...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
خوش آمدید این سایت دارای مجوز می باشد برای مشاهده مجوز ها پایین صفحه را مشاهده فرمائید.
یک دامنه ( 1tailed ) (فرضیه جهت دار) یا دو دامنه بودن( 2tailed ) فرضیه بدون جهت
یک دامنه ( 1tailed ) (فرضیه جهت دار) :
هنگامی که در یک فرضیه پژوهشگر پیش بینی کند که تغییرات یک متغیر باعث افزایش یا کاهش متغیر یا متغیرهای دیگری می شود، آن فرضیه جهت دار است.
مثال: فرسودگی شغلی و مدیریت زمان همبستگی معکوس دارند (یک دامنه)
H0: p= 0
H1: p< 0
در فرضیه بالا جهت همبستگی بین دو متغیر مشخص است ( به صورت معکوس است).
وقتی فرضیه جهت باشد باشد، سطح آلفا در یک دامنه توزیع نمونه ای خودش را نشان می دهد، پس وقتی می گوییم فرضیه جهت دار (آزمون ما آزمون یک دامنه است) و ناحیه رد فرض صفر در یکی از دامنه های (راست یا چپ) پخش می شود. مثلاً اگر آلفا را 5% در نظر گرفته ایم این 5% در سمت راست یا چپ توزیع قرار می گیرد ، در مثال بالا چون رابطه منفی است این 5% در سمت چپ توزیع قرار می گیرد و آماره آزمون ما اگر در این ناحیه قرار بگیرد فرضیه صفر را رد می کنیم.
دو دامنه ( 2tailed ) (فرضیه بدون جهت) :
فرضیه ای را بدون جهت گویند که جهت تاثیر و رابطه متغیر مستقل بر متغیر وابسته مشخص نباشد.
فرسودگی شغلی و مدیریت زمان همبستگی دارند (2 دامنه)
H0: p= 0
H1: p= 0
در فرضیه بالا جهت همبستگی بین دو متغیر مشخص نیست و معلوم نیست که اگر یکی از متغیر ها افزایش یابد متغیر دیگر کاهش پیدا می کند یا افزایش ، فقط گفته که بین آن ها رابطه ای وجود دارد.
وقتی فرضیه بدون جهت باشد، سطح آلفا در دو دامنه توزیع نمونه ای خودش را نشان می دهد، پس وقتی می گوییم فرضیه بدون جهت (آزمون ما آزمون دو دامنه است) و ناحیه های رد فرض صفر در هر یک از دامنه های (راست یا چپ) پخش شده. مثلاً اگر آلفا را 5% در نظر گرفته ایم 5/2 درصدآن در چپ و 5/2 درصد در سمت راست توزیع قرار می گیرد و آماره آزمون ما اگر در این ناحیه ها قرار بگیرد فرضیه صفر را رد می کنیم.
توجه شود که: آزمون های یک دامنه از توان بیشتری برخوردارند . پس اگر پژوهشگر فرضیه اش را به صورت یک دامنه یا دو دامنه مطرح کرده این را به هنگام انتخاب حجم نمونه باید در نظر بگیرد.
برای تعیین حجم نمونه پژوهش تان با نرم افزار IBM SPSS Sample power و آموزش کاربردی این نرم افزار، با ما تماس بگیرند.
ما در این سایت پرسشنامه های استاندارد (دارای روایی، پایایی، روش دقیق نمره گذاری ، منبع داخل و پایان متن ) ارائه می کنیم و همچنین تحلیل آماری کمی و کیفی رابا قیمت بسیار مناسب و کیفیت عالی و تجربه بیش از 17 سال انجام می دهیم. برای تماس به ما به شماره 09143444846 در شبکه های اجتماعی پیام بفرستید. ایمیلabazizi1392@gmail.com
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به لنسرسرا و محفوظ است.
این سایت دارای مجوز می باشد
سلام وقت بخیر ممنونم خیلی خوب توضیح دادید.