پژوهش های کمی و کیفی
واژه Research در لغت بهمعنای پژوهش، تحقیق، کندوکاو، تجسس و کاوش است و Qualitative بهمعنای کیفی و چونی است. این دو واژه مجموعاً بهمعنای تحقیق و پژوهش کیفی است. (آریانپور و دیگران، 1377)
بنا بهتعریف پاول«در صورتی که زمینهای خاص در پژوهش تا آن حد شناخته شده باشد امکان الگوسازی مقدماتی، تنظیم فرضیه یا حتی ارائهی نظریه در خصوص آن وجود داشته باشد، میتوان از رویکرد اثباتگرایی (پوزیتیویستی) و روشهای کمیتپذیر آن استفاده کرد. اما اگر اطلاعات موجود در یک زمینهی خاص چنان اندک باشد که حتی تشخیص این که نادانستهها کداماند خود مسألهساز باشد، باید از رویکرد طبیعتگرایانه و روشهای کیفیتر بهره جست». (پاول، 1379، ص 211). پژوهش کیفی برای درک و تبیین پدیدههای پیچیده اجتماعی از دادههای کیفی نظیر دادههای حاصله از مصاحبه، مشاهده مشارکتی، مستندات، پرسشنامه و … استفاده میکند. پیدایش تحقیق کیفی به وجود عامل انسانی مربوط میشود. در این روش برای دیدگاههای افراد مورد تحقیق ارزش قایل میشوند، محقق و تحقیقشونده با یکدیگر در رابطه متقابل در نظر گرفته میشوند، هم به توصیف میپردازد و هم تبیین و برای گردآوری داده به گفتهها و رفتارهای قابل مشاهده افراد تکیه میکند.
در روشهای کمی، همه چیز از یک سلسله مفاهیم کلیدی و از پیش تعیین شده، همچون: روایی، معنیداری، آماری، پایایی، تحلیلهای قیاسی و تکرارپذیری الهام میگیرد؛ در حالی که روشهای کیفی، بیش از هر چیز، توصیف واقعیتهای روزمره در زندگی اجتماعی را به عهده دارد، و از طریق عقل سلیم همراه با تحلیل ها و تفسیرهای استقرایی فرضیه ای به وجود میآورد که قبل از انجام دادن پژوهش قابل پیشبینی نبوده، یا از پیش تعیین نشده است. به زبان سادهتر، باید گفت که یافتههای پژوهشهای کمی حاصل مطالعات نظامدار {سیستماتیک} و قانونمندی است که از بالا به پایین، یا با روشهای از کل به جزء بهدست میآیند، اما یافتههای پژوهشهای کیفی حاصل مطالعات و بررسیهای غیرنظاممند یا فارغ از قانونها تغییرناپذیری است که از پایین به بالا و با شیوههای از جزء به کل پدیدار میشوند.
پژوهشهای کیفی شامل روشهایی میشوند که برای مطالعه پدیدهها در شکل طبیعی خودشان بهکارگرفته میشوند، و پژوهشگر هیچ فرضیة از قبل تعیین شدهای در زمینه موضوع مورد مطالعه در دست ندارد. در اینگونه پژوهشها، هدف پژوهشگر بررسی «کیفیت پدیده» مورد مطالعه است نه کمیّت. واژه کیفیت به چه، چگونه، چه زمان، کجا، چقدر، چه مقدار و … مربوط میشود. بنابراین، پژوهشهای کیفی بهمعانی، مفاهیم، تعاریف، علامات، استعارات، توضیحات و ویژگیهای چیزها و موضوعهای مورد مطالعه، میپردازند .(نمازی، 1382)
دسترسی به کامل ترین پکیج آموزش کاربردی نرم افزار انویو Nvivo در ایران
- برای مشاهده لیست همه ی پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی پرسشنامه استاندارد کلیک فرمایید.
- تحلیل داده های آماری برای پایان نامه و مقاله نویسی ،تحلیل داده های آماری شما با نرم افزارهای کمی و کیفی ،مناسب ترین قیمت و کیفیت عالی انجام می گیرد.
- نرم افزار های کمی: SPSS- PLS – Amos
- نرم افزار کیفی: Maxquda
- تعیین حجم نمونه با:Spss samplepower
- روش های تماس:
- Mobile : 09143444846 واتساپ – تلگرام
- کانال تلگرام سایت: برای عضویت در کانال تلگرام سایت اینجا کلیک کنید(البته قبلش فیلتر شکن روشن شود!!) مطالب جالب علمی و آموزشی در این کانال درج می گردد.