12 نکته طلایی برای پیشگیری از ضرر و زیان در بازار بورس
طوطیا: اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که به تازگی وارد بازار سرمایه شده اید، سوالاتی از قبیل چگونه در بورس ضرر نکنیم و یا چگونه از ضررهای سنگین جلوگیری کنیم و بعد از ضررهای کوچک بتوانیم به راه خودمان ادامه دهیم، در ذهنتان ایجاد شده است. در ادامه با 12 نکته طلایی برای جلوگیری از ضرر در بورس می پردازیم. با ما همراه باشید.
- آزمون کرویت بارتلت (Bartlett’s Test of Sphericity)
- آزمون کرویت (Sphericity Test)
- بهترین میوه و سبزیجات برای درمان کبد چرب
- آزمون کروسکال – والیس چیست؟
- آزمون کولموگرو اسمیرنف چیست؟
- چگونه استرس امتحان را کاهش دهیم؟
- آزمون احتمال دقیق فیشر یا Fisher test
- آزمون فریدمن (Friedman Test)
- آزمون علامت زوجی چیست؟ ( paired sign test)
- آزمون علامت تک نمونه (Sign Test)
- آزمون ضریب همبستگی چند گانه چیست؟ Multiple Correlation Coefficient
- فواید رزماری و روش نگهداری از گیاه رزماری
- گزارش درس سمینار چیست؟ و از چه قسمت هایی تشکیل شده است؟
- ریشه گون عمر را طولانی و سرماخوردگی را رفع می کند
- آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن (Spearman’s Rank Correlation Coefficient)
- آزمون ضریب همبستگی پیرسون
12 روش جلوگیری از ضرر در بورس
با پیشرفت تکنولوژی و ایجاد تغییرات اساسی در روش های کسب درآمد و سرمایه گذاری در بازارهای مالی این نیاز احساس می شود که علاقه مندان ورود به دنیای جدید نیاز به یادگیری و آموزش مهارت برای مدیریت سرمایه در این دنیا دارند.نکته ی مهم این است که در حال حاضر باید به یاد داشته باشید در عملکرد بازار سرمایه نمیشود به صورت کوتاهمدت نگاه کرد، زیرا بازار سرمایه، بازار پساندازها و سرمایهگذاری بلندمدت حداقل 5 ساله است و کسانی که در این روزهای ریزشی بازار، از بازار سرمایه خارج میشوند، مطمئن باشید، در آینده پشیمان میشوند که چرا از این بازار ارزنده خارج شدهاند. بازار سرمایه برای پسانداز کردن و برای افرادی با صبر و حوصله و تحمل ریسک است که در آینده سود خوبی هم نصیبشان میشود. درست است که الان دوره ریزش بازار است، اما بسیاری از سهام موجود بازار ارزنده شده است و کسانی که الان خارج میشوند، بعدا پشیمان خواهند شد. از دست دادن سرمایه یکی از دردناکترین صحنههایی است که سرمایه گذاران تجربه میکنند. تصور کنید که با شوق یک سهام خریدهاید و شاهد پایین آمدن قیمت آن هستید و کاری از دستتان بر نمیآید. بهترین کار از نظر شما چیست؟ خروج از بازار یا ماندن و جبران ضرر در بورس؟
در چنین شرایطی این شما هستید که باید تصمیم بگیرید چگونه به ناراحتی خود پایان دهید. شاید از خود بپرسید ” چگونه؟” در ادامه به نکات مهمی می پردازیم که در بازارهای مالی به شما کمک می کند تا کمتر با ضرر در بورس مواجه شوید:
1-داشتن قوانین شخصی
پس از اینکه مدتی در بازار معامله میکنید، متوجه نکاتی میشوید که قبلا به ان توجه نمیکردید. شما میتوانید از اشتباهات خود، درس بگیرید و برای خود قانون تعریف کنید. این قوانین را بصورت نکات مهم یادداشت کنید. بهتر است قوانین هر روز جلوی دید شما باشد تا هیچ گاه فراموش نکنید. این لیست میتواند شامل باید و نبایدهای سرمایه گذاری باشد که شما در طی مدت سهامداری خود کسب کردهاید. لیست شما میتواند به شکل زیر باشد:
- بایدها:
- به روز ماندن در بازار بر اساس تغییرات روزانه
- تجزیه و تحلیل قبل از خرید و فروش هر سهم
- متنوع ساختن سبد داراییها یا سهام
- فروش سهامی را که ممکن است به بالاترین قیمت خود رسیده باشد
- تحت هیچ شرایط هیجان زده نشوم
- نبایدها:
- معاملات رانتی و بدون اگاهی
- ترس هایم مانع پیشرفتم بشود
- بدون اطلاعات و شانسی معامله کردن
- با حرص و طمع معامله کردن
2-حد ضرر تمامی معاملاتتان را به صورت جداگانه تعیین کنید
گاهی اوقات افت قیمت سهام به جایی میرسد که بعد از آن نقطه، دیگر امیدی به برگشت قیمت و کسب سود ندارید. این نقطه دقیقا همانجایی است که باید ضرر را بپذیرید و با خروج از بازار مانع از ضرر و زیان بیشتر شوید.اولین کاری که تریدرهای حرفهای بعد از ورود به بازار بورس انجام میدهند، تعیین حد ضرر است. ناگفته نماند که مشخص کردن حق ضرر به تنهایی کفایت نمیکند و لازم است که به حد ضررتان نیز پایبند باشید.نکته دیگری که باید بدانید این است که عاملهای گوناگونی در حد ضرر تاثیر گذار است. به طور کلی موارد زیر بر دیدگاه زمانی سرمایه گذار و تعیین حد ضرر تاثیر میگذارد :
- فیبوناچی
- خط روند حمایت و مقاومت مهم
- کف قیمت
- الگوهای نموداری
- الگو سرشانه
- جا به جایی حد ضرر
- کف دوقلو
بنابراین میتوان گفت که عوامل فوق باعث جا به جایی حد ضرر به نقطهای بالاتر و یا پایینتر میشود.
3-یک استراتژی معاملاتی داشته باشید
انتخاب یک استراتژی معاملاتی قوی باعث کاهش ریسک سرمایه گذاری در بازار سهام و افزایش موفقیت در معاملات میشود. تحت هیچ شرایطی با تکیه بر نظرات دیگر معامله گران دست به معامله نزنید و اجازه ندهید تا جو حاکم بر بازار بر روی تصمیم شما برای خرید و فروش تاثیر بگذارد.بهترین کار برای جبران ضرر در بورس وکسب سود از بازار استفاده از یک استراتژی کارآمد و قوی است.
4-استفاده از سرمایه مازاد در بورس
بهتر است همیشه پولی را وارد بورس کنید که به آن احتیاج ندارید. در واقع زمانی که شما نقدینگی را وارد بورس می کنید که از فروش داراییتان است، این استرس در شما وجود دارد که پولتان را از دست ندهید. در نتیجه زمانی که بازار دچار رکود می شود، ممکن است از شما رفتارهای نسنجیده ای سر بزند که منجر به ضرر بیشتر شما شود. توجه این نکته نیز اهمیت دارد که شما نباید تمامی دارایی خود را وارد بورس کنید تا اگر زمانی پول خود را از دست دادید، این تمامی پول و سرمایه شما نباشد و شما خسارت زیادی نبینید. این نکته بسیار مهم است و با رعایت آن شما هیچ گاه در معرض یک ورشکستگی سنگین قرار نخواهید گرفت.
5– روانشناسی فردی در بورس
شما برای موفقیت در بورس باید خودتان را به خوبی بشناسید. با خود تعارف نکنید و سعی کنید نقطه ضعف خود را بشناسید. بازار سرمایه همراه با ریسک است. در نتیجه شما در گام اول باید بدانید که تا چه حد ریسک پذیر هستید و در چه گروه از سرمایه گذاران قرار دارید. در واقع شما با توجه به این نکته می دانید که کدام سهم را با چه استراتژی خریداری کنید. بهتر است برای بررسی روند قیمتی، چگونگی سود دهی و مدت زمانی که از خرید یک سهم سود می گیرید، لیستی از سهام مورد نظر خود تهیه کنید تا بتوانید سهامی که مناسب شماست را بیابید. در این مسیر پیشنهاد ما به شما این است که از تجربیات افراد حرفه ای در این زمینه استفاده کنید. البته باید بدانید که استراتژی هر فرد با دیگری متفاوت است. پس سعی نکنید مانند دیگران رفتار کنید. شما باید استراتژی معاملاتی مخصوص به خود را که با روحیات شما سازگار تر است پیدا کنید. برای مثال اگر شما فردی عجول، نمیتوانید با استراتژیهای بلندمدت در بورس به موفقیت برسید. بنابراین با انتخاب استراتژی معاملاتی مناسب با شخصیت خود، از ضرر در بورس جلوگیری میکنید و به موفقیت مستمر خواهید رسید.
6- بدون آموزش وارد بورس نشوید
همه افراد باتجربه میدانند نباید بدون آموزش و مطالعه به بازار سهام ورود کرد. اگر شما قبل از ورود به بازار سهام آموزش نبینید و برای آموزش هزینه نکنید، خود بازار این هزینه را از شما خواهد گرفت. هزینه شما برای آموزش، هزینه نیست بلکه یک نوع سرمایه گذاری است.
7-“همه تخم مرغ ها را در یک سبد قرار ندهید”
به عنوان نمونه این بدان معنی است که به هیچ عنوان چند سهم از یک صنعت خریداری نکنید و تنوع را در خرید سهام از صنایع مختلف رعایت کنید.
به هیچ عنوان چند سهم از یک صنعت خریداری نکنید و تنوع را در خرید سهام از صنایع مختلف رعایت کنید.
8-از پول قرضی برای خرید سهام استفاده نکنید
برخی از سهامداران زمانی که روند بازار بصورت صعودی است، برای خرید سهام بیشتر از افراد دیگر پول قرض می گیرند. با این کار شما یک متغیر دیگر به کارتان اضافه خواهید کرد. در این صورت، شما هر روز علاوه بر پول خود، نگران پول قرض گرفته هم هستید و همین موضوع استرس شما را در کار افزایش میدهد و باز هم استرس مساوی است با رفتارهای هیجانی و به دور از منطق. همانطور که در موارد بالا هم گفته شد، استرس و اضطراب عواملی هستند که شما را وادار به رفتار های نسنجیده کرده و باعث می شوند تا شما معاملات همراه با هیجان و استرس انجام دهید. این امر یکی از عوامل ضرر شما در بورسخواهد بود.
9-هنگام ورود به معاملات ریسک به ریوارد را رعایت کنیم
ریسک به ریوارد به زبان خیلی ساده و عامیانه همان نسبت سود به ریسکی است که می کنیم. یعنی بابت ریسکی که می کنیم چقدر سود عایدمان خواهد شد. طبیعتا هر چقدر این سود در مقابل ریسک بزرگتر باشد بهتر است.
10-به حجم معاملات در ضرر اضافه نکنیم
برخی میانگین کم می کنند به امید آنکه سهم برگردد و از ضرر خارج شوند و این در حالی است که اگر حد ضرر فعال شد شما باید سهم را بفروشید. سهم را در نقطه مناسب خریداری کنید و برای آن حد ضرر قرار دهید. حد ضرر فعال شد از سهم خارج شوید.اگر میانگین کم کنید سرمایه در این سهم ضررده قفل خواهد شد و اگر موقعیت مناسبی را دیدید دیگر نقدینگی ندارید که از آن استفاده کنید.
11- کل سرمایه خود را وارد بورس نکنید
همیشه در آموزشهای نخستین بورس به افراد گفته میشود، نقدینگی که لازم ندارید وارد بازار سرمایه کنید. منظور پول راکدی است که مدتها به آن نیازی نخواهید داشت. در اینجا فقط بحث نیاز داشتن به پول نیست. شما باید این نکته را مد نظر داشته باشید که اگر پولتان از دست رفت، دچار خسران زیادی نشوید. بنابرین پولی که از فروش دارایی، یا مخارج ضروری وارد بورس میکنید، سطح استرس شما را بالا برده و باعث اقدامات هیجانی شما در رکود بازار میشود. اقدامات هیجانی نیز سرچشمه ضرر در بورس هستند.
12-به هر سهمی ورود نکنید
.خلاصه آنکه هیچ کس دوست ندارد متحمل ضرر و زیان در سرمایه گذاری خود شود. اما متاسفانه سود و زیان دو روی یک سکه هستند و نمیتوان از بروز آنها پیشگیری کرد.به طور کلی، بهترین کار برای جبران ضرر در بورس این است که راهی برای کاهش ضررهای خود در معاملات پیدا کنید و به دید تجربه به ضررها نگاه کنید نه شکست!در آخر باید بگوییم که قبل از آنکه تمام سرمایه خود را از دست دهید وشاهد خساراتی جبران ناپذیر باشید، کمربند خود را محکم ببندید و بعد از پشت سر گذاشتن آموزشهای تحلیلی و تکنیکال، وارد این میدان نبرد شوید. فراموش نکنید که سرمایه گذاران مانند سربازان در میدان جنگ هستند و سرمایه آنها، ابزار جنگیدنشان است. بنابراین، همین امروز برای یادگیری اقدام کنید و معاملات غیر اصولی را برای همیشه کنار بگذارید تا در این میدان نبرد، بدون اسلحه و مهمات نمانید.
برگرفته از: طوطیا
برای مشاهده لیست همه ی پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی پرسشنامه استاندارد کلیک فرمایید.
تحلیل داده های آماری برای پایان نامه و مقاله نویسی ،تحلیل داده های آماری شما با نرم افزارهای کمی و کیفی ،مناسب ترین قیمت و کیفیت عالی انجام می گیرد.
نرم افزار های کمی: SPSS- PLS – Amos
تعیین حجم نمونه با:Spss samplepower
روش های تماس:
Mobile : 09143444846 واتساپ – تلگرام
Telegram: @abazizi4