری و ارتباط تیمی تان را در این بخش وارد کنید. برای آندسته پرستاران تازه فارغ التحصیل شده بهتر است چرخش های بالینی را قید کنند.

  1. به نوع مرکز درمانی که در آن سابقه کاری داشته اید اشاره کنید: برای مثال اینکه مرکز درمانی توانبخشی بوده یا آموزشی بوده و یا خصوصی و…
  2. واحدی که در آن مشغول به کار بوده اید را ذکر کنید؛ برای مثال بخش ICU، MS و… و هر جزئیاتی که ممکن است کمک کننده باشد را بیان کنید.
  3. در صورت امکان به تعداد تختخواب بیمارستان یا مرکز درمانی که در آن کار کرده اید اشاره کنید. این مسئله وسعت کار شما را به کارفرما نشان می دهد.

مهارت های پرستار در رزومه:

کار پرستاران مرز بین دانش علمی و درمانی و تعامل با انسان هاست. شغل پرستاری در مورد توانایی تطبیق پذیری است بنابراین این نکته باید در مهارت ها هم نشان داده شود. مهم است نشان دهید به مهارت های سخت(علمی وعملی) و مهارت های نرم(انسانی و احساسی) به یک اندازه علاقه دارید.

مهارت های سخت:مهارت های سخت توانایی های رزومره شما به عنوان یک پرستار است و شامل مهارت های پزشکی، درمانی و اداری است که قابل دستیابی و اکتسابی است. در واقه مهارت های سخت را از دل کارهایی است که هر روز و هر هفته وهر ماه به عنوان پرستار انجام داده اید و از دل بخش خلاصه رزومه و سوابق کار و ابزارهای پرستاری قابل استخراج است.

مهارت های نرم:مهارت های نرم ابزارهای انسان محوری است که شما به عنوان یک پرستار باید از آن برخوردار باشید. این ابزار شامل توانایی تعامل مثبت با بیماران ، توانایی درک انسان ها و مهر و محبت و صمیمیت است. مهارت های نرم همچنین به نحوه برخورد شما با وظایف عملی خود به عنوان یک پرستار مربوط می شود. دقت، صبر، کار تیمی و سازگاری نیز در این گروه قرار دارد. لیستی از ویژگی های مثبت شخصی تان که به عنوان یک پرستار در تجربیات گذشته خود آن ها را لمس کرده اید تهیه کنید و در بخش مهارت ها بنویسید.

سوابق تحصیلی:

در بعضی مشاغل حساسیت بیشتری نسبت به داشتن سوابق آکادمیک و تحصیلی مرتبط وجود دارد. رشته های مرتبط پزشکی و درمان از جمله این مشاغل است و برای ورود به این مشاغل باید حتما بخش تحصیلات را در رزومه به درستی و دقت بیان کنید.

در بخش سوابق تحصیلی رزومه کاری پرستاری به موارد زیر اشاره کنید:

  1. محل تحصیل و طول دوران تحصیل
  2. بالاترین درجه و مدرک تحصیلی
  3. گواهینامه ها و دوره های مرتبط با پرستاری
  4. جوایز و افتخارات دوران تحصیلی

قالب و فرمت رزومه پرستاری:

بعضی افراد تصور می کنند خوب بودن متن و محتوای رزومه در رزومه نویسی کافی است و به همین دلیل از ویژگی های ظاهری و بصری رزومه غافل می شوند. اما در صورتیکه محتوا در یک قالب نامناسب، شلوغ و به هم ریخته جای گذاری شود بر کارفرما و فردی که رزومه را مطالعه می کند تاثیر منفی دارد. در نوشتن رزومه پرستار یک قالب ساده و مرتب با فونت و طرح مناسب و با فرمت معکوس زمانی، محتوا را بهتر و موثرتر به خواننده رزومه نشان می دهد. یک توصیه مفید و کاربردی این است که قبل از اینکه محتوا را در قالب رزومه جایگذاری کنید چند نمونه رزومه پرستاری را بررسی کنید و الگو بگیرید.

رزومه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *