رزومه نویسی

آموزش نوشتن رزومه هنری حرفه ای و خلاقانه

آموزش نوشتن رزومه هنری حرفه ای و خلاقانه

آموزش نوشتن رزومه هنری حرفه ای و خلاقانه

اگر به فکر نوشتن سوابق فعالیت هنری خوب برای معرفی هر چه بهتر هستید و یا اگر بعنوان یک هنرمند به دنبال کار هستید هوشیار باشید که ارائه رزومه فرصت مناسبی برا عرضه و تبلیغ توانایی و مهارت های شما به کارفرما است.هدف نهایی رزومه این است که ملاقات نهایی با کارفرما را برایتان تنظیم نموده و در نهایت شما را به سمت میز مصاحبه استخدامی هدایت نماید.

هنرمندان چگونه رزومه خود را می نویسند؟

در دنیای هنرمندان، یک رزومه هنری چکیده ای است از اطلاعات شخصی، فعالیت های هنری، دستاوردهای هنری مانند شرکت در نمایشگاه ها و انتشار کتاب یا مقاله،که با شغلی که در آن مهارت دارید یا جویای کار برای آن هستید در ارتباط است. مهمترین نکات در نگارش یک رزومه شامل: ساده گویی، حقانیت، و دسته بندی اطلاعات شماست که باید به صورت جدی آن را رعایت کنید. معمولا رزومه بین یک تا چهار صفحه نگاشته می شود و با دیزاین کلی ساده که برای عموم مخصوصا کارفرما یا گالری دار قابل فهم باشد، ارایه می گردد. متن رزومه با فونت استاندارد و یکسان نوشته می شود و غلط املایی ندارد! یادتان نورد قبل از فرستادن روزمه خود به فرد یا ارگان مورد نظر از به روز بودن آن مطمئن شوید.

رنگ و قلمو

پیشنهاد می کنم رزومه هنری خود را در دسته های ذیل و به ترتیب بخش بندی کنید (ممکن است در بعضی منابع دسته بندی تا حدودی متفاوت باشد):

  • اطلاعات شخصی: نام، آدرس، شماره تلفن، آدرس وب سایت، ایمیل و دیگر اطلاعات تماس. (نام شما بر روی همه صفحات باید نوشته شودکه اگر صفحات از هم جدا شد، رزومه برای فرد دیگری منظور نشود. معمولا نوشتن آدرس یا حتی شماره تلفن اختیاری است (مخصوصا اگر برای افرادی که نمی شناسید یا از نیت آن ها مطلع نیستید (مشکوک به مزاحمت هستند!) نوشتن آدرس و تلفن را پیشنهاد نمی کنم!)
  • تحصیلات: اخرین مدارک تحصیلی یا دوره های آموزشی که درچند سال گذشته سپری کردید. از نوشتن مدارج تحصیلی مانند دبیرستان، هنرستان، دبستان یا مهدکودک جدا پرهیز کنید! ترتیب نگارش تحصیلات در رزومه هنری به این صورت است: نام دانشگاه یا موسسه آموزشی، دوره تحصیلی، تاریخ تمام شدن دوره. اگر دوره تحصیلی را هنوز به اتمام نرسانده اید، می توانید از واژه های اکنون استفاده کنید یا هیچ تاریخی برای آن ننویسید. ترتیب نگارش حتما باید از حال به گذشته دسته بندی شود.
  1. مثال مدرسه هنر کمبریج، کارشناسی ارشد هنرهای زیبا گرایش عکاسی (MA Fine-Art)، انگلستان، ۱۳۹۴
  2. دانشگاه آزاد آیت الله آملی، کارشناسی ارتباط تصویری، ۱۳۹۰
  • نمایشگاه ها: نمایشگاه ها یا رویدادهای هنری که در آن شرکت داشته اید چه به صورت انفرادی یا گروهی در این قسمت نگاشته می شوند. توجه داشته باشید تاریخ نگارش از آخرین نمایشگاه شروع می شود و به گذشته ختم خواهد شد (به ترتیب از حال به گذشته) ترتیب درج نمایشگاه ها و رویدادهای هنری به این صورت است: تاریخ، نام نمایشگاه، موضوع نمایشگاه، محل برگزاری، شهر محل برگزاری، کشور(اگرخارج از ایران بود). مثال : ۱۳۹۶، به چشم هایم گوش کن، نمایشگاه گروهی عکس پرتره های اجتماعی، نگارخانه آرتین، مشهد.

توجه : اگر تعداد زیادی نمایشگاه شرکت کرده اید می توانید آن ها را در بخش های جداگانه دسته بندی کنید. مثلا: نمایشگاه های انفرادی، گروهی یا دوتایی یا نمایشگاه عکس یا نقاشی و موارد مشابه.

  • انتشارات: در صورتی که کتاب، جزوه، مقاله یا مطالب ارزشمندی را تالیف یا ترجمه کرده اید در این قسمت می نویسید. تریب نگارش مطالب منتشر شده به این صورت است: نام نویسنده، موضوع، انتشارات، نسخه های چاپ، تاریخ انتشار و تعداد صفحات. مثال: پیروی، پیروز: «بررسی و شناخت آثار عکاسان جهان»، انتشارات ایستگاه آزادی، چاپ اول، مهرماه ۱۳۹۷، ص.۱۹۴.
  • نکته 1: اگر اثر شما بر روی جلد مجله به چاپ رسیده است، می توانید به این روش بنویسید: مجله عکاسی، روی جلد، شماره ۱۰۵، اردیبهشت ۱۳۹۰.
  • نکته 2: اگر نویسنده دیگری در مورد شما یا آثارتان در مجله یا نشریه ای مطلبی به چاپ رسانده است به این صورت عمل کنید: محمودی، فرید (نویسنده مطلب)، معرفی ایده های نو برای تدریس هنر، نشریه هنری تندیس ۱۳۹۶، ص. ۳۳.
  • مجموعه های به فروش رسیده: اگر آثار شما توسط گالری، موزه یا ارگان های عمومی مانند شهرداری یا شرکت ها و هتل های شناخته شده، خریداری شده است می توانید در این بخش بنویسید. در صورتی که اثر شما توسط شخص خاصی خریداری شده و در مجموعه خصوصی ایشان نگهداری می شود بدون ذکر نام او (مگراینکه فرد موردنظر بسیار شناخته شده باشد یا به شما اجازه کتبی داده باشد) می توانید آن را جداگانه بنویسید.

توجه : اگر آثار زیادی را فروخته اید، از زیاده گویی پرهیز کنید! می توانید بنویسید: پنجاه اثر نقاشی در برلین، لندن،تهران و رم در مجموعه های خصوصی نگهداری می شود. مثال۱۳۹۰، گالری هنر ونکوور – The Vancouver Art Gallery.

  • جوایز و دستاوردها: جوایز و دستاوردهایی که کسب کرده اید در این بخش نوشته خواهد شد.مثال : ۱۳۹۴، نفر اول جشنواره عکس تبریز، تبریز.
  • عضویت در انجمن یا گروه های شناخته شده هنری: اگر در گروه یا انجمن های هنری شناخته شده داخلی یا خارجی عضویت دارید در این قسمت می نویسید. در صورتی که شماره عضویت و تاریخ عضویت خود را می دانید حتما در این قسمت یادداشت کنید.مثال : انجمن عکاسان ایران، شماره عضویت ۱۳۹۳-۲۰۱۱، تاریخ عضویت ۱۳۹۳.
  • ماموریت های هنری: اگر در ماموریت های خاصی شرکت کرده ایددر این قسمت می نویسید.

رزومه هنری چیست؟

رزومه به صورت کلی یک فایل رسمی است که تمام پیشینه تحصیلی و دست آوردهای حرفه ای افراد در آن درج می شود. یک رزومه عادی معمولا شامل سوابق کاری است و غالبا ترتیب درج سوابق کاری، از آخرین شغل متقاضی به اولین کار او خواهد بود.

رزومه یک هنرمند نیز معمولا شامل سوابق کاری فرد است، اما در اغلب اوقات مواردی هم چون نمونه کارهای هنرمند، محصولات و کارهای انجام شده در انواع تئاترها، انیمیشن ها، مقاله های مختلف و هر چیز دیگری که تبحر فرد را نشان دهد، در رزومه هنری او نوشته خواهد شد.

در برخی مواقع، رزومه یک هنرمند دارای بخش کتاب شناسی یا همان بیبلیوگرافی (Bibliography) است که یک دید جامع از نحوه کار هنرمند به سایرین ارائه می دهد. علاوه بر تمام این موارد عمومی، می توان در رزومه هنری، سایر مشخصه های دیگری هم چون پروژه ها و یا سایر نمونه کارهای اختصاصی فرد را افزود که نشان دهنده آثار اصلی هنرمند است.

