بایگانی ماهیانه: می 2020

داستان اموزنده


استادی با شاگردش از باغی میگذشت. چشمشان به یک جوره کفش کهنه افتاد
شاگرد گفت گمان میکنم این کفشهای کارگری است که در این باغ کار میکند، بیا با پنهان کردن کفشها عکس العمل کارگر را ببینیم و بعد کفشهایش را پس بدهیم و کمی شاد شوییم ……!!!!
استاد گفت چرا برای خنده خود او را ناراحت کنیم بیا کاری را که من میگویم انجام بده و عکس العملش را ببین

مقداری پول داخل کفشها قرار بده …‌‌.. شاگرد هم پذیرفت و بعد پول را داخل کفش قرار دادند سپس مخفی شدند
کارگر برای تعویض لباس به وسائل خود مراجعه کرد و همینکه پا داخل کفش گذاشت متوجه داخل کفش شد و بعد پول ها را دید با گریه ،فریاد زد…
خدایا شکرت ….
خدایی که هیچ وقت بندگانت را فراموش نمیکنی ..
میدانی که همسرم مریض و فرزندان گرسنه دارم و در این فکر بودم که امروز با دست خالی و با چه رویی نزد آنها باز گردم و همینطور اشک میریخت ..
استاد به شاگردش گفت
همیشه سعی کن برای خوشحالیت ببخشی نه بستانی ..
در مقابل یک فرد معلول با سرعت کم راه بروید .
در مقابل مادری که فرزندش را از دست داده بچه تان رو نبوسید .
در برابر کسی که ندارد ، از داشته های تان مغرورانه حرف نزنید
…………
هیچگاه فراموش نکنیم که هیچکس بر دیگری برتری ندارد،
مگر به ” تقوا و پرهیزگاری”
مگر به ” شعور درک و ادب “
مهربانان …
آدمی فقط در یک صورت حق دارد به دیگران از بالا نگاه کند و آن
هنگامی است که بخواهد دست کسی که بر زمین افتاده را بگیرد و او را بلند کند !
این قدرت تو نیست،
این ” اسلامیت و انسانیت ” است …

 

۱۳ اشتباه بزرگ مدیران ارشد

💢 ۱۳ اشتباه بزرگ مدیران ارشد

رابرت دانهام با توجه تجارب خود و مشاهده رفتار سایر مدیران ارشد اجرایی ،۱۳ اشتباه فاحش را شناسایی کرده است که معتقد است این اشتباهات مخصوص مدیران صنایع و شرکت های خاص نیست بلکه در تمام صنایع وجود دارد.

۱〰گوش ندادن
به سخنان کارکنان خود توجه نمی‌کنند، بلکه فقط با آنها صحبت می‌کنند. نتیجه این شیوه فقدان تعهد، وفاداری و احساس تعلق و نیز افزایش انزجار و دلسردی کارکنان است.

۲〰افراط در تعهد
اگر نتوانید کارکنانی پرورش دهید که در مواقع لازم بتوانند پاسخ منفی دهند، به جای یک استراتژی موفقیت آمیز، با کار بیش از حد، دستاورد اندک، نارضایتی مشتری و «قهرمانانی مرده» دست به گریبان خواهد بود.

۳〰دل خوش کردن به آمار و ارقام
آمار و ارقام فقط نتیجه فرعی تصمیمات شما است. انجام اقداماتی به منظور تغییر اعداد، بدون توجه به عوامل پدید آورنده این اعداد (از جمله پیشنهادهای ارزشمند، اجرای عدالت، رضایت مخاطبان و انگیزه و اشتیاق کارکنان) و نیز بدون توجه به مدیریت این عوامل، در نهایت نتایجی مخرب دارد.

۴〰پذیرش تعهدهای مبهم و نامشخص یا پرهیز از تعهد
توافق‌های مبهم و فقدان استانداردی روشن برای ایجاد و پذیرش تعهد و مدیریت آن، به اتلاف نیرو و کناره‌گیری کارکنان می‌انجامد. همچنان که پرهیز از پذیرش تعهد و مسئولیتی روشن نیز همین نتایج را در پی خواهد داشت.

۵〰توجه به مخاطبان در اولویت آخر
انجام وظیفه بدون توجه به واکنش مخاطبان طرحها و برنامه‌ها به آنچه انجام شده و چگونگی انجام آن، رضایت مخاطبان را سلب می‌کند.

۶〰ترس و بی‌میلی نسبت به ارزیابی عملکرد
گفت‌وگوی صادقانه و مستقیم، یک مهارت ارزشمند است که انجام آن مستلزم مقداری جرأت و شهامت است. مدیران ارشد باید یاد بگیرند که زمینه‌های ارائه بازخورد مستقیم و به موقع عملکرد را فراهم کنند.

۷〰تیم‌سازی فقط به شکل صوری
تیم‌ها تنها گروه‌هایی از افراد نیستند که با هم کار می‌کنند، مهارت‌های ایجاد تیم‌های واقعی با عملکردی مطمئن و اثربخش،‌ باید آموخته شوند و واقعیت این است که کمتر کسی از این مهارت‌ها برخوردار است.

۸〰خالی بودن چنته مدیریت
مدیریت اثربخش مستلزم دامنه‌ای از مهارت‌هاست و اغلب مدیران همه مهارت‌ها و توانایی‌های لازم را ندارند. کلیدی‌ترین این توانایی‌ها عبارت است از تیم‌سازی، توانایی ایجاد تعهد، توانایی شنیدن، مدیریت روحیه، مبارزه و غلبه بر کاستی‌ها، مدیریت رضایت مشتری، برنامه‌ریزی اثربخش، اصول اخلاقی معین، حضور و موجودیت و منفعل نبودن.

۹〰دستور دادن به جای درخواست کردن و ایجاد تعهد
احساس تعلق و تعالی در افرادی که صرفاً فرمان پذیرند، دیده نمی‌شود و معمولاً دستور دادن به امتناعی همراه با آزردگی می‌انجامد. در واقع آنچه که در پی آن هستیم، احساس تعلق به سازمان، غرور و دلبستگی است و اینها وقتی ایجاد می‌شود که فرد نسبت به آنچه انجام می‌دهد، متعهد باشد.

۱۰〰 ناتوانی در ایجاد اعتماد
اعتماد احساسی مبهم برخاسته از سوابق قبلی نیست. ایجاد اعتماد، بازسازی و حفظ اعتماد موجود، مهارت‌های ارزشمندی است که کمتر در رفتار مدیران مشاهده می‌شود و باید آموخته شود.

۱۱〰نداشتن برنامه کاری روشن
یک هدف کمی یا بیانیه چشم‌انداز، فقط بخش‌هایی از یک برنامه کاری است. برنامه کاری مستلزم یک استراتژی روشن، ارزش و اهمیت کافی برای مخاطبان و تیمی آماده و توانمند برای اجرا است.

۱۲〰شدت عمل
شدت عمل به دستور دادن منتهی می‌شود، نه جلب احترام و تعهد دیگران. شدت عمل، قدرت و نشاط سازمان را نابود می‌کند و کارکنان را ضعیف و شکست خورده رها می‌سازد.

۱۳〰متعهد نبودن به یادگیری
ما باید یاد بگیریم که از اشتباهات، موفقیت‌ها و تجاربمان بیاموزیم. ما باید یاد بگیریم که چگونه از دیگران بیاموزیم،‌ بویژه از آنها که ریسک کرده‌اند و موفقیت و شکست را تجربه کرده‌اند.

👤رابرت دانهام
☝️از مدیران ارشد سابق موتورولا

 

چه رفتارهایی در افراد با اعتماد بنفس بالا دیده نمی شود

💢 رفتارهایی که در افراد با اعتماد به نفس دیده نمی شود

🔸برای داشتن اعتماد به نفس واقعی باید سخت تلاش کرد. بدون شک نمی توانید تنها با خریدن وسایل جدید توقع داشته باشید اعتماد به نفس خود را در طول تمام فراز و نشیب های زندگی حفظ کنید، بلکه باید با انجام تمرین‌های توسعه فردی، اعتماد به نفس واقعی که همیشه آرزوی آن را داشتید، در خود به وجود آورید.

🔸البته اعتماد به نفس واقعی و خودشیفتگی متفاوت از هم هستند، چون با پاداش و تائید دیگران به دست نمی آید، بلکه با سخت کوشی و ایجاد عادت‌های مناسب در افراد شکل می گیرد.
در این مطلب، 13 عادت مخرب را معرفی می کنیم که می تواند اعتماد به نفستان را تحت تأثیر قرار دهد. همچنین به شما می گویید چگونه با کنار گذاشتن این عادات، به اعتماد به نفسی که همیشه در آرزویش بودید، دست یابید.

▪️تکرار خودگویی های منفی
خودگویی های منفی باعث می شود از زندگی عقب بمانید و هر روز عزت نفستان کمتر شود. پس همان معلم درونی بداخلاقی که روزی انگیزه بخشتان بوده است، اکنون مانع بزرگی در سر راهتان است.

▪️توجه بیش از اندازه به نظرات دیگران
به دنبال تائید دیگران بودن، این تفکر را به وجود می آورد که شما نیاز به تائید و تصدیق آن‌ها دارید، در حالی که عشق درونی شما کافی نیست. برای اهمیت ندادن به نظرات دیگران و اینکه بتوانید شخصیت خودتان را بسازید، از تلاش برای تحقق انتظارات مردم دست بردارید و قدر خود را بدانید.

▪️توجه به نقایص به جای دیدن فرصت‌های موجود برای پیشرفت
تمرکز روی محدودیت‌ها تنها باعث قدرت گرفتن آن‌ها می شود. باید ضعف و کاستی‌های موجود را به زمینه‌ی پیشرفت خود تبدیل کنید و برای رسیدن به رشد هدفمند قدم بردارید.

▪️غرق شدن در گذشته
هر اتفاقی که در گذشته برایتان افتاده، اهمیت ندارد. باید تمام توجه خود را جلب امروزتان کنید و به دنبال ساخت آینده‌ای بهتر باشید.

▪️نگرانی درباره آینده
تنها راه رسیدن به آینده‌ای که به دنبالش هستید این است همین حالا مفید و کارآمد باشید. پس خیال‌ها و رؤیاهایتان درباره آینده هیچ ارزشی ندارد، مگر اینکه همین حالا دست به اقدام بزنید و برای رسیدن به آن‌ها تلاش کنید.

▪️پرسیدن نظر دیگران پیش از بیان نظر خود
باید به نظرات و تجربیات خود اهمیت دهید، موضع خود را داشته باشید و با پذیرش اطلاعات جدید، به دیدگاه دیگران هم گوش دهید. سعی کنید هیچ وقت در جایگاه منفعل و تسلیم قرار نگیرید.

▪️تمرکز زیاد روی جزئیات و فکر نکردن به مسائل کلی
باید چشم انداز متعادلی نسبت به کارهایتان داشته باشید تا بتوانید به پیشرفت برسید. دقیقا بدانید به کجا می خواهید برسید و اکنون چقدر جلو رفته‌اید.

▪️به دنبال مقصر بیرونی بودن برای آرام کردن ناکامی‌های خود
افراد با اعتماد به نفس واقعی، از دردهای عاطفی خود آگاه هستند و با درمان این دردها یا دریافت آموزش‌های لازم برای رفع آن‌ها اقدام می کنند. کسانی که واقعاً اعتماد به نفس دارند، گرفتار مکانیسم‌های دفاعی و لذت‌های موقتی نمی شوند که هیچ کمکی به رفع مشکل اصلی آن‌ها نمی کند.

▪️توجه به مشکلات کوچکی که هیچ اهمیتی ندارند
به دنبال توجه به مشکلات جزئی و استرس‌های غیرضروری نباشید، زیرا با این کار تنها از انرژی ارزشمندی که باید روی رشد فردی و حرفه‌ای تان سرمایه گذاری کنید، بی‌بهره می شوید.

▪️تمرکز روی اشتباهات و شکست‌ها به جای تمرین شکرگزاری و قدرشناسی
اغلب مردم چیزی نیستند که دوست دارند باشند. افراد شاد و با اعتماد به نفس، قدردان داشته‌هایشان هستند و این احساس قدرشناسی آن‌ها باعث می شود به رشد بیشتر و ساختن زندگی رضایت بخش برای خود ادامه دهند.

▪️مقایسه دائمی خود با دیگران
حسادت کردن به زندگی دیگران، وقتی می توانید به ارزش واقعی خود پی ببرید، هیچ فایده‌ای برایتان ندارد. فرصت‌های زیادی در زندگی وجود دارد و هرچقدر برای بهبود مهارت‌هایتان بیشتر تلاش کنید، اعتماد به نفس بیشتری نصیبتان می شود و زندگی‌تان رو به بهبود می رود.

✏️ منبع: inc

موفقیت فرزندان

اخلاق حرفه ای در محیط کار

💢 چند پیشنهاد برای داشتن اخلاق حرفه‌ای در محیط کار

افراد حرفه‌ای با رفتار، اهداف و توانایی‌های خود معرفی می شوند. اخلاق حرفه‌ای نشانه‌ی کیفیت کار و خدمات است. اخلاق حرفه‌ای به معنای اثرگذاری و موفقیت است. وقتی به‌عنوان فردی معرفی شوید که در هر شرایطی حرفه‌ای عمل می کند، در زندگی شغلی و شخصی خود به دستاوردهای بیشتری خواهید رسید. در ادامه‌ی مقاله با 10 فرمان اخلاق حرفه‌ای در محل کار آشنا شوید:

🔺همیشه بهترین‌ها را بخواهید

این بهترین قانون برای برتری در هر کاری است. کیفیت باعث می شود شما و کاری که ارائه می دهید برجسته شود. برتری به معنای ارائه‌ی کیفیتی بالاتر از استانداردهاست، چیزی که باید به عادت تبدیل شود تا اثر خوبی روی همکاران و مدیران بالا رده داشته باشد.

🔺قابل اعتماد باشید

افرادی که بتوان به آن‌ها اعتماد کرد، به سرعت به سوی حرفه‌ای شدن پیش می روند. قابل اعتماد بودن به معنای به انجام رساندن وظایفی است که به شما محول شده در کنار برآورده کردن انتظارات. با اثبات صداقت و درستکاری خود در طی زمان، می توانید اعتماد مدیران و همکارانتان را جلب کنید.

🔺با ادب و احترام رفتار کنید

بهتر است با دیگران رفتاری مؤدبانه و توأم با مهربانی داشته باشید. این کار باعث می شود تعاملات اجتماعی‌تان در محیط کار به خوبی پیش برود و احترام دیگران را جلب کنید. احترام، حس مثبت و متمایزی است که نسبت به یک فرد یا سازمان ایجاد می شود، البته این امر در طی زمان محقق می شود.

🔺مسئولیت‌پذیر باشید

باید در مقابل کارها و وظایف خود پاسخ گو باشید. پس همواره مسئولیت کارهای خود را به عهده بگیرید، فارغ از این که کارهایتان مثبت است یا منفی.

🔺صادقانه، صریح و شفاف حرف بزنید

صداقت نشانه‌ای از یک شخصیت پایبند به اخلاقیات است، این امر به ویژگی‌های مثبت چون راست‌گویی، وفاداری، یکرنگی، صمیمیت و خلوص دلالت دارد. این خصوصیت اهمیت زیادی برای کارفرمایان و کارمندان دارد و می تواند باعث جلب اعتماد و بیشتر شدن ارزش شما در نظر آن‌ها شود.

🔺شایسته باشید و همواره شایستگی خود را ارتقا دهید

شایستگی به معنای توانایی فرد برای انجام درست یک شغل و ترکیبی است از دانش، مهارت و رفتاری که باعث بهبود عملکرد می شود. شایستگی با بالا رفتن تجربه بیشتر می شود و با تمایل شما به یادگیری رابطه‌ی مستقیم دارد. پیشرفت شخصی به طور پیوسته و دائمی، پیش شرط ارائه‌ی حرفه‌ای خدمات است.

🔺در هر شرایط اخلاق‌مدار باشید

اخلاق مداری به معنای عمل کردن مطابق قواعد و قوانینی است که مورد قبول عموم هستند. “عمل کردن بر مبنای قوانین” بهترین روشی است که یک فرد می تواند در محل کار در پیش بگیرد. وقتی آیین نامه‌ها کافی نیستند، به گونه‌ای رفتار کنید که وجدانتان آرام باشد.

🔺شریف و امانت‌دار باشید

رفتار شرافتمندانه نشانه‌ی “اصالت روح، جوانمردی و مخالفت با کم کاری” است و از ثبات شخصیت شما نشات می گیرد. این به معنای تمامیت شخصیت است که در عمل با بعضی ارزش‌ها، باورها و اصول همراه است.

🔺از اسرار حفاظت کنید و به محرمانگی پایبند باشید

ممکن است در محل کار به دلیل اعتماد، اطلاعاتی با شما به اشتراک گذاشته شود؛ مهم این است از این اعتماد سوء استفاده نکنید. با این کار اعتماد افرادی که به شما اطمینان می کنند را جلب می کنید و در سازمان اثرگذار خواهید بود.

🔺الگوی خوبی برای دیگران باشید

باید الگوی خوبی از خود ارائه دهید و از طریق آن دیگران را هدایت کنید. حرفه‌ای بودن یعنی در زندگی خود چه در محل کار و چه بیرون آن، عبرت و الگوی دیگران باشید.
 
✏️ منبع: linkedin

چگونگی پیدایش و رواج یافتن جهل و خرافات در میان مردم

داستانی جالب در مورد چگونگی پیدایش و رواج یافتن جهل و خرافات در میان مردم

خانه دیواری گربه

✍در معبدی گربه ای زندگی می کرد که هنگام عبادت راهب ها مزاحم تمرکز آن ها می شد.
استاد بزرگ دستور داد هر وقت زمان مراقبه می رسد یک نفر گربه را گرفته و به ته باغ ببرد و به درختی ببندد.
این روال سال ها ادامه داشت و کم کم یکی از اصول آن مذهب شد!

سال ها بعد استاد بزرگ درگذشت و البته گربه هم مرد. راهبان آن معبد گربه ای خریدند و به معبد آوردند تا هنگام عبادت به درخت ببندند تا اصول عبادت را درست به جا آورده باشند!

سال ها گذشت و توسط استاد بزرگ دیگری رساله ای نوشته شد با عنوان “اهمیت بستن گربه هنگام عبادت!!!”

تار و پود زندگی

تار و پود زندگی

برای بافتن فرش از تار و پود استفاده میکنند. نخ هایی که در طول و عرض درهم فرو میروند و زیر و رو میشوند تا فـرش بافته شود.

 

فرش، غیر از تار و پود چیز دیگری نیست! به هم بافته شدنِ تار و پود، آن نقش های زیبا و چشم نـواز را بوجود می آورد. اگر تار و پودها از هم جدا بشن و از درهم تنیدگی دربیان، دیگه فرشی در کار نخواهد بود

زندگی هم درست مثل یک قطعه فرش میمونه. ما در طول زمانِ حدودا ۶۰ یا ۷۰ ساله، فـرش زندگی خودمان را میبافیم
یکی رو یکی زیر. یکی رو یکی زیر.
اوقاتی که در خوبی و خوشی سپری میکنیم در حال تنیدن و بـافتن تارِ زندگی هستیم! به سمت بالا و اوج حرکت میکنیم. صعود میکنیم. رشد میکنیم. جلو میریم.
زمانی که غم و اندوه را تجربه میکنیم، شکست ها و تلخی ها را می چشیم؛ در حال بافتنِ پود زندگی هستیم! به طرف بالا نمیرویم. در عرضِ زندگی سیر میکنیم. پودها را در لابه لای تارها می تنیم.

هیچ زندگی بدون تـارها و پودها، زندگی نمیشود. هیچ فرشی بدون تار و پود، فرش نمیشود. جهان درست مثل یک دار قالی میمونه که تک تک انسانها همچون فرش هایی روی آن قرار گرفتند و درحال بافته شدن هستند
یکی رو یکی زیر. تار و پود. شکست و پیروزی؛ غم و شادی و… همه متضادها جمع اند و در هم تنیده

البته فرصت رفو هم هست. هرجا که تار و پود از هم جدا شده اند یا سوختگی و پوسیدگی هست؛ میشود رفو کرد، بازسازی کرد.

آنچه که در آخر میماند یک قطعه فرش زیبا و قیمتی ست
نکنه یک وقت قبل از تمام شدنِ طرحِ فرشت، تیغ بکشی و طرح رو نصف و نیمه رها کنی! باید تا آخرش ماند و تار و پـودها را نیمه کاره رها نکرد.
به تار و پود زندگی خودت افتخار کن و بدان که هر انسانی، نقش و طرح خودش را بر روی فرشِ زندگیش میزند و طرح ها منحصربفرد، خـاص، غیرقابل مقایسه و تک هستند.
تار و پودِ زندگی ات در هم تنیده باد

افراد سمی چه ویژگی هایی دارند؟ چگونه بایدبا آن ها برخورد کرد؟

افراد سمی زندگی ما کم نیستند. چون ما در زندگیمان با افراد زیادی در ارتباط هستیم. برخی از افراد برایمان مفیدند و می توانند در مسیر پیشرفت ما را یاری دهند ما احساس خوبی از کنار آنها بودن داریم. بر عکس رابطه با بعضی از افراد در ما ایجاد احساس ناامنی، اضطراب و افسردگی می کند.

 

چرا گل ها خشک می شوند؟!!

چرا گل ها خشک می شوند؟!!

 روزی  که به خانه برمی گشتم  ، گلدانی  شکسته دیدم که خاک آن کاملاً خشک شده بود و بوته ای خشک در آن  دیده می شد، انگار که هیچ گاه این گل زنده نخواهد شد و گل دادنش امکان پذیر نیست، کمی باخود کلنجار رفتم و بالاخره تصمیم گرفتم و گلدان را برداشتم، چند روز آن را آب دادم امّا از رشد دوباره خبری نبود و بعد چنیدن روز آن را در جلو خانه کاشتم و مرتب آبش دادم ، تا اینکه بعد از مدّت زیادی رشد کرد و  حال درختچه ای بسیار زیبا در جلو خانه ام شده است که هر سال گل های بسیار زیبا و خوشبویی می دهد و ما  از زیبایی اش لذت می بریم، و عکس زیر از همان گل زیباست.

حال این فکر به ذهنم خطور کرد که چه ها استعدادها و گل هایی است که در کوچه پس کوچه های شهر ها و روستاها وطنم  پژمرده و خشک می شوند و فقط اگر کمی همّت باشد می توانند گل هایی بسیار زیبا   داشته و  مایه خیر و برکت باشند، امّا افسوس که بی مدیریتی ها ،  فساد  و… اجازه رشد را به آن ها نمی دهد. چه ریخت و پاش هایی  که اگر آقازاده ها (؟!؟!) فقط کمی از آن ها کم می کردند،  می توانستند با آن ها گل های زیادی را آب دهند و البته خودشان را شرمنده خدا و خلق  نکنند…

www.rava20.ir

 چرا آموزش کودکان فقیر و غنی یکسان نیست؟

 

Abazizi – 1399/03/07