مدیریت و انگیزشی

نحوه نوشتن رزومه تحصیلی

نحوه نوشتن رزومه تحصیلی

نحوه نوشتن رزومه تحصیلی

اگر می خواهید برای پذیرش تحصیلی و شغل های آکادمیک اقدام کنید، لازم است سابقه تحصیلی درخشانی داشته باشید و برای ارائه سابقه تحصیلی خود لازم است که تمامی اطلاعات لازم را در قالب یک رزومه تهیه و تنظیم کنید و به دانشگاه یا حوزه مربوطه تحویل دهید.

رزومه تحصیلی چیست؟

اگر قصد دارید برای بهترین بورسیه های تحصیلی و پوزیشن های ارائه شده در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری اقدام کنید، بهتر است بدانید که داشتن یک رزومه تحصیلی صحیح و اصولی، اولین قدم در گرفتن بورسیه از دانشگاه های مختلف جهان خواهد بود. پس در این مطلب همراه ما باشید تا هر آنچه که برای تهیه یک رزومه تحصیلی احتیاج دارید را ارائه کنیم.

کلمه رزومه تحصیلی (CV) مخفف شده عبارت Curriculum Vitae که در زبان عامیانه رزومه گفته می شود، اما در اصل رزومه و CV با هم اختلاف هایی دارند که در متن زیر به آن اشاره می گردد. نوشتن و آماده کردن یک CV برای پذیرش تحصیلی، مشابه آنچه که برای درخواست شغلی ارائه می شود نیست. در رزومه تحصیلی (CV) شما می خواهید به کمیسیون پذیرش نشان دهید که مهارت ها و مدارک تحصیلی شما مناسب رشته درخواستی شما است. یک CV یک سند جامع است که جزئیات نه تنها در مورد تحصیلات و تاریخ کار شما، بلکه در مورد دستاوردها، جوایز، افتخاری که به شما داده شده است را در برمی گیرد.

ساختار کلی رزومه تحصیلی به چه شکل است؟

  • یک سربرگ شامل نام و اطلاعات تماس
  • بخش هایی واضح با عنوان هایی برای تأکید بر محتوای فنی، مانند «سوابق کاری مرتبط» ، «حوزه های علمی مورد علاقه» و «مهارت ها و تکنیک های آزمایشگاهی»
  • توضیحات (معمولاً به صورت فهرست موردی)
  • ورود اطلاعات به ترتیب زمانی معکوس (از جدید به قدیم)
تصویر

قوانین کلی قالب بندی سی وی یا رزومه تحصیلی

  1. 2.5 سانتی متر حاشیه از هر چهار طرف برگه
  2. اندازه فونت 12
  3. فاصله بین خطوط 1
  4. تغییری در اندازه فونت ایجاد نکنید و همه متن باید یک اندازه فونت داشته باشد و تنها می توانید برای نام خود که در بالای رزومه خود قرار داده اید از فونت 14 یا حداکثر فونت 16 استفاده کنید.
  5. همه عناوین به صورت بولد و با حروف بزرگ (در سی وی انگلیسی)
  6. عناوین زیر شاخه ها فقط بولد
  7. ایتالیک کردن متن ممنوع است به جز برای عناوین مقالات و کتاب ها
  8. یک یا دو سطر خالی بین بخش ها
  9. راست چین یا چپ چین بودن اطلاعات (بسته به فارسی یا انگلیسی بودن)
  10. از justify استفاده نکنید.
  11. اصلاً از لیست های نشانه دار استفاده نکنید. (سی وی، رزومه کاری نیست!)
  12. از باکس و جدول بندی استفاده نکنید.
  13. عنوانی به نام «ادامه بخش X» نداریم. یعنی شکست صفحه باید صحیح باشد و اطلاعات هر بخش در دو صفحه تقسیم نشود.
  14. برای تاریخ فقط سال را بنویسید.
  15. داستان سرایی نکنید.
  16. شرح وظایف کارهای آموزشی و تدریس را ننویسید.
  17. یک پاراگراف برای توضیح هر مقاله و کتاب ننویسید و خیلی کوتاه درباره هریک صحبت کنید.
  18. توضیحی برای فاند و بورسیه های دریافتی ننویسید. (مثلاً رقابت شدیدی برای دریافت این بورسیه وجود داشت! )
  19. داستان زندگی تان را تعریف نکنید!

رزومه تحصیلی چند صفحه باید داشته باشد؟

برای نگارش رزومه تحصیلی محدودیت خاصی از لحاظ تعداد صفحات وجود ندارد اما تا حد امکان باید ساده و خلاصه بنویسید تا خوانندگان آن که اساتید دانشگاه ها و هیئت های پذیرش بوده و طبیعتا زمان محدود داشته و رزومه های زیادی را باید بررسی کنند، از خواندن آن خسته نشوند و مهم ترین اطلاعات شما را در سریع ترین زمان به دست آورند.
در همین راستا به طور کلی توصیه می شود که رزومه تحصیلی در حداکثر دو صفحه نوشته شود.

به طور كلي اصول و سرفصل بندي عمومي رزومه ها به شرح زير است:

اطلاعات شخصي(Personal Details)

اغلب رزومه ها با اين بخش آغاز مي شوند . آن چه مي بايست در اين بخش ذكر شود شامل نام ، تاريخ تولد ، آدرس ، شماره تلفن ، آدرس پست الكترونيك است.

  • نام
  • نام خانوادگی
  • تاریخ تولد
  • وضعیت تاهل(همیشه اجباری نیست)
  • آدرس دقیق
  • شماره تلفن
  • آدرس پست الكترونيك

2- تحصيلات و توانايي هاي علمي(Education and Qualifications)

اين بخش شامل تمام سوابق تحصيلي و علمي شما، از ديپلم دبيرستان و نام دبيرستان گرفته تا آخرين مدرك تحصيلي ، رشته ها و گرايش ها و زمان بندي هر دوره ي (سال ورود و فراغت) تحصيلي خواهد بود. در صورت امکان معدل هر مقطع را نیز قید نمایید. به ياد داشته باشيد كه حتماً ذكر كنيد در حال حاضر مشغول گذراندن چه دوره اي هستيد. ساير دوره هاي علمي – كابردي كه در كنار تحصيل آكادميك گذرانده ايد یا کارگاههای آموزشی که شرکت نموده اید، را هم حتماً بنويسيد.

نکته: در مورد رشته های دانشگاهی، غالبا عنوان پایان نامه های تحصیلی را می توان در همین بخش ذکر کرد و یا در صورت تمایل می توان در یک سرفصل جدگانه ارائه داد .

3- توانمندي ها و مهارت ها
شامل توانایی های خاص گروهی یا اجتماعی، توانایی های کامپیوتری و نرم افزاری مرتبط و زبان هایی خارجی که شما با آن آشنا هستید و میزان سطح توانایی خود در هر یک از این موارد .

4- سوابق شغلي (Skills and Work Experiences)

در اين بخش بايد كل سوابق شغلي شما ، اعم از تمام وقت يا پاره وقت ، با ذكر نام و تلفن يا آدرس محل كار ، به اضافه تاريخ و دوره اشتغال فهرست شود.

  • عنوان فعالیت
  • سمت
  • نوع فعالیت (قراردادی، پیمانی، رسمی …)
  • محل کار (و یک توضیح بسیار خلاصه در صورت نیاز)
  • دوره زمانی کار هنگام فهرست کردن تجارب کاری، همیشه آخرین شغلی که در آن مشغول بوده ایم را اول می نویسیم و به همین ترتیب به گذشته بر می گردیم . این در مورد فهرست کردن سوابق تحصیلی نیز صدق می کند .

5- سوابق علمي و پژوهشي (Publications)

فهرست کارهای تحقیقاتی ، كتب و مقالاتي كه منتشر كرده و يا در كنفرانس ها ارائه نموده ايد به اضافه زمان انتشار را در اين بخش بياوريد. اگر چکیده مقالات را به رزومه ضميمه نماييد بهتر است.

الف ) فعالیت های تحقیقاتی

این بخش شامل فعالیتهای علمی و تحقیقاتی انجام شده توسط شما در قالب تحقیقات و پروژه های علمی است. در اینجا شما موارد زیر را باید ذکر کنید:

  • عنوان طرح یا فعالیت ِ علمی
  • زمان
  • كارفرمای شما (کسی که کار پژوهشی به سفارش یا زیر نظر او انجام شده و میبایست حتی المقدور حقوقی باشد )
  • نقش شما در پروژه (مسئول پروژه، مدیر پروژه ، مجری ، پژوهشگر، راهنما، مشاور … یا مسئول تدارکات یا خدمات)

ب) تالیفات
در این قسمت کتابها ، مقاله ها چاپ شده در مجلات علمی و تخصصی ، مقالات ارائه شده در کنفرانس ها و همایش های ملی و بین المللی و دیگر تالیفات شما نوشته میشود . فرمت صحیح آوردن یک مقاله در رزومه به این صورت هست:
نام نویسنده یا نویسندگان؛ “نام مقاله”، محل چاپ یا ارائه، و سال انتشار .

6- ساير اطلاعات(Additional Information)

نگارش اين قسمت ضروري نيست ، اما چنان چه لازم دانستيد توضيحي جانبي روي سوابق تحصيلي و شغلي خود بنويسيد ، مي توانيد اين بخش را اضافه نماييد.

7 – عناوین و افتخارات

در صورتی که در مقاطع مختلف تحصیلی شما موفق به کسب افتخارات علمی شدید ، می توانید آن را در این بخش ذکر نمایید . بطور مثال کسب رتبه های بالا در قبولی دانشگاه در دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد ، کسب رتبه های بالا در فارغ التحصیلی در دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد ، کسب افتخارات در المپیادهای علمی دانش آموزی و دانشجویی در سطح ملی و بین المللی، انجام اختراع و ثبت آن و …… .

8 – علائق(Interests)

در صورت تمایل می توانید فهرستي از علائق خود در زمينه هاي فوق برنامه مثل ورزش يا هنر را در اين بخش بنويسيد و احياناً اگر سوابق حرفه اي در اين زمينه ها نیز داريد ، حتما ذكر كنيد.

تصویر

8 – معرف ها(References)

در رزومه های علمی معمولا رسم هست که افرادی را بعنوان معرف فرد در انتهای رزومه با مشخصات کامل و نحوه تماس می آورند. شما هم می توانید این کار را انجام دهید. لذا نام ، رتبه ، درجه تحصيلي ، آدرس يا تلفن و كلاً اطلاعات مربوط به معرفين خود ( كه معمولا اساتيد شما هستند ) را در اين بخش بياوريد . اين معرف ها مي بايست همان معرفيني باشند كه توصيه نامه هاي شما را تكميل نموده اند.

توصيه ها

  1. پيش از نگارش رزومه، خوب در مورد سوابق تحصيلي و شغلي خود فكر كنيد تا چيزي را از قلم نياندازيد . سعي كنيد تا حد امكان ، مداركي دال بر سوابقتان آماده و ترجمه كنيد تا ضميمه رزومه نماييد.
  2. از دروغگويي يا بزرگنمايي جداً پرهيز کنید ، ممكن است برايتان دردسر ساز شود!
  3. بهتر است رزومه را در یک روي كاغذ A4 تنظيم نماييد. بهترين حجم رزومه حداکثر پنج صفحه است.
  4. حتماً چند نسخه اضافه از رزومه براي خودتان نگه داريد تا در صورت لزوم از آن ها استفاده كنيد.
  5. در مورد نگارش انگليسي ، حتماً درباره متن رزومه با يك مترجم و يا كسي كه انگليسي ادبي را به خوبي مي داند مشورت كنيد.
  6. رزومه را حتما تايپ كنيد و از ارائه رزومه دست نويس جداً خود داري كنيد.
  7. توجه داشته باشید که مسئله مهم دیگر در مورد رزومه تحصیلی، به نحوه نوشتن بخش توصیف از خود در آن بر می گردد. از نوشتن جملاتی مثل سخت کوش و با استعداد، علاقه مند به تحقیق و پژوهش های علمی ، منظم، فعال و … بپرهیزید. اساتید و هیئت پذیرش دانشگاه ها در هنگام بررسی تقریبا در تمامی رزومه ها با این جملات تکراری و کلیشه ای مواجه می شوند که چندان مفید برای رزومه شما نیست. پس برای داشتن رزومه متفاوت با دیگران از نوشتن این جملات کلی اجتناب کنید و تلاش کنید یک ویژگی خاص و شاخص خود را ذکر نمائید.
  8. یادتان باشد هنگام نگارش رزومه تحصیلی کیفیت کار مهم تر از کمیت است. برای توضیح سوابق تحصیلی و پژوهشی خود از جملات مختصر همراه با بولد کردن استفاده کنید؛ این کار به بهتر دیده شدن و خوانایی رزومه شما کمک خواهد کرد.
  9. در هنگام نگارش رزومه تحصیلی دقت خود را بالا ببرید و از خطاهای تایپی و غلط املایی و دستور زبانی جدا اجتناب نمایید. زیرا همین اشتباهات کوچک ممکن است به قیمت از دست دادن فرصت پذیرشِ یک بورسیه دانشگاهی تمام شود.
  10. برگرفته از: ساعد نیوز
  11. برای مشاهده لیست همه ی  پرسشنامه های استاندارد لطفا همین جا روی پرسشنامه استاندارد  کلیک فرمایید.
  12. تحلیل داده های آماری برای پایان نامه و مقاله نویسی ،تحلیل داده های آماری شما با نرم افزارهای کمی و کیفی ،مناسب ترین قیمت و کیفیت عالی انجام می گیرد.
  13. نرم افزار های کمی: SPSS- PLS – Amos
  14. نرم افزار کیفی: Maxquda
  15. تعیین حجم نمونه با:Spss samplepower
  16. روش های تماس:
  17. Mobile :  09143444846  واتساپ – تلگرام
  18. کانال تلگرام سایت: برای عضویت در کانال تلگرام سایت اینجا کلیک کنید(البته قبلش فیلتر شکن روشن شود!!) مطالب جالب علمی و آموزشی در این کانال درج می گردد.
  19. کامل ترین دوره آموزش نرم افزار کیفی NVivo کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *