پرسشنامه سنجش انگیزه مدیریت – ماینر و اسمیت (1983)
Miner and Smith
شاید بتوان مدیریت را یکی از مهمترین فعالیتها در زندگی اجتماعی بشر امروز به شمار آورد.در عصر حاضر مدد این فعالیت است که مأموریتها و اهداف سازمانها تحقق مییابد . از منابع و امکانات موجود بهره برداری میشود و توانایی و استعداد افراد از قوه به فعل درمیآید.بعضی معتقدند به که کارکنان قادرند وظایف مدیریت را نیز انجام دهند و به واحد مدیریت جدا و مستقلی نیاز ندارند. ولی هنوز مورخان و جامعهشناسان نهادی را نیافتهاند که بدون داشتن سلسلهمراتب اداری پایدار مانده باشد. بسیاری از صاحبنظران موفقیت و شکست نهادها را ناشی از تفاوت در نحوه مدیریت آنها میدانند. به اعتقاد پیتر دراکر عضو اصلی و حیاتی بخش هر سازمان مدیریت آن است. از سوی دیگر مهمترین عاملی که سرعت و روند رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی هر کشور را تعیین میکند منابع انسانی آن جامعه است و جوامعی که قصد دارند در مسیر توسعه گام بردارند باید از نیروی انسانی خویش اعم از زن و مرد به بهترین شکل استفاده کنند. جامعه انسانی از زنان و مردانی تشکیل شده است که در روابط اجتماعی متقابل قرار گرفتهاند (علی آبادی و همکاران، 1390).
بدون شک مدیر نقش تعیین کنندهای در اثربخشی سازمان از جمله سازمانهای آموزشی به عهده دارد اثربخشی سازمان را میتوان از طریق در به حداکثر رساندن تعامل بین ساختار و فرآیند سازمان اندازهگیری کرد(شیرازی، 1373، ص.288). در وصول به هدفهای سازمان آموزشی و مدیریت اثر بخش انگیزش تاثیر فراوانی دارد. مدیر زمانی میتواند خوب کار کند به که به طور مناسب و مطلوبی برانگیخته باشد. یکی از نیازهای اساسی و تعیینکننده در رفتار انسانی نیاز به پیشرفت است که به عنوان یکی از جلوههای نیاز به خودشکوفایی شناخته شده است. این نیاز یکی از عمدهترین ابزاری است که انگیزش را از برون به درون انسان میکشاند و کنترل را به خود فرد منتقل میکند(اورعی، یزدانی، 1372).
در سالهای اخیر موضوع انگیزش کارکنان و نقشی که در بهرهوری و محیط کار دارد توجه بسیاری از پژوهشگران رفتار سازمانی و روانشناسان و مدیران کارآمد آن را به سوی خود جلب کرده است انسانها با نیازها و انگیزشهای گوناگون از قبیل قدرت، ایمنی جاهطلبی پیوند جویی و تعلق پیشرفت و غیره وارد سازمان و محیط کار میشود به دلیل تفوق انگیزشی گوناگون علاوه بر عملکرد متفاوتی که در سازمان و جامعه خواهند داشت و مشاغل خاص گرایش بیشتری دارند.با وجودی که انسان موجودی تکساختی باانگیزهای واحد نیست، اما تفوق انگیزشهای گوناگون در زمانهای مختلف و حتی سنین متفاوت در افراد یکسان نیست.به همین دلیل در مدیریت نوین علمی با بهرهگیری از مصاحبههای تخصصی استخدامی و نیز پارادایم های روانشناسی سعی میکنند روش تفوق انگیزشی کارکنان را شناسایی کرده و در انتخاب مناسب افراد برای مشاغل گوناگون مورد توجه قرار دهند (چیفمن و کانوک، 1987).
پرسشنامه انگیزه مدیریت در سال ۱۹۸۳ توسط اسمیت و ماینر تهیه و تدوین شد . با استفاده از این پرسشنامه، انگیزه افراد برای اداره یک سازمان بزرگ و پیچیده مورد ارزیابی قرار می گیرد. این پرسشنامه مشتمل بر ۷ سوال است .
همراه 2 مقاله رایگان
برای مشاهده لیست همه ی پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی پرسشنامه استاندارد کلیک فرمایید.
تحلیل داده های آماری برای پایان نامه و مقاله نویسی تحلیل داده های آماری شما با نرم افزارهای کمی و کیفی ،مناسب ترین قیمت و کیفیت عالی انجام می گیرد.
نرم افزار های کمی: SPSS- PLS – Amos
تعیین حجم نمونه با:Spss samplepower
روش های تماس:
Mobile : 09102194672
Telegram: @abazizi
- E-mail: abazizi1392@gmail.com