رزومه نویسی

طرز نگارش sop جهت اپلای

طرز نگارش sop جهت اپلای

طرز نگارش sop جهت اپلای

ساعدنیوز:اما طرز نگارش SOP جهت اپلای یک دانشگاه خارجی چگونه است؟ این سوالی است که می توانید پاسخ آن را در این مقاله ساعد نیوز بیابید.

Sop کوتاه شده عبارت Statement Of purpose  است که معادل فارسی آن انگیزه نامه می شود و یکی از مدارک مهمی است که برای درخواست پذیرش در دانشگاه تنظیم و نوشته می شود. یک انگیزه نامه خوب و موثر می تواند شانس شما را در پذیرش دانشگاه هدف بسیار بالا ببرد. اما طرز نگارش SOP جهت اپلای یک دانشگاه خارجی چگونه است؟

طرز نگارش SOP جهت اپلای چگونه است؟ 

بیاد داشته باشید که SOP یا انگیزه نامه شما باید نامه ای باشد که زندگی خود و اهداف و آینده شما را ترسیم کند. برای دانستن طرز نگارش Sop جهت اپلای که بتواند بیشترین تاثیر گذاری را داشته باشد به طریق زیر عمل کنید.

شروع و آغاز  نگارش SOP

هیئت داوری دانشگاه مقصد مدارک و انگیزه نامه های متعدد و زیادی را بررسی می کند در نتیجه داشتن شروعی خوب و گیرا می تواند در جذب و نگاه داور و خواننده آن تاثیر مثبت و خوبی بگذارد و باعث شود مدارک شما با دقت بهتری دیده شوند. یادتان باشد شما باید اشتیاق خود را به تحصیل بالاخص تحصیل در رشته مورد درخواستتان را در انگیزه نامه و کلمات نشان دهید و باید از گفتن مطالب اضافی و خارج از محدوده موضوعی انگیزه نامه، خودداری کنید.

سعی کنید متن را با یک ضرب المثل و یا یک  سخن از بزرگان و اندیشمند که مرتبط و در جهت گفتگوی شماست، شروع کنید تا تاثیرگذاری متن بالاتر رود. اگر از کودکی خود صحبت می کنید سعی کنید از آمال و انگیزه های خود در آینده صحبت کنید و اهداف و آرزوهای کودکی را با اهداف تحصیلی حال حاضر و انتخاب رشته مورد درخواستتان ارتباط دهید.

تحصیل و سوابق مربوطه 

یادتان باشد که کمیته داوری را با متن خود باید به گونه ای، متقاعد کنید که دانشجوی موثر و فعالی برای آن ها خواهید بود. از سوابق تحصیلی خود بگویید و اگر مقام و رتبه علمی در آزمون های معتبر دارید و یا جزو دانشجویان برتر تحصیلی بوده اید به صورت غیر مستقیم به آن ها اشاره کنید و دلایل موفقیت خود را بیان کنید. اگر برای رشته متقاوت از رشته تحصیلی گذرانده شده خود درخواست داده اید سعی کنید بر روی این موضوع که چقدر رشته تحصیلی قبلی شما می تواند در رشته جدید کمک شما باشد مانور بدهید.

دلیل انتخاب رشته و دانشگاه هدف 

متن شما باید حاوی انگیزه شما از انتخاب دانشگاه و رشته مورد درخواستتان باشد.  از تملق گویی و تعریف و تمجید بپرهیزید و سعی کنید انگیزه و هدف واقعی خود را از انتخاب آن دانشگاه و رشته مربوطه بنویسید و تاثیر آن را در آینده شغلی، تحصیلی و علمی که برای خود طرح ریزی کرده اید، بیان کنید. سعی کنید اطلاعات درست و دقیقی از رشته و دانشگاه هدف به دست آورید و SOP خود را با در نظر گرفتن شرایط دانشگاه مربوطه پر نمایید.

تجربیات مرتبط با رشته درخواستی 

شما از سوابق تحصیلی خود صحبت کردید بعد از آن باید تجربیات عملی و علمی خود را بازگو کنید. اگر کارآموزی رفته اید و یا تجربه کار صنعتی و کارگاهی دارید در انگیزه نامه خود در مورد آن ها صحبت کنید و یا در مورد سوابق تدریسی، فعالیت در نشر کتاب و مجله و یا هرگونه فعالیت دیگری که در زمینه رشته درخواستی و مرتبط با موضوع انگیزه نامه، آن را انجام داده اید، می توانید چند خطی بنویسید و در مورد این تجربیات و نکاتی که از آن ها آموخته اید صحبت کنید و به گونه ای هر فعالیت را تحلیل کوتاه کنید.

بیان اهداف 

آوردن اهدافی که برای خود متصور هستید و پیش بینی کرده اید جزء موارد جدانشدنی انگیزه نامه است. اهداف کوتاه مدت و اهداف بلند مدت خود را بیان کنیدو بین آن ها با آینده شغلی که می خواهید داشته باشید و با مقطع، رشته و دانشگاهی که تقاضای پذیرش داده اید پل زده و ارتباط برقرا کنید و به روشنی این موارد را برای تیم داوری بنویسید.

نتیجه گیری 

در پایان انگیزه نامه خود، در حد یک پاراگراف به نتیجه گیری و جمع بندی متن خود اختصاص دهید و در آن سعی کنید به گونه ای غیر مستقیم درباره مناسب بودن خود برای تحصیل در دانشگاه هدف صحبت کنید و سعی کنید به گونه ای برای هیئت داوری بیان کنید که رشته مورد درخواست به روحیات شما بسیارنزدیک است و انتخاب دانشگاه و رشته درخواستی با آگاهی و برنامه ریزی انجام شده است.

سپاسگزاری 

درنهایت از داوران و هیئت گزینش بابت زمانی که صرف خواندن انگیزه نامه شما کرده اند تشکر و قدردانی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *