عادت بد ولخرجی را چگونه ترک کنیم؟
برای کنترل خرج و درآمد خود و جلوگیری از ولخرجی می توانید از راهکارهایی استفاده کنید تا بودجه دقیق خود را تعیین و بر اساس آن به موفقیت های مالی دست پیدا کنید. در ادامه راه های جلوگیری از ولخرجی بیان می شود.
ولخرجی یکی از عادات نادرست است که در صورت حل نکردن آن ضرر های مالی شدیدی به شما وارد می کند. اگه شما هم از آن دسته افراد هستید که مشکلات روحی تان را با خرید حل می کنید یا هنگام خرج کردن نمی توانید خودتان را کنترل کنید، این مقاله را از دست ندهید.
ولخرجی از کجا آغاز می شود ؟
زندگی مدرن این روز ها به گونه ای وسوسه کننده است که امکان پس انداز کردن را از افراد گرفته است. همه خانم ها خواه ناخواه به سمت چیز هایی می روند که دوست دارند. خیلی از خانم ها ممکن است دوست داشته باشند تا پس انداز کنند، اما نمی توانند مدیریت لازم را در این زمینه و بر روی این موضوع داشته باشند و در نهایت با مخارج و ولخرجی های زیادی همراه می شوند.چند پیشنهاد جذاب و کاربردی برای خانم ها و آقایانی که نمی توانند پس انداز کنند و همیشه دست و دلباز و ولخرج هستند، وجود دارند. این شیوه ها به شما کمک می کنند تا کنترل بیشتری بر روی هزینه های خود داشته باشید. این روش های طلایی جهت دستیابی به موفقیت مالی بسیار موثر است و شما می توانید با تکیه بر آن ها مدیریت مالی بیشتری داشته باشید.
مخارج احساسی
خرید برای برخی افراد، در حکم مواد مخدر است؛ اگر خوشحال باشند آن ها را خوشحال تر و اگر هم ناراحت و عصبی باشند، از شدت آن کم می کند. گاهی اوقات حجم خریدها آنقدر بالاست که منابع درآمدی فرد در مقابل آن ها کم می آورد و او را به استفاده از درآمد دیگران یا همان قرض و بدهی مجبور می کند.اولین کار برای رهایی از این وضعیت، یادداشت تمام خریدهای روزانه است. دیدن اسامی کالاهایی که خریداری شده در حالی که هیچ نیازی به آن ها نبوده به قدری فرد را متعجب می کند که بعد از آن، تمام تلاشش را برای پرهیز از این گونه خریدها انجام می دهد. در ابتدا وسوسه و خیال پردازی برای خرید حتماً به سراغ فرد می آید.در این شرایط بهتر است عواطفی که احساس نیاز به خرید را در او ایجاد کرده اند روی کاغذ بنویسد. همین پذیرش احساس، باعث می شود برای مواجهه با آن راه حل های دیگری غیر از خرید هم پیدا کند.
یکسان دانستن خرید بیشتر با موفقیت
برخی به اشتباه تصور می کنند همان چیزی هستند که می خرند. اگر پول بیشتری خرج کنند یعنی موفق و مهم هستند، دیگران بیشتر دوستشان دارند و فرزندانشان بیشتر به آن ها افتخار می کنند.اینگونه افراد هنگام خرید چیزهای گران قیمتی که از عهده پرداخت آن برنمی آیند از اینکه قدرت خریدشان زیر سؤال برود، احساس ناتوانی می کنند. تمام مشکل این افراد فقدان عزت نفس و عدم باور به نیروهای درونی خودشان است. به همین دلیل با توسل به این عوامل بیرونی در پی کسب منزلت و احترام هستند.در نهایت هم به قدری زیر بار قرض می روند که با سیلی ورشکستگی و فقر به خودشان می آیند. از طرفی در دنیای امروز، همه تبلیغات موجود با بیان جملاتی مانند «با خرید این محصول ارزشمندتر شوید» به چنین تصوراتی دامن می زنند.
زندگی در زمان حال
برخی دیگر از آدم ها چنین نگرشی دارند که زندگی چیزی جز لحظه اکنون نیست و به قول خیام سعی می کنند غم فردا را نخورند و همین یک دم عمر را غنیمت بدانند و اینگونه خیلی آسان مسئولیت نسبتاً سنگین برنامه ریزی برای آینده را از روی دوش خود برمی دارند. آدم های با این نگرش در گرفتار شدن به دام بدهی مستعدتر از دیگران هستند چون:
- برای پاسخ به نیازها و خوشی های زمان حال، تمایل زیادی به قرض و دریافت وام دارند.
- اگر وام بگیرند با اعتقاد به اینکه فردا را کی دیده، هیچ عجله ای برای بازپرداخت ندارند و همین موضوع یعنی بدهی بیشتر و بیشتر.
- کم پس انداز می کنند و شاید حتی پس اندازی نداشته باشند؛ به خاطر همین است که موقع گرفتاری چاره ای جز قرض ندارند.
- به ندرت موجودی حساب جاری شان را بررسی می کنند و به احتمال کمی برای خودشان بودجه بندی دارند.
زندگی با آرزوهای آینده
بر عکس گروه قبلی، گروهی دیگر با آرمان و آرزوهایی که دارند زندگی فعلی شان را مدیریت می کنند. این آرمان همان تغییر ناگهانی است که قرار است همه چیز را عوض کند؛ شغل جدیدی که حقوق آن پنج برابر بیشتر است، راه اندازی یک کسب وکار موفق، یک اختراع جدید و مواردی از این دست. آن ها بر اساس پیش بینی هایشان از آینده همین امروز شروع به دریافت قرض می کنند. به این امید که با رخ دادن آن اتفاق، ده ها برابر مقدار بدهی شان به دست آورند.در حقیقت این افراد نه درآمد آینده بلکه امید به درآمد آینده را خرج می کنند. پولی را خرج می کنند که هنوز به دست نیاورده اند. چیزی که این افراد به یادگیری آن نیاز دارند زندگی بر اساس واقعیت هاست نه چیزی که در ذهن شان به آن پر و بال داده اند؛ زندگی در خانه ای که الان توانایی پرداخت اجاره آن را دارند، شام خوردن در رستورانی که به جیب امروزشان می خورد و پوشیدن لباس هایی که متناسب با درآمدشان است.
چگونه ولخرجی را ترک کنیم؟
جلوگیری از ولخرجی، دارای راهکار هایی است که به شما کمک می کند تا بتوانید پس انداز کنید و مدیریت مالی بهتری داشته باشید.ولخرج بودن یکی از عادت های رایج در بین افراد است که به دلیل برنامه ریزی مالی نداشتن و توجه نکردن به دخل و خرج، ایجاد می شود. راهکار های اصولی پس انداز کردن را بدانید.
1. اهداف مالی بلندمدت برای خود تعیین کنید
به اهداف خود در آینده و دوره های مختلف زندگی فکر کنید که مثلا ده سال دیگر می خواهید چه جیزهایی داشته باشید و چه کارهایی کرده باشید و برای این اهداف چقدر پول نیاز دارید. دائم اهدافتان را به خود یادآوری کنید تا از مسیر خود منحرف نشوید. مثلا می توانید عکسی از خانه یا خودروی مورد علاقه تان را روی یخچال یا آینه اتاق یا کنار تخت خود بچسبانید. این گونه هدفتان همیشه جلوی چشمتان است. یک راه دیگر آن است که فهرستی از اهداف مالی تان را به ترتیب اولویت روی کاغذ بنویسید و هر شب قبل از خواب و هر صبح بعد از بیدار شدن با صدای بلند برای خود بخوانید.
2. بجای کارت بانکی، پول نقد محدود همراه خود ببرید.
ولخرجی، موجب می شود که افراد مدیریت مالی خود را از دست بدهند. این افراد با دست و دلبازی های زیادی که از خود نشان می دهند، اغلب با مشکلات مالی مواجه می شوند و به همین دلیل است که هیچ پس اندازی برای خودشان ندارند.استفاده از پول نقد بجای کارت اعتباری به شما کمک می کند تا کنترل بیشتری بر مقدار پولی که خرج می کنید داشته باشید. هر روز به اندازه نیاز همان روزتان پول با خود همراه ببرید تا مانع ولخرجی و خریدهای بیهوده شوید.
3. سقف خرید برای خود تعیین کنید
بسیاری از افراد، گا ه ولخرجی را یک بیماری نیز می دانند، زیرا توانایی کنترل کردن آن را ندارند. یک بیماری که کاملا می تواند به ضرر شما تمام شود و بخش مهمی از زندگی و آینده شما را تحت تاثیر خود قرار دهد.اگر ولخرجی و خریدهای بیهوده در زندگی شما به یک رفتار غیر قابل کنترل تبدیل شده است، باید برای هزینه کردن های خود از خرید لباس و تفریح گرفته تا مسافرت، سقف تعیین کنید و همچون یک قانون به آن عمل کنید.
4. دلیل ولخرجی خود را مشخص و رفع کنید
افراد موفقی وجود دارند که می توانند مدیریت مالی خوبی داشته باشند. آنها اغلب برای میزان حقوق مشخص خود برنامه ریزی می کنند و خرج و مخارج خود را انجام می دهند. از سوی دیگر، این افراد در ماه می توانند مقادیری را برای خود پس انداز کنند.ممکن است ولخرجی رفتاری باشد که از خانواده و اطرافیان خود یاد گرفته اید، یا شاید برای کسب آرامش و لذت بعد از خرید، به این کار رو آورده اید، شاید هم برای حفظ پرستیژ و از روی کمبود اعتماد به نفس ولخرجی می کنید. علت ولخرجی را در خود ریشه یابی کنید و در صدد رفع آن برآیید.
