بایگانی روزانه: 2022-05-18

آموزش نوشتن پایان نامه

آموزش نوشتن پایان نامه

آموزش نوشتن پایان نامه
آموزش نوشتن پایان نامه

به دلیل اهمیت این موضوع در این مقاله به آموزش نوشتن پایان نامه و آشنایی شما با روند این نگارش خواهد پرداخت.

همانطور که در مقاله های قبلی نیز به آن اشاره کردیم، پایان نامه برای فارغ التحصیلی و پایان مقاطع تحصیلات تکیلی الزام آور است و حتما باید ارایه شود.

اما چگونه باید پایان نامه خود را بنویسیم تا بتوانیم پایان نامه ای خوب و موفق ارایه دهیم. 

نحوه نوشتن پایان نامه 

برنامه ریزی کنید. داشتن نظم و یک زمانبندی دقیق کلید موفقیت نوشتن پایان نامه است. زمان نوشتن پایان نامه خود را تعیین کنید و سعی کنید یک تاریخ پایانی برای خود برای تمام شدن پایان نامه در نظر بگیرید. در این حالت می توانید زمان را مدیریت کرده و برای نوشتن برنامه ریزی کنید. سعی کنید هر روز، ساعاتی را برای نوشتن در نظر بگیرید و به جای اینکه در چند روز و فشرده این کار را انجام دهید در بازه زمانی طولانی تر با ساعاتی سبک تر نوشتن صورت گیرد. در این حالت فشار کاری برایتان کمتر می شود.

هنگامی که بر روی پروژه مهمی مانند پایان نامه کار می کنید باید دقت عمل داشته باشید و ذهنتان به خوبی کار کند. برای رسیدن به این دقت عمل نیاز است تا مغز شما در روند کار استراحت کند. بدین معنی که وقتی در شرایط کاری قرار می گیرید، در بین آن به خود استراحت دهید تا وقتی که دوباره کار نوشتن را به دست بگیرید مغز شما آماده تر برای ادامه مسیر باشد. توصیه ما این است که برای هر نیم ساعت کار، پنج دقیقه به خود و ذهنتان استراحت دهید و دوباره شروع به کار کنید. همچنین زمان هایی در روز را به نوشتن اختصاص دهید که برای شما مناسب است و می توانیدب یشتر بر روی کار خود متمرکز شوید.

بخش های مختلف پایان نامه را با دقت و با رعایت آیین نامه نگارشی دانشگاه بنویسید. سعی کنید مقدمه خوب و علمی بنویسید. حتما مروری برای تحقیقات پیشین داشته باشید و روند انجام تحقیق خود را به صورت کامل و با جزییات شرح دهید. ساختار کلی پایان نامه را باید در این نوشتن رعایت کنید و مطالب را با ترتیب استاندارد پایان نامه باید بنوسید. داده ها و اطلاعات به دست آمده از تحقیق را باید در قالب جداول، نمودارها و اشکال بیاورید و درنهایت باید نتیجه پژوهش خود را به صورت کاملا منطقی و درست دربخش نتیجه گیری بنویسید.

در انتها، نسخه ای که آماده شده است را باید باز خوانی کرده تا اشکالات نگارشی آن را برطرف کنید. این بخش بسیار مهم است زیرا نحوه نگارش پایان نامه مورد توجه داوران قرار خواهد گرفت و برای بهتر شدن ویرایش پایان نامه، توصیه می کنیم که آن رابه شخص دومی بدهید تا آن را بخواند و اشکلات نگارشی آن را به شما بگوید. در روند نگارش و تحقیق نیز ارتباط خود را با استاد راهنما حفظ کنید و از او در روند نگارش پایان نامه راهنمایی بگیرید. بسیاری از اساتید راهنما هنگامی که بخشی از پایان نامه آماده شد آن را مطالعه کرده و اشکالات آن را به شما گوشزد می کنند.

برگرفته از ساعد نیوز

برای مشاهده لیست همه ی  پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی پرسشنامه استاندارد  کلیک فرمایید.

جهت دانلود نمونه سوالات دانشگاه پیام نور اینجا کلیک کنید.

نرم افزار های کمی: SPSS- PLS – Amos

نرم افزار کیفی: Maxquda

تعیین حجم نمونه با:Spss samplepower

 

اگر برای نوشتن پایان نامه یا مقاله ی  خود  (از مرحله پروپوزال تا دفاع) نیاز به کمک دارید و مشاور می خواهید می توانید با یکی از روش های ذیل با ما  در تماس باشید .

روش های تماس:

Mobile : 09102194672  & 09143444846  واتساپ – تلگرام

Telegram: @abazizi

وبلاگ ما

اهداف پیشینه تحقیق در پایان نامه

 اهداف پیشینه تحقیق در پایان نامه

اهداف پیشینه تحقیق در پایان نامه
اهداف پیشینه تحقیق در پایان نامه

چرا باید پیشینه تحقیق بررسی شده و در پایان نامه آورده شود و کلا اهداف پیشینه تحقیق در پایان نامه چیست و چه چیزی را دنبال می کند؟

این سوال هایی است که ساعد نیوز در این مقاله به آن ها

در مقاله دیگر با عنوان پیشینه تحقیق در پایان نامه در مورد اینکه پیشینه تحقیق چیست و چه منابعی را می توان به عنوان پیشینه تحقیق در نظر گرفت صحبت کردیم.

اما اصولا چرا باید پیشینه تحقیق بررسی شده و در پایان نامه آورده شود و کلا اهداف پیشینه تحقیق در پایان نامه چیست و چه چیزی را دنبال می کند؟ این سوال هایی است که ساعدنیوز در این مقاله به آن ها پاسخ می دهد.

به چه منظور پیشینه تحقیق در پایان نامه مورد نیاز است؟

اینکه شما منابع و مآخذ موجود در رابطه با تحقیق خود را مطالعه و بررسی کنید چه اهمیتی دارد و هدف هایی که از مطالعه منابع مرتبط پیشین  که یک محقق به دنبال  آن است، در چیست؟

شاید اولین نکته ای را که بتوان به عنوان هدف پیشینه تحقیق در پایان نامه در نظر گرفت پرهیز از دوباره کاری و تکرار تحقیق های گذشته باشد. پایان نامه و پژوهشی ارزشمند است که تکراری نباشد و ایده و دست آورد جدیدی را وارد دنیای علم کند. با بررسی پیشینه تحقیق می توانیم از کارهای قبلی با خبر شویم و آن ها را تکرار نکنیم. از طرفی دیگر با مراجعه به تحقیق ها و پژوهش های پیشین می توانیم به عنوان تکمیل دانش موجود و کمبود های تحقیق های قبلی در راه تکمیل دانش جامعه علمی گام برداریم. با پیوند برقرا کردن با تحقیق های قبلی، پزوهش شما از حالت انتزاعی بیرون می آید و به عنوان تکمیل کننده یک سیر تکاملی علمی محسوب خواهد شد.

با مطالعه منابع و تحقیق های پیشین می توان متغیرهای اساسی تحقیق را دقیق تعیین کرد. متغیرهای اساسی تحقیق، متغیرهایی هستند که محقق و پژوهشگر روابط میانشان را بررسی می کند و سعی می کند آن ها را تبیین کند. به این منظور یک محقق می تواند با مطالع منابع پیشین، این متغیرها را پیدا کرده و سایر متغیرهایی را که احتمال ارتباط آن ها وجود دارد شناسایی کند.

بررسی پیشینه تحقیق می تواند به روند تحقیق پژوهشگر کمک کند. اینکه چه کارهایی در زمینه مورد تحقیق انجام شده است و چه کارهایی انجام نشده و نیاز به تکمیل شدن دارد می تواند در این راه به محقق کمک کند. با این روش محقق می تواند تصمیم بگیرد که تحقیق خود را به چه مسیری هدایت کند و حتی می تواند بر روی تکمیل و توسعه کار گذشتگان متمرکز شود. به عبارتی بررسی پیشینه تحقیق می تواند نقطه شروع به کار محقق باشد و اولویت موضوع انتخابی را برای پژوهشگر مشخص کند.

 در نهایت برای ارزش گذاری فرضیه هایی که در تحقیق توسط پژوهشگر استفاده می شوند می توان از تحقیق های گذشته استقاده کند. به صورت کلی بهتر است که اول تحقیقات و یافته های قبلی در مورد موضوع پژوهش، مطالعه و بررسی شود و سپس فرضیه ها توسط پژوهشگر در پایان نامه ارایه شود. در این حالت پژوهشگر با بینش و آگاهی دقیق تری فرضیه ها را انتخاب می کند.

نکته آخر اینکه بررسی پیشینه تحقیق می تواند شما را از خطا ها و اشتباهات قبلی در زمینه موضوع تحقیق خود آگاه کند و به اصطلاح خودمانی تر از عیب های دیگران درس بگیرید و اشتباهات آن ها را در تحقیق خود تکرار نکنید. در این حالت چندین قدم  برای موفقیت در کار جلو خواهید بود.

\

برگرفته از ساعد نیوز

برای مشاهده لیست همه ی  پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی پرسشنامه استاندارد  کلیک فرمایید.

جهت دانلود نمونه سوالات دانشگاه پیام نور اینجا کلیک کنید.

نرم افزار های کمی: SPSS- PLS – Amos

نرم افزار کیفی: Maxquda

تعیین حجم نمونه با:Spss samplepower

 

اگر برای نوشتن پایان نامه یا مقاله ی  خود  (از مرحله پروپوزال تا دفاع) نیاز به کمک دارید و مشاور می خواهید می توانید با یکی از روش های ذیل با ما  در تماس باشید .

روش های تماس:

Mobile : 09102194672  & 09143444846  واتساپ – تلگرام

Telegram: @abazizi

وبلاگ ما

پرسشنامه استاندارد

چگونه اضطراب امتحان حضوری دانش آموزان را کنترل کنیم؟

چگونه اضطراب امتحان حضوری دانش آموزان را کنترل کنیم؟

مدارس سراسر کشور پس از گذشت دو سال از همه‌گیری کرونا در ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۱ با ابلاغ مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا بازگشایی شد.

تعلیم و تربیت
اضطراب امتحان

آموزش و امتحان مجازی در طی دو سال گذشته تا حدودی به نفع دانش‌آموزانی بود که معمولا در دوره امتحانات اضطرابی تکرار شونده پیدا می‌کنند.

آرامش حضور در منزل و دوری از جو امتحان یکی دیگر از عواملی بود که موجب کاهش یا عدم اضطراب بچه‌ها در دوران امتحانات می‌شد، اما اکنون با حضوری شدن امتحانات، دانش‌آموزان اضطراب فزاینده‌ای را تجربه می‌کنند.

به درخواست بسیاری از والدین درباره راهکار‌های کاهش اضطراب در این دوره دو هفته‌ای با دکتر پریسا ارجمندی مشاور کودک و نوجوان و عضو انجمن خانه روانشناسان گفتگو کردیم.

استرس مطلوب چه تفاوتی با اضطراب دارد؟

امتحانات یکی از چالش‌هایی است که به خودی خود استرس‌زاست و با توجه به حضوری شدن امتحانات بعد از دو سال تحصیل مجازی، استرس در دانش‌آموزان بیشتر شده است.

دکتر ارجمندی در این باره می‌گوید: «استرس یک حالت تنش روانی است که در برخی مواقع باعث هوشیاری و محافظت از ما شده و باعث می‌شود تا در برابر خطر، واکنش سریع نشان دهیم.

استرس در دوران امتحانات نیز تا حدی طبیعی است و می‌تواند نشانه اهمیت دادن کودک و نوجوان به درس باشد که این نوع استرس «استرس مطلوب» شناخته می‌شود و به افزایش تمرکز و انگیزه در طول امتحانات کمک می‌کند، اما وقتی استرس از کنترل خارج شود تبدیل به اضطراب می‌شود و با علائم مختلفی همچون دل درد، دل پیچه، حالت تهوع، تنگی نفس واختلال خواب ظاهر می‌شود.»

روش‌های کاهش اضطراب در دوران امتحانات

به گفته این مشاور تربیتی، اضطراب در دوران امتحانات با روش‌هایی مثل خواب، ورزش و تغذیه قابل کنترل است،

اما یکی از روش‌های بسیار موثر برای کاهش اضطراب امتحانات و اضطراب‌های متفرقه دیگر تمرین تنفس عمیق است که با انجام عمل دم و بازدم صورت می‌پذیرد، به این صورت که بچه‌ها با سه شماره هوا را از بینی نگه می‌دارند و با چهار شماره فوت می‌کنند.

یکی دیگر از روش‌ها برای کاهش اضطراب کودکان و نوجوانان در دوران امتحانات، تمرین «تن آرمیدگی یا بازی عضلانی» است.

نحوه انجام این تمرین به این صورت است که فرد با ۵ شماره باید عضلات بدنش را سفت کند

و سپس رها نماید که در این صورت انقباض و انبساط بدن صورت می‌گیرد و باعث آرام شدن بدن و کاهش اضطراب می‌شود.

عواملی که اضطراب امتحانات را تشدید می‌کند

دکتر ارجمندی خواب ناکافی، تغذیه نامناسب، ورزش نکردن، استفاده از تلفن همراه و فکر‌های منفی و آشفته را از جمله عوامل تشدیدکننده اضطراب در دوران امتحانات می‌داند

و می‌گوید: «دیر خوابیدن، کم خوابی و حذف یکی از وعده‌های غذایی بر مغز تأثیرگذار است.

برای تقویت مغز در دوران امتحانات لازم است تا کودکان و نوجوانان از مواد غذایی سالم استفاده نمایند چراکه خوب غذا خوردن برای سلامت روحی و جسمی آن‌ها مفید است.»

این مشاور کودک و نوجوان ادامه می‌دهد: «خواب برای یادگیری به اندازه ورزش برای استقامت بدنی مهم است لذا دانش اموزان اگر می‌خواهند زمان یادگیری خود را به حداکثر برسانند باید حداقل ۶ ساعت قبل از امتحان بخوابند.»

دکتر ارجمندی با اشاره به تأثیر ورزش در کاهش اضطراب می‌گوید: «ورزش در دوران امتحانات تأثیر بسیار زیادی در کاهش اضطراب دارد، زیرا انرژی را افزایش می‌دهد، کیفیت خواب را بهبود می‌بخشد و موجب آرامش روان و پویایی ذهن می‌شود؛ بنابراین توصیه می‌کنم که دانش‌آموزان حداقل ۱۵ دقیقه در روز را ورزش کنند.»

این مشاور تربیتی می‌گوید یکی از عوامل تشدیدکننده اضطراب در دوران امتحانات، استفاده طولانی مدت از تلفن همراه است: «زمانبندی استفاده از موبایل در زمان‌های غیر از دوران امتحانات در سنین ۶ الی ۷ سالگی نهایتاً نیم ساعت تا یک ساعت است و در دوران نوجوانی زمان استفاده از تلفن همراه یک ساعت و نهایتاً دوساعت است، اما در زمان امتحانات حتماً باید زمان استفاده از تلفن همراه کمتر شود که این مسئله باید از طرف خانواده اعمال شود.»

ارجمندی فکر‌های منفی را به عنوان عاملی دیگر در اضطراب معرفی می‌کند: «فکر‌های منفی و آشفته تنها با جایگزین شدن فکر‌های مثبت از بین خواهد رفت.

فکر‌هایی مثل اینکه “اگر امتحان سخت باشد، اگر نتوانم قبول شوم و… “

از جمله فکر‌های منفی است که می‌تواند باعث تشدید اضطراب در دانش‌آموزان شود؛ در چنین مواردی دانش‌آموزان باید با جایگزین کردن فکر‌های مثبت مثل “من درس خواندم پس حتما موفق می‌شوم”، اضطرابشان را کاهش دهند.»

توصیه‌های مهم به والدین

والدین در دوران امتحانات وظیفه بسیار مهمی را برعهده دارند.

آن‌ها با عملکرد خود می‌توانند مستقیماً بر روی موفقیت یا اضطراب فرزندشان تأثیربگذارند.

برخی والدین عموماً نگران نتیجه امتحانات و عملکرد فرزندشان هستند و متأسفانه استرس‌شان را به فرزندشان انتقال می‌دهند.

دکتر ارجمندی دراینباره می‌گوید: «والدین باید سعی کنند آرامش خود را حفظ کنند و این آرامش را به فرزندشان انتقال دهند.

همچنین، آن‌ها باید بیش از نمره به تلاش فرزندشان اهمیت دهند چراکه توقع بیش‌ازحد والدین از فرزند برای گرفتن نمره بالا منجر به استرس و اضطراب می‌شود.

به گفته این مشاور تربیتی، والدین باید مقررات و تایم‌هایی را برای ساعت خواب، ساعت استفاده از تلفن همراه و تغذیه سالم بچه‌ها در نظر داشته باشند.

برای کاهش اضطراب، والدین تنها می‌توانند نقش کمک‌کننده داشته باشند، اما نقش درمان را نخواهند داشت لذا در صورت اضطراب شدید در کودک و نوجوان توصیه می‌کنم حتماً از یک متخصص خبره کمک گرفته شود.

دکتر ارجمندی ادامه می‌دهد: «یکی دیگر از نکات مهمی که والدین در ایام امتحانات باید به آن توجه داشته باشند، آرام نگه داشتن جو خانه است.

بنابراین، در زمان امتحانات هرگز در محیط خانه تنش ایجاد نکنید، فضای مناسب درس خواندن را برای فرزندتان فراهم کنید و از مهمانی رفتن و مهمان دعوت کردن در بازه زمانی امتحانات خودداری کنید.

اگرچه مهمانی رفتن و مهمان دعوت کردن در دروان امتحان فرزندان ممنوع است، اما محرومیت مطلق از تفریح و استراحت هم می‌تواند آسیب‌زا باشد؛ بنابراین سعی کنید در طول هفته زمان کمی را به استراحت و تفریح در خارج از خانه بگذرانید، همین مسئله در کاهش اضطراب کودک و نوجوان می‌تواند تأثیرگذار باشد.»

علاوه بر اینها، لازم است والدین با رعایت توصیه‌های مهم دیگر، آرامش و موفقیت فرزندشان را در اولویت قرار دهند:

-با فرزندتان جر و بحث نکنید.

-وظایف محول شده به فرزندتان را در ایام امتحانات حذف یا کاهش دهید.

-از مقایسه فرزندتان با دیگران بپرهیزید.

-جو خانه را آرام نگه دارید و سعی کنید خودتان با خواندن کتاب‌های متفرقه محیطی شبیه کتابخانه ایجاد کنید.

-بیش از هر زمان دیگری به فرزندتان محبت کنید و با احترام و آرامش با او صحبت کنید.

-از تذکرات مداوم به فرزندتان برای درس خواندن پرهیز کنید، چون این مسئله تمایل او به درس خواندن را کمتر می‌کند.

-با ارائه پاداش یا برنامه‌ریزی یک سفر برای بعد از امتحانات در فرزندتان انگیزه ایجاد کنید.

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از : جمهوری اسلامی


برای مشاهده لیست همه ی  پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی 
پرسشنامه استاندارد  کلیک فرمایید.

جهت دانلود نمونه سوالات دانشگاه پیام نور اینجا کلیک کنید.

نرم افزار های کمی: SPSS- PLS – Amos

نرم افزار کیفی: Maxquda

تعیین حجم نمونه با:Spss samplepower

اگر برای نوشتن پایان نامه یا مقاله ی  خود  (از مرحله پروپوزال تا دفاع) نیاز به کمک دارید .

و در صورت نیاز به مشاور می توانید با یکی از روش های ذیل با ما  در تماس باشید .

تحلیل داده های آماری

روش های تماس:

Mobile : 09102194672  & 09143444846  واتساپ – تلگرام

Telegram: @abazizi