........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... خوش آمدید این سایت دارای مجوز می باشد برای مشاهده مجوز ها پایین صفحه را مشاهده فرمائید. logo-samandehi

مدل فکری رشد

مدل فکری رشد

مدل ذهنی توصیف فرایند تفکر فردی درباره چگونگی کار در دنیای واقعی است. مدل ذهنی نمایشی از جهان پیرامون، روابط بین بخشهای مختلف آن و درک مستقیم یک فرد در مورد اقدامات خود و نتایج آن می‌باشد. مدل‌های ذهنی می‌توانند رفتار را شکل دهند و رهیافتی را برای حل مشکلات (مشابه با یک الگوریتم شخصی) و انجام وظایف ایجاد کنند.

در واقع باید بدانید که فقط یک مدل فکر کردن نداریم؛روش های زیادی برای فکر کردن وجود دارد و بعضی روش ها کارایی بیشتری نسبت به دیگر روش ها دارند شما باید آنها را بیاموزید تا فرایند ذهنی فکر کردن خود و دیگران را درک کنید.

طرز فکر ، به نوع دیدگاه ما نسبت به زندگی و مسائل آن اطلاق میشود .

افراد با داشتن طرز فکر مناسب یا نامناسب پیروز میشوند یا در جهت مخالف،زندگیشان را میبازند .

ما باید این را بدانیم که برای تغییر هیچگاه دیر نیست و تمام رفتار و اعمال ما از افکارمان سرچشمه میگیرد .

همانطور که امام علی علیه السلام می فرمایند :

مراقب افکارت باش که گفتارت می‌شود، مراقب گفتارت باش که رفتارت می‌شود، مراقب رفتارت باش که عادتت می‌شود، مراقب عادتت باش که شخصیتت می‌شود، مراقب شخصیتت باش که سرنوشتت می‌شود.

تغییر افکار، زندگی شما را تغییر می‌دهد. این کار به ‌ظاهر خیلی ساده است. بااین‌حال بیشتر ما فکر می‌کنیم که برای تغییرکردن خیلی دیر شده است یا دیگر زمان کافی برای یادگیری چیزهای جدید را نداریم. زندگی‌کردن با افکار محدود، سبب می‌شود که ناخودآگاه اتفاقات ناخوشایندی برایتان پیش بیاید. هنگامی که با خودتان فکر ‌می‌کنید «نمی‌توانم کاری انجام دهم»، در واقعیت هم نمی‌توانید کاری انجام دهید. اگر طرز فکر افراد موفق را داشته باشید و با این دیدگاه که «من می‌توانم» یا «من این کار را انجام می‌دهم» زندگی کنید، تقریبا همیشه به‌دنبال راه‌حلی برای رسیدن به اهداف خود خواهید بود.

 

1.افکارتان را رشد دهید

گاهی ممکن است احساس کنید که در کارتان پیشرفتی ندارید. ذهنیت ثابت شما می‌گوید که شرایط همین است و هرکاری انجام دهید، تغییری ایجاد نمی‌شود. اما اگر ذهن‌تان رشد کرده باشد، باور می‌کنید که می‌توانید تغییراتی در کارهای سخت ایجاد کنید، بازخورد آن را ببینید و شرایط لازم برای توسعه فردی خود را در آن کار ایجاد کنید. بین باور محدودکننده و باور توانمندکننده تفاوت زیادی وجود دارد. اگر باور دارید که رشد شما فقط به کاری که هم اکنون انجام می‌دهید محدود می‌شود، متأسفانه نمی‌توانید پیشرفت کنید. اما اگر توانایی‌های خود را برای رسیدن به اتفاقات بزرگ باور کنید، هر چیز ارزشمندی که در زندگی به‌دنبالش هستید، به‌دست می‌آورید.

۲. داشتن ذهنیت فراوانی به‌جای کمبود منابع

ذهنیت کمبود منابع را از خود دور کنید. دنیا سرشار از فراوانی است و هیچ‌کس جای دیگری را تنگ نمی‌کند. تصور کنید یکی از همکاران شما بخواهد یک شرکت خصوصی را خریداری کند و شما هم خیلی دوست دارید که این کار را انجام دهید. درصورتی‌که ذهنیت کمبود منابع داشته باشید، فکر می‌کنید فقط همین شرکت وجود دارد، فقط با این روش به موفقیت می‌رسید و سعی می‌کنید حتما آن را به‌دست بیاورید. ذهنیت کمبود منابع نوعی پارانویا ایجاد می‌کند و سبب می‌شود که با ترس زندگی کنید.

اما اگر ذهنیت فراوانی داشته باشید متوجه می‌شوید که کارهای زیادی در دنیا وجود دارد و حتی می‌توانید مشابه آن شرکت را راه‌اندازی کنید. ذهنیت فراوانی به شما اجازه می‌دهد که با وجود رقابت سالم، با همکار خود مشورت کنید و درباره‌ی ایده‌هایتان با هم حرف بزنید و به نتایج بهتری برسید.

۳. از شکست‌خوردن نترسید و آن را بپذیرید

ترس از شکست خوردن یکی از دلایل مهمی است که سبب می‌شود کارآفرین ها موفق نشوند و حتی به دلیل ترس از شکست‌خوردن کارهای جدید را شروع نکنند.

تازمانی‌که اولین قدم را برندارید به موفقیت نمی‌رسید. درواقع رشدکردن نیازمند خطاکردن است. خطرکردن ترسناک است، اما راکدماندن از آن هم بدتر است. وقتی باور می‌کنید شکست می‌خورید، به احتمال زیاد این اتفاق برایتان خواهد افتاد. به‌یاد داشته باشید: اگر پیشرفتی نداشته باشید، به هرحال شکست خورده‌اید؛ بنابراین بهتر است از فرصت‌های خود استفاده کنید.

۴. به‌جای هدف‌های کوتاه‌مدت، چشم‌انداز بلندمدت داشته باشید

اگر ندانید به کجا می‌روید، به‌نتیجه نمی‌رسید. این موارد می‌تواند شامل گرفتن ارتقای شغلی، تغییر شغل یا شروع کسب و کار جدید باشد. قبل از اینکه به تعیین اهداف کوتاه‌مدت خود بپردازید، اول از همه چشم‌انداز بلندمدتی که از آن موفقیت دارید یادداشت کنید.

سعی کنید که همیشه تصویر واضحی از چیزهایی که می‌خواهید، داشته باشید. این کار سبب می‌شود یک قدم از دیگران جلوتر باشید. برای مثال اگر می‌خواهید اهداف شرکت‌تان را تعیین کنید، حتما مشخص کنید که می‌خواهید شرکت‌تان در پنج سال آینده از نظر کاری، عملکرد و موقعیت در چه شرایطی باشد. این کار به حفظ انگیزه و هماهنگی در تیم کاری شما کمک می‌کند.

۵. از تغییر قوانین نترسید

از ویژگی‌های شخصی خودتان برای خلق موقعیت‌های بهتر استفاده کنید و اجازه ندهید دیگران توانایی‌های‌ شما را سرکوب کنند.

معمولا افرادی که با خطرکردن مخالف هستند، به‌ندرت به موفقیت می‌رسند. اما درمقابل افرادی که روحیه ریسک پذیری دارند و اشخاصی که پرتحرک، مبتکر و مبارزه‌طلب هستند، همان افرادی هستند که جهان را تغییر می‌دهند. موفقیت از مقاومت، توانمندی و ابتکار ایجاد می‌شود. بنابراین اگر می‌خواهید در شغل‌تان پیشرفت کنید بهتر است کمی از چارچوب‌ها خارج شوید.

۶. به حرف دل‌تان گوش کنید

تقریبا همه‌ی ما زمانی‌که می‌خواهیم کاری انجام دهیم، همه‌ی جنبه‌های آن را درنظر می‌گیریم و خوب درباره‌ی آن کار فکر می‌کنیم. این کار درست است، اما گاهی‌اوقات فکرکردن زیاد سبب می‌شود دچار تردید در تصمیم گیری‌ شویم؛ بنابراین کاری از پیش نخواهیم برد. در بسیاری از مواقع احساس‌مان می‌تواند در تصمیم گیری درست به ما کمک کند. اگر دچار تردید شدید، شهودتان می‌تواند شما را در مسیر درست هدایت کند؛ پس به حرف دل‌تان گوش کنید و احساس خود را بشناسید.

۷. اجازه دهید که انرژی مثبت در همه‌ی کارهایتان جاری باشد

حتی اگر قرار است فقط یکی از کارهایی را که به آن فکر کرده‌اید، عملی کنید، باید با حس مثبت آن را انجام دهید. براساس تحقیقات ارتباط مستقیمی بین احساس شادی و رسیدن به موفقیت وجود دارد. سعی کنید که همیشه بخش خوب هر چیزی را ببینید. اگر در بخشی از کسب‌و‌کارتان شکست خوردید، ناامید نشوید و آن موضوع را برای خودتان بزرگ نکنید. به خودتان بگویید که این یک مشکل کوچک است که می‌توانید به‌‌راحتی بر آن غلبه کنید.

داشتن دید مثبت به زندگی، اتفاقات مثبت بیشتری را برایتان ایجاد می‌کند. وقتی که نیمه‌ی پر لیوان را می‌بینید، به‌سمت راه‌های درست هدایت می‌شوید. درواقع ممکن است که موفقیت به‌طور خودکار باعث خوشبختی شما نشود؛ اما داشتن یک ذهن مثبت، موفقیت بیشتری را در زندگی شما ایجاد می‌کند. ایجاد حس خوشحالی از همه‌ی مطالبی که تا اینجا گفته شد مهم‌تر است. خودتان به‌راحتی می‌توانید این حس را در خود پرورش دهید.

منبع: سایت استاد محمد ظلی نیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

logo-samandehi ما در این سایت پرسشنامه های استاندارد (دارای روایی، پایایی، روش دقیق نمره گذاری ، منبع داخل و پایان متن ) ارائه می کنیم و همچنین تحلیل آماری کمی و کیفی رابا قیمت بسیار مناسب و کیفیت عالی و تجربه بیش از 17 سال انجام می دهیم. برای تماس به ما به شماره 09143444846 در شبکه های اجتماعی پیام بفرستید. ایمیلabazizi1392@gmail.com تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به لنسرسرا و محفوظ است. این سایت دارای مجوز می باشد