آموزش حرفه ای رزومه نویسی
شنبه، 03 خرداد 1399 زمان مطالعه 5 دقیقه
اگر به دنبال شغل مناسبی هستید ابتدا باید رزومه حرفه ای به کارفرما ارائه کنید. نحوه نگارش رزومه موضوع مهمی است و تاثیر به سزایی در کیفیت رزومه دارد. میتوانید با ارائه رزومه با کیفیت توجه کارفرمایان را جلب نمایید.
رزومه نویسی
ارائه رزومه برای هر شغلی منحصر به همان شغل می باشد برای مثال فردی که می خواهد در آزمون استخدامی ارتش شرکت کند باید معیار هایی مطابق با ارتش جمهوری اسلامی را در رزومه خود ارائه کند و فرد دیگری اگر خواهان شغل اداری در شرکت های دولتی و خصوصی می باشد معیار های مطابق با آن ارائه کند. بنابراین شناخت شغل و محیط کاری موضوع مهمی است که کارجو باید در نظر داشته باشد. شناخت کار و ویژگی های آن در ارائه رزومه حرفه ای نقش مهمی خواهد داشت. تا حد ممکن محیط شغلی که می خواهید رزومه ارائه کنید را بشناسید.
البته قبل از انتخاب شغل باید مهارت و ها ساتعداد های خود را بشناسید و بدانید که با شغلی که انتخاب کرده اید مطابقت دارد یا خیر برای مثال همه نمی توانند در شغل بازیگری موفق باشند و همه نمی توانند به عنوان قاضی و یا پلیس شروع به کار کنند. شغل باید کاملا مرتبط با احساسات و عواطف و از همه مهم تر مهارت فرد باشد در غیر اینصورت موفق نخواهد شد.
مطالب پیشنهادی
تعیین سطح زبان انگلیسیآموزش رایگان پایتون کاربردی
تعریف دقیق رزومه
رزومه سندی است حاوی سوابق تحصیلی، شغلی و دستاوردهای یک فرد که معمولاً جهت تقاضای یک موقعیت شغلی ارائه می شود. یک رزومه خوب، اطلاعات و تجربیات شما را به بهترین شکل ممکن به کارفرما منتقل می کند.
در واقع، رزومه یک سند بازاریابی است که از طریق آن باید برای خودتان بازاریابی کنید. در این سند شما باید مهارت ها، توانایی ها، صلاحیت ها و تجارب خود را به کارفرما بفروشید. بنابراین هرچه خودتان را بهتر معرفی کنید، تصمیم گیری برای کارفرما راحت تر خواهد بود.
بر اساس تعریفی که از رزومه مطالعه فرمودید به اهمیت آن پی بردید و متوجه شدید که چه نقش مهمی را در معرفی شما ارائه می کند.
Resume معمولاً یک یا دو صفحه است و اطلاعات شغلی و تحصیلی شما را به صورت مختصر و تیتروار بیان می کند. کارجو باید Resume خود را برای هر موقعیت شغلی تطبیق دهد. در Resume نیازی نیست که همه چیز به ترتیب تاریخ نوشته شود.
قبل از نگارش رزومه توصیه می کنیم ابتدا شغلی که به آن علاقه دارید را در نظر بگیرید و سعی کنید مهارت و توانمندی های خود را در آن حوزه افزایش دهید. افزایش مهارت ها قبل از ارائه رزومه مهم است شما باید در حرفه ای که به آن علاقه دارید مهارت و استعداد کافی داشته باشید. برای کسب مهارت اول از خودتان بپرسید برای شغل مورد نظر چه توانایی هایی باید داشته باشم؟ نیاز به یادگیری نرم افزارهای جدیدی است؟ برای موفقیت در این شغل، آیا نیاز به مهارت های نرم دارم یا سخت؟ جواب این سوال ها به شما کمک می کند تا بدانید به دنبال کسب چه مهارت هایی باشید و در کدام دوره ها و کلاس ها باید شرکت کنید.
رزومه باید چه اطلاعاتی داشته باشد؟
اطلاعات شخصی
اطلاعات شخصی که باید در رزومه آورده شود عبارتند از:
- نام و نام خانوادگی
- سن
- شرایط مجرد و یا متاهل
- میزان تحصیلات (طبق آخرین مدرک تحصیلی)
- آدرس محل سکونت
- اطلاعات تماس از قبیل ایمیل دقیق و شماره تماس
- در صورت تمایل می توانید عکس پرسنلی نیز اسکن نمایید.
سوابق تحصیلی
باید کاملا واضح به دانشگاه و مدرک تحصیلی و سالی که مدرک خود را دریافت نموده اید اشاره کنید. اگر بر فرض دانشجوی دوره دکتری هستید باید مدارک کاردانی و کارشناسی و ارشد را که از هر دانشگاه و با چه معدلی و در چه سالی دریافت کرده اید را در این بخش بنویسید.
سوابق شغلی
اگر قبلا در مشاغل مرتبط با این حوزه شغلی مشعول به کار بوده اید در این بخش بنویسید دقت کنید مشاغل مرتبط برای مثال اگر قبلا در یک طلا فروشی مشغول به کار بودید و اکنون به یک شغل دفتری رزومه ارائه کرده اید نیازی به اشاره کار قبلی ندارید. باید به شغل های کاملا مرتبط اشاره کنید.
اگر قبلا بیمه برای شما رد شده است باید حتما اشاره کنید مدت بیمه و محلی که شما را بیمه کرده است را به صورت دقیق و روشن اشاره کنید.
علایق و دستاورد ها و مهارت ها
اگر در یک حوزه علمی و هنری و یا ورزشی استعداد و مهارتی دارید حتما در این بخش اشاره کنید.
یکی از مواردی که کارفرمایان در رزومه به آن دقت می کنند، نوع علایق و سرگرمی های شماست. پیشنهاد می کنیم بر روی فعالیت های گروهی و تیمی تمرکز کنید. برای مثال اگر بیشتر علایق معرفی شده در رزومه شما کارهای فردی باشند (مانند مطالعه، تماشای تلویزیون یا جمع آوری تمبر)، به عنوان فردی گوشه گیر که توانایی برقراری ارتباط با دیگران را ندارد، شناخته خواهید شد.
همچنین، سعی کنید علایق و سرگرمی های داخل رزومه تان متنوع باشد. برای مثال اگر تمام سرگرمی هایتان حول مسائل ورزشی باشد، برای کارفرما سوال خواهد شد که چگونه با مشتری یا همکاری که به ورزش علاقه ندارد، ارتباط برقرار می کنید.
اگر سرگرمی های غیرمعمول دارید آن ها را در رزومه خود قرار دهید، این کار باعث جلب توجه کارفرما خواهد شد. برای مثال موج سواری یا اسکی از جمله سرگرمی هایی اند که نشان می دهند در شرایط سخت و دشوار بر توانایی های خود متکی هستید.
نکات کلیدی:
- رزومه باید بدون غلط املایی و با دقت نوشته شود.
- ایرادات گرامری و دستور زبانی نداشته باشید. جملات را کاملا با رعایت قواعد دستور زبانی بنویسید.
- شفاف و روشن بنویسید به هیچ عنوان جملاتی که گنگ یا مبهم باشند ننویسید.
- یک رزومه حرفه ای باید کوتاه و مختصر بوده و در عین حال، حاوی اطلاعات مفید باشد.
- نوع و اندازه فونت رزومه باید خوانا باشد.
- با صداقت و بدون اغراق نوشته شود.
- از چاپلوسی و یا اضافه گویی بپرهیزید و در مورد خودتان زیاد تعریف نکنید فقط هر آنچه هست را جایگاه مناسب و با کلمات رسمی بیان کنید.
- برگرفته از: ساعد نیوز
- برای مشاهده لیست همه ی پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی پرسشنامه استاندارد کلیک فرمایید.
- تحلیل داده های آماری برای پایان نامه و مقاله نویسی ،تحلیل داده های آماری شما با نرم افزارهای کمی و کیفی ،مناسب ترین قیمت و کیفیت عالی انجام می گیرد.
- نرم افزار های کمی: SPSS- PLS – Amos
- نرم افزار کیفی: Maxquda
- تعیین حجم نمونه با:Spss samplepower
- روش های تماس:
- Mobile : 09143444846 واتساپ – تلگرام
- کانال تلگرام سایت: برای عضویت در کانال تلگرام سایت اینجا کلیک کنید(البته قبلش فیلتر شکن روشن شود!!) مطالب جالب علمی و آموزشی در این کانال درج می گردد.