5. قانون 10 ثانیه را رعایت کنید
اگر ناخودآگاه چیزی را برداشتید و قصد خرید آن را کردید، قبل از اقدام به خرید، فقط 10 ثانیه به این فکر کنید که آیا واقعا به آن نیاز دارید یا خیر؟ یا این که آیا می توانید پول آن را برای چیز دیگری خرج کنید که مفیدتر باشد؟ تحقیقات نشان داده همین 10 ثانیه تفکر در افرادی که عادت به خرید بیش از حد دارند تا 40 درصد مانع خرید می شود.
6. با ولخرج ها به مراکز خرید و رستوران نروید
تاثیر کمال همنشین را بهیچوجه از یاد نبرید. همنشینان ولخرج، شما را ولخرج می کنند. لازم نیست دوستان ولخرجتان را رها کنید، فقط با آنها در مکان هایی قرار بگذارید که امکان ولخرجی کمتر است. یک مرکز خرید یا یک رستوران گران قیمت محل مناسبی برای قرار گذاشتن با ولخرج ها نیست.
8. دخل و خرج خود را بودجه بندی کنید
یادداشت درآمد، هزینه های ثابت و ریز مخارج تان به صورت ماهیانه و برنامه ریزی برای آن ها، باعث می شود تا متوجه شوید هر ماه بابت چه چیزهایی پول خرج کرده اید. این کار همچنین کمک می کند تا به مرور زمان متوجه خرج های اضافه بشوید و از آنها پرهیز کنید. با حساب و کتاب کردن و نوشتن همه مخارج این آگاهی را پیدا می کنید که نباید بیشتر از درآمد خود خرج کنید.
9. عمده خرید کنید
در اغلب موارد خرید عمده مایحتاج زندگی بسیار مقرون به صرفه تر از خرید خورده آن هاست. مثلا خرید یک جعبه 10 تایی دستمال کاغذی هم ارزان تر از خرید 10 ععد جداگانه آن است و هم یک بسته جایزه دارد. همچنین از آنجا که کالاها هر روز گران می شوند بهتر است کالاهای مصرفی که هر روز به آنها احتیاج دارید را به شکل عمده و مصرف چند ماه بخرید. مسلما خرید عمده به معنای خرید زیاد و بیهوده نیست.
10. خرید های اینترنتی را محدود کنید
امروزه کسب و کار های اینترنتی به دلیل سهولت در خرید رونق بسیاری یافته اند و افراد زیادی به این شیوه از خرید روی آورده اند. شما با ایجاد یک حساب کاربری می توانید خوراک و پوشاک حتی خرید های مهم و بزرگی مثل لوازم منزل، لپ تاپ و کامپیوتر و… را از سایت های خرید اینترنتی انجام دهید.این روش از خرید به دلیل سهولت خرید و تحویل در محل و … بسیار وسوسه انگیز و در عین حال در صورت افراط خطرناک خواهد بود. پس چه باید کرد؟ تلاش کنید برای خرید سراغ اینترنت نروید و از بازار های محلی استفاده کنید.
همچنین برای محدود کردن خودتان می توانید تصمیم بگیرید تنها زمانی خرید آنلاین داشته باشید که محصولات سایت (که البته به آن ها احتیاج دارید) از تخفیف برخوردار باشند و اگر احساس می کنید وسوسه خرید اینترنتی به حدی زیاد است که نمی توانید آن را کنترل کنید به یکباره حساب کاربری و اطلاعات بانکی خود را از فروشگاه ها و سایت های مورد علاقه خود پاک و حذف کنید. به این ترتیب دسترسی شما یا ثبت نام دوباره برایتان مشکل خواهد بود و دیگر به راحتی به این سایت های خرید دسترسی نخواهید داشت.
11. هزینه های زندگیتان را الویت بندی کنید
برای اینکه ولخرج نباشیم باید هزینه های خود را مشخص کنیم. یعنی ببینیم پول های خود را برای چه چیزهایی صرف می کنیم. «برآورد هزینه» کنید یعنی هزینه رفت و آمد، هزینه پوشاک، هزینه تحصیل و هزینه های … همه هزینه ها را با هم جمع کنید تا میزان هزینه های ماهانه و بعد هزینه های یک سال خود را به دست بیاورید.اگر قرار باشد مدیریت مالی داشته باشید، باید بتوانید هزینه های خود را مدیریت کنید. بنابراین اول هزینه ها را اولویت بندی کنید برای این که بدانید هزینه تحصیل تان مهم تر است یا هزینه گشت زدن توی کافی شاپ های مختلف، هزینه ها را بر مبنای نیازهای اصلی خود اولویت بندی کنید.
برگرفته از: ساعد نیوز
برای مشاهده لیست همه ی پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی پرسشنامه استاندارد کلیک فرمایید.
تحلیل داده های آماری برای پایان نامه و مقاله نویسی ،تحلیل داده های آماری شما با نرم افزارهای کمی و کیفی ،مناسب ترین قیمت و کیفیت عالی انجام می گیرد.
نرم افزار های کمی: SPSS- PLS – Amos
تعیین حجم نمونه با:Spss samplepower
روش های تماس: