تحلیل داده های آماری

آموزش نوشتن رزومه حرفه ای برای آشپز

آموزش نوشتن رزومه حرفه ای برای آشپز

آموزش نوشتن رزومه حرفه ای برای آشپز

در این مطلب قصد داریم به شما نحوه نوشتن رزومه آشپز را یاد دهیم . در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

آشنایی با شغل آشپز:

در دنیای امروز مردم به خوردن غذاهای مختلف و متنوع اهمیت زیادی می دهند و در هر کشوری مردم دوست دارند با فرهنگ غذایی کشورهای دیگر آشنا شده و غذاهای آنها را امتحان کنند. شغل آشپزی هنر تبدیل مواد خام به انواع غذاهای خوشمزه و مطبوع است و آشپز فردی است که این هنر را دارد. وظیفه یک آشپز، نظارت بر تمامی فعالیت های آشپزخانه و نحوه پخت انواع غذا است. آشپز مسئولیت دارد رضایت مشتریان را نسبت به طعم، مزه و نحوه دیزاین غذا جلب کند.

خورد کردن سبزی

وضعیت استخدام و بازار کار آشپز

متقاضیان شغل آشپزی پس از گذراندن دوره های لازم و دریافت مجوزهای مربوطه می تواند مرکز تهیه غذا تاسیس کنند یا در یکی از مراکز پخت غذا استخدام شوند. ساعت کار آشپز معمولا طولانی و فشرده و از صبح تا نیمه شب خواهد بود که البته بسته به محل کارش می تواند متفاوت باشد. بیشترین حجم کار آشپز در آخر هفته ها و روزهای تعطیل است زیرا مشتریان بیشتری در این روزها دارند. یکی از شروط پیشرفت در این شغل این است که آشپزها به طور مدام دستور غذا های جدید را یاد بگیرند و اصول اولیه و بهداشتی را رعایت کنند.

شرح وظایفی که آشپز ملزم به انجام آن است:

  1. تهیه فهرست مواد مورد نیاز و برنامه ریزی جهت خریداری آن ها
  2. انتخاب مواد اولیه تازه و سالم
  3. آماده سازی اولیه مواد شامل شست و شو، خرد کردن، چرخ کردن
  4. تهیه و پخت انواع غذا
  5. سرو و طراحی ظاهر مناسب غذا
  6. رعایت دستورالعمل های بهداشتی
آشپزی کردن

مهارت ها و دوره های آموزشی مورد نیاز شغل آشپز:

در قدیم بیشتر آشپزها به صورت تجربی وارد این حرفه می شدند؛ اکنون افراد علاقه مند می توانند بعد از شرکت در دوره های فنی و دریافت مدرک وارد بازار کار شوند یا می توانند به صورت کار آموزی و کمک آشپز در این حرفه استخدام شوند. بر طبق تحقیقات سایت کاران متقاضیان شغل آشپزی می توانند در دانشگاه رشته های زیر را انتخاب کنند:

  • کاردانی حرفه ای آشپزی
  • کارشناسی حرفه ای آشپزی گرایش آشپزی ملل

یک آشپز حرفه ای باید ۹ مهارت زیر را داشته باشد:

  1. کار تیمی
  2. آشپزی
  3. دیزاین غذا
  4. طبخ غذاهای ایتالیایی
  5. طبخ غذاهای ایرانی
  6. طبخ غذاهای آسیایی
  7. طبخ غذاهای فرنگی
  8. کباب زن
  9. خلاقیت
  10. توانایی شناخت مواد مناسب

اصول مهم نوشتن یک رزومه کاری:

در ابتدا بدون توجه به حوزه کاری و تحصیلی، باید رعایت یکسری اصول مهم را در ساخت رزومه کاری در نظر بگیریم. از مهم ترین اصول طراحی و ساخت رزومه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • طراحی مناسب رزومه: اولین چیزی که در مورد رزومه شما، نظر کارفرما را جلب می کند، طراحی یا اصطلاحا زیبایی و جذابیت رزومه شماست. دقت در طراحی رزومه علاوه بر اینکه نشانگر اهمیت شما به جزئیات است، نوعی احترام به کارفرما نیز تلقی می شود و می تواند تصویری خاص و با شخصیت از شما در ذهن طرف مقابل حک نماید. پس اولین مورد، طراحی رزومه است، اگر خودتان از پسِ طراحی اصولی رزومه برمی آیید، سعی کنید با حوصله، بهترین طراحی را برای رزومه خود انجام دهید
  • هدفمندی رزومه :هدف شما از نگارش رزومه تان چیست؟ قبل از شروع به نوشتن رزومه، باید تکلیفتان با خودتان مشخص باشد؛ اینکه قصد دارید برای چه سِمتی درخواست استخدام ارسال کنید، در نوشتن رزومه شما تاثیرگذار خواهد بود. به طور مثال رزومه ای که برای عنوان شغلی آشپز یا سرآشپز تهیه می کنید باید متفاوت باشد با رزومه ای که برای عنوان شغلی کارشناس حسابداری می نویسید. هدفمندی رزومه شما در نگاه اول باید مشخص باشد. دومین چیزی که پس از دریافت رزومه شما توسط کارفرما به چشم می آید، هدفمندی رزومه است. کارفرما خیلی سریع متوجه خواهد شد که آیا شما هدفی برای نوشتن این رزومه داشته اید یا نه! زمانی برای ساخت آن قائل شده اید یا نه! پس دقت کنید که هدفمندی در رزومه از مهم ترین فاکتورهای تاثیرگذار در پذیرش شما به عنوان فرد منتخب خواهد بود.
  • خلاصه نویسی در رزومه: خلاصه نویسی از اصول مهم نگارش رزومه است. رزومه خود را طوری طراحی و تکمیل کنید که نه ناقص باشد و نه بیش از حد کامل! منظور از بیش از حد کامل بودن، اشاره به مواردیست که کارفرما تمایلی به دانستن آن ها ندارد. به طور مثال، اینکه شما به چه ورزش هایی علاقه مندید یا چه نوع موسیقی گوش می کنید، شاید برای کارفرمایی که انتظار دریافت رزومه ای در حوزه شغلی آشپز یا سرآشپز را دارد، مفید نباشد. پس سعی کنید از اضافه گویی در رزومه بپرهیزید بعضی مواقع، در مورد بعضی مشاغل خاص، درج اطلاعاتی مانند: لیست علاقه مندی ها، تجربه گذراندن اوقات فراغت و… اگر لطمه ای به نوع رزومه و سبک نگارش آن وارد نکند، ایرادی نخواهد داشت.
  • پرهیز از خطا در رزومه:خطا در رزومه، نابخشودنی است. اغلب شما یکبار رزومه خود را طراحی و تکمیل می کنید و معمولا برای دفعات بعد، صرفا تغییراتی در رزومه طراحی شده انجام می دهید، پس واجب است که برای ساخت رزومه خود زمان بگذارید و از تکمیل جز به جز موارد لازم، غافل نشوید

اطلاعات لازم برای نوشتن رزومه عنوان شغلی آشپز یا سرآشپز

حالا که با اصول کلی ساخت رزومه آشنا شدیم، برای ساخت رزومه کاری حوزه شغلی آشپزی، دو نوع اطلاعات را باید آماده کنیم؛

  • مجموع اطلاعات پایه و عمومی که معمولا در تمامی انواع رزومه های کاری یکسان می باشد.
  • مجموع اطلاعات مخصوص درباره حوزه تخصصی (آشپزی و گرایش های آن)

رزومه شما چه به زبان فارسی باشد چه انگلیسی، باید اطلاعات لازم برای ساخت یک رزومه جامع را به طور کامل در آن درج نمایید. اطلاعاتی مانند نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد (سن)، محل سکونت، وضعیت شغلی، راه های ارتباطی و… از جمله مواردی هستند که درج آن ها معمولا در تمامی رزومه های کاری الزامی است. اما اجازه دهید نگاهی دقیق تر به آنچه باید در رزومه شما ثبت شود، بیاندازیم.

اطلاعات پایه و عمومی برای درج در رزومه چه مواردی هستند؟

  • نام و نام خانوادگی
  • تاریخ تولد یا سن
  • محل سکونت
  • وضعیت شغلی
  • اطلاعات تماس تلفنی و ایمیل
  • میزان تحصیلات و سوابق مربوطه
  • سوابق شغلی
  • لیست مهارت ها
  • لیست زبان های خارجی
  • تصویر پرسنلی (اختیاری با تاثیر مثبت)
  • وضعیت تاهل (اختیاری با تاثیر مثبت)
  • وضعیت نظام وظیفه (اختیاری با تاثیر مثبت)
  • جزئیات مربوط به سوابق تحصیلی (اختیاری با تاثیر مثبت)
  • بخش درباره من و لیست علایق مرتبط (اختیاری با تاثیر مثبت)
  • اطلاعات تماس از طریق شبکه های اجتماعی (اختیاری)

اطلاعات تخصصی رزومه برای عنوان شغلی آشپز و سرآشپز چه مواردی هستند؟

  • عنوان مهارت اصلی (به طور مثال: کارشناس ارشد آشپزی)
  • لیست مهارت ها و میزان تسلط به هر یک از آن ها
  • جزئیات سوابق شغلی مرتبط با شغل درخواستی
  • تکمیل بخش درباره من (اشاره به میزان توانایی در فیلدهای مختلف کاری مرتبط)

در طراحی و ساخت رزومه آشپز و سرآشپز چه جزئیاتی را لحاظ کنیم؟

با توجه به مطالب فوق، لازم است تا جزئیاتی را در هر بخش از رزومه کاری تخصصی خود درج نمایید. دو بخش مهارت ها و سوابق کاری از مهم ترین بخش های تخصصی یک رزومه مرتبط با شغل آشپز و سرآشپز می باشند.

  • مهارت ها و دوره های گذرانده شده در رزومه کارشناس آشپزی: اگر مهارتی در زمینه رشته تخصصی خود (آشپزی و گرایش های آن) مانند: آشنایی با طبخ غذاهای سنتی، آشنایی با طبخ فست فودها، آشنایی با علم روز آشپزی و… دارید، حتما از آن ها در رزومه خود نام برده و میزان توانایی در هر کدام را به صورت تیتروار یا توصیفی ذکر نمایید. همچنین دوره هایی که در مورد رشته تخصصی خود گذرانده و مدرک دریافت کرده اید را نیز به صورت تیتروار و کلی بیان نمایید. مدارک و گواهینامه های خود را پیوست رزومه نکنید. در رزومه کاری خود صرفا اطلاعات مدارک و دوره های گذرانده شده را وارد کرده و در صورت درخواست کارفرما پس از پذیرش رزومه، اصل یا کپی مدارک را ارائه نمایید.
  • سابقه شغلی: اصلی ترین بخش یک رزومه کاری است. لیست سوابق شغلی خود را جمع آوری کرده و به صورت نزولی بر اساس تاریخ فعالیت، مرتب نمایید. بهتر است مواردی از قبیل: عنوان شرکت یا مجموعه محل کار، سِمت شغلی، تاریخ شروع و پایان کار را درج نمایید. اطلاعاتی همچون آدرس محل کار، حقوق دریافتی و دلایل ترک کار، جزو موارد اختیاری در این بخش می باشند.

  • برگرفته از: ساعد نیوز
  • برای مشاهده لیست همه ی  پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی پرسشنامه استاندارد  کلیک فرمایید.
  • تحلیل داده های آماری برای پایان نامه و مقاله نویسی ،تحلیل داده های آماری شما با نرم افزارهای کمی و کیفی ،مناسب ترین قیمت و کیفیت عالی انجام می گیرد.
  • .نرم افزار های کمی: SPSS- PLS – Amosنرم افزار کیفی: Maxqudaتعیین حجم نمونه با:Spss samplepower
  • روش های تماس:Mobile :  09143444846  واتساپ – تلگرام
  • کانال تلگرام سایت: برای عضویت در کانال تلگرام سایت اینجا کلیک کنید(البته قبلش فیلتر شکن روشن شود!!) مطالب جالب علمی و آموزشی در این کانال درج می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *