...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
خوش آمدید این سایت دارای مجوز می باشد برای مشاهده مجوز ها پایین صفحه را مشاهده فرمائید.
توزیع فـراوانی هادر SPSS ( فراوانی و درصد فراوانی و درصد فراوانی معتبر و درصد تجمعی)
اولین کاری که بعد از گردآوری و وارد کردن دادهها انجام شود شمارش تعداد افرادی است که پاسخ های معیّنی به هر پرسش دادهاند. با این کار نحوه پراکندگی یا توزیع نمونه را در طبقات مختلف هرمتغیر بررسی میکنیم. نتیجه این شمارش توزیع فراوانی است. توزیع فراوانی به طور متداول شامل فراوانی و درصد فراوانی است که عموما برای متغیرهای اسمی یا ترتیبی بهکار می رود. کاربرد آن برای متغیرهای فاصله ای/نسبی فقط زمانی که تعداد طبقات متغیر کم باشد و یا متغیر کمّی را به متغیری ترتیبی تبدیل کنیم، مناسب است. مثلا در مورد تعداد اعضاء خانواده (بعد خانوار)، استفاده از آماره فراوانی فقط زمانی مناسب که است تعداد اعضا شامل حدود 6 طبقه باشد. همچنین زمانی که درآمد افراد را به صورت عددی میسنجیم ولی درآمد افراد را کدگذاری مجدد کرده و در پنج طبقه قرار بدهیم میتوانیم از توزیع فراوانی برای متغیر درآمد بهره بگیریم. در مجموع میتوان گفت که در وضعیتی که طبقات تشکیل دهنده یک متغیر فاصله ای/نسبی محدود باشد (کمتر از 10 طبقه باشد)، استفاده از آماره فراوانی مناسب است.
تفاوت ( Percent = درصد فراوانی ) و ( Valid Percent = درصد فراوانی معتبر )
درصد یعنی درصد افرادی که در نمونه آورده شده است و شامل از دست رفته ها (Missing) هم می شود. ولی درصد معتبر دصد افرادی است که به سوال ما پاسخ داده اند و شامل از دست رفته ها (Missing) نمی شود. پس درصد بر اساس کل نمونه مورد مطالعه حساب می شود ولی درصد معتبر بر اساس تعداد کل افرادی که به سوال ما جواب داده اند . پس درصد معتبر یا برابر با درصد یا بزرگتر از آن خواهد بود. اگر بدون پاسخ نداشته باشیم درصد معتبر برابر درصد است و اگر بدون پاسخ داشته باشیم درصد معتبر همواره بزرگتر از درصد خواهد بود.
Cumulative Percent درصد فراوانی تجمّعی:
یکی از مواردی که در جدول توزیع فراوانی وجود دارد درصد تجمعی (cumulative percentage) است. در هر ردیف جدول فراوانی درصد تجمعی، مجموع درصد آن ردیف و تمامی ردیف های قبل از آن را شامل می شود. نکته ای که در مورد فراوانی تجمعی یا درصد فراوانی تجمعی باید در نظر گرفت این است که این درصد بعضی از مواقع بی معنی و بدون تفسیر است و در بعضی از موارد بسیار پرکاربرد بنابراین در هر تحقیقی نباید درصد تجمعی گزارش شود و فقط در مواردی که درصد های آن قابل تفسیر و با معنی است به ارائه آن می پردازیم.
درصد تجمعی بیشتر برای متغیر های رتبه ای بکار گرفته می شود.
برای مشاهده لیست همه ی پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی پرسشنامه استانداردکلیک فرمایید.
برای دسترسی به مطالب جالب در مورد موفقیت در زندگی و کسب و کار روش تحقیق، SPSS، انواع پرسشنامه و همچنین آگاهی از به روز شدن سایت در کانال تلگرامی ما عضو شوید.
ما در این سایت پرسشنامه های استاندارد (دارای روایی، پایایی، روش دقیق نمره گذاری ، منبع داخل و پایان متن ) ارائه می کنیم و همچنین تحلیل آماری کمی و کیفی رابا قیمت بسیار مناسب و کیفیت عالی و تجربه بیش از 17 سال انجام می دهیم. برای تماس به ما به شماره 09143444846 در شبکه های اجتماعی پیام بفرستید. ایمیلabazizi1392@gmail.com
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به لنسرسرا و محفوظ است.
این سایت دارای مجوز می باشد