چطور مقاله را فرمت بندی کنیم؟
همه مجلات فرمت به خصوصی برای مقالات دارند و مقالاتی که از این چهارچوب پیروی نمیکنند را به هیچ عنوان پذیرش نمیکنند در این بخش از ساعد نیوز برای شما آموزش خواهیم داد که چگونه بتوانید مقاله خود را فرمتبندی کنید و آنرا برای مجلات قابل پذیرش کنید.
یکی از اساسی ترین اقدامات قبل از سابمیت مقاله فرمت بندی مقالات می باشد. فرمت بندی مقالات به معنای اعمال تغییرات در ظاهر و محتوای مقالات می باشد. فرمت بندی مقالات کار چندان دشواری نمی باشد و به سادگی میتوانید خودتان فرمت مقاله را تغییر دهید فقط لازم است به سایت مجله مورد نظرتان مراجعه نمایید و فرمت مقاله را از سایت مجله استخراج کنید در ادامه ما شیوه های دقیق فرمت بندی مقالات و استخراج فرمت مناسب برای هر مقاله را آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.
فرمت بندی چیست ؟
منظور از فرمت بندی یعنی ساختار و تریکب متنی را مرتب سازی نماییم. و به یک ساختار اصولی و یکپارچه درآوریم.عانی لغوی فرمت بندی عبارتند از: فرمت، قالب، قطع، اندازه شکل، هیئت، نسبت، قالب بندی کردن
منظور از فرمت بندی مقالات یعنی اصلاح جملات نوشته ها و مقالات به روش اصولی و رعایت نکات نگارشی و گرامری در آنها. نوشته های اولیه که نویسنده با تحقیقات خود نوشته است و در زمان نوشتن فقط به تفکرات و تحقیقات خود می اندیشد و نه به جمله بندی و رعایت اصول گرامری، باید چندین بار مطالعه شده و مورد بازبینی قرار گیرد. تمامی ایرادات در این بازبینی ها مشخص می شوند و باید آنها را رفع کنیم. علاوه بر این برای اینکه یک نوشته در قالب مقاله قرار گیرد باید اصول و استانداردهای گرامری مقاله در ان رعایت شود. اغلب مجلات فرمت خاصی را برای مقالات خود ارائه می کنند که باید تمامی این اصول درمقالات رعایت شوند تا مورد داوری قرار گیرند.
انواع فرمت بندی چیست؟
هر مقاله دارای دو نوع فرمت بندی است:
- فرمت محتوایی: فرمت بندی محتوایی فرمت بندی هست که توسط نویسنده مقاله صورت می گیرد. در این قسمت نیز هر مجله چهارچوب مخصوص خود را دارد و باید نویسنده بر اساس فرمت قالب آن مجله که در قسمت راهنمای نویسندگان توضیح داده می شود. مقاله خود را نگارش نماید.
- فرمت ساختاری: فرمت بندی ساختاری فرمت بندی هست که توسط موسسه انجام می شود. که در این قسمت هم با توجه به مجله ای که می خواهیم مقاله خود را برای آن ارسال کنید تهیه می گردد که شامل فونت، سایز، حاشیه، چهارچوب، ساختارقالب و رفرنس دهی مقاله می شود.
چرا فرمت بندی مقالات ضروری می باشد؟
شایان ذکر است که فرمت بندی مقالات جز مراحل ضروری قبل از سابمیت می باشد و شما باید مقالات خود را دقیقا به همان شکل و فرمتی که از طرف مجله تعیین شده است تبدیل کنید. مجلات علمی سختگیری بسیاری در پذیرش مقالات دارند و نکات ریز را نیز بررسی میکنند بنابراین فرمت مقالات دقیقا باید به همان شکل و ساختاری باشد که مجله تعیین میکند. در واقع فرمت بندی حکم ایجاد نوعی نظم و یکپارچگی میان مقالات یک مجله دارد که باعث می شود همگی مُهر یکسانی از تعلق داشتن به یک مجموعه را دریافت کنند. بدیهی است که وجود ساختاری یک دست به ایجاد انسجام در کار ارائه محتوای هر مجله کمک می کند.
شیوه فرمت بندی مقالات چیست؟
برای اینکه بدانید فرمت بندی هر ژورنال چگونه است، باید به سایت آن مجله بروید و در بخش توضیحات آن که به معرفی چارچوب های مجله می پردازد، از شکل و شیوه فرمت بندی آگاه شوید.
فرمت بندی را ببینید و یاد بگیرید و برای نوشتن ترتیب بخش های مختلف مقاله، انتخاب فونت ، حاشیه گذاری صفحات و خطوط، قراردادن جداول و شکل ها، رفرنس دهی و تمام موارد دیگری که ساختار ارائه مجله را مشخص می کنند به کلید و اصول کار مسلط شوید.
ساختار انواع مقالات چگونه است؟
به طور کلی، ساختار مقالات به شکل زیر است و بنا به اینکه مقالات تحقیقی/پژوهشی، مروری و… هستند، این بخش ها کمی دستخوش تغییراتی اندک می شوند.
مقالات پژوهشی مقالاتی هستند که از اساس، موضوع و راه کاری نو درباره یک زمینه مطرح می شود. ساختار یک مقاله پژوهشی به شکل زیر است:
- عنوان؛
- اسامی نویسندگان؛
- چکیده؛
- کلمات کلیدی؛
- مقدمه؛
- بیان مساله؛
- مبانی نظری(چارچوب)؛
- فرضیه ها یا پرسش؛
- مواد و روش ها؛
- نتایج بحث؛
- نتیجه گیری؛
- منابع؛
- پیوست.
برای مقالات مروری هم ساختاری مخصوص وجود دارد. مقالات مروری مقالاتی هستند که به بررسی و دسته بندی کارهای قبلی صورت گرفته درباره یک موضوع علمی می پردازند. ساختار و قالب آنها هم به شکل زیر است:
- عنوان؛
- چکیده؛
- مقدمه؛
- بیان مسئله؛
- حکم؛
- تعریف مفهوم ها/روش یا رویکرد مطالعاتی/نقد؛
- روش شناسی؛
- مبانی نظری؛
- نتیجه گیری از مبانی نظری؛
- بحث و نتیجه گیری.
- منابع.
برای درک بهتر هر یک از این بخش های مقالات، بهتر است که هر یک را کمی شرح و توضیح بدهیم.
عنوان
عنوان هر مقاله عبارتی است که نشان می دهد، موضوع اثر درباره چیست و باید کاملا شفاف و صریح باشد.
اسامی نویسندگان
نام و نام خانوادگی نویسندگان در کنار شغل و مدرک تحصیلی شان باید در این بخش عنوان شود. ضمن اینکه دانشگاه محل تحصیل و نویسنده ای که مکاتبات با او انجام می گیرد هم در بخش اسامی با علامتی مانند ستاره مشخص می شود.
چکیده
در چکیده به روند و فرایند تحقیق و نتیجه ای که به دست آمده اشاراتی مختصر می شود. تعداد واژه هایی که برای نوشتن این بخش استفاده می شود، اندک است و باید در نهایت اختصار، مفاهیم موردنظر در این قسمت قید شوند. معمولا تعداد کلمات مجاز برای نگارش چکیده از ۳۰۰ کلمه بیشتر نمی شود. باید دید که ژورنال موردنظر چند واژه را برای نگارش این بخش اعلام می کند.
کلمات کلیدی
کلمات کلیدی هم تعداد محدودی هستند که از ۱۰ عدد تجاوز نمی کنند و مشخص می نمایند که محورهای اصلی مقاله درباره چیست. در واقع، واژگانی هستند که شناخت و یافتن مقاله در جست وجو برای رسیدن به یک موضوع خاص را ساده می کنند.
مقدمه
مقدمه بخشی است که به معرفی مقاله می پردازد و نگاهی به روش تحقیق و گردآوری اطلاعات هم دارد. اما در این قسمت از نتایج حرفی به میان نمی آید.
بیان مساله
بیان مساله شرحی دقیق از یک موضوع است و ابعاد موضوعاتی را که دوست دارید در یک مقاله به آن بپردازید، برایتان مشخص می کند. در واقع، به کمک بیان مساله است که هدف مقاله را صریح و شفاف بیان می کنید.
مبانی نظری
در بخش مبانی نظری باید مفاهیم اصلی و بنیادی مربوط به پژوهش آورده شوند. استفاده از آثار و نوشته های پژوهش گران دیگر در این قسمت هم رایج است. در واقع، مبانی نظری نقدی از دانش موجود درباره موضوع تحقیق است.
فرضیه ها یا پرسش
فرضیه یا پرسش هم عباراتی احتمالی و موقتی هستند که در فرایند تحقیق و پژوهش صحت شان مشخص و جواب هایی برای آنها پیدا می شود.
مواد و روش ها
در بخش مواد و روش ها باید به روش های به کار رفته در فرایند پژوهش بپردازید و مثلا بگویید که از روش های کیفی بهره برده اید یا کمی یا ترکیبی از این دو . اطلاعاتی هم درباره روش های نمونه گیری و جامعه آماری و… ارائه می دهید.
نتایج و بحث
در بخش نتایج باید درباره نتایج تحلیلی صحبت کنید که روی داده های به کاررفته در مقاله استفاه کرده اید. در ارائه نتایج باید شفافیت و صداقت را رعایت کنید. از جداول و نمودارهای مختلف کمک بگیرید و داده های تحلیل شده را در این بخش بیاورید. در قسمت بحث که بعد از نتایج می آید هم درباره نتیجه هایی که مطرح کرده اید، بحث می کنید و به این موضوع می پردازید که فرضیه های مطرح شده از سوی شما در پژوهش در بخش نتایج تایید شده اند یا خیر.
نتیجه گیری
نتیجه گیری همان کلام آخر یا جان کلام است. در این قسمت همه بخش های مقاله را به هم پیوند می دهید و مشخص می کنید که چطور یافته هایتان در عمل قابل استفاده هستند.
منابع
در این قسمت باید تمام مراجع و منابع دست اولی که برای تحقیق و نگارش مقاله مورداستفاده قرار گرفته اند، به طور کامل مطرح شوند. قیدکردن منابع و مراجع ارزش کار را بالا می برد و نشان می دهد که سواستفاده از هیچ اثر و مقاله دیگری صورت نگرفته است.
چگونه فرمت یک مجله علمی را بیابیم؟
برای یافتن فرمت مقاله باید ابتدا عنوان یا ISSN ژورنال مد نظر خود را در اختیار داشته باشید و آنرا در گوگل جستجو کنید. بعد از اینکه وارد وب سایت ژورنال مد نظرتان شدید اطلاعات اولیه از قبیل نام ژورنال، توضیحات و ایمپکت فکتور (impact factor) تعداد شماره ها و جلد های چاپ شده تا اینجا و تعداد مقالات نشان داده می شود. سپس اگر به دنبال اطلاعات جزئی تر می باشید می بایست دنبال گزینه About this journal باشید و با کلیک روی این گزینه اطلاعات جزئی تر برای شما نمایش داده خواهد شد از جمله قالب و فرمت مقاله و … که با مطالعه دقیق این بخش به راحتی می توانید مقاله را قالب بندی و آماده سابمیت کنید.
فرمت بندی مقالات کار دشواری نیست فقط کافی است ژورنال مد نظرتان را پیدا کنید و وارد سایت ژورنال شوید سپس تمام جزئیات را که نیاز دارید می توانید از بخش بیابید. توجه و دقت به نحوه استفاده جداول و شکل ها و … مهم است. همچنین رفرنس ها در همه ژورنال ها متفاوت می باشد باید به نحوه رفرنس نویسی نیز توجه شود.
اگر دسترسی به سایت ژورنال داشته باشید در کمتر از 24 ساعت خواهید توانست مقاله خود را فرمت بندی کنید. توجه داشته باشید که چون فرمت مقاله ویژگی طاهری و بارز مقاله می باشد اگه با دقت انجام نشود یقینا مقاله توسط سردبیر ریجکت خواهد شد و به بخش داوری نخواهد رسید.
برگرفته از: ساعد نیوز
برای مشاهده لیست همه ی پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی پرسشنامه استاندارد کلیک فرمایید.
تحلیل داده های آماری برای پایان نامه و مقاله نویسی ،تحلیل داده های آماری شما با نرم افزارهای کمی و کیفی ،مناسب ترین قیمت و کیفیت عالی انجام می گیرد.
نرم افزار های کمی: SPSS- PLS – Amos
تعیین حجم نمونه با:Spss samplepower
روش های تماس:
Mobile : 09143444846 واتساپ – تلگرام
Telegram: @abazizi
- E-mail: abazizi1392@gmail.com