رزومه

بخش های منحصر به فرد یک رزومه هنری

علاوه بر بخش های استاندارد آموزش، تجربه، افتخارات و جوایز، و مهارت ها، رزومه هنرمند ممکن است شامل برخی یا همه بخش های زیر باشد:

  • کتابشناسی: شامل مقالاتی در مورد کار شما، مصاحبه های رسانه ای و بررسی آثار هنری شما است
  • نمایشگاه ها: نمایشگاه هایی را که در آنها شرکت کرده اید همراه با جزئیاتی مانند نام نمایشگاه، مکان و فضا فهرست کنید. می توانید این بخش را به دسته های جداگانه ای مانند نمایش های گروهی، نمایش های انفرادی و نمایشگاه های دعوتی تقسیم کنید
  • مجموعه ها: این بخش را می توان به مجموعه های شرکتی، مجموعه های خصوصی و مجموعه های عمومی دائمی تقسیم کرد. قبل از ارجاع به نام مالک خصوصی کار خود در رزومه خود اجازه بگیرید.
  • انتشارات، تولیدات، نمایش ها: برای نویسندگان و هنرمندان نمایشی، می توانید فهرستی از انتشارات، تولیدات و اجراهای خود را درج کنید.

رزومه هنری برای مشاغل مختلف

به صورت کلی نوشتن رزومه کاری به مهارت خاصی نیاز دارد. در این بخش به بررسی نکات مختلفی می پردازیم که با استفاده از آن ها می توانید بر اساس حوزه کاری خود، یک رزومه هنری متناسب بنویسید. در ادامه، مهم ترین نکات انجام این کار را با هم مرور خواهیم کرد.

  • بازیگر:برای نوشتن رزومه هنری خود به عنوان بازیگر، تمام حوزه های مختلفی را که در آن ها حضور داشتید، در رزومه تان عنوان کنید. مواردی هم چون تئاتر، کارهای طنز، پروژه های تلویزیونی یا سینمایی و هر نوع حوزه کاری دیگری را می توانید در رزومه هنری خود درج کنید. در صورتی که در حوزه بازیگری، تحصیلات مرتبط دارید و یا آموزش ها و دوره های اختصاصی تئاتر را سپری کرده و مدرک آن را کسب کرده اید، این اطلاعات را می توانید در رزومه هنری خود ذکر کنید. علاوه بر این، اگر در این حوزه تخصصی جوایزی کسب کرده و یا برای حضور در پروژه های مشخصی از شما تقدیر و تشکر شده است، می توانید این موارد را نیز در رزومه خود بنویسید.
  • طراح هنری: اگر شما طراح هنری یا کارگردان هنری هستید، رزومه شما باید شامل صفحه های مختلف روزنامه ها، مجلات و البته بسته بندی های محصولات گوناگونی باشد که طراحی آن ها را برعهده داشتید. اگر انواع تیم های هنری را برای ارائه یک پروژه خاص رهبری و مدیریت کرده اید، حتما این موضوع را در رزومه هنری خود ذکر کنید، زیرا این موضوع نشان دهنده قدرت مدیریت و رهبری شما بوده و می تواند احتمال استخدام شما را افزایش دهد.
  • نقاش یا انیماتور: رزومه یک نقاش و انیماتور می تواند شامل اسامی انواع نمایشگاه ها، گالری ها و پروژه های کاری مختلف باشد که فرد در آن ها فعالیت کرده است. علاوه بر این، اگر یک کار اختصاصی و فریلنسری داشته که در ازای انجام آن کار حق الزحمه دریافت کرده باشید، می توانید آن کارها را نیز در رزومه هنری خود ذکر کنید. بنابراین در رزومه تان به عنوان نقاش یا انیماتور، برای ارائه دادن دست آوردها و توانایی های خود، لیستی از انواع نمونه کارهای تان را درج کنید.
  • فیلم ساز یا کارگردان: برای نوشتن پورتفولیو و رزومه هنری خود به عنوان فیلم ساز یا کارگردان، می توانید تمام فیلم هایی را عنوان کنید که ساخته، کارگردانی و یا تولید کرده باشید. علاوه بر این، اگر در حوزه تئاتر یا انواع پروژه های آزاد نیز فعالیت داشتید، آن موارد را نیز در رزومه خود بنویسید.
  • طراح: در رزومه خود به عنوان طراح، تمام فعالیت های فریلنسری، حرفه ای و طراحی برای موسسه های مختلف را عنوان کنید. اگر به عنوان طراح فریلنسری مشغول به کار بودید، مشخصه های اصلی کار خود هم چون تحویل پروژه در همان موعد تعیین شده و یا اجرای طرح با بودجه محدود و یا تعداد پروژه های انجام شده در مدت زمانی مشخص را ذکر کنید. رضایت نامه مشتریان سابق نیز یکی از موارد تاثیرگذاری است که می توانید آن را در رزومه هنری خود به عنوان طراح درج نمایید.
  • عکاس: رزومه هنری در حوزه عکاسی می تواند شامل انواع پروژه های فریلنسری یا استخدام طولانی مدت باشد. به عنوان مثال شما می توانید در رزومه هنری خود به عنوان عکاس، سوابق کاری خود در یک روزنامه محلی را همراه با سوابق کاری تان در مراسم عروسی را به صورت هم زمان عنوان کنید. این تجربه های کاری را در بخش سوابق کاری خود درج کرده و در صورت داشتن سابقه فعالیت در موسسه و استودیوی تخصصی عکاسی، آن موارد را نیز در همین بخش عنوان کنید. افزون بر این موارد، رزومه هنری شما می تواند شامل انواع نمایشگاه های برگزار شده، گالری ها و یا انتشارات مختلفی باشد که نمونه کارهای تان در آن جا در معرض نمایش قرار گرفته اند. اگر کارهای شما در هیچ کدام از این بخش ها به نمایش در نیامده اند، در رزومه تان لینک نمونه کارهای خود را درج کنید.
  • دی جی: در رزومه خود به عنوان یک دی جی، هر نوع فعالیت در انواع رویدادهای سازمانی و نمایشگاه ها را ذکر کنید. در رزومه هنری تان، تعداد رویدادهایی را که درآن ها مشارکت داشتید، همراه با تعداد مهمان های حاضر در آن رویداد ذکر کنید. برای مثال نوشتن عبارت «حضور به عنوان دی جی در ۳۵۰ گردهمایی و رویداد با بیش از ۴۰۰ مهمان در هر کدام از این گردهمایی ها» بسیار کارآمد است. در روزمه هنری دی جی، انواع آلت های موسیقی را که بر آن ها تسلط دارید، عنوان کرده و حوزه تخصصی رویدادها و گردهمایی ها را نیز حتما درج کنید.
  • طراح مد: رزومه هنری یک طراح مد و یا طراح استایل، شامل چنین مواردی است:
  1. هر نوع تحصیلات یا دوره های رسمی؛
  2. استخدام در موسسه های حرفه ای و یا فعالیت به صورت فریلنسری؛
  3. تعداد سفارش های انجام شده و یا تعداد مشتریان؛
  4. درج انواع مهارت های سخت هم چون طراحی با انواع نرم افزارهای کامپیوتری یا مهارت های خیاطی.
  • رقصنده: در رزومه هنری خود به عنوان رقصنده، انواع جوایز کسب شده و یا موسسه هایی را که با آن ها همکاری داشتید، عنوان کنید. علاوه بر این موارد، موارد زیر را نیز می توانید به عنوان بخشی از رزومه هنری خود ذکر نمایید:
  1. نقش های اختصاصی خود در رویدادهای مختلف؛
  2. زمان تقریبی برگزاری پروژه های شما؛
  3. درج انواع وظایف دیگر هم چون طراحی رقص، کنترل موجودی و کالاهای مورد نیاز استودیو و یا وظایف پشت صحنه در پروژه های مختلف.
  • موسیقی دان: رزومه شما به عنوان یک موسیقی دان باید شامل انواع تحصیلات تخصصی در این زمینه و یا گذراندن دوره های آموزشی تحت نظر موسیقی دان های مشهور باشد. علاوه بر این می توانید انواع پروژه های فریلنسری هم چون مشارکت در انواع گروه های موسیقی و یا رویدادهایی هم چون مراسم عروسی، کافی شاپ ها و رستوران ها را نیز ذکر کنید. افزودن لینک به نمونه کارهای رسمی خود نیز یک حرکت مفید در رزومه هنری خواهد بود. اگر در هر کدام از این حوزه ها یا سایر حوزه های مشابه فعالیت می کنید، این موارد را در نظر گرفته و با توجه به این نکات، رزومه هنری خود را بنویسید.

فواید رزومه هنری خلاقانه

رزومه خلاقانه برای همه ی افراد کارجو و متقاضی استخدام مناسب نیست. در حالی که برای برخی از حوزه های کاری بسیار مفید و کارساز خواهد بود. یک رزومه کاری خلاقانه و غیر مرسوم برای شغل هایی که نیاز به خلاقیت و نوآوری دارد، بسیار مناسب است. به طور خاص نمونه رزومه هنری و غیر مرسوم برای کارجویانی که می خواهند یک فیلم، کلیپ صوتی، تصاویر و هر آن چه مرتبط با فعالیت هایشان در آن صنعت است، ارسال کنند بسیار مفید خواهد بود.
یا این که رزومه آنلاین برای افرادی که کار طراحی سایت انجام می دهند، یا درحوزه فناوری اطلاعات مشغول به کارهستند برای نمایش توانمندی ها و مهارت هایشان بسیار کاربردی خواهد بود.
در ضمن رزومه غیر رسمی برای افرادی که سابقه ی شغلی زیادی ندارند قابل استفاده است. این مدل رزومه ها به کارجو این امکان را می دهد که به جای استفاده از سوابق شغلی خود به صورت کرونولوژیکال بر روی مهارت ها و دوره هایی که گذرانده اید تاکید کرده و آن ها را نمایش دهید.

رنگ و قلمو

معایب رزومه نویسی خلاقانه

با این که رزومه غیر مرسوم و فانتزی روز به روز در میان صنایع مختلف پر طرفدار تر می شود، اما این به این معنا نیست که شما همین الان شروع به ساختن یک رزومه خلاقانه کنید. هنوز هم خیلی از شرکت ها و استخدام کننده ها رزومه رسمی و مرسوم را ترجیح می دهند. معمولاً شرکت های بزرگ از سیستم های غربالگری کارجویان (ATS) برای بررسی رزومه و گزینش کارجویان و رزومه های مناسب استفاده می کنند. این سیستم های غربالگری بر اساس جستجوی کلمات کلیدی در رزومه ها کار می کنند و براساس بررسی کلمات کلید رزومه تشخیص می دهند که آیا این افراد مهارت ها و تجربه های مورد نیاز برای موقعیت شغلی مذکور را دارد.

پس از آن جایی که شرکت های زیادی از این سیستم های غربالگری رزومه در سایت های کاریابی و استخدام استفاده می کنند و این سیستم ها به متن حساس هستند و توانایی تشخیص گراف و نمودارهای اینفوگرافیک را ندارند، عملاً رزومه هنری و غیر رسمی کاربرد خود را از دست می دهد. در ضمن سایر شرکت هایی که با رزومه خلاقانه و غیر رسمی مخالف اند، معتقدند که نمودار های اینفو گرافیک و اطلاعات بصری رزومه، چیزی غیر ضروری و اضافی هستند.
پس اگر تصمیم دارید یک رزومه هنری بسازید، حتماً از حوزه ی کاری و صنعت کاری خود و همین طور شرکتی که می خواهید برای آن رزومه فرستید، اطمینان حاصل کنید.

مهم ترین نکات در نوشتن یک رزومه هنری

رزومه های هنرمندان اغلب مهارت های منحصر به فردی را برجسته می کنند که در یک رزومه معمولی وجود ندارد. آنها ممکن است شامل بخش های مختلفی مانند کتابشناسی یا نمایشگاه نیز باشند. برای ایجاد یک رزومه هنری موثر مراحل زیر را دنبال کنید:

  • آن را ساده نگه دارید: رزومه هنرمندان می تواند شامل کتابشناسی، فهرست نمایشگاه ها، لینک های نمونه کارها و نمونه های دیگر از آثار خلاق باشد. ممکن است بخواهید برای هر یک از این بخش ها مثال های زیادی وارد کنید، اما در نظر داشته باشید که رزومه را در قسمت کوتاه تر نگه دارید. یک موزه، تئاتر یا شرکت می تواند تعداد زیادی آثار ارسالی را در یک هفته دریافت کند. یک رزومه ساده با جزئیات مرتبط می تواند برای تیم استخدام برجسته باشد.
  • اطلاعات تماس خود را اضافه کنید: جزئیات تماس شما می تواند همان فرمت رزومه استاندارد باشد. شما می توانید نام کامل، آدرس، تلفن و ایمیل خود را وارد کنید. رزومه هنرمندان گهگاه در وب سایت های هنرمندان، گالری ها یا تئاتر در دسترس خواهد بود. در صورت ارسال رزومه برای یک وب سایت، می توانید آدرس، تلفن و ایمیل خود را از اطلاعات تماس حذف کنید.
  • سوابق تحصیلی خود را درج کنید: هر گونه آموزش مرتبط را در رزومه هنرمند خود، از جدیدترین آنها، وارد کنید. پس زمینه تحصیلی شما در صورت لزوم می تواند شامل مدرک دانشگاهی باشد. همچنین می تواند شامل هر گونه آموزش حرفه ای باشد که شما دریافت کرده اید. به عنوان مثال، “رقصنده باله آموزش دیده کلاسیک، آموزش دیده در مدرسه باله فرانسوی توسط آملی ماکرون 2010-2012.” رزومه شما همچنین می تواند گواهینامه ها یا جوایز دریافت شده در این بخش را فهرست کند.
  • شغل مربوطه خود را در این زمینه فهرست کنید: بخش بعدی رزومه هنری شما سابقه اشتغال شما است که باید در ابتدا آخرین شغل شما ذکر شود. شما می توانید تجربیات و سوابق کاریتان را تا زمانی که مرتبط با رزومه کاری شماست قید نمایید.
  • ابتدا جدیدترین کارهای خلاقانه خود را فهرست کنید: هر کار مرتبط با موقعیتی را که برای آن درخواست می کنید، درج کنید. همچنین می توانید یک نمونه کار آنلاین و یک کتابنامه را در این بخش فهرست کنید. اگر چند مدخل دارید، کتاب شناسی ها را به بخش اختصاص دهید. اگر می خواهید کتاب شناسی را بخش مخصوص به خود بسازید، آن را قبل از بخش نمایشگاه ها قرار دهید.

نمونه رزومه هنری

از این نمونه ها به عنوان الهام بخش رزومه هنری خود استفاده کنید:

  • میستی تیلور
  • خیابان میل 135
  • کیسیمی، فلوریدا
  • mistytaylor@email.com
  • www.mistytaylorartsite.com
  • 847-564-1353

خلاصه:

هنرمند اصلی با مجموعه کاری گسترده که بیش از 12 سال را در بر می گیرد. نمونه کارها شامل نمایشگاه ها، نمایش های هنرمندان انفرادی و نقدهای انتقادی از کار است. مهارت در اجرای سریع اما خلاقانه و ارتباط با مشتری برای قطعات سفارشی.

تحصیلات:

  • دانشگاه غربی شیکاگو | آگوست 2001 – مه 2005
  • لیسانس هنرهای زیبا، تمرکز در مجسمه سازی
  • تحت نظر Anton Scarsdale، استاد مجسمه ساز می 2009 تا مه 2011 آموزش دید.

تجربه:

  • هنرمند (آزاد) آوریل 2011–اکنون
  • 1-2 کمیسیون مشتری در ماه ایجاد کنید
  • قطعات طراحی برای نمایشگاه هنرمندان محلی موزه هنر تامپا هر ماه آوریل به نمایش گذاشته می شود
  • تولید مجسمه های منحصر به فرد برای نمایشگاه انفرادی هنرمند Mayoral
  • استودیوی هنری Lamont، معلم هنر آگوست 2005-2011
  • آموزش پنج کلاس در هفته در مورد روش های مختلف هنرهای زیبا

کتابشناسی – فهرست کتب:

  • اریک اسمیت «مجسمه های دیده نشده» جایگاه، اکتبر 2019
  • بارت تسم “Creativity Unbound” نسخه دوم، نوامبر 2018

نمایشگاه ها:

  • نمایشگاه انفرادی Mayoral Artists: Sculpture Undone، آوریل 2020
  • نمایشگاه چند هنرمند: هنرمند مدرن، آزادی. موزه مجسمه سازی اورلاندو، اکتبر 2019

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *