گرایش های رشته روان شناسی

گرایش های رشته روان شناسی

روانشناسی دارای تعداد کثیری گرایش است که هرکدام جنبه های مختلفی از زندگی،انسان،خانواده،دین،محیط،کار،هنر،شخصیت،اجتماع،سیاست،فرهنگ،تربیت،و بسیاری از جزئیات دیگر را دربرمی گیرد.

 در زیر به تعدادی از گرایش های رشته روانشناسی اشاره می گردد:

  • روانشناسی بالینی : شاخه ای از روانشناسی می باشد که به پیش بینی و درک و شناخت و درمان آشفتگی های رفتاری ، هیجانی، شناختی،زیست شناختی،اجتماعی،روانی و … می پردازد. اکثر فعالان رشته روانشناسی در این شاخه فعالیت داشته و با کاربرد اصول روان شناختی و ارائه مشاوره و آموزش به تشخیص و درمان مسائل عاطفی و رفتاری می پردازد.

  • روانشناسی تربیتی: این شاخه از روانشناسی به تحقیق در زمینه مسائل یادگیری و آموزشی می پردازد.

  • روانشناسی سلامت: به مطالعه فرآیندهای رفتاری و روان شناختی و نحوه تاثیر عوامل فرهنگی بر سلامت و بیماری پرداخته و اهداف آن شناخت درک عوامل زمینه ای و رفتاری و پیشگیری از بیماری ها و اثرات آنها می باشد.

  • روانشناسی آزمایشی: روش آزمایشگاهی از مهم ترین روش ها در این شاخه می باشد که به مطالعه رفتار موجود در شرایط خاص و مقایسه حالات او می پردازد و دارای دو متغیر مستقل و وابسته می باشد.

  • روانشناسی شخصیت: رفتارها،اندیشه و احساسات هر یک از انسان ها که سبک منحصر به فرد آنها را در تعامل با دنیا نشان میدهد مورد بررسی قرار داده و و با ترکیب و ادغام فرآیندها به ارائه توضیحی منسجم می پردازد.

  • روانشناسی فیزیولوژیک : این شاخه از علم سعی در پاسخگویی به نیازها و کنجکاوی های آدمی داشته و معمولا به مطالعه در رابطه با افسردگی،بی خوابی،رفتارها،هیجانات،یادگیری،حافظه،گفتار و . . . می پردازد و کالبدشکافی سیستم های عصبی و غددی و مغز،محور اصلی پژوهش های روانشناسی فیزیولوژیک می باشد.

  • روانشناسی کودک و نوجوان : به بررسی و مطالعه احساسات و رفتارهای کودکان و نوجوانان تا سنین ۱۲ سالگی می پردازد و در شرایط گوناگون و سنین متفاوت آنها را ارزیابی و مقایسه و نتایج حاصل را جهت تنظیم هیجانات، رفتار، اضطراب،ناهنجاری و تفکر آنها برآورد می نمایند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *