مقاله نویسی

فصل اول پایان‌‌ نامه را چگونه آغاز کنیم؟

فصل اول پایان‌‌ نامه را چگونه آغاز کنیم؟

فصل اول پایان‌‌ نامه را چگونه آغاز کنیم؟

پایان‌نامه به طور کلی از پنج فصل تشکیل شده است که هر بخش ساختار و بخش های متفاوتی دارد و باید نویسنده تسلط کامل به شیوه نگارش هر بخش داشته باشد و بداند که نگارش را چگونه باید آغاز کند در این مطلب شیوه نگارش کلی فصل یک پایان‌نامه را به شما آموزش خواهیم داد.

فصل یک پایان نامه شامل په بخش هایی است؟

فصل اول پایان نامه با عنوان «کلیات پژوهش» به معرفی پژوهش می پردازد. حداقل محورهایی که لازم است مطرح شود به شرح زیر است:

  1. مقدمه
  2. بیان مساله پژوهش
  3. اهمیت انجام پژوهش و ضرورت تحقیق (توجیه لزوم انجام پژوهش)
  4. اهداف پژوهش (آرمانی، اصلی و ویژه)
  5. سوالات پژوهش
  6. فرضیه های پژوهش
تصویر

فصل اول پایان ‍نامه بسیار فصل مهمی می باشد و چون ابتدایی ترین بخش است باید با دقت و رعایت جزئیات نوشته شود. مقدمه و بیان مسئله در اولین فصل پایان نامه گنجانده می شود و با توجه به اینکه هر بخش ساختار استاندارد و تعداد کلمات مشخصی دارد باید با شیوه نگارش هر بخش آشنا شوید و بدانید و دقیقا چه مفاهیمی را باید در هر فصل اشاره کنید. پایان نامه حجم بسیار بالاتری نسبت به سایر تحقیقات پژوهشی دارد و باید کیفیت کار رعایت شود. مخاطبین پایان نامه شما بخش اعظمی از دانشجویان هم رشته و اساتید خواهند بود و باید علایق و سلیقه مخاطبین را مد نظر داشته باشید و تناسب و یکپارچگی مطالب هر بخش را مد نظر قرار دهید.

همانطور که مشاهده فرمودید اولین بخش فصل یک مقدمه می باشد مقدمه از دیدگاه اغلب پژوهشگران قلب تحقیق می باشد و اولین و مهم ترین بخش هر تحقیق مقدمه می باشد مقدمه اولین بخشی است که مخاطبین با آن مواجه می شوند و باید به قدری جذاب و مفید باشد که خواننده با مطالعه این بخش علاقه مند به مطالعه ادامه مقاله شود. توصیه می کنیم مقدمه نویسی و نگارش فصل اول پایان نامه را برای انتهای کار نگه دارید چون در مقدمه باید به قسمت های اصلی پژوهش اشاره شود لازم است که همه بخش ها نگارش شوند و سپس مقدمه نوشته شود.

هدف اصلي از بيان مقدمه پاسخ به اين سوال است كه «چرا پژوهش انجام شده است». ترتیب نوشتن مطالب در مقدمه از عام به خاص است؛ به عبارت ديگر نويسنده، مطلب را از جنبه هاي كلي شروع مي كند و رفته رفته به قسمتهاي اختصاصي تر مي پردازد تا در نهايت لزوم انجام مطالعه را براي تكميل آنچه تاكنون انجام شده روشن نمايد.

ساختار كلي و محتواي مقدمه چيست؟

بطور كلي ساختار مقدمه از توالي زير پيروي مي كند:
1) ارائه زمينه و ديدگاه درباره موضوع و اهميت
2) مروري كوتاه بر متون علمي موجود
3) بيان منطق منجر به انجام پژوهش
4) بيان هدف مطالعه
رسالت اصلي مقدمه، پاسخ گويا به اين سوال است كه چرا مطالعه انجام شده و انگيزه پژوهشگر از انجام آن چه بوده است. ذكر دقيق اينكه چه مطلبي قرار است در پایان نامه بيان شود و موضوع اصلي مطالعه چيست مهمترين موضوعي مي باشد كه به آن پرداخته مي شود.

تصویر
  • بیان هدف پژوهش: چرا این پژوهش انجام گرفته است. (از تکرار چکیده پرهیز شود)
  • ارائه اطالعات موجود از قبل در زمینه موضوع پژوهش تا اینکه خواننده قادر به درک کلیات بحث و ضرورت یافتن پاسخ برای پرسش طرح شده در پایان نامه شما باشد.
  • ارائه فهرست مناسب و کاملی از تحقیقات قبلی در موضوع پژوهش، با مراجعه به کتابخانه بتوان درک عمیقی از چارچوب معنایی پژوهش دریافت
  • تمرکز بر سوالات مطرح شده در پایان نامه مطابقت همه مطالعات قبلی که در این قسمت به آنها اشاره می شود با اهداف پایان نامه
  • تعیین محدوده و گستره پایان نامه. چه موضوعاتی بررسی شده و چه موضوعاتی بررسی نمی شود
  • اشاره به فصل بندی و ساختار پایان نامه
  • مقدمه را باید از یک بحث کلی شروع کرده و به یک بحث نهایی و مشخص رساند.

محتوای فصل یک ممکن است در برخی از دانشگاه ها تفاوت هایی داشته باشد. اما معمولاً محتوای فصل یک به همان شیوه ای است که اشاره شد و ترتیب بخش ها نیز به همین شکل می باشد. این ساختار برای اغلب دانشگاهها مورد تایید می باشد اما توصیه می کنیم قبل از شروع نگارش شیوه نامه نگارشی مربوط به دانشگاه خود را بررسی فرمایید و طبق شیوه نامه نگارش را انجام دهید. فصل یک حجم نسبتا پایین تری نسبت به مابقی فصل ها دارد اما به هر حال بخش مهمی است و همان طور که اشاره کردیم قلب پژوهش شناخته می شود و وظیفه اصلی جذب مخاطب را برعهده دارد.

برگرفته از: ساعد نیوز

برای مشاهده لیست همه ی  پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی پرسشنامه استاندارد  کلیک فرمایید.

تحلیل داده های آماری برای پایان نامه و مقاله نویسی ،تحلیل داده های آماری شما با نرم افزارهای کمی و کیفی ،مناسب ترین قیمت و کیفیت عالی انجام می گیرد.

نرم افزار های کمی: SPSS- PLS – Amos

نرم افزار کیفی: Maxquda

تعیین حجم نمونه با:Spss samplepower

روش های تماس:

Mobile :  09143444846  واتساپ – تلگرام

Telegram: @abazizi4

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *