چطور برای مصاحبه دکتری آماده شویم؟
مصاحبه دکتری، دست کم 50 درصد در قبولی داوطلبان دوره دکتری موثر است؛ اما تاثیر مصاحبه ممکن است 100 درصد هم باشد, چرا که برخی دانشگاه ها حد نصاب نمره مصاحبه دکتری در نظر می گیرند که در صورت نداشتن این نمره، در هر صورت در مقطع دکتری پذیرش نخواهید شد.
مصاحبه دکتری
بعد از روز آزمون کتبی دکتری یک جلسه مصاحبه برگزار می گردد که دانشجویان در این جلسه باید تایید صلاحیت شوند و شروع به تحصیل کنند. داوطلب باید قبل از روز مصاحبه آمادگی لازم برای شرکت در جلسه مصاحبه را کسب کند و سعی کند با آمادگی کامل در این جلسه حضور داشته باشد. برخی مدارک و آمادگی هایی که برای شرکت در مصاحبه دکتری لازم باشد را دانشجو باید با برنامه ریزی گرد آوری کند. در این مطلب سعی کرده ایم همه آنچه که دانشجو برای شرکت در جلسه مصاحبه احتیاج دارد را برای شما عزیزان گرد آوری کنیم مطالعه فرمایید.
چگونه برای مصاحبه دکتری آماده شویم؟
- مدارک خود را از قبل آماده و مرتب کنید. بهتر است این کار را زودتر انجام دهید تا تحت استرس ناشی از شروع مصاحبه ها قرار نگیرید و چیزی فراموشتان نشود.
- یک رزومه مناسب بنویسید. این رزومه باید مختصر و مفید و البته تمیز و مرتب باشد.
- منابع درسی خود را مرور کنید. هیچ بعید نیست که در مصاحبه دکتری از شما سوالات علمی و تخصصی پرسیده شود.
- دانشگاه هایی که فکر می کنید شانس دعوت به مصاحبه دارید را خوب بشناسید. اساتید هر دانشگاه را در سایت دانشگاه بررسی کنید و سعی کنید مروری بر مقالات و کتاب هایشان داشته باشید.
- اگر رزومه خوبی ندارید، هر چه سریع تر دست به کار شوید. این که شما رزومه ندارید ممکن است منجر به پایین آمدن امتیاز شما در مصاحبه شود، اما اگر مشغول تدوین مقاله و کتاب باشید و همین مقالات و کتاب های در دست انجام را در مصاحبه ارائه کنید، به اساتید نشان می دهید که فعال هستید و در ذهنشان اثر خوبی می گذارید.
- در مصاحبه دکتری از شما ممکن است سوالات زبان انگلیسی پرسیده شود. بنابراین، برای آن اماده شوید. در ادامه انواع این سوالات را به شما خواهیم گفت.
- برای قرار گرفتن در شرایط جلسه مصاحبه خود را آماده کنید. یادتان باشد که اساتید یک ارزیابی همه جانبه از شما در مصاحبه خواهند داشت. بنابراین، ممکن است شرایط روانی نامناسبی برای شما ایجاد کنند تا عکس العمل شما را ببینید. خودتان را از قبل برای چنین شرایطی آماده کنید.
رزومه دکتری شامل چه بخش هایی است؟
- اطلاعات شخصی و تحصیلیاطلاعات شناسنامه ای و رزومه کلی شخص و اطلاعات تحصیلی او که شامل رتبه ی آزمون ورودی، معدل دیپلم، کارشناسی و کارشناسی ارشد به احتساب رتبه دانشگاه محل تحصیل؛ ریز نمرات.
- امتیازات پژوهشی
- چاپ مقالات علمی– پژوهشی ، ISI ، علمی- ترویجی،
- چاپ کتاب از جمله تالیف، تصنیف و ترجمه
- شرکت در دوره های تخصصیمانند کارگاه های تخصصی، دوره های آنلاین، و به طور کلی هر دوره تخصصی که در رشته شما امتیاز محسوب می شود.
- امتیازات آموزشیمانند تدریس، برگزاری کارگاه …
- مدرک زبان های خارجیمانند IELTS ، TOFEL، MSRT ، MHLE که دو مورد آخر بین المللی و دو مورد اول آزمون های داخلی معتبر برگزار شده توسط وزارت بهداشت و وزارت علوم تحقیقات و فناوری است.
- افتخاراتداشتن رتبه در المپیادها، جشنواره ها، ثبت اختراع، ثبت ایده و مواردی از این دست نیز جدول امتیازی خاص خود را دارا می باشد.
- و از همه مهمتر! پاسخ به سوالاتشاید مهمترین بحث برای روز مصاحبه، نحوه ی پاسخ به سوالات باشد. زیرا موارد دیگر به فعالیتهای پیشین شما بستگی خواهد داشت و تجربه ی روز مصاحبه تمام تلاشهای شما را به سرانجام خواهد رساند.بدون داشتن مقاله چگونه در مصاحبه دکتری قبول شویم؟امتیاز مقاله و کتاب در مصاحبه دکتراازجمله مواردی که در غالب مصاحبه های دکتری برای داوطلبان امتیاز به همراه دارد، شامل آیتم های زیر است:
- مقالات علمی-پژوهشی (داخلی و خارجی) مرتبط با رشته تحصیلیمقالات علمی-ترویجی مرتبط با رشته تحصیلیمقالات چاپ شده در کنفرانس های معتبر (داخلی یا خارجی)تألیف یا ترجمه کتاب مرتبط با رشته تحصیلینحوه امتیازدهی به هر یک از این موارد بسته به نظر اساتید ممکن است متغیر باشد.به خاطر داشته باشید ممکن است اساتید از متن کتاب و مقالاتتان نیز از شما سوال کنند. بنابراین، تسلط لازم را داشته باشید.
- برگرفته از: ساعد نیوز
- برای مشاهده لیست همه ی پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی پرسشنامه استاندارد کلیک فرمایید.
- تحلیل داده های آماری برای پایان نامه و مقاله نویسی ،تحلیل داده های آماری شما با نرم افزارهای کمی و کیفی ،مناسب ترین قیمت و کیفیت عالی انجام می گیرد.
- نرم افزار های کمی: SPSS- PLS – Amos
- نرم افزار کیفی: Maxquda
- تعیین حجم نمونه با:Spss samplepower
- روش های تماس:
- Mobile : 09143444846 واتساپ – تلگرام
- کانال تلگرام سایت: برای عضویت در کانال تلگرام سایت اینجا کلیک کنید(البته قبلش فیلتر شکن روشن شود!!) مطالب جالب علمی و آموزشی در این کانال درج می گردد.