بایگانی ماهیانه: دسامبر 2018

تحول آموزش با اینترنت اشیا

تحول آموزش با اینترنت اشیا

اینترنت اشیا به صورت روزافزون در حال تبدیل شدن به یکی از اصلی ترین موضوعات فناوری بوده و تحولات گسترده ای را در زمینه های مختلف و زندگی مردم ایجاد کرده است. دانشمندان پیش بینی می کنند، اینترنت اشیا به زودی به اینترنت همه چیز (IoE) تغییر ماهیت می دهد و تا سال ۲۰۲۰ بیش از ۵۰ میلیارد دستگاه به اینترنت متصل خواهند شد.

اصطلاح اینترنت اشیا اولین بار توسط کوین آشتون (Kevin Ashton) در سال ۱۹۹۹ مطرح شد و به ابزارهایی مانند حسگرها، تلفن های هوشمند، ساعت ها، دستبند، خودرو، خانه و ابزارهای پوشیدنی اشاره دارد که داده ها را جمع آوری و در بستر اینترنت ارسال می کنند تا خدمات هوشمندانه تری را ارائه بدهند.

یکی از سؤالاتی که بسیاری از افراد آن را مطرح می کنند تأثیر اینترنت اشیا در آموزش، ایجاد مدارس هوشمند و بهبود کیفیت آموزش است.

شرکت های آموزش فناوری آمریکا در سال ۲۰۱۴، ۱٫۲ میلیارد دلار دریافت کردند و این بودجه در مجموع به ۴۸٫۳ میلیارد دلار رسید. این موضوع نشان می دهد این کشور کمتر از ۳ درصد را روی فناوری های آموزشی سرمایه گذاری کرده است.

 

از طرفی به نظر می رسد شرکت های زیادی به سرمایه گذاری در فناوری های آموزشی تمایل داشته باشند؛ زیرا بازدهی بسیار کمی برای آنها دارد. با وجود این شرکت هایی مانند آی‌بی‌ام در سال ۲۰۱۷ اعلام کردند بودجه ای ۳ میلیارد دلاری را برای ۴ سال آینده به بستر آموزشی توسط اینترنت اشیا اختصاص می دهد.

 

اینترنت و آموزش الکترونیکی از گذشته نیز در مدارس کشورهایی مانند آمریکا حضور داشته است؛ اما اینترنت اشیا در مباحث آموزشی  کاربردهای بسیاری دارد. همچنین به کمک این فناوری دسترسی به اطلاعات آموزشی بیشتر خواهد شد.

 

فناوری های هوشمند به دو شیوه روی تحصیلات تأثیر می گذراند:

 

    یادگیری سریع تر دانش آموزان: کودکان و نوجوانان با کمک ابزارهای هوشمند و وجود تعامل بیشتر، به شکل بهتری آموزش می بینند.

    معلم ها نیز به شکل مؤثرتری وظیفه‌ی خود را انجام می دهند. برای مثال یک معلم روزانه ۱۲ تا ۱۴ ساعت باید وقت خود را صرف آموزشی، طراحی سؤال یا آماده سازی شیوه های آموزشی تازه برای درس های آینده کند؛ اما با کمک اینترنت اشیا و ابزارهای هوشمند این زمان کاسته شده و کیفیت مطالب افزایش می یابد.

 

محتوای دیجیتالی به شکل ساده تری بین معلمان اشتراک گذاشته می شوند و آنها می توانند با یکدیگر تبادل اطلاعات کرده، دانش و تجربیات خود را برای دیگران به نمایش بگذارند. همچنین سرعت آموزش افزایش می یابد؛ زیرا دیگر نیازی به نوشتن حرف به حرف مطالب روی تخته ی کلاس وجود ندارد. همچنین به سادگی می توانند مطالب ارائه شده را از طریق ابزارهای هوشمند به دست دانش آموزان برسانند. با وجود این به نظر می رسد هزینه ی تهیه ی تخته های هوشمند بسیار بالا باشد؛ اما پژوهشگران در تلاش هستند نمونه های با کیفیت تر و ارزان قیمت تری از آن را تولید کنند.

 اینترنت اشیا در تحصیلات دانشگاهی

اینترنت اشیا می تواند دوره های آموزشی مختلفی از کودکستان تا کلاس ۱۲ را تحت تأثیر قرار دهد؛ اما شاید بیشترین تحول را بتوان در دانشگاه ها مشاهده کرد.

دانشجویان به صورت روزافزون کاغذ و دفتر را کنار گذاشته و به تبلت یا لپ تاپ روی می آورند. با توجه به این موضوع محصلان می توانند به حجم عظیمی از اطلاعات دسترسی داشته و از کیفیت آموزشی یکسانی در خانه و دانشگاه برخوردار باشند.

ویژگی بالا نه تنها امکان آموزش مؤثرتر را برای اساتید فراهم می کند؛ بلکه آنها دیگر نیازی به انجام کارهای معمول مانند توزیع جزوه ی کاغذی یا برگه ی امتحانی ندارند. ابزارهای اینترنت اشیا به اساتید امکان می دهد تا اطلاعات جمع آوری شده در فضای ابری را مطالعه کرده و وضعیت هر یک از دانشجویان را زیر نظر بگیرد تا بتواند اقدامات مورد نیاز را انجام دهد. در خارج از کلاس نیز ارتباط یاد شده ادامه داشته و امکان تعامل بین استاد و دانشجو همچنان وجود دارد.

 آینده ی تحصیلات

۷۳ درصد از نوجوانان آمریکایی از سال ۲۰۱۵، به تلفن های هوشمند دسترسی دارند. همچنین تقریباً همه ی مدارس دولتی نیز به اینترنت مجهز شده اند. به علاوه ۷۰ درصد مدارس راهنمایی و ۷۵ درصد دبیرستان ها از لپ تاپ برای مقاصد آموزشی استفاده می کنند. از طرفی گزارش هایی وجود دارد که نشان می دهند ۶۹ درصد دانش آموزان علاقه دارند از ابزارهای هوشمند خود در کلاس های درس استفاده کرده و وظایفی مانند یادداشت برداری را به صورت خودکار انجام دهند.

به علاوه به نظر می رسد به کارگیری تجهیزات هوشمند باعث کاهش هزینه های خواهد شد. برای نمونه مدارس یکی از ایالت های آمریکا به علت استفاده از یک سامانه ی مدیریت تحت وب سالانه ۱۲۸ هزار دلار صرفه جویی می کنند. از طرفی هوشمند سازی مدارسی که حتی از زیرساخت های قدیمی بهره می برند با به کارگیری حسگرهای هوشمند امکان پذیر است.

تخته های هوشمند

تابلوهای هوشمند تفاوت بسیاری با تخته های معمولی دارند. این تابلوها امکان نمایش تصاویر، متن، لینک و ویدئوها به شکل همزمان و ترکیبی را فراهم می کند. امکان به اشتراک گذاری سریع تر مطالب و نظارت روی فعالیت دانش آموزان نیز به شکل بهتری وجود دارد.

یادگیری تعاملی:

آموزش عصر حاضر به نمایش تصاویر و متن یا ترکیبی از آنها محدود نمی شود؛ بلکه بیشتر کتاب ها و جزوات حال حاضر به وبگاه هایی متصل هستند که محتویاتی تصویری، ویدئویی و مواد آموزشی بیشتری را در اختیار محصل قرار می دهند. در نتیجه درک دانش آموز از مباحت افزایش می یابد.

 تلفن ها و تبلت های هوشمند

تلفن ها و تبلت های هوشمند دانش آموزی یا دارای برنامه های آموزشی، قدرت یادگیری را افزایش می دهد. دانش آموزان می توانند به محتوای گرافیکی و سه بعدی جذاب دسترسی داشته یا حتی در قالب بازی مطالب را فرابگیرند. از طرفی نظارت روی آنها به شکل بهتری انجام می شود.

استفاده از کتاب های الکترونیکی

دانش آموزان می توانند ده ها یا صدها کتاب الکترونیکی را همواره با خود همراه داشته و در هر زمانی که مایل بودند به مطالعه ی آن بپردازند. در نتیجه از منابع بسیار بیشتری برخوردار هستند.

تحول در ارتباطات

فناوری های جدید، شیوه های ارتباطی جدیدی را برای دانش آموزان و معلمان فراهم می کند.

درهای هوشمند

هوشمند سازی درهای مدارس امکان مدیریت بهتر آنها را در قالب یک سامانه ی مرکزی فراهم می کند. برای مثال در زمان وقوع حوادثی مانند آتش سوزی با قفل کردن درها امکان سرایت آن به دیگر مناطق مدرسه یا حضور دانش آموزان در مناطق خطرناک و ممنوعه جلوگیری به عمل می آید. همچنین امنیت کودکان و نوجوان ها افزایش یافته و از ورود بازیگران بد به مدرسه خودداری می شود.

 حسگر دما

با کمک حسگر دما می توان به صورت هوشمند دما را به گونه ای تنظیم کرد که دانش آموزان و معلمان در شاداب ترین حالت خود قرار داشته باشند.

شبکه های اجتماعی

می توان با راه اندازی یک شبکه ی اجتماعی مخصوص دانش آموزان در مدارس، سطح آموزش را افزایش و سطح سواد دیجیتال آنها را نیز  بهبود بخشید.

اسباب بازی

امروزه اسباب بازی های متنوعی به وجود آمده اند که در بستر اینترنت اشیا فعالیت کرده و سعی دارند به شکلی جذاب تر، مواردی مانند برنامه نویسی، علم شیمی، ریاضی یا دیگر موارد را به کودکان آموزش بدهند.

بر گرفته از: سایبر بان


ادامه‌ی خواندن

واریانس و کوواریانس چیست؟

واریانس و کوواریانس چیست؟

واریانس:

واریانس را «مقدار متوسط مربع اختلاف مقادیر از میانگین» تعریف می‌کنند. برای محاسبه واریانس باید ابتدا میانگین ساده اعداد را پیدا کنید. در ادامه برای هر عدد باید مقدار میانگین را از آن کم کرده و نتیجه بدست آمده را به توان دو برسانید و در واقع مربع اختلاف را بدست آورید. سپس باید میانگین مربع اختلافاتی که بدست آورده‌اید را محاسبه نمایید تا واریانس بدست آید. 

کوواریانس :

 

کوواریانس شاخصی برای تغییرات یک متغیر با متغیر دیگر است (سرمد،۱۳۸۸: ۸۰). کوواریانس مشابه واریانس است ولی در کوواریانس انحراف از میانگین را به طور همزمان برای دو متغیر  x و y محاسبه می کنیم .

چنانکه دو متغیر تصادفی ناوابسته باشند، کواریانس آنها صفر خواهد بود(سرمد،۱۳۸۸: ۱۲). اگر نمره بالا در یک متغیر با نمره بالا در متغیر دیگر و نمره پایین در یک متغیر با نمره پایین در متغیر دیگر همراه باشد، مقدار کوواریانس مثبت (هم جهت بودن تغیرات دو متغیر) خواهد بود. از طرف دیگر اگر نمره بالا در یک متغیر با نمره پایین در متغیر دیگر همراه باشد، مقدار کوواریانس منفی (غیر هم‏جهت بودن تغیرات دو متغیر) خواهد بود (کیامنش،۱۳۸۷: ۱۹۸) . لازم به ذکر است که در توزیع‏های دومتغیری برای توصیف رابطه میان دو متغیر از ضریب همبستگی، کوواریانس و معادله رگرسیون استفاده می‏کنیم.

 

هفت قانون طلایی NLP برای موفقیت

هفت قانون طلایی NLP برای موفقیت :

 

۱- قانون اعتقادات

 به هر چیز که اعتقاد داشته باشید چه درست چه نادرست، بر قسمت نیمه‌ هوشیار ذهن تأثیر می‌گذارد و با دقتی حیرت آور به عینیت در می‌آید. هر امر باید ابتدا در قالب اعتقاد درآید تا به آن عمل شود.

 

۲- قانون انتظارات

هر آنچه که انتظارش را می‌کشید به سرتان می‌آید. مثلاً اگر انتظار یک زندگی خوب و موفق را می‌کشید، همان را خواهید داشت و برعکس. پس اگر هر عملی که انجام دهید از آن انتظار مثبت داشته باشید، نتیجه مثبت خواهید گرفت. حتماً تأثیر این قانون را در زندگی روزمره زیاد دیده‌اید.

 

۳- قانون جاذبه

 منفی‌ها، منفی‌‌ها را جذب می‌کنند و مثبت ها، مثبت‌‌ها را. افراد با ذهنیت منفی، اشخاص منفی را جذب می‌کنند و برعکس، افراد با ذهنیت مثبت، اشخاص پر انرژی و مثبت‌اندیش را.

 

۴- قانون جانشینی

ذهن نیمه‌هوشیار در یک لحظه می‌تواند فقط به یک وجه از قضیه فکر کند (مثبت یا منفی). یعنی زمانی که می‌خواهیم به جنبه مثبت کاری فکر کنیم قادر نیستیم در همان لحظه جوانب منفی آن را هم بسنجیم. مگر آنکه جنبه منفی جانشین وجه مثبت شود.

 

۵- قانون کارما

 آدمی تنها آنچه را که می‌دهد باز می‌ستاند. بازی زندگی، بازی بومرنگ هاست. پندار و کردار و گفتار انسان دیر یا زود با دقتی حیرت انگیز به خود او باز می‌گردد.

کارما واژه‌ای است سانسکریت به معنای «بازگشت». آنچه که آدمی بکارد، همان را درو خواهد کرد. بسیاری از مردم از این واقعیت غافلند که هدیه دادن نوعی سرمایه گذاری است و اندوختن از سر حرص و احتکار جز تنگدستی عاقبتی ندارد.

 

۶- قانون بخشایش

 این قانون می‌گوید خطا‌‌های خود و دیگران را فراموش کنید و ببخشید. فراموش کردن خطا‌‌های خود این حسن را دارد که تصویر ذهنی شخص از خود، مخدوش نمی‌شود. هر اندیشه‌ی خشک و محدود‌کننده‌ای مثل مقصر دانستن خود، یا کینه و ناراحتی داشتن از دیگران بر ذهن نیمه‌هوشیار اثر گذاشته، مانع پیشرفت می‌شود.

 

۷- قانون پرهیز از تردید و هراس

 جز تردید و هراس هیچ چیز نمی‌تواند میان انسان و آرمان‌‌هایش فاصله ایجاد کند. اگر انسان بدون دلهره، برای تحقق آرزو‌هایش تلاش کند، بی‌درنگ برآورده خواهد شد. ترس، دشمن بزرگ بشر است. ترس از تنگدستی، ترس از بدبختی، ترس از شکست، ترس از بیماری، ترس از دست دادن و …

 

 آنتونی_رابینز

کانال تلگرام :    https://telegram.me/RAVA2020

 

۵ روش سریع برای شکست دادن افسردگی خفیف

۵ روش سریع برای شکست دادن افسردگی خفیف

 افسردگی می‌تواند به شما حس بی‌هدفی و پوچی بدهد.

همچنین می‌تواند باعث شود بر این فکر باشید که در یک کوچه بن بست گیر کرده‌اید و دیگر چاره‌ای ندارید.

ولی هرگز اینطور نیست و همه این افکار منفی، حقه های ذهنی هستند!!!

 شما گزینه‌های زیادی برای شکست دادن افسردگی دارید.

مثل تغییر دادن رفتارتان، سبک زندگی‌تان و حتی نحوه فکرتان.

 ۵ روش زیر می‌توانند راه حل های مناسبی برای مشکلات افسردگی‌ باشند:

 برنامه داشته باشید

 اگر دچار افسردگی هستید، قطعا به یک برنامه نیازمندید.

افسردگی می‌تواند زندگی‌تان را از روال روزانه‌اش خارج کند.

یعنی کارهای هر روز، روی کار‌های روز بعدی انباشته‌می‌شوند.

با داشتن یک برنامه روزانه کامل، می‌توانید زندگیتان را دوباره روی مسیر اصلی خود قرار دهید.

۱-  هدف‌ گذاری کنید

 هنگامی که دچار افسردگی شوید، ممکن است احساس کنید که قادر به انجام هیچ کاری نیستید.

این عامل باعث می‌شود احساستان نسبت به خود و زندگی‌تان بدتر شود.

برای جلوگیری از این کار، اهداف روزانه کوچک برای خود تعیین کنید.

برای این کار می‌توانید ابتدا از اهداف کوچک شروع کرده و به مرور آنها را بزرگ‌تر کنید.

۲-  ورزش کنید

 ورزش کردن باعث می‌شود که هورمون اندورفین (endorphin) که به آن هورمون خوش‌حالی می‌گویند، در بدنتان افزایش یابد.

داشتن تایم ورزش روزانه می‌تواند شما را بطور کلی از حالت افسردگی خارج کند.

۳-  تغذیه سالم داشته باشید

 داشتن یک تغذیه سالم و کامل، می‌تواند از بروز افسردگی جلوگیری کند.

همچنین اگر افسردگی باعث می‌شود که بیش از حد غذا بخورید، تنظیم تغذیه و رژیمتان امری لازم و ضروری خواهد بود.

۴-   کافی داشته باشید

افسردگی مانع از خواب می‌شود و کمبود خواب نیز به افسردگی می‌افزاید.

راه چاره این است که در سبک زندگی‌تان تغییراتی ایجاد کنید.

برای مثال در ساعاتی مشخص و معین به تخت خواب بروید و بیدار شوید.

تمام چیز‌هایی را که مانع از خوابتان می‌شوند را از اتاق خوابتان خارج کنید.

 

سواد رسانه ای را بالا ببریم

سواد رسانه ای را بالا ببریم

«کالچرال لگ» یا تاخر فرهنگی مفهومی ‌است که جامعه ایرانی در مواجهه با فناوری‌های مختلف با آن رو به رو بوده است. اجازه دهید ابتدا این موضوع را تعریف کنم. وقتی ویدئو، تلویزیون یا تلفن همراه به کشور ما آمد، بعضی از ما نمی‌دانستیم که چگونه باید با آن مواجه شویم؟ از دکمه‌های موجود در یک ریموت کنترل، صدها و شاید هزاران کاربری متفاوت وجود دارد اما برخی از ما فقط تعداد محدودی از این استفاده‌ها را می‌دانیم. و غالب ما از سواد رسانه ای خوبی بهره مند نیستیم

هنر و سواد استفاده درست از هر فناوری به میزان علم ما وابسته است. آیا قفل کردن شبکه‌های ماهواره‌ای یا قفل کردن فولدرهای رایانه شخصی یا تلفن همراه کافی است؟ آیا خود ما بزرگ‌تر‌ها از فرزندان‌مان قوی‌تر و غیرقابل نفوذتر هستیم؟ برخی از ما فکر می‌کنیم  نحوه استفاده از وسایل ارتباط جمعی، می‌تواند مثل مردم سایر ممالک حرمت شکن و تضعیف کننده هویت و ارزش‌های شرقی و اسلامی‌ ما باشد اگر این طور هست پس چرا این همه تنش و پرونده‌های مجرمانه مرتبط با این حوزه‌ها داریم؟

سواد رسانه ای

سواد رسانه ای یعنی بدانیم چگونه از فناوری‌های ارتباطی در جهت آسایش و پیشرفت خودمان و خانواده‌های‌مان استفاده کنیم؟ یک نشانه جدی موفق بودن شما داشتن آرامش بین فضای واقعی و الکترونیک است؛ آیا ارتباط شما با دوستان، اقوام، همکاران و خانواده‌تان بیشتر از قبل شد و است؟ اگر این وسایل ارتباط چهره به چهره‌تان را کم کرده یعنی آرامش واقعی‌تان نیز محدود شده است.

داشتن خبرها و مطالب منفی اگر چون تلنگری برای ما باشد و قدرت تفکرمان را بالا ببرد خوب است پس واقعیت‌های زندگی عادی ما چه می‌شود؟ نه باید از تنش‌ها بپرسیم و نسبت به آنها ضعف نشان بدهیم و نه این که اسیر دنیای سایبری باشیم.

منبع: ویکی روان

۱۰ قانون کلی برای زندگی از آنتونی_رابینز

۱۰ قانون کلی برای زندگی از آنتونی_رابینز :

💎قانون یکم:
به شما جسمی داده شده. چه جسمتان را دوست داشته یا از آن متنفر باشید. باید بدانیدکه در طول زندگی در دنیای خاکی با شماست.
💎قانون دوم:
در مدرسه ای غیر رسمی وتمام وقت نام نویسی کرده اید که زندگی نام دارد.
💎قانون سوم:
اشتباه وجود ندارد، تنها درس است.
💎قانون چهارم:
درس آنقدر تکرار می شود تا آموخته شود.
💎قانون پنجم:
آموختن پایان ندارد.
💎قانون ششم:
قضاوت نکنید،
غیبت نکنید،
ادعا نکنید،
سرزنش نکنید،
تحقیرو مسخره نکنید و گرنه سرتان می آید.
💎قانون هفتم:
دیگران فقط آینه شما هستن.
💎قانون هشتم:
انتخاب چگونه زندگی کردن با شماست. همه ابزار ومنابع مورد نیاز رادر اختیاردارید.
💎قانون نهم:
جواب هایتان در وجود خودتان است. تنها کاری که باید بکنید این است که نگاه کنید،گوش بدهید و اعتماد کنید.
💎قانون دهم:
خیر خواه همه باشید تا به شما نیز خیر برسد.
به هیچ دسته کلیدی اعتماد نکنید بلکه کلید سازی را فرا بگیرید.

آنتونی_رابینز

تمرین تعادل با اصول روان‌شناسی مثبت‌نگر

تمرین تعادل با اصول روان‌شناسی مثبت‌نگر

گرفتاری ما از وقتی شروع می شود که دیگران را در ذهن‌مان تبدیل می‌کنیم به کسی که دوست داریم نه کسی که واقعیت دارد. اما جهان به ما یاد می‌دهد که تعادل را بیاموزیم. واقعیت‌ها را ببینید، واقعیت آدم‌ها را هم ببینید تا بتوانید از آنها انتظارات واقع‌گرایانه‌ای داشته باشید و در نگاهتان تعادل برقرار باشد. ادامه‌ی خواندن

۱۳ راه برای حفظ انگیزه

۱۳ راه برای حفظ انگیزه

همگی ما برای خود اصول و قواعدی داریم که طبق آن ها زندگی می کنیم. برخی از آن ها ذاتی هستند مانند لبخند زدن هنگامی که از کنار یک غریبه عبور می کنید یا دست دادن با طرف مقابل هنگامی که می خواهید خود را به او معرفی کنید اما سایر قواعد را باید به مرور زمان در خود تقویت کنیم تا تبدیل به عادت شوند. یکی از این قواعد حفظ انگیزه میباشد در ادامه بررسی ۱۳ راه برای حفظ انگیزه میپردازیم. ادامه‌ی خواندن