ویژگی‌ها و مشاغل مناسب یادگیرندگان بین فردی

ویژگی‌ها و مشاغل مناسب یادگیرندگان بین فردی

ویژگی‌ها و مشاغل مناسب یادگیرندگان بین فردی

سبک یادگیری بین فردی یکی از انواع یادگیری است. افرادی که هوش بین فردی بالایی دارند، معمولا توانایی بالایی در بر‌قراری ارتباط و تعامل با افراد دیگر دارند. این‌گونه افراد در کار‌ها و فعالیت‌های تیمی عملکرد بهتری دارند. در این مطلب قصد داریم به سبک یادگیری میان فردی، ویژگی‌ها و مشاغل مناسب برای افراد با سبک یادگیری بین فردی بپردازیم.

ممکن است فکر کنید که تنها یک راه برای یادگیری چیزی وجود دارد ؛ اشتباه می کنید! البته که تحقیقات جدید نشان می دهد که این سبک های یادگیری مختلف حتی ممکن است مثل اثر انگشت برای هر فرد متفاوت باشد!

سبک یادگیری میان فردی چیست؟

سبک یادگیری میان فردی یکی از ۸ نوع سبک یادگیری مختلف است که در نظریه هوش چندگانه هاوارد گاردنر (Howard Gardner) تعریف شده است. سبک یادگیری بین فردی یا هوش میان فردی به توانایی فرد برای تعامل و درک سایر افراد و موقعیت های اجتماعی اشاره دارد.

ویژگی های سبک یادگیری میان فردی

یادگیری بین فردی یک نوع از انواع یادگیری است. افرادی که از سبک یادگیری میان فردی برخوردار هستند، عاشق تعامل با دیگران بوده و یادگیری از طریق ارتباط و تعامل بین فردی را ترجیح می دهند. این افراد شخصیتی مردمی دارند و از ریاست کمیته ها، شرکت در پروژه های یادگیری گروهی و برقراری ارتباط با سایر دانش آموزان و بزرگ سالان لذت می برند. آن ها از فعالیت های داخل مدرسه مانند سخنرانی، نمایش و بحث های تیمی لذت می برند. افراد دارای هوش میان فردی بالا از نقاط قوتی همچون برقراری ارتباط با سایرین و درک آن ها برخوردار هستند. آن ها می توانند در رهبری و سازمان دهی افراد و گروه های دیگر، درک افراد و حل تعارضات به خوبی عمل کنند. فردی که سبک یادگیری بین فردی دارد، به برخی فعالیت های گروهی، باشگاهی و گردهمایی های اجتماعی نیاز پیدا می کند. آن ها در رابطه های به شکل مربی و شاگرد به خوبی پیشرفت می کنند.

سبک یادگیری

افراد دارای سبک یادگیری میان فردی چگونه بهتر یاد می گیرند؟

افرادی که دارای سبک یادگیری بین فردی هستند، زمانی بهتر یاد می گیرند که به آن ها اجازه داده شود تا از حواس شخصی خود به عنوان بخشی از فرایند یادگیری استفاده کنند. همچنین آن ها در پروژه های گروهی مدرسه یا در جوامع بزرگ تر معمولا مشارکت مستقیم با دیگران را ترجیح می دهند. این افراد از طریق گفت و گو با دانش آموزان و بزرگ سالان، انگیزه بیشتری به دست می آورند و آن طور که به نظر می رسد، حس شهود بسیار قوی در مورد نظرات و علایق دیگران دارند. همچنین این افراد در درک احساسات و رفتارهای اطرافیانشان خوب هستند و علت اصلی مشکلات مربوط به روابطشان با دیگران را به خوبی پیدا می کنند. آن ها می توانند در ارائه و دریافت بازخورد بسیار خوب عمل کنند و به طور معمول به دنبال دریافت بازخورد از مربیان خود هستند. همچنین این افراد علاقه ی زیادی به آموزش و هدایت شدن از جانب مربیان خود دارند. علاوه بر این، سبک مربیگری هم سطح یا متناظر را هم دوست دارند که در این روش دو یا چند فرد در ارتباط با هم مهارت هایشان را توسعه می دهند.

آموزش انفرادی نیز برای آنان می تواند ارزشمند باشد؛ چرا که این افراد از طریق تعامل با دیگران بهتر یاد می گیرند. برنامه های مربیگری و کارآموزی نیز ممکن است برای افراد دارای سبک یادگیری بین فردی مفید باشد. این افراد به برنامه های خارج از کلاس درس علاقه مند بوده و همچنین خودشان می توانند گروه های مطالعه ای در محیط خارج از کلاس تشکیل دهند.

شرایط نامناسب برای یادگیری میان فردی چیست؟

این افراد در شرایطی که مجبور به کار کردن به صورت تکی باشند یا در مواقعی که پروژه هایی تک نفره بر عهده می گیرند، احساس راحتی نمی کنند و به احتمال زیاد نمی توانند بهترین عملکرد خود را برای انجام کارهایشان ارائه دهند. اگر مربیان متوجه شوند که این افراد در کارهای دیگران مداخله می کنند، در زمان مطالعه با اطرافیان صحبت می کنند و زمان بروز اختلاف نظرها با افراد دیگر مشاجره می کنند، در این شرایط نیاز است که یادگیری میان فردی را در جهت مثبت تری هدایت کنند.

پیشنهادهای شغلی برای افراد دارای سبک یادگیری میان فردی

دانش آموزان دارای سبک یادگیری بین فردی ممکن است به سمت مشاغلی کشیده شوند که در آن ها تعاملات بین فردی منظم با دیگران وجود دارد. نقاط قوت این افراد اغلب رهبری، سازماندهی و درک افراد دیگر است. از سوی دیگر، چنین افرادی معمولا در مشاغلی که بسیاری از کارها در آن ها به صورت انفرادی و بدون تعامل با دیگران انجام می شوند، عملکرد خوبی ارائه نمی دهند.

برخی مشاغلی که برای استعدادهای افراد دارای سبک یادگیری میان فردی مناسب هستند، عبارت اند از: تدریس، فروش، بازاریابی، مدیریت ارتباطات، خدمات مشتری، خدمات شخصی مانند آرایشگری، مشاغل مربوط به وزارت، روانشناسی، مشاوره، مسئولیت منابع انسانی، مددکاری اجتماعی، راهنمای سفر و گردشگری، وکالت، مشاغل سیاسی، گوینده یا مجری گری تلویزیون و رادیو، بازیگری، پرستاری، هماهنگی رویدادهای کسب وکار، مربی شخصی، مربی ورزشی، درمانگری، یا مأمور شرکتی.

همکاران

یادگیرنده بین فردی کسی ست که به وسیله ی برقراری ارتباط با دیگران می تواند یاد بگیرد. این گونه افراد معمولا در کار های تیمی موفق تر هستند و می توانند به راحتی ایده هایشان را با دیگران به اشتراک بگذارند. در این مطلب به طور کامل به سبک یادگیری میان فردی و ویژگی های این نوع یادگیری پرداختیم. آیا می دانید سبک یادگیری شما چیست؟ شما می توانید نظرات و سؤالات خود را در زمینه ی سبک های یادگیری با ما و خوانندگان به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *